4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• torma1
    Characters=(iType=eChar_Soldier,

HP=5,
    Offense=65,
    Defense=0,
    Mobility=12,
    SightRadius=27,
    Will=40,
    Psionics=30,
    CritHitChance=0,
    CritWoundChance=0,
    FlightFuel=0,
    Reaction=0,

ABILITIES[0]=eAbility_TakeCover,
    ABILITIES[1]=eAbility_NONE,
    ABILITIES[2]=eAbility_NONE,
    ABILITIES[3]=eAbility_NONE,
    ABILITIES[4]=eAbility_NONE,
    ABILITIES[5]=eAbility_NONE,
    ABILITIES[6]=eAbility_NONE,
    ABILITIES[7]=eAbility_NONE,

Properties[0]=eCP_CanGainXP,
    Properties[1]=eCP_None,
    Properties[2]=eCP_None,
    Properties[3]=eCP_None,
    Properties[4]=eCP_None,
    Properties[5]=eCP_None,

bCanUse_eTraversal_Normal=True,
    bCanUse_eTraversal_ClimbOver=True,
    bCanUse_eTraversal_ClimbOnto=True,
    bCanUse_eTraversal_ClimbLadder=True,
    bCanUse_eTraversal_DropDown=True,
    bCanUse_eTraversal_Grapple=True,
    bCanUse_eTraversal_Landing=True,
    bCanUse_eTraversal_BreakWindow=True,
    bCanUse_eTraversal_KickDoor=True,
    bCanUse_eTraversal_JumpUp=False,
    bCanUse_eTraversal_WallClimb=False,
    bCanUse_eTraversal_BreakWall=False,
    eClass=eSC_None,bHasPsiGift=False)

• Me0w
    Nem lenne egyszerubb egy YOU WIN kepernyot csinalni inkabb? A jatek azokkal az ertekekkel lett kitesztelve, amik alapbol benne vannak, ha trivializalni akarod a jatekot miert nem jatszol easyn?
  • torma1
    Hát azért kordában lehet tartani. Nem 10 gránátra gondoltam hanem 2 csak. Annak is levinné az ember a sebzését de fedezékrombolásra milyen jó lenne nem? Védtelen ellent meg simán lelőné egy másik katona.
    Taktika így is lenne.
  • Noodlee
    Asszem hanyagolom egy jó darabig a játékot, mert szétszopat. Nem kezdem el harmadjára is, mert a 2. újrakezdés után még szarabbul alakultak a helyzetek, pedig az elkövetett hibáimat nem követtem el újra.
    Nem nekem való ez a game :(
  • Molnibalage
    Bölcs dolog ennyire szétmoddolni? Ha mindenki alaból két gránátot vinne, az meg azért durva lenne.
  • torma1
    A support. Annak van egy képessége rá. De ez jó lenne akár mindenkinek.
  • vaakuum
    Ahogy a 1860-ban beraktad a fegyver Abilitiest meg propertiest, szerintem valami hasonló kell egyen a katonáknak is. Meg kell keresni, hogy milyen változó adja a duplazseb perket, és azt kell szerintem beilleszteni minden katonához.
  • Noodlee
    Az is képesség, de nem tudja mindegyik, csak a heavy, legalábbis eddig úgy vettem észre.
  • torma1
    Egyedül azt nem tudom hol kellene azt megcsinálni,hogy ne csak 1 gránátot tudjon vinni hanem 2-töt pl. Bármelyik emberem.
  • torma1
    Nem. Örökös. Kell gyártani sattelit vezérlőt.
  • Noodlee
    2 satelit van pályán, másik nincs, hogy fellőjem. Áthelyezni sem lehet a satelitokat?
  • torma1
    Igen lesz.

