XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem akarok trollkodni, de a válaszodból az jött le, hogy félsz az újításoktól, a változtatásoktól, az ismeretlentõl... Na, részemrõl téma lezárva, de azért várom még a "visszaütést".
Molnibalage
Ja. A legnagyobb bullshit az, hogy a közelrõl látó emberek szémvel látnak a többiek is. Egyszerûen felfoghatatlan szintû állatság.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Pl. azt, hogy ne csak a hónap elején lehessen berakni psi tréningra az ipsét. Nekem volt olyan, hogy hónap 2. napjára készült el a labor. Csak a hónap végén lehetett emberet betenni és 1 hónap volt, mire bármi is történt. Ha meg a betett ember közben meghalt...

Kibszott nagy hülyeség ez. Adjanak meg idõtartamaot, arra, hogy mennyi a "bemérés" aztán a tréning folyamatos idõalapú és ne diszkrét hónap alapú legyen.

A hajóból az alap UFO-ba csak hátrafelele lehetett kimenni. A remakeben és a Xenoban oldalt is van ajtó az embernek.

Soroljam még? N+1 olyan dolog volt, amit nagyon is kalapálgatni kellene...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A heavy plasma üt mindent, a laser fegyverek nem túl hasznosak, az ellenség anélkül lõ rám vagy használja a pszi képességeit, hogy egyáltalán láthatnám, mindenki ugyanúgy néz ki, a chryssalidok pofátlanul OP-k, nincs olyan hogy elõnye és hátránya is lenne a dolgoknak (itt most a fegyverekre gondolok), az egész harc arról szól, hogy valaki felderít és a többiek akik nem is láthatnák az ellenséget lõhetnek arra az ellenségre, stb.
TreDoR
Neked nem, nekem az lenne.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Õszintén, Te most milyennek is képzeled a tökéletes, 2012-es XCOM-ot? Elég lenne csak a grafot felhúzni és minden maradna a régi. Csak mert a régi sem volt tökéletes, na meg UGYANAZT játszani szebben sem igazán szórakoztató...
TreDoR
Egyáltalán mi a rákot kell balanszolni az eredetin?

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Kandurex
hümm...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

TreDoR
Légyszíves, had jojjon meg a kedvem.

Molnibalage
A Xeno azért számtalan úítûst is tartalmazni fog és gondolo újra is balanszolják. Azon felül nem 320x200-ban fut. Soroljam még...?

TreDoR
Olyat, ahonnan squad indul nem...

Molnibalage
Szerinted miért volt az a régi UFO-ban, hogy egy idõ után NEM a veteránok mentek elöl...? A sok gyalog ment felderíteni, õk meg távolról lõtték szarrá az enemyt meg bontották le elõttük az terepakadályokat.

Kandurex
õõõ...miért itt nem lehet több bázist telepíteni?

TreDoR
Azt még mindig nem értem az et-nek és a xenonautsnak mi az ételme, ha dos-os grafot akarok ott az eredeti, és ott legalább nem 1 bázisról véded az egész bolygót...

zorrobomber
Igazad van, sõt, van egy király ötletem. Ha lelövik a katonákat, ne haljanak meg egybõl hanem legyenek piros vérfoltok a képernyõn, és pár másodperc múlva gyógyuljon meg a katona!!! Forradalmasítaná a gaminget ez az ötlet szerintem! <#idiota>

