4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• KaleNich
    http://xcom.nexusmods.com/mods/5/

Már valaki próbálkozik, igaz nem sok mindent változtat.
  • KaleNich
    A vigasz ilyenkor csak annyi, hogy ha nincs felettük műhold, akkor úgyse adnak pénzt, úgyhogy mehetnek. Tudom, sovány vigasz.
  • Molnibalage
    Ööö, nekem a C-k egy ütéssel verték le a 7 HPs embereket is.
  • Molnibalage
    3. szinten elég vicces a játék, műholdak sorozatgyártásáról szól, csak a bibi az, hogy olyan későn adja a lehetőségét annak, hogy építhess uplinket, hogy addig egy ország 100%, hogy elveszik annak ellenére, hogy MINDEN küldetés sucess...
  • Molnibalage
    A Sniper nálam totál felejtős az ötfős csapatig. A játék elején a 2xheavy és 2x assault alap. Máshogy hogy a rákba bírnál pl. a Chryssalidokkal? Egy ember kivételével asszem mindenkinél gránát volt, az egyik assultnál shotgun. Azzal egy lövés egy floater. Mikor jött a Chryssalid, akkor két rakéta, és gránáteső... Ja, és ehhez még kellett az, hogy overwatch mellett bekapjon az elején egy sorozatot. A laser sniper rifle előtt vicc a sniper, addig esélye nincs túlélni kill mellett bármit is 3. szinten. Ha megvan a 2. szintű képessége, onnantól fogva fejlődik, de oda eljutni....

Van pár képessség pár osztályban, amit nem igazán értek, ezekről majd csinálok egy listát. Pl. van az egymás mellett álló ellenfelek elleni bónusz. Egy tényleg csak a szomszédos mezőn álló ellenfelekre vonatkozik? Tehát nem a távolsággal arányosan csökken? Ha igen, akkor ezt szart sem ér. Nekem még soha nem állt egymás melletti mezőn ellenfél...
  • KaleNich
    Szerintem az lenne a jó, ha a Squadsight lenne az alap sniper képesség és szépen helyet cserélne a Headshottal. 2. rangnál így szépen eldönthetnéd, hogy rohangászni akarsz, de pontatlanul lőni vagy egy helyben maradni és nagyokat sebezni. Plusz akármelyik kaszt alap képességei mellett a headshot eleinte teljesen haszontalan.

Másik dolog ami zavar egy kocsit, hogy a pisztolyoknak 2 db. fejlesztése is van, de a többi lövedék alapú fegyvert miért nem lehet fejleszteni? Mi van, ha nincs elég alloy-om a lézerfegyókhoz, és valakinek csak alap fegyvereket adhatok? Jó lenne , ha azok is hasznosak lennének, ha beléjük ölném a pénzt.
  • SaGa Jr
    Ha azt az ini-t piszkálod, attól még nem lesz változás (főleg ha nem NotePad++-ban módosítottad).

Ehhez kell a következő (leírni hosszab mint elvégezni):
    - Töltsd le a resource hacker nevű programot, majd telepítsd
    - Az említett programba töltsd be a játék exe file-ját (program elindít, file fülecske, open, majd ott megkeresed a játék exe-jét).
    - Ott a bal ablakban megnyitod a RCData nevű fülecskét, majd azon belül a 1020-at és az ez alatt lévő 1033-ra nyomsz egy jobb klikket.
    - A felugró kis ablakban rányomsz a replace resource... opcióra.
    - Az új ablakban az open file-ra ráböksz és kiválasztod a módosított core file-t.
    - A Resource Type-hoz beírod hogy RCDATA, a Name-hez hogy 1020, míg a Language-hoz hogy 1033, aztán rányomsz a replace gombra
    - Visszakerülsz az alap ablakba és ott jobb oldalon lecsekkolhatod az adatokat, amik ha mindent jól csináltál a módosított file-ból lesznek.
    - A végső lépés hogy a file fülecskét megnyitod és rányomsz a Save-re és kész is vagy.