Na azt is átírtam hogy legyen kritikus sebzése a gránátnak is meg a rakétának.
  • torma1
    Weapons=(iType=eItem_SectoidPlasmaPistol

ABILITIES[0]=eAbility_ShotStandard,
    ABILITIES[1]=eAbility_ShotSuppress,
    ABILITIES[2]=eAbility_Overwatch,
    ABILITIES[3]=eAbility_NONE,
    ABILITIES[4]=eAbility_NONE,
    ABILITIES[5]=eAbility_NONE,
    Properties[0]=eWP_Pistol,
    Properties[1]=eWP_UnlimitedAmmo,
    Properties[2]=eWP_None,
    Properties[3]=eWP_None,
    Properties[4]=eWP_None,
    Properties[5=eWP_None

iDamage=3,
    iEnvironmentDamage=125,
    iRange=27,
    iReactionRange=-1,
    iReactionAngle=200,
    iRadius=0,iCritical=0,
    iOffenseBonus=0,
    iSuppression=20,
    iSize=eItemSize_Small,
    iHPBonus=0,
    iWillBonus=0)

Plazma pisztollyal lövöldöznek. Nem puskával.
  • Molnibalage
    Az LMG-vel csak úgy kaszálom az ellent.

Ami zavar, hogy a gránátnak nincs kritikus esélye... Lesz alien granade?
  • torma1
    Ja igaz. Az elég masszív fegyver. Az a LMG nem tetszik. Pontatlan. Bár igaz fedezőtűzhöz pont tökéletes.:) Arra van kitalálva.

Te mit módosítottál még?
    Remélem valaki rájön hogy lehet a képességeket is módosítani. Akkor aztán testre lehet szabni mindenkinek a játékot. :)
  • SaGa Jr
    Ez csak a sniper extra levonása (neki is csak akkor ha sniper puskával lő). A többieknek marad a sima levonás (valójában nem a támadó kap levonást, hanem a védekező fél kap bonuszokat a támadására és védekezésére ha magasabb ponton van, ha jól emlékszem 5 vagy 10 pontot, de ezt talán az archangel armor-nál is részletezi a program).
  • SaGa Jr
    Ezt én is levittem 20-ra. :)
    Erősebbnek meg lehet erősebb mint a LMG, pláne nem páncélozott célpontok ellen, mert egy LMG jóformán csak egy tulméretes assault rifle ami nagyobb sorozatokkal és tárkapacitással dolgozik.

Az alloy cannon lőtávját viszont nem bántottam, mert bár elméletileg ez is egy shotgun, mégis olyan a lövése mint egy tömör lövedékre töltött csúzlié.
  • torma1
    Mindenképpen kell hozzá a progi. Nélküle nem megy.
  • torma1
    Hát igen ellégé elbaszták ezzel a scriptelt részekkel. Másképp nem tudták volna megoldani? :(
  • vaakuum
    Na akkor mégegyszer...ha az ini fájlt notepad ++ progival nyitom meg, akkor élni fog minden módosítás, vagy mindenképpen kell hozzá a modpacher progi?
  • Avenger
    És a többi kasztnak nincs ilyen levonás?
  • torma1
    Még a FragGrenade-nek is 15-ös. Pedig az is elég közel van.
    Na azt is átírtam 20-ra.A rakétavetőt meg 50-re.LMG 45-re stb. Na így már van egy kis realisztikus hatása. Bár ahogy írtam nem látok hatást a találati arányoknál. :(
  • SaGa Jr
    A fegyver és nehézség adta bonuszokat beleszámoltad? Mert például classic-on egy sectoid light plasma rifle-el mindjért kap laza +20 pontot a találati esélyre.

A sight radius levitele meg a scriptelt, fix küldetéseknél (bázis, kritikusnak ítélt UFO, utolsó küldetés és néhány council feladat) kifagyást okozhat, mert ott az idegenek saját észleléséhez is kötve van néhány történés. Szóval jobb nem macerálni ezt az értéket.

Ugyanígy a sight növelése 27 fölé szintén kifagyást okoz.
  • torma1
    Hát az tényleg nem sok. :)
  • torma1
    Hát igen ezt sem értem igazán miért annyi. Én azt átírtam 20-ra.Az arra van hogy közelről lövöldözzön az ember. Főleg úgy hogy annyit visz mint egy LMG ami kicsit nonszensz.

