4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• torma1
    Néztem meg rohadtul megnöveli az ellenfél célzását rád+ az életerejét. :)
  • torma1
    LOS? Az mi? Azt írtam ha elméletben a katonának 140-es lenne az Aim-ja akkor tud mindenkit 100%-kal eltalálni. Legyen az akár full fedezékben.
  • Renegade
    fura, hogy könyítést akartok bele rakni, elvégre classic fokozaton is könnyű a játék, pedig ott bónuszokat kapnak az ufók leszámítva az oversser kiszállást :-(

itt egy jópofa mod, ami elnyújtja a játékot, ad is meg el is vesz és végre vadásznak az satelitjeinkre

anti cheating mod

This mod does:

- all aliens now play with default aim and critical hit values on classic difficult
    - ufos prepare for terror and abduction missions
    - second wave is enabled
    - halved construction time of new satellites

• torma1
    A defence csak az adott emberre vonatkozik.
  • Molnibalage
    Tehát 140-es célzásnál csak akkor lehet menekülni, ha nincs LOS...?
  • Molnibalage
    Fires a barrage that pins down a target, granting reaction fire against it and imposing a 30 penalty to aim.

A penalty az kire vonatkozik...?

Confers +5 Defense per enemy in sight (max +20).

Minden ellefél ellen aki látszódik +5 defenset ad hozzá? Ez a csapat vagy az adott ember által látottra vonatkozik?
  • torma1
    Weapons=(iType=eItem_Pistol,ABILITIES[0]=eAbility_ShotStandard,ABILITIES[1]=eAbility_Overwatch,ABILITIES[2]=eAbility_NONE,ABILITIES[3]=eAbility_NONE,ABILITIES[4]=eAbility_NONE,ABILITIES[5]=eAbility_NONE,Properties[0]=eWP_Pistol,Properties[1]=eWP_UnlimitedAmmo,Properties[2]=eWP_None,Properties[3]=eWP_None,Properties[4]=eWP_None,Properties[5]=eWP_None,iDamage=1,iEnvironmentDamage=10,iRange=27,iReactionRange=-1,iReactionAngle=200,iRadius=0,iCritical=0,iOffenseBonus=0,iSuppression=0,iSize=eItemSize_Small,iHPBonus=0,iWillBonus=0)
  • torma1
    Én itt is átírtam pár dolgot. Az eleje egy kicsit könnyebb nálam. :)
  • torma1
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Support, eRank=eRank_Squaddie, iHP=1, iAim=5, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Support, eRank=eRank_Corporal, iHP=0, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Support, eRank=eRank_Sergeant, iHP=1, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Support, eRank=eRank_Lieutenant,iHP=0, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Support, eRank=eRank_Captain, iHP=1, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Support, eRank=eRank_Major, iHP=0, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Support, eRank=eRank_Colonel, iHP=1, iAim=5, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )

SoldierStatProgression=(eClass=eSC_HeavyWeapons, eRank=eRank_Squaddie, iHP=1, iAim=2, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_HeavyWeapons, eRank=eRank_Corporal, iHP=0, iAim=1, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_HeavyWeapons, eRank=eRank_Sergeant, iHP=1, iAim=1, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_HeavyWeapons, eRank=eRank_Lieutenant,iHP=0, iAim=1, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_HeavyWeapons, eRank=eRank_Captain, iHP=1, iAim=1, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_HeavyWeapons, eRank=eRank_Major, iHP=0, iAim=2, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_HeavyWeapons, eRank=eRank_Colonel, iHP=1, iAim=2, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )

SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Assault, eRank=eRank_Squaddie, iHP=1, iAim=5, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Assault, eRank=eRank_Corporal, iHP=0, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Assault, eRank=eRank_Sergeant, iHP=1, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Assault, eRank=eRank_Lieutenant,iHP=0, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Assault, eRank=eRank_Captain, iHP=1, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Assault, eRank=eRank_Major, iHP=0, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Assault, eRank=eRank_Colonel, iHP=1, iAim=4, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )

SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Sniper, eRank=eRank_Squaddie, iHP=0, iAim=10,iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Sniper, eRank=eRank_Corporal, iHP=1, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Sniper, eRank=eRank_Sergeant, iHP=0, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Sniper, eRank=eRank_Lieutenant,iHP=1, iAim=3, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Sniper, eRank=eRank_Captain, iHP=0, iAim=4, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Sniper, eRank=eRank_Major, iHP=1, iAim=7, iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
    SoldierStatProgression=(eClass=eSC_Sniper, eRank=eRank_Colonel, iHP=0, iAim=10,iWill=2, iDefense=0, iMobility=0 )
  • torma1
    Ez csak egy példa volt. De azért az elején röhej hogy annyi a találati esélye mint egy sima géppityus emberkének. Ott elkélne a plusz találati esély ha már mesterlövészről beszélünk. :)Mint írtam 140-es Aim kell egy full fedezékben lévő kilövéséhez. Mivel ahogy észrevettem 40 defence-t a teljes fedezék. Azt nem tudod hogy a fegyverek hatótávolsága mit befolyásol?
  • torma1
    Pontosan.:)
  • SaGa Jr
    Passz. Én is kerestem már de az máshová van eldugva. Pedig én is átvariálnám a perk tree-t (nem a bonuszokat hanem hogy mikor és milyen képességek közül válogathatnak egyes katona típusok), de szívem szerint belepiszkálnék abba is, hogy milyen típusú bakát kap az ember mikor rookie-ból squaddie-vá válik.

Amúgy minek a sniper-nek plusz találati esély? Ő a legtáposabb lövész. Már kopaszról squaddie-ra fejlődéskor kap egy extra 10 pontot a találati esélyre. Colonel rangig meg összeszed 40-et. Míg mondjuk egy csóringer heavy esetében ez max rangig összesen +10 aim.
  • Molnibalage
    Nekem csak a gránátdobásnál nyomja fel a vérnyomást. Teljesen más érzékenységre vált át..
  • vaakuum
    Az egérkezelés esetében csak nekem tűnik úgy a teljes játékban, mintha az egérkurzort gumiszallag húzgálná? Igen lassan reagál a mozgásra. Nálam sehol nincs az a pikk-pakk idekattintok-odakattintok egérműködés, halálra idegesít.

Nézetforgatást át lehet írni valahogy, hogy ne 90 fokokat, hanem pl. 45-öt forgasson egy nyomásra? Ufo belsejében néha kényelmesebb lenne, a falakat valahogy nem mindig jól tünteti el, főleg az ajtónyitás tud gázos lenni.
  • SaGa Jr
    Nem.
    Ami a nehézségi szintek között a játékon belül classic-ként van jegyezve, az a kérdéses ini file-ban a hard megfelelője. Az impossible fokozat meg az ini-ben a classic.
  • Tono34
    Ma fogom megkapni a programot, már csak meg kell este várnom míg kis családom elalszik :) + kislányom éppen lázas és így hosszúak az éjszakák, szóval néha aludni se ártana.
  • Molnibalage
    Tehát a classic a legnehezebb és el van cseszve ez?
  • Kandurex
    akkor írjál ilyeneket is, mert elveszed az ember kedvét, holott nagyon is jó játékról van szó :)
  • Avenger
    Egy dolgot írnék át, sikeres abduction elhárítás esetén az egész kontinensen csökkenjen egyel a pánik, pluszba az adott ország -3 mellett. Bár klasszikon így is játszható, egyedül a gusztustalan ufo csaták idegesítőek.

Közepes ufo-t(nagy scout, vagy lehet abduction ufo volt, az biztos, hogy szögletes alakú volt :) nem tudtam lelőni amúgy két géppel, amíg csak rakétáim voltak. Most van lézerem, ha Amerikát felszerelem teljesen műholdakkal, akkor felfegyverkezek rendesen elfogó vadászokkal, persze kell egy kis pénzmag is még. :) És épül már az első firestorm is.
  • torma1
    Ja és ne tévesszen meg senkit a nehézségi fokozatok neve.

A hard a classic(játékban).
    A classic az inpossible(játékban).
  • torma1
    Pedig jó az a modpacher progi. Nem kell másik szerintem.

