4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• SaGa Jr
    A pisztoly (minden típus) pontosságának növelésére van eleve a játékban egy beépített módozat. ha meg van építve a megfelelő épület akkor az engineering szekcióban majd ezt meg tudod csinálni. Szóval erre nincs szükség.

A módosítást meg a fegyverek properties részénél kell végezni ha ilyesmit akarsz.

BladeW:
    Garantált hgoy vannak olyanok, nem is kis számban akik az általad leírtak szerint cselekszenek.
    Én speciel előbb kijátszottam classic fokozaton a játékot minden piszkálás nélkül (nem normálon, arról tudni lehetett, hogy nem tartalmaz kihívást és ezért inkább nehezebb fokozaton kezdtem el és vittem végig, kétszer is, egyszer oktatással aztán anélkül, mert az oktatás sok választástól megfoszt már a játék elején).
    Addig nincs is értelme bármin változtatni amíg nem tudja az ember, hogy milyen változás mi mindenre lenne kihatással. Ami nagyobb gond, hogy vannak a játékba beépített funkciók amiket kikapcsolva hagynak és ha nem piszkálsz bele, akkor a játék egyes elemei elő sem kerülnek és nem élvezheted azokat. Ilyen például a second wave aminek több opciója is az alapjáték része kéne legyen és azok esetleges kikapcsolása jelenthetné a könnyebb fokozatot.
  • Molnibalage
    Classicon sem láttam pánikolni alient, soha. Nálam meg olyan van, hogy lelőnek 1 embert az 5-ből vagy csak nagyot beleseb és már 1-2 ember hajlamos pánikolni. Vicc...
  • vaakuum
    Nem a kisebb szintű kezdéssel van gond.

Konkrétan nincs is kezdés a legmagasabb fokozaton. Nem tudom, ki volt az, aki ezt beállította, de szívesen megnézném, hogyan éli túl a szektoidok lövéseit, akik

1) nagyságrendekkel többen vannak (3-szoros szorzó)
    2) erősebb fegyvert használnak
    3) pontosabban lőnek
    4) nem pánikolnak
    5) nem tudod meglepni őket, mert amikor meglátod, ő is meglát

innentől a nagy számok törvénye: többen vannak = többször fognak rádlőni, mint te őrájuk. Ha egyenlő aránnyal találtok és sebeztek, akkor is ők nyernek, pláne ha még pontosabban is lőnek meg sűrűbben critelnek.

Nem mondom, hogy lehetetlen, a lottót is rendszerint megnyeri előbb-utóbb valaki.
  • torma1
    Szerintem az jó hogy pl alap puskát tudja mindenki használni. Meg a laser/plasma. Az elég lenne. Az olyan mindenes stuki. Vagy a pisztolyt kicsit pontosabbá tenni. Keveset sebez de legalább eltalálja az ellent.

Az animációknál szerintem lehet össze is akadna ha sniperrel akarnál fedezőtüzet biztosítani. :)

Amúgy hol lehetne átírni?
  • BladeW
    Tökmind1, hadd hekkeljék csak szét maguknak a játékot. Ha valakinek ez okoz örömet ám legyen.

A vicces inkább az, hogy végre tudom miért adnak ki mostanában fél kézzel végigvihető, faék egyszerűségű játékokat, amik MINDIG jutalmazzák a játékost, akármit is csináljon. Mert amikor kijön egy nem ilyen típusú játék, és valakinek derogál normálon játszani, akkor inkább lenerfeli magának, de elmondhatja, hogy "megcsináltam impossible fokozaton".

Innentől kezdve eleve egyszerűbb kiadni olyan játékokat, amikben csak parasztvakításnak van ott hogy "hard difficulty".
  • SaGa Jr
    Valójában meg lehet csinálni úgy is, hogy megkapja a headshot jelentette critical esély növelést a sniper más fegyverre is (egy szót kell átírni azt annyi), csak értelme nem lesz, hiszen lőtáv, critical esély és sebzés terén is messze a sniper puska minden kategóriában a legjobban sebző eszköz.
    Magyarán neki más fegyvert adva nem lesz előrébb pusztításban az ember, ellenben arra például már jó lehet, hogy így lesz egy mobil sniper tanonca akinek majd akkor ad sniper puskát amikor már elérte a kellően hatékony sniper-séget. Hogy addig kicsit nagyobb eséllyel sikerül minimálisan nagyobb sebzést okoznia egy shotgun/assault rifle vagy épp heavy fegyverrel, az nem jelentős változás és ami van az is inkább lefelé változás nem javulás.
    Ugyanígy például semmire nem megy egy heavy akinek sniper puska lett adva a spéci, sorozatlövős képességeivel (bár jól fog kinézni mikor egy sniper puska lövéseivel kényszeríti a célpontját a fedezékben maradásra a heavy). Jobban lőni nem fog másik fegyverrel, max a használatának módja fog változni.