http://www.escapistmagazine.com/articles/view/editorials/reviews/9964-XCOM-Enemy-Unknown-Review
Isten hozott az XCOM világában, ahol az elitek sem túl hosszú életûek.
Az egyik játékmódban ha jól tudom minden fontosabb döntés után ment, szóval elvileg nem tudod vissza-töltögetni. Szerintem valamilyen szinten ez jó ötlet, jobban kell figyelni a döntéseidre elvégre az életben sincs egy Load opció.
Azért azt már az elején lehetett tudni, hogy konzolra is ki fog jönni ez pedig nem azt vetítette elõre, hogy az eredeti koncepciót úgy ahogy van átültetik szebb grafikával nem titkolták, hogy itt-ott belenyúlnak az pedig várható volt, hogy ez némi egyszerûsödéssel fog járni. A videókat, és az elõzeteseket elnézve azonban elég szórakoztató játéknak tûnik, akinek pedig valami komolyabb kihívás kell szerezze be a xenonauts-t és az ufo2:et-t.
Azért az sem igaz, hogy manapság már nem készülnek igazán jó stratégiai játékok pont mostanság újra reneszánszukat élik a 4x space strategy játékok. Csak egy párat említve (persze ezek indie projectek) : Stardrive, M.O.R.E., Star Lords, Predestination the game. Továbbá még mindig ott vannak az olyan kiadók mint a paradox, vagy a matrix games vagy az olyan fejlesztõk mint a battlefront, szóval van mibõl válogatni.
Sir Quno Jedi
Nekem már az sem tetszik, hogy ha kipurcan az emberünk akkor végleg kipurcan és nem tudjuk visszahozni (akár hetek/hónapok alatt baktatartályban, vagy tudomisénhogy, esetleg kíberzombinak, ha kifejlesszük a technót). Ezzel csak azt érik el, hogy ha nem tökéletes a küldi és megfexik valaki, kezdheted (feleslegesen) elõlrõl. Ez így sem lesz valószerûbb, meg ez egy játék könyörgöm. A Dark Souls is ezért frusztráló.

Szal. adjanak valami módot arra, hogy életben tarthasd a tapasztaltabb embereidet, mert mivel a véletlen túl sokat is számít és bármikor beüthet a krach, kinyúlhat a csapat, ergó nem fogod tudni végigvinni a legjobbakat, kezdheted elõlrõl a fejlõdést rukikkal, ami picirnyót idegesítõ tud lenni. Én szeretem az eliteket élve végighurcolni magammal az egész kampányon. A szívemhez nõnek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Classic nehézség egy kis Ironman mentésrendszerrel? Vagy talán Impossible? >😊
Kandurex
Én tuti valami hard fokozaton kezdek, már csak a régi szívatós játékmenet miatt is

Sir Quno Jedi
Node mék elmebeteg kezdi el ilyen fokozaton?!?? Én szórakozni akarok, ha csak easy-n megy, akkor úgy. Nyilván szeretem a kihívásokat, de azér van egy határ. Ha nagyon nem megy, visszaveszek az arcomból.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

nos ezt elolvasva plane varom a stuffot😊
Nice find, it was a good read. 😊
zorrobomber
Hihetetlen mit kell sírni egy játék. Nem lesz olyan mint a régi, bumm. Amúgy meg:
On Impossible, it’s basically a joke for masochists, though it will force you to use flanking in a whole new way. I tried it, failed the first mission four times, eventually made it to the second and then just laughed at the screen when it was all over by turn three. Some will love it, but I like a least a little pleasure with my pain."
http://www.rockpapershotgun.com/2012/10/08/xcom-review/

Én is pont így érzek. Ha meg tényleg nagy bukás lesz, akkor még mindig ott a régi az extender moddal, meg hozzá az xcomed nevû editor. Csak a balanszolás kedvéért...
az szivas😄
Szerintem ebben is lesz elég szívózás, fõleg nehezebb fokozaton. A régi játék meg, attól eltekintve, hogy egy klasszikus, rohadtul unbalanced volt.
Az elején az idegenek széjjel szívatnak, a végére meg te alázod õket minden erõlködés nélkül (gondolok én itt a psi képességekre). A játékot is elhúzhatod addig amíg über katonáid nem lesznek, ebben az újban meg fokozatosan veszted az országokat, mert pl.: egy helynek tudsz majd csak segíteni a háromból és melyeknek nem segítettél azok szívnak. De az is lehet, hogy mindhárom szívni fog veled együtt mert elbukod azt az egy missziót is.
Ej, de sokszor használtam a szívás szót, errõl le kell szoknom...
egyetertek😊 nekem a Xanonauts is bejon. Jo lesz ha egyszer befejezik. Az EU-t is varom mar nagyon, nekem bejott amit lattam rola, a demo bar kicsit zsenge volt, kepet adott arrol, hogy mi fog varni(remelem nem mutattak meg mindent😄) ugyhogy en reszemrol mar nagyon varom a launch-t.
Shiwo
én úgy vagyok vele, hogy ez + az UFO2:ET együttesen tökéletesen ki fogja szolgálni a régi X-Com hangulat iránti igényemet, és nem aggódok azon, hogy melyikbõl mi maradt ki vagy mennyiben más..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

TreDoR
Szerintem nyilvánvaló volt, hogy ha átdolgozzák nem éppen komplexebb lesz...