DefaultGameCore.mod fájlt meg simán megnyitod a notepad ++-szal.
  • Avenger
    Naja, nekem is fájó volt, hogy nem lehet úgymond tökéletesen megvédeni a földet, vagy nagyon nehéz klassziktól felfele, szóval megbékéltem vele, hogy a játék része az, hogy pár országot elveszít az ember.

Chryssalid, vagy hogy kell leírni, meg még "gyerek" volt, éppen kimászott egy zombiból, és persze már egyből lépni is tud. Így csak hetet sebzett egy ütéssel, szerencsére az emberemnek volt vagy 15 élete. :) De mondom, abban a körben meg kellett ölnöm négy felnőtt pókot(körbevették egy emberemet 1-2 kocka távolságra), úgy, hogy a két sniperemnek nem volt lőszere már, szóval lézerpisztollyal tudtak csak lőni. A nagy pók simán megöli a 15 hp-s embereimet is egy ütéssel, szóval gondolom van különbség a gyerek meg a felnőtt közt, másabb a színe is.
  • vaakuum
    Első lesz, hogy ezt kipróbálom. Az új játék kezdése nem fog nehezemre esni, az alap katonákkal legnehezebb fokozaton úgysem tudtam megcsinálni a 0-ik küldit, (lásd korábbi hozzászólás) bár tény, hogy utána még 2-szer megpróbáltam, kihasználva azt, hogy ha lőni nem is tudnak, de a psi kapcsolatban állókat a főnök legyakásával kettesével lehet kiirtani: Ehhez igyekeztem igénybe venni a járművek járulékos robbanásából adódó sebzést is, embereim mégsem éltek soha 4-5 körnél tovább.
  • Ninju
    Hali!
    Ez melyik páncél?
    Ha minden igaz, nekem kimaradt és érdekelne. :)
  • torma1
    Ez itt az alap. Én itt csak azt látom hogy a kontinensre ha a terror. De a leküzdését nem látom hogy az egész kontinensen is csökken.

Egyértelműen ami "-"-os ott csökken a pánik szint.
  • torma1
    ;Panic Values
    PANIC_TERROR_CONTINENT=2
    PANIC_TERROR_COUNTRY=2
    PANIC_UFO_SHOOTDOWN=-1
    PANIC_UFO_ASSAULT=-1
    PANIC_SAT_DESTROYED_CONTINENT=1
    PANIC_SAT_DESTROYED_COUNTRY=2
    PANIC_SAT_ADDED_COUNTRY=-2
    PANIC_SAT_ADDED_CONTINENT=0
    PANIC_ALIENBASE_CONQUERED=-2
    PANIC_UFO_IGNORED=2
    PANIC_UFO_ESCAPED=1
    PANIC_ABDUCTION_COUNTRY_EASY=1
    PANIC_ABDUCTION_COUNTRY_NORMAL=1
    PANIC_ABDUCTION_COUNTRY_HARD=1
    PANIC_ABDUCTION_COUNTRY_CLASSIC=2
    PANIC_ABDUCTION_CONTINENT_EASY=1
    PANIC_ABDUCTION_CONTINENT_NORMAL=1
    PANIC_ABDUCTION_CONTINENT_HARD=1
    PANIC_ABDUCTION_CONTINENT_CLASSIC=1
    PANIC_ABDUCTION_THWARTED_CONTINENT=0
    PANIC_ABDUCTION_THWARTED_COUNTRY=-3
    STARTING_PANIC_EASY=0
    STARTING_PANIC_NORMAL=0
    STARTING_PANIC_HARD=8
    STARTING_PANIC_CLASSIC=16
    PANIC_DEFECT_THRESHHOLD_EASY=5
    PANIC_DEFECT_THRESHHOLD_NORMAL=5
    PANIC_DEFECT_THRESHHOLD_HARD=5
    PANIC_DEFECT_THRESHHOLD_CLASSIC=5
    PANIC_DEFECT_THRESHHOLD_NOT_HELPED_EASY=5
    PANIC_DEFECT_THRESHHOLD_NOT_HELPED_NORMAL=5
    PANIC_DEFECT_THRESHHOLD_NOT_HELPED_HARD=5
    PANIC_DEFECT_THRESHHOLD_NOT_HELPED_CLASSIC=5
    PANIC_DEFECTIONS_PER_MONTH_EASY=1
    PANIC_DEFECTIONS_PER_MONTH_NORMAL=2
    PANIC_DEFECTIONS_PER_MONTH_HARD=3
    PANIC_DEFECTIONS_PER_MONTH_CLASSIC=8
    PANIC_DEFECT_CHANCE_PER_BLOCK_EASY=10
    PANIC_DEFECT_CHANCE_PER_BLOCK_NORMAL=10
    PANIC_DEFECT_CHANCE_PER_BLOCK_HARD=10
    PANIC_DEFECT_CHANCE_PER_BLOCK_CLASSIC=10
    SAT_HELP_DEFECT=1 ;If country has satellite, "Chance of Leaving"*SAT_HELP_DEFECT
    SAT_HELP_DEFECT=1
    SAT_HELP_DEFECT=1
    SAT_HELP_DEFECT=1
    SAT_NEARBY_HELP_DEFECT=1 ;Else If continent has one or more satellite, "Chance of Leaving"*SAT_NEARBY_HELP_DEFECT
    SAT_NEARBY_HELP_DEFECT=1
    SAT_NEARBY_HELP_DEFECT=1
    SAT_NEARBY_HELP_DEFECT=1
    SAT_PANIC_REDUCTION_PER_MONTH=1 ;If a country has a satellite, it will remove panic once a month, but the chance of this happening is PANIC_REDUCTION_CHANCE
    SAT_PANIC_REDUCTION_PER_MONTH=1
    PANIC_5_REDUCTION_CHANCE=100
    PANIC_5_REDUCTION_CHANCE=100
    PANIC_5_REDUCTION_CHANCE=50
    PANIC_5_REDUCTION_CHANCE=50

