4353
-
torma1 #1992 Ezt én is olvastam,hogy ne csináljuk az elsődleges fejlesztéseket mert akkor erősebb lesz az ellen. Majd csak akkor ha már a fontosabbat kifejlesztettük. Azért ez elég szomorú. :( Szét van scriptelve az egész játék. A réginél idő útán jöttek a keményebb ellenfelek és ha nem fejlesztettél rendesen kampec. -
#1991 Akkor a titán megfelel majd, és két archangelt kapnak majd a sniperek, minek kampó, ha tud repülni alapon. :) -
#1990 Én eddig szitne nem is használtam pisztolyt, aztán rájöttem, hogy nem rossz, mert 1 HP-s enemyre tárat pazarolni vétek. A sniper is így fejlődött, hogy ő végezte ki az ellenfeleket. A bénító előtt is ezzel gyengítettem le a kétszintes hajó "energialényét", hogy a stun tutira leverje.
Mindenkinek nem adnék kitet, mert a gránát nagy előnye, hogy lebontja a fedezéek, ha nem is öli meg a 3 HP feletti ellent. A többi katona utána már megoldja tűzfegyverrel. -
SaGa Jr #1989 A titan adja a legnagyobb védettséget, plusz ez véd a mérgezésektől és a tűztől is. Az archangel ennél gyengébb, cserébe röpködhetsz vele és röpködés közben élvezheted a magassági fölény előnyeit (legalábbis a védelemét).
A skeleton armor nekem sokáig kedvencem volt mert bár nem túl erős, ad jó sok bonuszt (ha jól emlékszem még a mobilitást és a védelmet is tuningolja). Ennek fejlettebb változata lesz majd a ghost armor, ami kicsit jobban véd, láthatatlanná is tud tenni és ugyanúgy rendelkezik a mászókampóval mint a skeleton armor.
A végső páncél majd a psi armor lesz. Egy ilyet mindenképp le kell majd gyártani és ráhúzni egy psi katonára, hogy aktiválni tudj egy bizonyos dolgot a bázisodon és befejezhessed a játékot. -
SaGa Jr #1988 A mérgezések miatt teszek én is legalább 2 emberhez, de akár háromhoz is egy négy fős csapatnál, medikit-et. Használni mindenki tudja. A support csak annyiban tud többet (már ha legalább corporal) hogy egy helyett háromszor is használhatja a csomagot. De ettől még jól jön a pluszban vitt csomagocska bárkinél. Egy manus meg cipelheti a sokkolót.
Thermal erőművet a gőzre kell tenni. Szóval ásás kell bőszen, emrt az első szinten sosincs steam vent.
A foundry-ban mindent megéri kifejleszteni. A pisztolyos dolgok mindenkinek a javát szolgálják és minden pisztolyra amit az embereid használhatnak, kihatással van. A SHIV jó kis adalék a csapatnak, egyfajta mozgó fedezék, gyors felderítő. Ámbátor az alap típust én nem javaslom, mert nem túl szívós. Gyártani csak a hover és az alloy típust szabad. Azok szívósabbak. Lőni meg pont ugyanúgy lő mindegyik.
Aztán lesz majd ott építkezés és javítás gyorsító upgrade is ami hasznos. Egyedül eddig a röpködési időt kitoló upgrade volt az, aminek semmi hasznát nem vettem. Minden más prímán hasznosítható. -
#1987 A gőz mezőre kell rátenni az erőművet.
Eleriumosat nem építettem még, mert nagyon sok idő lett volna.
Érdekes módon én eddig három szimpla műholdvezérlőt építettem. Még van helyem, és egymás mellé építve, az idő és ár különbözet nem éri meg annyira, hogy nexust építsek, de lassan lehet beruházok már egyre. 8/8 műholdam van jelenleg.
