4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• HyperMonkey
    Egyáltalán érdemes megvenni? Multi nem érdekel de van skirmish? Mert 1-2 végigjátszás kevés nekem, kell hogy legyen utána valami, mint pl a stratégia játékoknál a skirmish.
  • HyperMonkey
    Azt nem akarom, de akkor lehet hogy érdemes dobozosat megvenni. A másik dolog (demo) hogy amikor a skyranger repül, akkor iszonyat szaggat a game. Amikor leszáll és kijönnek a katonák akkor már minden oké. Ez csak demó hiba lenne?
    Jött már DLC hozzá?
  • Calver
    csak tipp, de steam-nek rossz szokása titkosítani az exe-ket (pl KotOR-nál sem lehetett emiatt felrakni exe-t piszkáló widescreen modot), tört exével próbáltad, vagy azt nem akarod?
  • HyperMonkey
    Helló

A steam-es és a dobozos verziót is lehet magyarítani? mert meg kell adni az exe helyét, és steames-nél hibát ír ki. leírná valaki hogy kell magyarítani? Előre is köszönöm.
  • Fenrir
    Nos, ha nem akartok újat kezdeni akkor ne rakjátok fel a Slingshot dlc-t, mert elbaxxa a mentést. Csak új játék kezdésekor jó.
  • Maala
    Hmm, hogy ugrott be a 2x. oldalra, rofl, azt hittem, friss bejegyzés. :D
  • Maala
    4-8 Chryssalidot mindenképp (+1 boncolás), 1-2 Chitin plating miatt, ha tudod, hogy lesznek.

Floaterből is 3-6ot (+1 boncolás), Dodge miatt.

Meg 4 Sectoidot, ha úgy döntesz, hogy továbbmész a sztoriban, és Xeno Biologyt akarsz tanulni. Nálam ez a Carapace Armor után szokott megtörténni. Aztán 3asával kell majd az Aim miatt.

Thin Man autopsy a Foundryba adja az Advanced Medikitet, asszem mondanom sem kell, ez miért fontos.

Ethereal Mind Shield miatt, talán, bár nálam elsődleges célpontok, és általában kis szobában vannak 2 Muton Elite-l, úgyhogy nem nehéz lefocusolni őket...

És végül, de nem utolsó sorban: Muton, Ammo Conversation miatt a Foundryban (dupla lőszer / tár)

(Sectopod Advanced Constructionje nem éri meg szvsz, mire 3-at összeszedsz a boncolással együtt, addigra már rég teljesen fel lesz építve a bázisod, max a Skystormokra kell várnod; és a feleannyi időhöz dupla nyersi is dukál)

De utóbbiakat nem fontos "tárolni", lesznek dögivel, viszont Chryss-sel az elején limitált mennyiségben találkozol. Én egyik terroron 9 civilig "farmoltam őket" (mák volt, hogy megállt ennyinél :D), attól még Good lett a mentési rating, de legalább lett egy-két Chitinem; cserébe irtó jó helyezkedés kell hozzá, hogy csak a 2. lépéssel érjen az emberedhez a Chrys, ami alapból rohadt sokat lép elsőre...

Azt viszont nem árt észben tartani, hogy a nemzetek 4-8 hullát kérhetnek 20 napos határidőre egyéb bónuszokért (jellemzően $$$-ért).
  • akyyy
    kb ugyanezek a kérdések most nekem is:D
  • HJ
    Kösz az infót!
  • Calver
    1-2-3-4-5 :)

mission controlhoz alapból nincs, én spec csináltam sajátot (#3157), de ezt felbontás szerint piszkálgatni kell.
  • Tyucsev
    Van valami billentyűkombináció arra, hogy a bázis egyes részeire rá tudja közelíteni?
  • Calver
    pro: használhatsz upk-t piszkáló modokat trükközés nélkül, mivel azokat általában patchelthez írják

kontra: kinyírja quicksave-et bázison, amiket elvileg javít, azok közül én semmivel sem találkoztam.