Azonban bizonyos változások csak új játék indításakor fognak aktiválódni. Így például ha átírtad a soldier karakterisztikákat, meg a rookie karakterisztikákat, az nem hat a már meglévő emberekre. A fenntartási költségek átírása, a kapott pénz mennyisége, a szatellit bonuszok csak új játék indításakor cserélődnek az új értékekre, ahogy az árak egy része is ha azokhoz is hozzápiszkáltál is.
    A fegyverek statjainak átírása ellenben azonnal életbe lép.
  • Kandurex
    miért játszol ezzel a játékkal? mást se látok tőled csak tuti fikát :/, komolyan zsibbasztó olvasni, nekem se tetszik minden, de nem is szidom állandóan a fórumon
  • Pluskast
    Igen. Vagy építs egy psi termet vagy fejleszd ki a psi sisakot. Az első esetben nem mindenkit tudsz telepatának kiképezni csak akiben megvan a képesség. A másik esetben mindenkire tudsz ilyen sisakot aggatni. Persze aki telepata annak felesleges.
  • Titan
    Lehet az ellen védekezni, hogy ne vegyék át a irányítást az emberem felett?
  • torma1
    Jaja. A tiéd egyszerűbb. :D :)
  • TommyC
    Igen, láttam, csak gondolta hátha nem tudja h melyik gombra kell kattintani :)
  • torma1
    +1 :) Ezt írtam én is.
  • TommyC
    Amikor behozza a misszió előtt a csapatot, akkor egy adott emberre kattints és "Clear Unit" ekkor megüresedik egy hely és hozzáadhatsz egy újat a listádból.
  • torma1
    Az a gond hogy a legnehezebb fokozaton ha kiesik egy ország akkor a pénz amit elvesztesz nagyon létfontosságú. 2-3 kiesik akkor szinte vége. Mert nem lesz lóvé. Nekem a régiben jobban tetszett a megoldás. Ott is kellet küzdeni mert ha 2 vagy 3-szor negatív volt a mérleged akkor vége. De itt nonszensz ha pl egy terror küldetés van akkor az EGÉSZ kontinensen 1-2 kettővel megnő a pánik de ha győzöl akkor csak az adott országban csökken. Így elég nehéz. Így nem taktika hanem csak rohanás. Pont ez a lényege egy körökre osztott játékban hogy van időd. Itt így nincs.
  • Avenger
    Már alig várom. :) Cyberdisc is elég brutális már. Idegen bázison, valami vezérlőterem szerűségben ott volt egyszerre kettő, vagy hat drone-al. Igaz valami vezérlő számítógép felett álltak, de nem sajnáltam a rakétát rájuk. :D Most a lézer mesterlövész puskát kutatom, utána meg ki tudja mit(titan armor, emp ágyú, plazma puska hármasból az egyiket). Az a baj, hogy elég hosszadalmas a plazma technológiát kikutatni, mondjuk lassan kész a harmadik laboratórium.
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk mivel csak két ország van lefedve, gyakorlatilag a havi támogtásom el is megy szinte fentartásra, úgyhogy igen ügyesen kell gazdálkodnom, hogy ne kopjon fel az állunk. :D
  • Sir Quno Jedi
    Nos ha találkozol olyan ellenfelekkel, akiket plazmából is 3-4x kell telibe lőni, akkor te is nekiállsz fejleszteni.
  • Avenger
    Én klasszikon nyomom, de a tutorialt kihagytam. :) Két ország elveszett, de azokon felül a pánik helyzet teljesen stabilizálódott, és nagyjából kordában tudom tartani. Észak Amerika és EU le van fedve szinte teljesen(Mexikó hiányzik). Ha jön abduction, akkor Ázsiába megyek ki rá, ha ott is van, bár kell egy kis szerencse, hogy hónapok végén a műholdak csökkentsék a pánikot. De eddig elég jól megy. Argentína már elesett, de igazából még Brazíliát is szívfájdalom nélkül beáldozhatom.
  • Sir Quno Jedi
    Nem vagyok elmebeteg, elsőre szórakozni akarok. Így is képes néha lehetetlen sebzésekkel/találatokkal 1hitelni az embereimet (persze mindig a legértékesebbet), bárhogy is óvóm őket. Amikoris én visszatöltök, mert nincs kedvem egy max. rangú emberkét pótolni, a mazochizmust meghagyom másoknak.