Nekem is jön már 500+ pénz havonta, plusz a legutóbbi abduction ufo legyőzése után szerzett felesleges komponenseket el sem adtam még. :)
Foundry-ban én eddig csak a stealth satellit-eket fejlesztettem. Elég drága és sok idő ahhoz, hogy könnyen lelövöldözzék.
Kérdés: Titan armor már a legjobb elérhető? Többet véd mint az archangel? Carpace armor van az embereimen még, de nem tudom várjak e, vagy költsek pénzt a titánra.
Leszállt abduction ufo érdekes volt. 2 csapat muton(egyikben volt egy berzerker is) egy cyberdisc és két setoid commender volt rajta csak. Meg is lepődtem, hogy ilyen kevesen jöttek. Lézer mesterlövész nagyon beteg. Double tap(így hívják talán) képességgel egyedül, egy kör alatt leszedte a fullos mesterlövészem a cyberdisc-et. Én csak néztem, hogy mi a... Ráadásul két ilyen mesterlövészem is van. :)
Most egy large scout szállt le, és épp odaért a csapatom, igaz két kezdő ember is van most benne, mert lesérült két elit katonám, négyet meg beraktam psi tréningre. Szóval alig várom, hogy hazaérjek melóból. :D
Tanács: ha a fő sztory-t nem játssza az ember, akkor az idegenek megrekednek egy bizonyos fejlettségi szinten szerintem, szóval ha elszalad velük a ló, akkor így utol lehet érni őket fejlettségben, esetleg le is lehet hagyni őket. :) -
#1986 Kínára sem hatott, pedig 2-es volt a terror level, tehát -1 elért volna. Vagy csak akkor csökkent egy mission, ha legalább már 3-as a szint ÉS szomszédos az ország a kontinensen? Mert akkor Ausztráliát hagyni kell a francba, soha nem éri meg megmenteni... USA no.1 pénzeszsák Kanadával, egyértelmű, hogy vele kell kezdeni. -
#1985 Én sem panaszkodom, már havi 500k felett van a support a fenntartás után. Tehát ennyi a nyerség. Ez azért már pénzmag, bár ez tényleg az első UFO, ahol simán el lehet verni ennyit. Soha, semmilyen UFO-ban nem volt pénzhiányom, de amibe itt fájnak a dolgok, az már brutális. A floateres repcsitápoló cucc 40 úgy, hogy asszem 70-ről ment le ennyire az ára.
5 műhold van fent, bár öt külöböző terület felett. Viszont minden ilyen védett hely még kék. Megvan a hatfős szakasz, mindenkin első komolyabb páncél. Minden főbb katonából van legalább egy tartalék - lefontosabb a medic a x3 bónusszal - kivéve sniper. Mondjuk még alap puskával rohangál... Lassan rá kell moccani a lézerre, hála istennek eddig egy muton sem jött. A legultolsó misszió emberkísérgetés volt. A sok girnyó ellenfél a mérgezéssel az agyamra ment. Egy szem medic volt x1 gyógyítással. Hát oda is veszett egy emberem...
Viszont most jött el a pont, hogy kellene komoly infrastrukturális beruházás, a nexus network, csan eng. nincs hozzá elég. Elerium erőmű is jó lenne, de olyan ára és igénye van, hogy hanyattvágom magam tőle.
A "gőzös" erőmvet a gőz mező fölé kell tenni, vagy a "gőzős" mezőre? Érdekes, hogy az első játékban kettő olyan mezőm volt, most meg csak egy.
A workshopban ti mit fejlesztetek ki? Nekem még semmire nem volt pénzem, de igényem sem nagyon. A "tank" megéri az árát? Pisztolyokkal megéri szórakozni? A sniper majd kap egyszer advanced scope-ot, de nem most.
A sok fikázás után viszont azt belátom, hogy könnyebség, hogy a lelőtt ember vértje nem veszik el. Bár amennyibe kerül, azért elég vicces is lenne... -
torma1 #1984 Jaa. Akkor nem szóltam. :) -
#1983 Ahová a bázisodat építed, ott alapból megkapod a bónuszt. :) -
torma1 #1982 Na majd meglesem. De ahogy nézem nálam már az elején kapom a bónuszt.
