XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Eurogamer ; 9/10
CVG ; 9.2/10
Videogamer ; 9/10
OXM ; 9/10
Destructoid ; 9/10
NowGamer ; 9/10
OPM ; 9/10
Kotaku ; Yes
Joystiq ; 4.5/5
Strategy Informer ; 9/10
Lazygamer ; 9/10
Polygon ; 8.5/10
Machinima ; 9/10
The Average Gamer ; Great
PC Gamer ; 87/100
Gram.Pl ; 9.5/10
[merlinw.org]
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Amúgy egyet értek, ez egy jó játék de nem igazán xcom stílus.
Kb úgy kell elképzelni az egész remake-et ( aki még nem játszott vele ), mint mikor az ember szimulátorral akar játszani, de a Richard Burns rally helyett a Colin Mcrae rally 2-t rakják elé…Jó a Colin is, meg szép, meg élvezhetõ, csak ugye az egyik arcade játék, a másik meg egy picit komolyabb szimulátor. Természetesen, aki nem játszott anno az eredetivel, és szereti a körökre osztott taktikai játékot, bázismenedzsmenttel, és mindegy egyébbel, annak nem lesz hiányérzete, és imádni fogja.
Ez a remake a régihez képest egy arcade fos, és megmondom õszintén, picit bosszant, hogy egy olyan legendás név fémjelzi, mint X-com:Enemy Unknown.
Inventory??? több ember???lõszerek kutatása/gyártása??? a többi stat a katonánknak??? és még lehetne sorolni…
Persze az embereket személyre lehet szabni, mert az annyira számít a csatatéren, hogy kinek milyen arcszõrzete, vagy frizkója van…
Igen, tudom, hogy mindenre van magyarázat, és miután felülemelkedik az ember, tudja ám élvezni a játékot, de ez bizony nem az, amit elvártam volna. Nagyon jó, de nem az.
Meg azt is megértem, hogy az üzletpolitikai döntés nem engedi, hogy nagyon szöszölõs körökre osztott játékot csináljanak, ezért nem is kell inventory ( mert konzolon nehézkes lenne kezelni ), le kell kicsit butítani, hogy minden platformon megjelenhessen, nem kell több ember, mert sok idõt vesz el egy kör lépése, a lõszerek fölöslegesek, mert ahhoz is az inventoryba kéne nyúlni stb stb, de akkor is..
Végigjátszom, lehet, hogy többször is, hogy legalább valamivel lekössem magam addig, míg megjelenik az igazi X-com hangulatért felelõs UFO2: Extraterrestrial, remélhetõleg még az év vége elõtt. ( aki nem játszott még az elsõ résszel, és a régi idõk hangulatára vágyik picit jobb grafikával, az pótolja!😊 2D izometrikus, de a második rész már 3D-s lesz. )
Ne értse félre senki, nem a játékot húzom le, hisz vártam, mint a messiást, de ez nekem nem X-com, hanem egy nagyon jó, konzolra optimalizált arcade wannabexcom.
Lényegében, ha jobban belegondolok, csak a játék címével van bajom!!!😊
sorry a wall of textért!😊
nah vegigszenvedve az elso kuldit az ember raebred , hogy melto az elodokhoz es megeri megvenni ... kicsit feltem mert elso benyomas nalam az volt hogy nagyon leegyszerusitett jatek.. de van remeny 😉
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
De szerintem ne ezen nyûglõdjünk, az xp 10 éve jött ki, örökké nem tart semmi. Ennyi erõvel fájhatna az is valakinek, hogy DOS alatt miért nem fut ha már remake. Teljesen jogos lenne az is ^^
Jó öreg 6-os DOS.. a régi bizony még nem igényelt windowst.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
(nem szeretek zsákba macskát venni)
Azért nem meglepõ ha egy új játékkal nem megy rögtön a nehéz szinten.
Ami meg tuti, hogy van benne bug is még. Azért is mondtam , hogy jobb is az a +3 nap késés ide hozzánk, mer addig még javítanak.
Ha nem vettem volna meg a gamét, a virágboltos verziót ezért ki se merném próbálni vagy 1 hónapig, míg nem jönnek hozzá a patchak is, de ez már szinte minden játéknál így van. <#wilting>#wilting>
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Aztán még lehet van más is, majd kiderül.
Amit még tudom, hogy van benne az a psichonikus képességû ember.
kicsit unalmas , ezekszerint csak normalban jatszhato ? (classicban minden idegen loves crit -el es akit nem talalnak el a csapatombol az bepanikol szetlovi a fedezek autot es meghal)
Komolyra fordítva a szót. Lesznek robotok azt hiszem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval annyi elõnye van a régihez képest, hogy nem hamar lesznek egyformák a bevetések. Emlékszem, régen baromi egyhangú volt ugyanazzal a taktikával tucatszám csinálni a küldetéseket, hogy legyen elég elírium meg pénz meg támogatás. Az utolsó hónapok mindig csak a monotonitásban teltek, míg vártuk, hogy meglegyen a marsraszállós technika...
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Most ez vagy az Unreal motor sajátossága és akkor javítani sem tudják, vagy nem lett kijavítva, de ezt erõsen kétlem, mert ez igencsak rovására megy a játszhatóságnak.
Ebben az esetben viszont nem igazán értem, hogyan repkedhettek a magas pontszámok.
ehol e
Egyre jobban befészkeli magát a gondolat az agyamba, hogy ez nekem KELL! Méghozzá eredetiben!
anti hero
Egész jó a game, hangulat megvan. Két nagyságrenddel leegyszerûsitették a dolgokat, de nem is vártam mást.
Nagyon ocsmány clipping hibák vannak mindenfelé átmásznak az alienek a falakon, simán lövöldözünk át mindenen, mintha ott se lenne. A LOS vizsgálat sem túl pontos. Ezen kívül nem láttam komoly hibát eddig.
Mekkora aljasság már, hogy a semmibõl robbantgatják fel a jármûveket, amik mellett bújunk😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Nekem ok a 6 ember foleg hogy van specializacio
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.