Tesztelgetve a módosítást azt tapasztalom, hogy minden kaszt az alap fegyverével marad a legjobb és leghatékonyabb.
    Attól hogy mindenki mindent használhat inkább csak az változik, hogy elég 1-2 fegyvertípust gyártani, nem kell mindenkire gondolni és sok cuccot legyártani (alapból ez nem gond mert nem vesznek el a cuccok, de a total loss bekapcsolásával már nem mindegy). Kicsit mint a régi UFO-kban, ahol bárki használhatott bármilyen fegyvert.
  • torma1
    Persze. Logikus azért írtam hogy csak mértékkel. :)

Amúgy nem kapja meg. Pisztollyal sem lehet lőni fejre .
  • Molnibalage
    Csak, ha a játékos oldalt változatod, akkor az MI és környezetnek is kell kell követnie ezt. A bárki, bármilyen fegyvert használhat is érdekes. Pl. a sniper sorozatlövő fegyverhez kapja a headshot bónuszt meg azt, hogy más észlelésével tüzelhet? Szóval csak óvatosan...
  • Molnibalage
    Azért szó se róla, az eredeti UFO is gyorsan végignyomható volt alacsony nehézségi szinten.
  • torma1
    Nem baj az. Majd mi átalakítjuk. :)
  • SaGa Jr
    Teljesen egyetértek. Azonban láthatóan nem az volt a cél, hogy egy olyan nehézségű, összetett és hosszú játékot alkossanak, hanem hogy egy casual, pörgős játékot adjanak ki. :(
  • Molnibalage
    Ezen felül a lista egy része olyan, hogy pont ezek azok, amitől az UFO 1 az volt ami...
  • Molnibalage
    Számomra az a meglepő, hogy nincs alapból total loss. Mondjuk amilyen kurvadrágák a páncélok..
  • SaGa Jr
    Ha egyszer végigvitted a játékot és manuális ini piszkálással aktiválod ezt, akkor új játék kezdésekor mindenféle érdekes plusz lehetőségeket be lehet kapcsolni vele. A pontos lehetőségek felsorolás a 1885-ös hozzászólásban.
  • Molnibalage
    Prímán megvagyok nélküle. Igazából addig esélye nincs a szerencsétlennek, amíg a többiek nem vigyáznak rá... Tehet először kellenek fickók, aki rá vigyáznak...
  • Molnibalage
    Mi az a second wave?
  • torma1
    profile.bin

Ebbe kéne belenyúlni. Ott tárolja az adatokat, hogy te már végig nyomtad egyszer. Azt mivel tudnám szerkeszteni?
  • SaGa Jr
    Csak annyit szabályoz, hogy a program időnként nem fixen hanem véletlenszerűen osztana valakinek will növekményt akkor mennyi lehet a maximális kiosztott will pont rangonként. Normál helyzetben minden általad fejlesztett katona rangonként 2-t kap. Ha az OTS fejlesztés megvan akkor 4-et. Míg a nem általad fejlesztett bonusz egyének maximális rangonkénti will értékét szabályozza ez az iRandWill érték. A minimum ott is 2 lesz, de a max az lehet 6.

Illetve a second wave játékban ha a random statok aktiválva vannak akkor ez lesz mindenkinél a maximális szintenként kapható érték, a minimum meg az alap 2.
  • torma1
    Az tényleg jó lenne. Így elég érdekes. :(

Mentést tudnál küldeni az emil címemre amit adtam? Vagy nem értem hogy veszi alapul a játék hogy te már végig vitted? Azt nem lehet valahogy bekapcsolni valahol?
  • SaGa Jr
    Elnézést, előbb tényleg egyszer ki kell pörgetni a játékot hogy biztosan működjön a dolog. Enélkül nem jön elő az opció hiába módosítgat az ember.

Azt nem tudja valaki hogyan lehet visszakapcsolni a gyártási időket? mert most ugye azonnal gyárt le minden kézi cuccot a workshop (röpcsit, shiv-et nem, minden mást igen).
  • Me0w
    Ha erdekel valakit:

http://www.joystiq.com/2012/10/11/play-as-sid-meier-ken-levine-in-xcom-enemy-unknown/
  • torma1
    Igen. A többi módosításom jó csak ez nem.