PANIC_4_REDUCTION_CHANCE=50
    PANIC_4_REDUCTION_CHANCE=50
    PANIC_4_REDUCTION_CHANCE=25
    PANIC_4_REDUCTION_CHANCE=25

PANIC_LOW_REDUCTION_CHANCE=25
    PANIC_LOW_REDUCTION_CHANCE=25
    PANIC_LOW_REDUCTION_CHANCE=10
    PANIC_LOW_REDUCTION_CHANCE=10
  • KaleNich
    ja a reaction shotok a sniperekkel... meg azok az "Ide nézz! Én egy idegen vagyok!" animációk...
  • SaGa Jr
    Vissza sajna nem jön senki ha egyszer otthagyta a programot, így aki kilépett az végleg kiesett.
  • SaGa Jr
    Nincs magyar baka. AZ alábbi linken láthatod milyen nemzetek katonái vannak benn a programban.
    Soldiers
  • Molnibalage
    Kezdem megszeretni, de akkor is állatságokkal van tele. A majdnem teljesen szkriptelt csata pl. az. Mivel a kedves casual gamerek miatt már csak 4-6 ember van, máshogy nem lehet megoldani, hogy ne cincáljanak szét...

A másik, hogy hiába van kevés ember egyes idegesítő animációk miatt a csata nem lett gyorsabb sem. Talán tetszettek volna beletenni gyors animációt...
  • KaleNich
    szatellit árát át lehet írni az egyik letöltött fájlban, aztán azzal kell patchelni
  • Molnibalage
    Nem. Én Manchesterben nyomtam le egy very difficult terrort hibátlanul, senki nem halt meg tőlem, a civilek fele megalt. Angliában vagy 2-3-mal, Európában is legalább 1-gyel esett a csík. Most teljesen kék egész Európa. Azt kell megnéznem, hogy az elvesztett FR-rel mi lett. Lehet elvesztett országot visszanyerni?
  • vaakuum
    Óóóó, dehogynem, amikor majdnem mindig mindenki lesérül :)
    Először arra gondoltam, hogy az utolsó enemy előtt mindenkit felgyógyítok a supportokkal. Nem érdekelte, simán ráverta a 6 napot azokra is, akik full HP-val fejezték be a küldit, de menet közben kaptak lövést.
  • SaGa Jr
    Érdekes lett ez bár szerintem nem a legjobb pontokon macerálta az alapot a modder. Inkább a late game során hasznosak ezek a módosítások nem a játék első felében.

