XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
vaakuum: lehet meghagyja az eredményt. Úgy tudom oktató mód megcsinálásával kis elõnnyel indulsz. Ha azt kihagyod azzal indít, hogy válassz bázist, bárhova leteheted, nemcsak EU és USA.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Akkor teljesen nulláról kezd újra mindent, vagy meghagyja az oktató módban elért eredményeket/embereket/épületeket?
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Olyan spec skill nincs, hogy két kiegészítõt vihet egy ember? Vagy valami szervós páncél, amiben "elbírják" az extra cuccot?
Kiviszem az oktatót, aztán meglátom, legyen-e belõle szülinapi ajándék.
Igen, tárazni kell, ami egy lövésnyi idõt vesz igénybe. Kivéve a pisztolyt, abban örök lõszer van.
2. Azt én is az elõbb kérdeztem hogy kel speciálódni. A fegyver scope meg tényleg elég gagyi hogy az inventory-ból foglalja el a helyet. 😊 Nem értem ez miért kellett így megcsinálni.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
1) Az oktató módban az elsõ küldetés tényleg arról szól, hogy 3 ember megdöglik, amikor meglátják az elsõ psy-kontrollos sectoidot? Szépen lépegettem oda, ahová mutatta, aztán egy figura ért haza élve...
2) az világos, hogy egyforma katonákkal indul a történet. De azt nem én dönthetem el, hogy melyik figurából mit csináljak? Az elsõ csatám egyetlen túlélõje kapott egy bazookát. Aztán a VIP küldetés után lett három katonám, akikbõl elvileg mesterlövészt kellene csinálni. A legjobb az a figura volt, aki végül egyetlen ufót sem ölt meg, egyet sem lõtt, és mesterlövésznek? Mert a többiek legalább egy-lövés-egy-találat elven gyaktak, ha már a puska használatára kényszerültek. Bár inkább gránátokkal és a bazookával operált a csapat. Az autók másodlagos robbanása a gránátozás után az kifejezetten tetszik.
3) Kaptam valami kutatást-fejlesztést, aminek eredményeként gyártottam puska-távcsöveket. A puska-távcsövet cvsak a gránát helyére lehet berakni? Azt nem a fegyverre kellene felszerelni? Tökre örültem, milyen jól fog kinézni a puskájuk, erre az egyik leghatékonyabb eszközrõl kellene lemondani miatta???
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
pls help!
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Lehet rosszul fogalmaztam, mert nem arra gondoltam, hogy minden játékállás ugyan olyan lesz, ugyan azok a dolgok történnek, hanem arra, hogy egy játékon belül bizonyos idõtávlatra elõre el vannak döntve az események.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az meg, hogy a lövés miért nem talál betöltögetés után, (bullshit milyen dolog visszatölteni ha nem talál ? XD ez mi ez ? ) lammaer forumtárs tökéletesen leírta.
De aki ezen kattog töltögetés nélkül írjon fel 100 50% lövést, szerintem közelítõleg ki fog jönni a dolog.
Mondom ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Xcomnál nem próbáltam még, hogy mûködik. Az biztos hogy az események elõre el vannak döntve, de egy hónapra elõre biztos. Pont egy abductionnal próbáltam, hogy visszatöltöm a két nappal azelõtti mentést, de mindig ugyan azok az országok jöttek be, szívtam is miatta meg a három országból kettõn nagy volt a pánik szint. Persze a terror küldetés ott jött, ahol mindhárom ország egyes pánikszinten állt...
Az abduction küldetés bónuszok viszont teljesen véletlenszerûek, az minden visszatöltésnél változott, szóval kicsit lehet vele trükközni.
Mióta van SCOPE+lézerpuska a katonáimnál azóta egész jól lõnek, szóval teljesen meg vagyok elégedve a találati %-ukkal. Thinman-ek viszont csítelõs köcsögök még mindig, szinte bárhová belõnek.
Mekkora jó skill már az assaultnál, hogy a fedezékbõl kikergeti a gonosz idegeneket. Igaz a fedezéket is szétlövöm általában vele, de az idegenek meg elkezdenek rohanni tõle, és az overwatch-os embereim simán lekapják fedezék nélkül mindet. 😊
Mi a különbség amúgy a normál és klasszik fokozat között pánik ügyileg? Azt olvastam, hogy hónapok végén normálon a mûholdas területeken jobb eséllyel csökken a pánik, és klasszikon már ötös szintnél is simán bepánikolhat egy ország, míg normálon csak ha túlcsordul, de van még valami? Lehet úgy fogom tolni, hogy csatákban klasszik, térképen meg normál(ha jól láttam mindig lehet állítani a nehézséget). Idegesítõ lenne, ha a hülye pánik miatt lenne game over, miközben a földi harcokban eddig 100%os a dominanciám, ráadásul katonát sem vesztettem még. Jó lenne valami nehézségi fokozat, ahol alapból így van(földi harc nehéz, pánikoltatás könnyebb). 😊
Civilization 5-ben is van egy olyan opció hogy "save random seed" - ez azt jelenti, hogy a mentésbe belerakja a randomgeneráláshoz szükséges alapszámot, így az újratöltéssel nem nyersz semmit, mivel mindíg ugyanazt az eredményt fogja hozni a következõ lövés.
Mivel ugyanaz a firaxis csinálta ezt is mint a CIv5-öt, simán el tudom képzelni hogy gyárilag, kikapcsolhatatlanul benne van ez az opció - pont azért hogy a játékosok ne "csaljanak" azzal hogy lövés elõtt mentenek és újratöltik ha nem sikerült.
Természetesen új kör az új random seed lehet, így a kövkörben már más eredmények jöhetek ki.
Ergó: ha bárki eddíg úgy értette a 10-bõl 10 mllét, hogy mindíg csak ugyanazt a játékállást töltötte vissza, az nem bug, hanem szite biztos hogy szándékos 😊
A zene annyira el van találva.. 😊
Csak az a fránya laboros csajszi hangja.. mintha valami random ember szinkronizálná...
One more story

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Szal én inkább még egy hétig inkább Frozen Synapse-t tolok. 😉
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Nézem az elsõ 12 katonát, és mindegyiknek 6+1 hp-ja, 40 will és 65 aiming van. Szóval nem kell õket válogatni már rögtön a legelején, csak adja a tökegyforma katonákat?