4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• SaGa Jr
    Az f a számok után az csak egy változó fixálás, nem pedig a feet (láb) távolsági érték jelzése. A kérdéses érték (sniper fall) azt mutatja mekkora levonást kap a sniper ha lentebb van mint a célpont. Felfelé lövéskor a lövész levonást kap. Minden szintkülönbségért ennyit.
  • torma1
    Nem pl a 75% találati esély akkor érvényes ha az ellenfél nincs fedezékben.

Ha fedezékben van akkor levonódik belőle pl a 40 a full fedezék miatt.
    És 35% fog neked mutatni ha rácélzol.
  • Avenger
    Így értem én is, de hány kocka az a 14? :)
    Shotgunnal mintha az olvastam volna, hogy 10 a hatótávolsága, és 4-5 kockára lövöldöztem vele az elején.
  • torma1
    Ez nem rossz feltételezés. Aki tud netán jól angolul akkor ezt megkérdezhetné a hivatalos fórumon csak tud rá valaki választ.
  • vaakuum
    Jól értem, hoyg a fél és egész fedezékben kuporgó ufónál akkor a kiírásnál nem jeleníti meg a fedezék miatti módosító értéket, hanem csak a sniper saját képességét+távolságot kalkulálja és mutatja?
  • torma1
    Én is így szoktam. :) Bár azért sniperrel az elején hiába van 75%-os találati esélyed ha fedezékben van akkor csak 35% plusz az ellenség képességei. Így elég nehéz találni. :( Azért egy kicsit ez ellent mond nem annak hogy valaki egy böhöm nagy távcsöves puskával lövöldözik. Főleg úgy hogy a rifle is kb ennyit talál.
  • Renegade
    ja meg ki hogy látja a végét?
    nekem picit csalódás volt, ahogy olvastam hivatalos fórumon másnak is.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    oké, hogy nagyon keresi a tökéletes fajt, de hát pont ezért miért akarja megsemmisíteni a földet, ha égető szüksége van tökéletes harcosokra, meg az etheralos monólognál már teljes a kavarodás számomra, hiszen tök olyan mintha egy nagy etheral szentély lenne. Teljesen más kép alakul ki játék közben az emberben mint amit a végjátéknál megtudunk
  • vaakuum
    Én úgy értem, hogy mivel 14 a határvonal, onnantól minden f távolság csökkenés -2 célzási büntetést hoz. Tehát ha 4 egységre áll előtted (10 egységgel van a határvonalon belül), akkor -20 aim.
    De ez tényleg csak a saját értelmezésem.
  • vaakuum
    Gondolom ő is megkavarta, hogy ingame a classic az nem ugyanaz, mint az ini fájlban használt classic kifejezés :)
  • torma1
    SNIPER_AIM_FALL = -2.0f - Közelre lábanként a célzás levonás, szerintem.

De akkor ez túl közel lenne. Biztos hogy az f nem 1 kocka nem?
  • Avenger
    A találati %-ba bele van számolva elvileg, szóval ha az gyanúsan kicsi, akkor válts pisztolyra. :)
  • torma1
    Nem megkönnyíti hanem megnehezíti.
  • vaakuum
    Mivel ha minden mezőben állnak egymás mellett vagy előtt, az olyan, mintha sorfal lenne, ezért szerintem egy mező - egy láb távolság lehet ... bár csak tippelem.
  • torma1
    Jaja. Ez azért nem lenne mindegy. Legalább jelezné színnel ha túl közel vagy egy sniper puskával a célhoz kb. Akkor váltanál pisztolyra.
  • Renegade
    akkor én naívan bedöltem ennek a sornak:

With my mod, i removed the +criticalchance and +aim% from all aliens on classic difficult. You now get the full alien AI, without any cheating. I changed NO other values.
  • Avenger
    Igaz, gondolom egy mező = x lábbal, de nem tudni hogy mennyivel. 5re tippelnék.
  • torma1
    Az az Aim képesség. Ha növeled akkor pontosabban lőnek.
  • torma1
    Hát igen de a játékban menni az az f.
  • Avenger
    Jobb egérgombot tartsd benyomva. :)
  • Renegade
    akkor nálam ezért nem volt sat halál, ahogy ment egy kontinensre szat ment vele repülő is
  • vaakuum
    Az itt lévő tulajdonságokat értem, micsodák. DE mi az az offense? Az mit befolyásol?
  • Avenger
    AIM_CLIMB = 3.0f - Magaslati bónusz, az f az gondolom lábat jelent
    ASSAULT_AIM_CLIMB = 4f - Ugyan az csak assaultnak
    SNIPER_AIM_FALL = -2.0f - Közelre lábanként a célzás levonás, szerintem.
  • torma1
    De pl azt honnan tudom mennyi a 40 egység? Nincsenek kockák,rács stb ami alapján be tudnám mérni. Legalább a kurzor írná ki ha rávinném egy ellenségre.
  • Renegade
    classic módban első hónapban már van phoenix cannon meg dodge, szóval tuti nagy ár van eleinte, de megoldható, második hónap legvégén meg elkacsázik az ember az ellen bázisra és újra fellélegezhet, addigra meg van laser cannon meg dodge szarásig :-)

• torma1
    CLOSE_RANGE = 14.0f
    ASSAULT_LONG_RANGE_MAX_PENALTY = -40
    AIM_CLIMB = 3.0f
    ASSAULT_AIM_CLIMB = 4f
    SNIPER_AIM_FALL = -2.0f

Jaja itt lehet ezeket módosítani. Az utolsó három mit jelent?
  • torma1
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Soldier, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)

Pl ha ezt módosítod akkor az embereidre hat ki. Negatív vagy pozitív irányba.
  • SaGa Jr
    A 140-e offense sem jelent 100%-os találati esélyt, mert nem cak a fedezék befolyásol, de egy dash is lehet találati esélyt rontó tényező, az idegeneknek is vannak képességeik amik javíthatják a védelmüket és így rontják találati esélyt. 150+ kell a tuti találathoz.

Lőtávolság csak két class esetén téma. A close range (14-es táv, ileltve 10-es az alap shotgun esetében) egy határ ami az assault és a sniper class-ú katonákat befolyásolja (heavy és support nem szenved ezektől).
    A sniper az ennél közelebbiekre kap levonást, az assault meg az ennél távolabbiakra. A max levonás 40. Minél távolabbi (assault esetén) illetve közelebbi (sniper esetén) a célpont annál nagyobb a levonás.

Molnibalage:
    A barrage penalty-ja az ellenfelet sújtja. Tehát ő bukik 30 pontot az offense értékéből.

A másik képességnél ha a szövegben benne van a squadmates (utalás a társakra) akkor minden a csapattagokáltal látott ellenfél beleszámít, míg ha nincs, akkor csak az adott egyén által látott ellenfelek száma a mérvadó.

Renegade:
    Nem tudom, nekem levadászták már 4 szatellitemet is. Ehhez csak annyi kell, hogy az adott területen ne legyen kiküldhető vadászgép, ekkor az ott röpködő UFO felderít és ha megtalálja akkor automatice lakapja a szondát, nem kis riadalmat okozva ezzel az adott országban.
  • torma1
    Ha +-os előjelű akkor hozzá ad pl az élethez annyit amit beírtál.
  • KingPunisher
    Hmm ez az overseer-es misszio igen jó volt. Szépen védekeztek, védték a főnököt :)
    Multival tolja valaki ? Vannak tapasztalatok ?
    Sok player van ? Változatosak izgalmasak a gamek ?
  • torma1
    Szerintem pont nem. Hozzáad nem elveszi.

Ez a default.