RandWill az mit szabályoz?
  • SaGa Jr
    Aktiváltad is a megfelelő programmal?
  • torma1
    Pedig úgy van. Új játék de akkor sem adta fel. :(

;Second Wave
    ENABLE_SECOND_WAVE = 1
    SW_FLANK_CRIT=100
    SW_COVER_INCREASE=1.5f
    SW_SATELLITE_INCREASE=1.45f
    SW_ELERIUM_HALFLIFE=24
    SW_ELERIUM_LOSS=0.05f
    SW_ABDUCTION_SITES=4
    SW_RARE_PSI=8
    SW_MARATHON=2.0f
    SW_MORE_POWER=2.0f
  • SaGa Jr
    Aktiváltad is a módosításokat? Tehát nem csak átírtad, elmentetted azt a játékban keresed. Aktiváld, aztán kezdj új játékot. Ha nem látod akkor nem jól csináltál valamit (csak át kell írni a second wave 0-ás értékét 1-re).
  • SaGa Jr
    Akkor sorjában.
    Ha a gamecore.ini-t notepad ++ által nyitottad meg, akkor az OTS upgrades a 705. sorban van. Ott lehet az adott rangokat csereberélni az adott képességekhez.

a 387. sorban (a strategy game constant részben) van az UFo limit. ha ezt emeled, nő a havi ufo mennyiség.

A headquarters values részlegben (474-477. sorok) vannak az interceptorral kapcsolatos idők (órákban megadva).

A RandWill meg a balancemods sorok után van közvetlenül, a 181. sorban.
  • torma1
    Nálam be van kapcsolva de nincs ilyen opció. :(

• SaGa Jr
    Nem.
    Csak simán új játékot kell indítani miután aktiváltad a változtatásokat (én nem ismerem ezt a patcher akármit, helyette a resource hacker-t használom). Aztán amikor kiválasztod a játék nehézségét akkor ott lesz a second wave gomb a back fölött és megnyitva lehet választani az opciók közül.
    Ezek vannak:
    Damage Roulette - Weapons have a much wider range of damage.
    Total Loss - Lose all gear from soldiers who die in combat.
    Red Fog - Any wounds taken in combat will degrade a soldier's stats for that mission.
    Hidden Potential - Rookies will have random starting stats.
    Results Driven - As a soldier is promoted, their stats will increase randomly.
    New Economy - A country will offer less funding as its panic increases.
    War Weariness - Overall funding levels drop inexorably with every month that passes.
    High Stakes - The rewards granted for stopping alien abductions are randomized.
    Diminishing Returns - The cost of satellites increases with every one that is built.
    E-115 - Elerium stores will degrade over time.
    The Blitz - The aliens will target a larger number of cities every time they launch an abduction attack (4 helyen támadhatnak a 3 helyett).
    Absolutely Critical - A flanking shot will guarantee a critical hit.
    More Than Human - The psionic gift is extremely rare.
    The Greater Good - The secret of psionics can only be learned by interrogating a psionic alien.
    Marathon - The game takes considerably longer to complete.
    Alternate Sources - The power requirements of all facilities are increased.
  • Forolto
    Jesszus mariska,szétmoddolt,gyurmázott játékkal már kedvem se lenne játszani.
    Hála ég ps3as verzióm van,még ha akarnék se tudnám agyonmódosítani.

Javasolni tudom a kisebb szintű kezdést,akinek ez probléma.
    Én normalon kezdtem,kiismertem a játékot,végigvittem és elkezdtem classicon,ha ott is jó leszek akkor mehet a következő szint.

Aki snipert nem visz magával a kezdetekben,az halálra van itélve,főleg a sniper utolsó képessége miatt is gyorsan szükség van egy igazi vadászra.
  • Avenger
    Az ufo szám tényleg jó lehet, bár visszás is lehet, ha jön 5 brutál nagy és szétlövi az összes gépedet. :D
  • torma1
    Meg hogy mennyi ufo jöjjön?
  • torma1
    Ezeket hol kell beállítani?
  • torma1
    - Végül átírtam az OTS képességekhez szükséges rangokat. Ugyanúgy ott a teljes paletta sergeant-tól fölfelé, de őrmesteri szinten most ami elérhető nálam az a létszám növelés 1-es, a Hp 1 és a Xp növelés. Hadnagy kell a teljes létszámhoz (6 fős osztag), kapitány a xp 2 fejlesztéshez, őrnagy a második xp növeléshez és ezredes a magas rangúak életben tartásához (minél magasabb a rangja a delikvensnek, annál valószínűbb hogy nem hal meg, hanem stabilizálható lesz)

- A rearming és refuelling értékeket megfeleztem a röpcsiknél (nehogy már 1 teljes napig tartson míg megtankolnak egy gépet), csökkentettem az egy hetes javítási időt, végül a tranfer time 2 nap lett a kezdeti 3 helyett