Ezért akartam CSAK grafikai tuningot.

elhiheted hogy én se ezt szeretném de sajnos minden AAAs költségvetésû játéknak ez a "sorsa", welcome the the real world

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Molnibalage
De nem úgy, hogy ledegradálják...

Pont te voltál az aki más játékot akart nem csak 2012es grafikai szintre felhúzott xcomot. Most meg megy a rinya hogy az elõzõben nem így volt stb stb, itt arra mentek rá hogy kevesebb embered van de jobban meg kell becsülni õket + egyedi képességekkel rendelkeznek ami eddig nem volt.
Aki olyan összetettségû játékot várt 2012ben mint az alapjáték volt az nem ebben a világban él, sry

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Agamemnon
Nincs, akinek az kell, játsszon az eredetivel, ezt már megbeszéltük...

TreDoR
És akkor abban már van tobb ember, tobb bázis, lovési módok, tobb gránát/ rakéta, az akciópontok szabad felhasználhatósága, stb?

Agamemnon
Aki HC-zni akar, az próbálja megcsinálni az Impossible IronMan-t 😊

Azon már lehet izzadni, persze, biztos, hogy lesz olyan akinek sikerül.

TreDoR
"Nem lehet csak grafikai tuninggal kiadni a játékot ezt te sem gondolhatod."

Spec lehetne, de úgy látszik még a Firaxis sem merte ezt meglépni.

Én mondjuk csak a civilization elso részével játszottam, de amúgy a tobbi rész is butítva lett ahhoz képest vagy csak az xcom fanokat tisztelik meg ezzel?

Molnibalage
Én tudok egy harmadikat. Moddolsz...

Nem lehet csak grafikai tuninggal kiadni a játékot ezt te sem gondolhatod.

Kötelezõen változtatni kellett a játékmeneten és fõleg a nehézségen, mivel konzolokra is kiadják a cuccot, ráadásul a casual játékosokban van a pénz. Ez utóbbiak meg szórakozni szeretnek nem szívni.

El kell fogadnunk lassan, hogy a HC gamingnek leáldozóban van és lassan sajnos teljesen ki is fog halni. Ezután pedig 2 út van a HC gamerek elõtt: Megszoksz, vagy megszöksz.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

TreDoR
Nem mindegy? Mire megjonnének az új katonák, már vége is a játéknak. <#ravasz1>

Molnibalage
Ezek szerint meg sem értetted, amit írtam. 4-6 emberes osztagokkal nem lehet szimulálni az ellenséges túlerõt. Tegnap toltam egy olyat, hogy 22 alient nyírtam ki. A 14 emberem 1/3-a nem élte túl... 4-6 embers csapatnál nem lehet 22 ellefelet beraktni, mert akkro meg jön a "we are so cool" érzés. Ekkora túlerõ ellen nincs esélyed, soha sehol. Legalábbis a régi UFO-ban nem volt.

zorrobomber
Tök jó hogy leírsz egy olyan játékot amivel még nem is játszottál, ráadásul a hossza miatt...
Ez olyan mintha azt mondanám hogy szar film a Gyûrûk Ura mert rövid.

Jól van már, nem kell ezt az infot 100%-ra venni. Minek is nyitottam ki azt a nagy számat...
Carmang
Pontosan ez jutott eszembe nekem is.

(megnéztem Steam-en, az Apocalypse egyszeri, közepes fokozatú végigjátszásra 52 órát ír ki)

Áááh, hagyjuk az elõzõ kérdésem, nem olvastam végig a xenos postot. A beta biztos elérhetõ lesz azoknak, akik pénzelték a projectet (PayPal), nekik már az Alpha-k is elérhetõek voltak, de hogy másoknak is elérhetõ lesz e azt nem tudom.
Bocs, de ezt a kérdésedet nem igazán értem...
Molnibalage
A beta 9-étõl fogva kinek lesz elérhetõ a xenoból?

Akinek ez nem tetszik annak tudom ajánlani a Xenonauts-ot (ami még nincs kész, de jó úton halad afelé) meg az UFO Extraterrestrials Gold-ot. Mindkét játék sokkal hûebb a gyökereihez.