-
#1981 Kell minden területére. Írja is a műhold telepítésnél, az éppen aktuális bónuszokat. műholdanként mérnököt vagy tudóst ad havonta, ha kitelepíted minden területére, akkor a kontinens bónuszt is. :) Most raktam tele észak amerikát műholdakkal, jó is a 80 dolláros firestorm. :) -
torma1 #1980 Elég 1 műhold is a kontinensekre nem hogy megkapd a bónuszt?
Én úgy tudom. Nem kell befedni az egészet. -
lammaer #1979 Viszont a gazdaság és a populáció nagy része urálon inneni :) -
lammaer #1978 Minden abduction területre (földrész hat). Ha nem ugrik be melyik ország melyik földrész, legegyszerűbb ha a situation roomban rákattintgatsz az országok nevére, mert ott odaírja hogy melyik földrészhez tartozik.
"Ázsiában india nem hatott az oroszokra" - mert oroszország európához tartozik
"Ezután elmentem Argentínába. Mexikó így is elveszett és Ausztrália is"
Mert Argentína dél amerika, Mexikó pedig észak (mivel közép nincs, akkor már inkább észak mint dél). Gondolom ausztráliát csak a teljesség kedvéért írtad, és nem gondoltad hogy argentína hatással lesz rá :)
De ezért pl dél amerikát nagyon könnyű lefedni, csak 2 műhold kell és már meg is van az instant boncolás bónusz. -
#1977 Persze, de azért a nagyobb területe Ázsiában van. Ezért sokan gondolhatják, hogy a játék is Ázsiához sorolja. -
torma1 #1976 Az oroszok igen Európához tartoznak. Hogy lehettek volna kint az Eb-n ha nem oda tartoznának. :) -
lammaer #1975 /off
Nemcsak a játék szerint, a földrajz szerint is. Európa ugyanis az Ural-Kaukázus vonalig tart, ami ugye már bőven Oroszországban van. Az említett ország ugye ennek megfelelően 2 földrészen terül el. -
#1974 Orosz ország Európában van a játék szerint. :) Műhold telepítő képernyőn kiírja középen, ha rákattintasz egy országra, hogy melyik kontinens. Bár csak az oroszok kérdésesek.
Nekem most egész jól alakultak a dolgok, mióta van plazmás firestormom, azóta az ufo-k csak a földön leszállva jelennek meg. :D
Volt egy abduction ufo is, és már vagy húsz napja nem volt adbuction, csak két leszállt ufo meg egy vip mentés, ennek köszönhetően, braziliában kettes pánik, dél afrikában 4es, mindenhol máshol egyes, nullás nem tudom miért nincs. :(
Több szintes ufonál tényleg gáz, hogy bármit csinálsz a tetőt bekapcsolja az emberek feje fölött. :D -
hapi #1973 +1
-
#1972 A rakéta nem tud átlőni az üvegen. OMG, ekkora bugot... -
torma1 #1971 :) Az tuti hatásos. :P :D -
#1970 A kétszintes UFO kamerkezelése tényleg olyan, hogy fejberúgnám azt, aki így kiadta. Gyakorlatilag játszhatatlan... -
#1969 Berohansz két sectopod közé. -
#1968 Gondolom semmilyen módon nem lehet reset-álni a már elosztott pontokat. -
#1967 Sehogyan, szivott valamit előtte, vagy nemtom. Elég über lenne mondjuk egy lightning reflexes assault run&gun+stunnal. Szerintem a nem felcserre gyúrt sprinter supportnál van a legjobb helyen a bénitó, de meg lehet oldani a dolgot bárkivel. -
#1966 Vazz, sikerül lelőnöm egy large UFO-t. Éppenhogycsak életben maradt a phoenix cannonos gépem úgy, hogy tápoltam amivel csak tudtam. No, lássuk mi maradt belőle. Grr..... -
#1965 Valaki említette, hogy a bénító fegyvert az gun & run képességgel használta. Hogyan...? Merthogy nekem nem engedi... -
#1964 Hali.