Az abduction röpcsik lelövése sokszor károsabb mint hagyni beérni őket, különösen ha már kézben tartod a helyzetet. Értem ez alatt azt, hogy az abduction missziókért járó plusz személyzet/pénz bizony nagyon kell az elején. No meg kezdetben a rakétás interceptor totál esélytelen még ezen gépek ellen.

Terror röpcsit meg nem szabad lelőni. Hagyni kell beérni mert egy sikeres terror elhárítás az adott kontinensre is kihat és mindenütt csökkenti a pánikot, nem csak az adott országban.

Ezek helyett inkább úgy általában kellett volna az UFO-k számát növelnie a moddernek. Sok kis UFO sok sok cuccot hoz és nem probléma a leszedésük.

A szatellit gyártási ideje classic-on még nem gond, ki lehet várni, különösen ha többet gyártat az ember. Az ár már húzósabb, mert míg kevés a mérnök addig mocskos drága. Így én a szatellit árát venném lejjebb, mert kezdetben inkább a pénz a probléma, nem az hogy az első hónap végére egyszer vagy kétszer tudunk szatellit gyártást indítani. Ellenben impossible-ön, ahol eleve minden ország magasabb pánik szinttel kezd mint classic-on, na ott már az idő is számít.
  • vaakuum
    Na most te is vagy sokáig játszottál (mint én), vagy korán keltél :)

Egy érdekesség, gondoltam kipróbálom a legnehezebb fokozaton.
    A támaszpont kiválasztás, és tényleges támaszpontra kerülés előtt ugye már van egy 0-ik küldi, ahol a 4 random fickóval meg kell küzdeni kb. 12 ufóval. Gép lerak egy épület elé, a parkolóba, a térkép közepén egyetlen egy darab kávéház/szálloda szerű épület, körülötte személy és teherautók, konténerek, stb...

- Apropó, a térképet csak én nem találom? -

Első két fickó odarongyol a falhoz, overwatch (ha véletlenül kinyílna az ajtó mellettük), harmadik katona oldalirányba haladva első lépéssel bekuporodik az egyik autó mögé a ház felé haladva + overwatch, a másik egy mellette lévő villanyoszlop betontuskója mögött görnyed, ő is overwatch. Senki nem lát semmit, első kör vége!

Ufók lépnek, egy sektoid kiszúrja az épület nagy ablakain keresztül az autó mögötti katonát, és bentről, kb. egy képernyőről rálő plazmával. Emberemnek 4 életerőből egy marad, pánikba esik, feláll, ÉS VISSZALŐ az ufóra, és pánik ide vagy oda, profin AGYONLÖVI az ufót! A mellette lévő fickó is pánikba esik, feláll, ÉÉÉÉÉÉÉS lelövi ezt a szerencsétlen csapattársát, majd pánikolva beront az épületbe az ufók közé (5 db még él odabenn)
    A fal mellett álló két fickó erre egyszerre esik pánikba, az egyikük beássa magát a betonba (na ez aztán a gigaloll, gondolom inkább hasalást kellett volna beépíteni a játékmenetbe, kicsit értelmesebb lenne), a másik meg forgolódva elkezd lövöldözni ész nélkül, kilőve maguk mögött a falat is, ezáltal mindkettőjüket felkínálva az épületben dekkoló még 5 db élő, plazmával felszerelt sectoidnak. (Bezzeg ha én szándékosan akarnám stratégiai céllal szétlőni a falat, azt a 2012-es csúcsszuper X-Com programban nem lehet megcsinálni ... NO COMMENT).
    Természetesen egyik fickóval sem tudtam lépni innentől kezdve, mert mire a pánik alábbhagyva már enyém lehetett volna az irányításuk, addigra mind meghaltak, az X-com projekt bukott.

