4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• torma1
    Hmm van pár fincsi. :)
  • Molnibalage
    A flanking bonus az pontosan micsoda és hogyan megy?
  • Molnibalage
    1. volt a topik. :)
  • SaGa Jr
    A lista a demo-ból lett kiemelve, ezért néhány nem szerepel választhatókén hanem helyette alapból aktív lesz.
    Damage roulette - nem fix lesz a sebzés hanem egy skálán fog mozogni véletlenszerűen. A mimimum 1 lesz, a maximum kb a normál sebzés két vagy háromszorosa (rakétával sebeztem már 1-et és 21-et is, pisztollyal a csúcsom 7 bár az critical-al együtt jött össze).
    Total loss - ha kinyírják egy emberedet akkor bukod a felszerelését
    Red Fog - ha megsérül egy manusod akkor a feladat végéig ideiglenesen csökkennek a tulajdonságai
    Hidden potential - a katonáid statjai véletlenszerűen lesznek meghatározva (a gamecore file-ban lévő low és high értékek között lesz valahol)
    Result driven - előléptetéskor nem fix stat növekedés lesz hanem véletlenszerű (ez a leggyengébb és a legjobb érték között fog változni, szóval akár egy heavy is megkaphatja egy sniper aim bonuszát és fordítva)
    New economy - ahogy nő egy országban a pánik úgy csökken az általuk adott zseton mennyisége a hó végén
    War Weariness - a havi apanázs egyre csökken minél tovább játszik valaki (szóval míg kezdésnél kapsz x összeget, úgy 6 hónap múlva ez már kevesebb lesz)
    High stakes - az abduction feladatokért kapható jutalom véletlenszerű (tudós és mérnök esetében ez 1-10 közé esik, pénzben 100-tól megy a normál érték duplájáig, gyakrabban ajánl fel tapasztalt katonát jutalomként a játék)
    Diminishing returns - minél több szatellitet építesz annál drágábak lesznek az újak
    E-115 - az elerium hetente csökken kis mértékben (kb 1% veszteséged lesz belőle heti szinten)
    The Blitz - a szokásos 3 helyett 4 abduction helyszín lesz
    Absolutely critical - Ha sikerül megkerülni az ellenfelet/körbevenni/oldalába kerülni akkor a siekres találatok automatikusan kritikus sebzést produkálnak
    More than human - kevesebb pszíd lehet (ezt nem tudod bepipálni ez automatán aktív lesz)
    The Greater Good - csak akkor kutathatod ki a pszí labort ha élő pszíker idegent fogtál (normál esetben elég ehhez egy halott sectoid commander is)
    Marathon - hosszabb játékmenet (ahogy észrevettem ez keményen megnövelte az árakat és a kutatási időket, több a feladat egy hónapban de nem jönnek olyan hamar a fejlettebb ellenfelek)
    Alternate sources - minden épület több energiát eszik (ahogy észrevettem ez is automatán aktív)
  • Wlanseraf
  • torma1
    Ezek magyarul pontosan mit jelentenek?