Sajnos az egész scriptelve van, így ha nem azt a taktikát folytatod és nem úgy mész, ahogy ők tervezték, akkor teljesen irreális szitukat ad elő a script. Néha már egyáltalán nem volt vicces. Kb. zéró értelme van a taktikázásnak néhol (főleg a nagy ufókban).
  • Avenger
    Az úgy elég bátor. :) Én meg pont a földi felszerelést hanyagoltam, mert eddig nem ütköztem nagy akadályba. Pont a legutóbbi terror küldetés mondjuk már elgondolkodtatott. Olyan volt mint valami rossz horror, körönként 3-4 pók szaladt 3 lépésen belül az embereimhez, a lőszer meg nagyon hamar kiapadt, de szerencsére jókor jöttek a 6 sebzéses lézerpuska lövések és a 3 sebzéses lézerpisztolyok, úgyhogy csak egy frissen kikelt pók tudott megütni, az meg mint kiderült nem öl egy ütéssel. :) Vagy négy körön keresztül elég brutális rohamot kellett kibírnom. Lehet kéne az a hatodik csapattag is. :)
  • torma1
    Próbáljátok Inpossible fokozaton. Ott csak 1 van alapból mivel nem lehet a tutorial missiókat választani. Szinte az első hónapban pánikol mindenki.
    :) :D
  • Sir Quno Jedi
    Nekem most 1xrre épül 5 műholdam. Igazándiból már titán armorban rohangásznak az embereim palzamfegyókkal, de eddig EGYETLEN műholdat sem lőttem fel soha a kezdeti kettőn kívül, amit ad eleve. Szóval a lefedettségem igen minimális.
  • torma1
    A trükk az hogy mentesz az utolsó ellenség megölése eljött. Utána mikor visszatértek a bázisra és szintet lépett egy rookie akkor ugye kap random egy kasztot. Ha nem tetszik visszatöltöd az állás (mivel random dobálja a kasztokat). Addig variálhatod amíg azt kapod amit szeretnél. Igaz az a lényeg hogy ha már mind a 4 kasztod van akkor dobálja csak random. Ha az elején pl mindannyian szintet lépnek akkor mind a 4 más kaszt lesz. De utána már random lesz.
  • Avenger
    Nekem is sokáig egy volt, de a második VIP küldetésért cserébe kaptam egy majdnem fullos snipert, aztán sikerült kiképeznek is egyet, de azt csak akkor viszem, ha a két elit lesérül. :)

Más: Idegen bázisból lesz több is véletlenszerű módon, vagy csak a story vonalon lehet elérni őket? A stoyban már eljutottam egybe, pont jókor, mert elég rosszul álltak a pánik szintek, most meg 1-2es mindenhol, és 3 nap múlva elkészül egy újabb műhold irányító központom, két műhold meg már ott pihen a raktárban. Az egyik megy mexikóba, hogy elkezdhessem gyártani a jóárasított firestormokat. A másikkal lehet be erősítem Afrikát, vagy valami jó pénzes országot.
  • Sir Quno Jedi
    Bár gondolkozom mobil weapon platform-ban is.
  • torma1
    Ahogy látod mindegyiknek 27-es mint amilyen az észlelési távolsága a katonának. Kivéve persze a sniper mert az 100-as. Meg talán a shotgun mert annak 10-es. Itt látod a gránát dobási távolságát is stb.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem egész játékban eddig egy csipát adott be, azt maxra is fejlesztettem. De nekem elég egy is. Két-három assault alapvető, én mellé két heavy-t viszek, meg egy support maxos gyógyítós, két cucc slottal.
  • torma1
    Amúgy a 2 assault+ 2 Sniper alap nálam is. Heavy-t még nem nagyon használok, meg supportot. Még az elején vagyok.
  • torma1
    C:\Users\YourUserName\Documents\My Games\XCOM – Enemy Unknown\XComGame\Config

Megkeresed a GameCore.ini fájlt. Megnyitod a notepaddal pl. Ott az elején lesznek a fegyverek a listája.

Vagy a játék könyvtárában van. Melózóm úgy hogy nem tudom fejből. :)
  • Titan
    Azt hol tudtad megnézni, hogy melyik fegyvernak milyen az optimális(mert gondolom van) hatótávja?
    Én lenyomtam egy alien bázist, de megy tovább a sztori, lehet több is van(pedig nemrég fejlesztettem ki az első armorom és lézer puskákkal rohangészok)?