A sima kezdeti shoti 10-es csak.
  • SaGa Jr
    Annyi, amennyi az f előtt szerepel. Szóval minimális.
  • torma1
    Akkor csak az lehet. Azt még ki lehet próbálni ,hogy a rakétavető 27 egységre visz el. Tehát ameddig lehet vele lőni az 27 egység. Már csak le kéne mérni ,hogy annyi kocka-e. :) :D
  • SaGa Jr
    A lézer shoti lőtávja ugyanannyi mint a többi normál stukkeré, 27-es. Egyedül a sniper csúzlik, meg az alap shotgun tér el ettől (már ha a gránátokat, sokkolót és a rakétavetőket nem számítom). Szóval a laser scatter gun-nal messzire lőni nem kunszt. :)
  • Avenger
    Nekem is hasonló volt, ha egy kontinensen van az nem baj. :) Klasszikus nehézségben igazából hármas fokozatról is simán kiléphet azonnal egy ország, ha nem oda mész védekezni. Sok műhold, és idegenbázis. Ha nincs szerencséd akkor egy héten belül lesz két abduction, és 3-4 ország megy a levesbe. :D Ha ügyes vagy akkor viszont kifejleszted gyorsan az idegen bázis támadásához kell dolgokat.
  • torma1
    Ilyenkor csak a satellit segít.
  • Avenger
    Akkor nyilván kocka. :)

Lézer shotgun? Én azt hittem nincs is. :) De akkor gondolom a precision laser tech kell hozzá(pontos lézer a shotgunhoz :) ) Mondjuk lehet valamivel jobb is, hogy lézerpuskával szaladgál az assaultom is.
  • torma1
    Characters=(iType=eChar_Sectoid,HP=3,Offense=65,Defense=0,Mobility=12,SightRadius=27

Visszatérve azért ez szép hogy 65%-os találati aránnyal szednek ki full fedezékből sokszor. Amiből ugye lemegy 40 tehát marad 25%. De így is többször lönek le mint én őket. Na ez hogy is van? Megint a matek?

Esküszöm kipróbálom hogy átírom 40%-ra nekik úgy hogy lövöldöznek.
    A SightRadius-t is érdemes levinni kb 25-re mert akkor hamarabb látod meg őket te. És oda tudsz pörkölni pl egy rakétával.
  • Noodlee
    Az rendben van, hogy már 3 helyen 4-es fokozaton van a pánik, és még a 2. hónap sem telt el? Nem szólt eddig oda küldetés, és nem is tudom hogy lehetne oda menni rendet rakni, szerintem sehogy.
    Valamit rosszul csinálok?
  • torma1
    Na de mennyi akkor az a lebegőpont a játékban?

Ha azt nem tudjuk akkor csak találgatunk a távolságokkal.
  • torma1
    Okés de mennyi a levonás szintenként?
  • vaakuum
    Én a lézer sörétessel (NOOORMÁLIS???) lőtem le ufót olyan távról, ahová nem tudott egy lépési egységgel ellépni. Értsd: kiléptem a kék határon belül a maximumot, és rálőtem az ufóra, ami a sárga határon kívül volt 2-3 raszterrel.
  • tamas7878
    Gyerekek!!! Mióta szokás kódsorokban mértékegységet írni??? Hát most sírok!
    Az "f" azt jelöli, hogy a szám ami előtte van az lebegőpontos, azaz float.
  • torma1
    Na az egy kiinduló pont lehet ,hogy a katonáknak 27-es az észlelési távolsága. Ugyan annyi az ellenségnek is. Azért van ha te észre veszed őket akkor ők is téged és jön a fejfelkapós animáció. Pl a LMG-nek is iRange=27. Tehát akkor annyi a 27 amennyi a látási távolság.

Characters=(iType=eChar_Sectoid,HP=3,Offense=65,Defense=0,Mobility=12,SightRadius=27

Gondolom én.
  • Tehasut
    Igen, megy a játék WinXP alatt is, de csak a demót és az eredeti játékot lehet megbuzerálni, a törtet nem. A demóval kipróbáltam, tökéletesen működik.
    Íme a módszer:
    http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2964408
  • vaakuum
    én eddig 1f-et 1 kockának gondoltam.