- a rand will increase-t 8-ra növeltem, és az összes a katonákra vonatkozó high értéket megnöveltem 20 ponttal (ha már véletlenszerű akkor legyen nagyobb az intervallum, maxos katonát még így sem kaptam de legalább lehet válogatni közöttük)
  • torma1
    Meg netán egy mentés valaki a végéről, hogy be tudjam kapcsolni a second wave opciókat? Mert az kell hozzá nem? Mármint 1-szer ki kell játszani a játékot.
  • torma1
    Ohh ezt eltudnád nekem küldeni emilbe?
  • Noodlee
    Én még senkit nem veszítettem el, a küldetések is szépen alakultak, szinte mindegyik küldetésben még élő idegeneket is szereztem, de emellett a fél világban hatalmas a pánik, és ezzel nem tudok mit kezdeni. Ráadásul most kaptam egy rescue küldetést, ahol 18 db civilt kéne megmentenem, de nagyon gyorsan elhaláloznak, alig tudtam párat megmenteni.
  • SaGa Jr
    Lesz. Egészen pontosan majd a forge-ban tudod kifejleszteni és utána lesz az is. A különbség hogy 3 helyett 5-ös a sebzése. Én speciel nem használtam, mert elpusztítja az értékes alapanyagot amiből építkezhetek és amit eladhatok így jutva pénzhez.
  • torma1
    Igen sok az ABILITIES de nem tudom oda miket kéne írnom.
  • SaGa Jr
    Részemről a következőket:
    - Aktiváltam a second wave opciókat (így legalább be lehet kapcsolni hogy a rookie-k végre tényleg eltérő tulajdonságokkal induljanak ahogy azt kell, aki megsérül gyengébben harcol, változatosabb sebzéseket is kedvelem, no meg a marathon opció is bbefigyel hgoy hosszabb legyen a játék).
    - megnöveltem a havonta megjelenő UFO-k számát az alap max 2-ről 5-re (így legalább lesz elég alapanyag).
    - csökkentettem a scatter gun lőtávját
    - minden class számára használhatóvá tettem minden fegyvert (szóval a sniper is rohangászhat akár assault rifle-vel ha akar, bár a rakétavetőt nem engedélyeztem másnak mert hajlamos problémákat okozni, bár nem gyakran)
    - a rand will increase-t 8-ra növeltem, és az összes a katonákra vonatkozó high értéket megnöveltem 20 ponttal (ha már véletlenszerű akkor legyen nagyobb az intervallum, maxos katonát még így sem kaptam de legalább lehet válogatni közöttük)
    - a tactical const részleg összes értékét 50%-al emeltem (minimálisan nagyobb mennyiségű elerium és alloy "bevétel"
    - a kezdő tudósok és mérnökök számát 10-re növeltem, a feladatokért kaphatóak számát meg 5-re
    - 5 credittel (mert nem dollár van a játékban) megemeltem az összes olyan cucc árát ami csak eladásra való a grey market-ben és nem kutathatóak(ezeknél a program írja is zölden hogy csak eladni valók, például az összes sérült berendezés, a surgery, entertainment, food meg egyéb bizbaszok)
    - A rearming és refuelling értékeket megfeleztem a röpcsiknél (nehogy már 1 teljes napig tartson míg megtankolnak egy gépet), csökkentettem az egy hetes javítási időt, végül a tranfer time 2 nap lett a kezdeti 3 helyett
    - A psi training idejét is levettem 120 órára, de csökkentettem a psi esélyt így bár kevesebb pszím lesz de azt legalább gyorsan megtudom ki az és ki nem(psi gift chance egy osztó, az adott egyén will értékét osztja le a program ezzel a változóval, azt ekkora százalékos eséllyel lesz valaki psiker, szóval 0-ra átírni értelmetlen, kifagy a program)
    - javítási és gyógyulási értékeket (időt) 1-el csökkentettem. Nem jelentős változás de azért valamicske könnyítés
    - az uplink és nexus kapacitást 1-el növeltem (ez konkrétan 1 uplink megspórolását jelenti építkezésnél, feltéve hogy kapcsolódnak egymáshoz)
    - a mission timer értékeket 12-vel növeltem (impossible-en szükséges, mert sok lesz a sérült katona és így kell az idő amíg odaérnek egy helyszínre)
    - Végül átírtam az OTS képességekhez szükséges rangokat. Ugyanúgy ott a teljes paletta sergeant-tól fölfelé, de őrmesteri szinten most ami elérhető nálam az a létszám növelés 1-es, a Hp 1 és a Xp növelés. Hadnagy kell a teljes létszámhoz (6 fős osztag), kapitány a xp 2 fejlesztéshez, őrnagy a második xp növeléshez és ezredes a magas rangúak életben tartásához (minél magasabb a rangja a delikvensnek, annál valószínűbb hogy nem hal meg, hanem stabilizálható lesz)

Azt hiszem ennyi.
  • Molnibalage
    Második játékom eddig majdnem csont nélkül perfekt. Néhány embert elveszítettem, de eddig minden missió sikeres és fürgdök a pénzben és alapanyaban.