Nekem a kedvenc felállásom 2 sniper, 2 assault, egy support(medik) és egy heavy...
  • torma1
    Meg ahogy néztem elég könnyen lehet magyarítani a játékot. Sima txt fájlban vannak. Asszem talán az ékezetes betűket nem használják jól.
    Én már pár sort magamnak lefordítottam. És jó. :) :D
  • torma1
    Ha elvállalsz egy küldit akkor megjelennek a katonák még a bázison. Ott tudod kivenni vagy hozzáadni a csapathoz akit szeretnél. A bázison küldetés nélkül csak a kinézetet,fegyvereket,felszereléseket tudod megváltoztatni náluk. Azt hogy milyen csapatban vannak azt nem. De az előző csapatot megjegyzi a gép. Tehát nem kell mindig beállítani neked a küldik előtt.
  • jumee28
    Bocs, de nem erre gondoltam, hanem arra, hogy van kb 10 katonám és nem tudom kiválasztani, hogy melyik 5-öt szeretném elvinni a küldetésre!
  • torma1
    Tehát min 140-es találati aránynak kell lenni az emberkének hogy mindig pontosan találjon. Szerintem.
  • torma1
    Amúgy ahogy észrevettem a full fedezék +40 Defence pont a fél fedezék +20.
    Ezek lejönnek a találati arányból. Tehát az elején 65%-os az ember de ha olyanra lő ami full fedezékben van akkor csak 25%-os a találati arány. Viszont ahogy olvastam az ini-ben van fegyvereknek hatótávolsága. Az nem tudom mitől függ így a találati arány. Mit módosít. Mert sokszor ugyan onnan annyi a találati arány egy sniper puskával mint egy riflével. Pedig az egyiknek 27 a másiknak 100 a hatótávolsága. És nem vagyok túl közel, hogy büntit kapjak a sniper puskára. Et jó lenne kideríteni valahogy.
  • torma1
    Jaja. Ez az animációs dolgot remélem javítják. Elég nagy hiba. Duplán mozognak. Látom te is szenvedsz a Miss-ekkel.:) Már többen panaszkodtunk, hogy valami nem okés. De sokan a matekkel jönnek. Ez megint egy jó példa. Én is volt hogy kb 5-6 85%-os lövésem ment mellé egymás után+ az overwach. Tudom lehetséges de hogy ilyen sokszor?
  • Avenger
    Tegnap a szép kis játékmechanikai elemet találtam. Lelőtt ufo harc. Egy hármas pakk mutont kinyírtam a bejárat előtt. Megyek befele szép lassan, hangok hallatszanak a vezérlőből, gondoltam két sniperrel jó távolra állok, és bedobok egy kamerát, akkor probléma nélkül lelövöldözök mindenkit odabent. Ahogy bedobom a kamerát, a snipereim mellé terem 3 muton, kb két lépésre, majd jön az animáció, hogy észrevettek és elbújtak fedezékbe. Persze reload, mert azért a pofátlanságnak van egy határa. Beállok úgy, hogy letudjam lövöldözni a mutonokat, ha megteremnek, de ahogy az utolsó assaultommal szaladok ki az ufo mögötti pusztaságra, most oda teremnek mellé a mutonok, és lemészárolják, mert a többiek már range-en kívül álltak.
    Kicsit idegesített csak. :) Na de valahogy megoldottam, hogy bár lesérült a csapat bele, de elbántam a teleport mutonokkal, de ahogy lelövöm az utolsót, egy cyberdisc meg két drone vágtat be a képernyő közepére. Persze, hogy nincs már egyik katonámnak sem akció pontja...
    Na de fél órás töltögetés árán sikerült kicseleznem ezt a gyönyörű algoritmust. Közben voltak olyan vicces dolgok is, hogy 2 kockára álló mutont az 5 katonám 6 darab lövése zsinórban misselte(mindegyik 85% fölötti lövés volt).

Szóval nem tudom mi ütött a programba. Mindenképp el akarta tenni a fél csapatomat láb alól, és olyan trükköket villantott, mint valami gonosz AI. :)
  • torma1
    Igen. Az első küldetés után választhatsz embert szabadon a csapatba. Az elején csak 4-et tudsz vinni. Majd lehet 6-ra fejleszteni.
  • jumee28
    Üdv!

Lehet olyat csinálni, hogy kiválasztom azokat a katonákat, akiket a bevetésre szeretnék vinni? Úgy vettem észre, hogy a játék kiválaszt 5-öt és azzal tudok operálni, de én szeretném kiválasztani, hogy kiket viszek egy bevetésre!
    Aki esetleg tudja írjon.

Köszi