Szóval a legnehezebb fokozaton egy kört léptem az első 4 random katonámmal, akik azonnal bepánikoltak, amikor egy ufó rájuk lőtt. Igencsak gyors GAME OVER :) A világ nemzeteinek válogatott szeme fényei, akiknek a Föld megmentésének feladata jutott.
    (Ilyeneket nemhogy bevetésre nem szabadna küldeni, de fegyvert sem foghatnának a kezükbe ennyire labilis lelkivilággal)

Na innentől kezdve naivan arra gondoltam, hogy átírom az ini fájlban, ami nekem nagyon nem tetsz, és majd tolom úgy. Mondjuk hajnal fél kettőig böngésztem az ini fájlokat a game saját könyvtárában, meg amit a users könyvtárba pakol, de sehol máshol nem láttam azokat a beállításokat, ami számomra érdekes lehet.
    Sid Meier és csapatát próbaképpen megidéztem, Sid egyedül legyőzött mindenkit a második bevetésen, bár akkor még vissza volt véve a nehézség, hogy egyáltalán el tudjam kezdeni az egészet.
    Mondjuk olyan is volt, ahol a visszafelé úton a három X-com hero állta körül azt a pontot overwatchban, ahová a Thin-man majd esni fog. Természetesen egyik sem lőtt rá, a köv körben nekem kellett irányítottan lelövetni...

Ezzel a modpatcher progival az a gondom, hogy utálom az ilyen háttérben futó turkáló programokat, de úgy néz ki, hogy rászorulok!!!
    Ha esetleg valaki tud egy bevált, kipróbált progit, ami nem valami vírusos szutyok, és tényleg működik, annak a linkje jól jönne.
  • torma1
    Azt nem tudod a képességeket hogy lehet módosítani? A fegyvereket,embereket pénzt tudom a GameCore átírásával. Egy modpacher nevű program jó hozzá. De pl a fedezékek értéke,képességek leírása stb azokat sehol sem találom. Simán átírnám hogy a sniper headshot ne csak 30% criticalt hanem 20-30% találati arányt növeljen. És pl a cooltime-t 3-ra vinném fel.
  • SaGa Jr
    A megfelelő fegyverzettel nem lövöldöz le nagy hajó sem interceptor-t. Egyedül a battleship ellen kell a saját fejlesztésű fighter, minden más ellen elég az interceptor ha legalább egy laser-t tettél rá és készítettél pár dodge modult. Small/medium/large scout ellen még a dodge-ra sincs szükség, bár az utolsó ellen már karcsú lesz az alap rakéta. Abductor/supply ship ellen már kelleni fog a dodge és a jobb fegyverzet mert rakéta és phoenix cannon semmit nem ér ellenük. Tehát ellenük minimum lézer, de jobb ha plasma cannon vagy EMP van a gépen. Battleship ellen meg kötelező a dodge és a fejlett vadászgép és az EMP, mert máskülönben széttép a fusion laucner-e 3 lövéssel.

A több interceptor értelme csak annyi, hogy míg az egyik javítás alatt van, addig sem lesz gond, hogy mit küldesz ki ha jön egy újabb. Ileltve én a kezdeti két röpcsiből az egyiket például azonnal áttelepítem mindig egy másik régióba.
  • KaleNich
    Ezért kell az új hajót kifejleszteni jobb fegyverekkel meg a bónusz kütyükkel. A több repcsi meg azért jó, mert egyet kiküldesz amíg bírja, hazaküldöd, sebez valamennyit, aztán küldöd a másukat. Mondjuk ez elég egyértelmű...
  • KaleNich
    -már le lehet lőni az abduction és terror ufókat
    -10 nap mire a szatellit elkészül
    -a tudós/mérnök jutalom 5-re lett kerekítve, a pénzjutalom 250
    -minden nehézségen 5+1 hp-val kezdenek a katonák
    -több pénz az országoktól a lefedettségért
  • Molnibalage
    Számomra felfoghatatlan, hogy hogyan lehet elég műholdat gyártani.

1. Kibaszott lassan készül.
    2. Drága.

Most értem, hogy mirt panaszkodott a pénzhiányra fenrit. USA fölé kell 3 a teljes lefedéshez. Mi a jobb? Sok helyre 1-1-1-1-1 vagy inkább egy terület fölé 3?

Az UFO lelövést most nem értem, hogy mire jó a több interceptor. A nagy hajó szépen egyesével lelövi mindet...