BalanceMods_Classic=(eType=eChar_None, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Civilian, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Soldier, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Tank, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Sectoid, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Floater, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Thinman, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Muton, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Cyberdisc, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_SectoidCommander, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_FloaterHeavy, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_MutonElite, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Ethereal, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Chryssalid, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Zombie, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_MutonBerserker, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Sectopod, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Drone, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Outsider, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_EtherealUber, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_BattleScanner, iDamage=0, iCritHit=0,iAim=0,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
  • Molnibalage
    Azért valahol vicces, hogy ezek szerint fejleszthetek én olyan durva műholdrendszert, amit csak akarok, nem tudom lelőni a terror shipet és az elrabló hajókat. Keves. Akkor egyáltalán mire jók a műholdak, ha úgysem tudom megakadályozni? Mert eddig a felbukkanó hajók / abuction+terror hajók között kb. olyan hatszoros eltérés van...
  • Avenger
    Az mondjuk jó dolog, bár az a 10% krit nem sok, most 70 vagy 80% :D Ha eltalálnak akkor szinte mindig krit.

Az abduction/terror ufo része érdekes. Kb lehetetlenné teszi a játékot normál fölött. Mivel nem tudod a játék elején lelőni azokat, így viszont sokkal több pánikot okoz. Úgyhogy valószínű mire lesz elég gép hozzá, addigra már simán 6-7 ország mínusz. :)
  • Renegade
    pont, hogy elveszi a +10 crit&hit esélyt, tehát normál tudású ufok jönnek classic mennyiségben és AI-val
  • torma1
    El lehet játszani az ini szerkesztéssel. :)

Én a pánik szintet vittem lejjebb.
    Az XP szintlépéshez több kell.
    Kicsit jobb katonák.
    Kevesebb pénz, olcsóbb szatellit stb.
  • Molnibalage
    Létező játékra is feltehető a MOD? Egyébként bizonyos szinten nehezít. Hiszen, ha elbuktad az emberrablást, akkor eddig csak azért büntettek. Így viszont az elszalasztott UFO-ért is, ha jól érem. Viszont, ha megvan a tech, akkor meg könnyít, hiszen lelövöd mindet, amire van forrás és a másikat meg elhárítod.

A simán felbukkanó ufokat ha lelövöd, de nem számolod fel, azért van mínusz pont? Eltűnnek valaha a térképről? (Mondjuk itt olyan nyersanyag hiány van, hogy ez eddig fel sem merült nálam eddig.)
  • vaakuum
    De ugye ezt sem közvetlenül az ini fájlban, hanem ehhez is kell a modpatcher?
  • torma1
    Igen. De én sem értek pár dolgot. Pl az hogy miért van mindenkinek azonos látótávolsága? Meg hogy pont annyi a fegyvernek is a hatótávja.
  • torma1
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_None, iDamage=0,iCritHit=0, iAim=0, iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Civilian, iDamage=0,iCritHit=0, iAim=0, iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Soldier, iDamage=0,iCritHit=0, iAim=0, iDefense=0,iHP=-2, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Tank, iDamage=0,iCritHit=0, iAim=0, iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Sectoid, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=1, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Floater, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=2, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Thinman, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=2, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Muton, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=2, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Cyberdisc, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=4, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_SectoidCommander, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=4, iMobility=0,iWill=35)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_FloaterHeavy, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=4, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_MutonElite, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=20,iDefense=10,iHP=4,iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Ethereal, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=5, iMobility=0,iWill=35)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Chryssalid, iDamage=2,iCritHit=10,iAim=0, iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Zombie, iDamage=4,iCritHit=10,iAim=0, iDefense=0,iHP=4, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_MutonBerserker, iDamage=3,iCritHit=10,iAim=0, iDefense=0,iHP=5, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Sectopod, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Drone, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=10,iDefense=0,iHP=4, iMobility=0,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_Outsider, iDamage=0,iCritHit=10,iAim=20,iDefense=10,iHP=2,iMobility=5,iWill=0)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_EtherealUber, iDamage=0,iCritHit=20,iAim=10,iDefense=10,iHP=5,iMobility=0,iWill=10)
    BalanceMods_Classic=(eType=eChar_BattleScanner, iDamage=0,iCritHit=0, iAim=0, iDefense=0,iHP=0, iMobility=0,iWill=0)

Így is csal a gép pláne ezzel a moddal. :)
  • Molnibalage
    Line Of Sight.
  • wedge31
    Szerintem is inkább nerf kellenne nem tunning...