Patch -
#1963 Tehát mégsem kell a gépre tenni. Ha van raktáron, akkor ott lesz az opció. -
SaGa Jr #1962 Nem. A dolog működése a következő:
Kiküldöd a vadászt, majd mikor elkezdődik a csata rátenyerelsz az ottani alul lévő opciók közül arra, amiből van legyártva. Az a target system annyit tesz, hogy az aktiválást követő két támadása a gépednek garantáltan talál. Majd kifejleszthető lesz a dodge is (ehhez kell majd floater kutatás és talán élő is de ez nem biztos, ellenben 1 ilyen dodge modulhoz kell majd 6 floater hulla is a pénz mellett), ami az aktiválást követő 2 ellenséges támadástól menti meg a hajót. A harmadik elérhető ilyen interceptor/saját gép tuning meg majd egy hajtómű booster lesz ami a nagyon rövid hatótávú fegyverekkel rendelkező gépet gyorsan beviszi lőtávba. -
#1961 Az uplink target system hogyan működik? Nem is kell hajóra tenni? -
#1960 Ja, és mivel a hó vége van, még műholdat sem tudok telepítani, hogy esetleg megnyugodjanak... -
#1959 Tényleg furcsa, hogy egyes abductionok területre is hatnak, mások meg csak országokra. Most két eltérőt végigtoltam 0 veszteség nélkül (igen visszatöltöttem), de mindkét esetben elvesztek két területet, mert nincs területhatás. Ázsiában india nem hatott az oroszokra, viszont így elveszett Argentína és Mexikó. Ezután elmentem Argentínába. Mexikó így is elveszett és Ausztrália is. Kedves... Vagy csak annyira area effect, hogy csak a szomszédod csökkenti, ha nem kék a status...?
Van a játékhoz egyáltalán manual ami taglalná ezeket...? -
Traky70 #1958 Az utolsó ufo, amit végigvittem az UFO2terror from the deep volt. Az ezt követő utódok szörnyűre sikeredtek. Pár óra után kuka. Szeritem ez egészen játszhatóra sikeredett, de az ufo 1-2 játékélményét meg sem közelíti. Viszont idegesítő, hogy kis módosításokkal sokkal pörgősebb, izgalmasabb, könnyebben kezelhető lehetne...kár. -
lammaer #1957 Aha, ez nálam is van, elég gyakran. -
torma1 #1956 Pontosan. :) -
#1955 Nálatok van olyan bug, hogy rosszul vagy mindig 1%-os találati arány mutat a kis alien fej, de a fire módban már jót? -
lammaer #1954 Ha jól gondolom, olyankor sárgával van jelölve a fedezéket jelölő pajzs, jelezve hogy a célpont flankolva van. -
SaGa Jr #1953 Flanking csak annyi, hogy ha megkerülöd/körbeveszed az ellenfelet akkor nem érvényesül a fedezéke ami mögött van, illetve kapsz egy minimális aim bonuszt találatra.
Tehát ha teszemazt egy fal mögött lapul egy sectoid és te be tudsz menni a fal mögé amihez ő hozzálapult akkor előnyös helyzetbe kerültél, a célpontod eltalálása könnyebb lesz. A dolognak még a pánikolásra van kihatása (az ellenfél nem pánikol hacsak nem sikerül majd pszíkerrel pánikbot kelteni, akkor meg lebénul vagy menekül vagy lő mint akinek muszáj). Ha a csapatod mögé kerül egy ellenfél (floater-ek előszeretettel csinálják hogy mögé ugranak a csapatnak) illetve több irányból körbeveszik egy embered akkor sokkal esélyesebb hogy pánik fog rátörni ha eltalálják vagy egy társa sérülést szenved.