Nekem miért csak 12 db van, Mikor itt sokkal több van felsorolva?
  • torma1
    Nem.
    Csak simán új játékot kell indítani miután aktiváltad a változtatásokat (én nem ismerem ezt a patcher akármit, helyette a resource hacker-t használom). Aztán amikor kiválasztod a játék nehézségét akkor ott lesz a second wave gomb a back fölött és megnyitva lehet választani az opciók közül.
    Ezek vannak:
    Damage Roulette - Weapons have a much wider range of damage.
    Total Loss - Lose all gear from soldiers who die in combat.
    Red Fog - Any wounds taken in combat will degrade a soldier's stats for that mission.
    Hidden Potential - Rookies will have random starting stats.
    Results Driven - As a soldier is promoted, their stats will increase randomly.
    New Economy - A country will offer less funding as its panic increases.
    War Weariness - Overall funding levels drop inexorably with every month that passes.
    High Stakes - The rewards granted for stopping alien abductions are randomized.
    Diminishing Returns - The cost of satellites increases with every one that is built.
    E-115 - Elerium stores will degrade over time.
    The Blitz - The aliens will target a larger number of cities every time they launch an abduction attack (4 helyen támadhatnak a 3 helyett).
    Absolutely Critical - A flanking shot will guarantee a critical hit.
    More Than Human - The psionic gift is extremely rare.
    The Greater Good - The secret of psionics can only be learned by interrogating a psionic alien.
    Marathon - The game takes considerably longer to complete.
    Alternate Sources - The power requirements of all facilities are increased.
  • KingPunisher
    19 vs 6 :) nagy része full elit unit, no ez már tetszett igazi kihívás volt..
    Elite Muton valahogy okosabban harcol mint a többi :)
  • cifusuckscock
    ez egy jó játék, csak cifu ne volna ekkora fasszopó
  • tugyiti
    A kamera kezelés (is) egy rakat fos ,ezt a hivatalos fórumon is írták már sokan.Nekem rengetegszer ,ha be van kapcsolva az action cam ,cutscene-nél csak egy lemez darabot látok stb... sőt tegnap a sniper archangel armor-ba fel tudott repülni adott helyre,aztán következő körbe sehova mert blokkolta valami :DDD várjuk a patcheket....
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy ismeretlen terepen egyetlen taktika van ami tán működik is néha, hogy az összes embereddel nyomulsz előre és ha nem látnak ellenséget lépés közben, akkor lazán felállítod őket overwatch-ba (még a csipát is, csak hátrébb, mert jártam úgy hogy körbeözönlötték még az ÉN körömben, ő meg ugye úgy béna, ha közelre kell mókolni), de nem szorosan, mert egyből odakurnak egy gránátot... és a legtúlélőképesebb assaulttal (max armor kell rá, mi csak lehet) odaóvakodsz, ahol szerinted triggerelődik majd a következő "timúr és csapata", und nagyon reménykedsz, hogy legalább a saját körödet túléled így. Aztán ha nem csak a saját, hanem az ő körüket is túléled, akkor kezdhetsz valamit.

Persze kevésbé bátrak megvárhatják a következő kört trigger nélkül is, de azt is be lehet szopni.
  • SaGa Jr
    Csak a megnyerés számít ebből a szempontból.

Az összes kezdőhely meg azért volt elérhető, mert a tutorial-t kikapcsoltad. Ha be van kapcsolva akkor csak 2 helyszín elérhető, ha nincs akkor mind, cserébe nincs ingyé' szatellit.

Amúgy mit akartál linkelni?
  • Molnibalage
    Akkor így.
  • Molnibalage
  • twi452
    Másodjára szerintem kihagytad a tutorial-t és azért nem voltak pirosak. Amúgy ott is ki lehet a többit is választani ha jól emlékszem csak gondolom azért piros mert nem ajánlott kezdőknek :)
  • Molnibalage
    A végigjátszás alatt vereség is értendő? Mert elsőben kikaptam és másodikban az összes keződhelyet választhattam.
  • SaGa Jr
    Igen.
    Az egy általad gyártható felszerelés ami a karakter támadási esélyét növeli (+10 aim). Tehát nem fegyver tartozék, hanem független ketyere ami minden fegyveres támadáshoz hozzáadódik.

Végjátékban, mikor már nem kell elfogni élő idegent, akkor a sokkoló helyett príma tud lenni mondjuk medikit mellé a support karakternek.
  • SaGa Jr
    BladeW:
    Pont ezt a szitut kaptam ki most. :)
    Second Wave bekapcsolva, random generált tulajdonságok, random fejlődés, impossible fokozat. A kezdő küldetésre odaadott 4 főből egy jó ha a ház oldalát telibe trafálja 2 méterről (bár érdekes módon pisztollyal leiskolázta a legjobb lövészemet is), egy másik már esélyen 4 méterről is, egy lett standard egy meg átlag feletti lövész. nem volt egyszerű lenyomni a bedobott 8 sectiodot. Most először gránátoztam igazán, mert muszáj volt.

A random sebzés is hozott érdekes élményeket. Critical shot pisztollyal egy lövésből kikaptam full cover mögül (ami 2 ponttal csökkenti a sebzést) egy feltuningolt sectoidot (5 HP). Csak pislogtam. Cserébe a másik 3 egyén 3 találattal, assault rifle-el 3 sebet tudott beverni egy másikba. Mondjuk az ellenfélnél is befigyelt a random sebzés, mert telibe kapták egy emberem azt csak 1 Hp-t vesztett.

A barakkban kb a katonák negyede volt gyengébb a megszokottnál mindenben, majd felük kb a standardot hozta (ha valamiben jobb volt akkor valami másban rosszabb), míg a fennmaradó egy negyed mindenben jobb volt (kiugróan jó katonát nem fogtam ki de a standardtól átlagban olyan 5-15 pontos eltérések voltak egyes értékekben felfelé). Szóval ez a random faktor nagyon tetszik. Kár hogy ki van kapcsolva és csak egy végigjátszás után lehet file birizgálás után bekapcsolni. :(

Élesben is próbálgatom most már a bárkinek bármilyen fegyver opciót, bár mémileg módosítva. Assault rifle és shotgun maradt mindenkinek adható. LMG fegyverek heavy only, míg sniper rifle sniper only maradt. Bár kipróbáltam, hogy ha kopaszok is használhatják akkor nagyobb eséllyel lesznek olyan specializációjú katonák, mint amilyen fegyvert használtak (tehát aki lmg-vel ölt abból heavy lett, sniper-rel ölőből mesterlövész, sörétessel takarítóból assault, egyedül a support maradt random). Legalábbis 4 alkalomból háromszor ez lett az eredmény, a negyedikben meg részlegesen stimmelt a dolog. Hogy ez most mázli volt vagy valami más azt a fene tudja.

ratgab:
    Jaja. A legjobb opciók le vannak lőve vagy le vannak lőve és nem elérhetőek, pedig benne vannak a programban, csak ki vannak kapcsolva. Még jó hogy be lehet kapcsolni őket kis bűvészkedéssel.
  • Nagydög
    A scope-ot kulon targykent kell magaddal vinni?
  • Sir Quno Jedi
    De az ideális kezdetben medkit + arc thrower.
  • Sir Quno Jedi
    Vihetsz két dolgot magaddal, nem csak egyet. Tehát pl. medkit és gránát, páncél és scope, stb.
  • Molnibalage
    Tárgycipelés? Az mi...?
  • Sir Quno Jedi
    Nem ez másik hiba, ez nem függ a kontrolltól. Van ahol jól számolja a takarást, meg átlátszóságot stb., van ahol meg NEM.
  • Avenger
    Elképzelhető, hogy egy xbox kontrollerrel nem csinálná...
  • Me0w
    Hat, idaig nem jutottak el, surgetett a megjelenesi datum :)
  • Sir Quno Jedi
    Ilyenkor mindég elgondolkodok, hogy EZT ki a halál tesztelte vajon?!?! Vagy meg sem halgatták őket????
  • Avenger
    Ezt én sem értem, hogy miért nem csináltak gombokat a szintek közti váltáshoz? Egér görgővel lehet, de ha odaviszed egy épület tetejére, akkor általában elkezd búgni a hang, és 10-20 Hz-vel elkezd villogni a kurzor az alsó és felső szint között. :) 50% esélyed van, hogy akkor kattintasz, amikor a neked megfelelő szinten van a kurzor. UFO-ban még nem láttam sokszintest, de gondolom még nagyobb móka a több szint. :D
    Szóval kéne egy fel és egy le nyíl az UI-ra ami fixen vált a szintek közt, nem csak vagy vált vagy nem, hangulattól függően. :)
  • Sir Quno Jedi
    Ugyanígy a rakéta lövés és a többszintes ház+floater esete kovácsmarival. Rég átkozódtam ennyit.
  • Me0w
    ...es minden embernel, minden korben visszabassza a kamerat a legfelso szintre, minden tevekenyseg elott, utan...
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk van egy-két olyan bug a játékban, ami a jászhatóság határára sodorja. Pl. a nagyobb ufókban nem lehet a középső szintet nézni úgy, hogy ne takarja ki a teteje. Nos ez egy vicc. Főleg, hogy így kb. nem tudod irányítani az embereidet, mert ha az alsó szintet nézed, akkor leugrálnak oda fedezék helyett, meg össze-vissza bénáznak és mást csinálnak, mint amit szeretnél (gyakran halt ki a csapatom emiatt), ha meg a saját szintjükön mozognál, azt NEM LÁTOD normálisan!!! Legszívesebben agyonrugdosnám aki ezt így elbaszta. Kifejezetten irritálnak már az ufos küldik, van mikor abba is kell hagynom, mert különben cspőből uninstallálom (ilyenkor visszakérném a pénzemet a rohadékoktól). Pedig az ufotisztogtás lenne a kedvencem...

Ja és ezt term terepen is előadja, csak ott nincs is takarás, hanem 1xűen képtelenek normálisan lekezelni a magasságkülönbségeket.
  • ratgab
    Hát én azt biza nem tudhatom, mert még nem játszottam a játékkal. Megvan, megvettem, de még várat magára a kipróbálás.
  • BladeW
    Ezek nagy része még egy jókora plusz nehezítést adna a játékhoz. Há' nem elég nehéz így is?
  • ratgab
    Most komolyan azt mondjátok, hogy ezek a játék módosító opciók, csak modolással érhetőek el?

Pedig ezeknek alapból jelen kéne lenni (CIV 5-ben is hasonlóak vannak és azt is a Firaxis fejlesztette ha jól tudom).
  • Sir Quno Jedi
    A régi ufónak is ez a lényája, ÉLVE elfogni őket. Ha megölöd, akkor sérül a felszerelése/fegyvere, nomeg nem lehet kivallatni... :D
  • BladeW
    Nem baj az ha legalább felfedezed a mod lehetőségeket, símán tök jó dolgok is kisülhetnek belőle. A second wave-es dolgok tetszenek amúgy. (Plusz szerencsefaktort adhatnak a játékhoz, de már így is sokan panaszkodnak a nehézség miatt. Ha valakinek e mellé még pl. rossz rookie-kat sorsol garantáltan lehetetlen lenne az impossibble.)
  • Sir Quno Jedi
    Én úgy tapasztaltam, hogy az embereink csak akkor kerülnek kórházba, ha az életerejükből is sebződtek. Ameddig csak a páncélbónuszokból stb. fedezhető sérüléseik vannak, addig kutya bajuk. Ezért jó maxos support medic-et vinni, mert az már durván gyógyít, akár háromszor is és két tárgyat is elcipel, meg vannak egész használható képességei harctámogatásra.

Például van egy assaultom, akinek 9+14HP-ja van, simán kibírja, ha folyton meglövik sok kisebb sebzéssel (pl. drone-ok), mert csak a páncél sérül.
  • Molnibalage
    Én eddig egy szem idegent kaptam el. Az első végigjátszás alatt egyet sem.
  • Sir Quno Jedi
    Snipernek nagyon baba a mászókampós páncél, mert fellövi és bárhova fel tud vele hoppanni, ahová amúgy meglehet nem is lehetne felmászni. Akár az ufók és épületek tetjére, akár egy hidas küldinél pl. egy teherautóra stb. fellógunk vele messziről és aztán szépen be tudjuk lőni a terepet.
  • Avenger
    Hagytak a DLC-kbe is valamit. :)
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy a kutatások csak addig lassúak, míg nincs bónuszunk az adott területhez (pl. plazma). Bónuszokat úgy szerezhetünk, ha elkapunk élve idegeneket (lehetőleg mindből) és kivallatjuk, illetve gyűjtjük a tetemeiket. Sok idegen ad nagyon faja bónuszt.

Én elsőre három laborba ruháztam be, addig szart sem építettem, csak generátort hozzájuk, meg liftet (ez ráadásul felesleges volt még akkor).