szerintem nem éri meg felrakni.
  • HJ
    Kicsit el vagyok keveredve: olvastam sok pro és kontra véleményt arról, hogy a patchek javítanak ill. rontanak a játékon. Van aki szerint sok apróságban ront a játékélményben a patch van aki szerint meg fel kell rakni.
    Szóval szerintetek mi a helyzet ezzel? Érdemes patchelni vagy inkább maradjon az eredeti kiadás?
  • gramaton
    Sziasztok!
    Tud esetleg valki trainert a 1.0.0.11052 verzióhoz én nem találtam,csak a 1.0 hoz meg a Cheat Happens nél lenne de az pénzes.
  • kiborg
    Hali ismét.
    Valami bug lehetett, mert újrakezdtem és már nem csinálja.
    Szóval megoldódott.
    Kiborg
  • kiborg
    Nem fagy. Szól a zene, mozog az egér. ALT+TAB kilépek asztalra és bezárom, majd ha újra elindítom, akkor megint ez lesz a szitu a küldi végén.
  • Soneji
    Igen, ezen nekem is nagyon sírt a szám. Az eredetiben legalább nem tudtak lépni, ha elpazaroltad a mozgáspontjaikat, meg a fegyverüket is el lehetett dobatni. A sok ilyen apróság miatt méltatlan az eredetijéhez.
  • jocika
    Fagyás?
  • kiborg
    Hali!
    Most kezdtem el a játékot, megcsináltam a második küldetést, ami egy UFO lelövése után volt és a végén lelőttem egy sárga energia lényt. Ezután véget ér a küldetésem, senkim nem halt meg,stb, minden rendben zajlott.
    Ezután a repülőm ahelyett, hogy visszatérne a bázisra, felmegy az északi-sarkra, majd bedobja a földgömböt és az egeret és ennyi. Itt áll és várok, hogy történjen valami, hiába nyomok bármit, nem reagál semmire.
    Ez miez? Tapasztalt valaki hasonlót?
    Üdv Kiborg
  • wednes
    Ez van, mozgasd őket hátrányos pozícióba, készülj rá, hogy jól leszedhesd őket, esetleg bevihetsz nekik sebzést gránáttal.
  • akyyy
    ekkora fasságot istenem
  • wednes
    Majd akkor lesz vége, ha vége az elmekontrollnak és kinyírtad őket.
  • akyyy
    a pályán elvileg van 2 ellenfél, mndkettő elmekontrl alatt, mé nincs vége a küldinek?
  • jocika
    Köszönöm.
  • Fenrir
    Ez.
  • jocika
    Melyik mod a kaszt/nemzetiség/nem választó ?
  • DeDy
    Oh köszi. Pont ott tartok, csak halasztom a küldetést míg jobb felszereléseim lesznek, de akkor inkább nem halogatom:)
  • Fenrir
    -Nem lehetetlen, a történet egy pontján meg kell semmisíteni egy ufó bázist, utána szinte nullára leugrik a pánikszint a világon. Ha addig kihúzod kiválás nélkül akkor már nyert ügyed van, mert onnantól már könnyebben le tudod majd lőni a terrorküldetésre menő ufókat.

-Építkezésnél az egymás mellett lévő "szobák" adnak bónuszt. Ha 2 Satellite Uplink és 2 Satellite Nexus le van téve négyzet alakban akkor annak a műholdjaival a teljes Föld lefedhető.

-Igen, csak ez a 4 karakterosztály van, alapból teljesen véletlenszerű, hogy milyet kapsz, de létezik hozzá már mod amivel te tudod meghatározni, hogy milyen kaszt/nemzetiség/nemű legyen az újonc.

-A barakkban minden katonának van karakterlapja, ott meg tudod nézni. Úgy érdemes csinálni, hogy a könnyebb küldetésekre be kell rotálni az alacsonyabb szintű katonákat, hogy legyen esélyük fejlődni és te se izzadj vért. A nehezekre mehetnek a legjobbak.
  • DeDy
    Pár kérdés a játékkal kapcsolatban.
    1, Mekkora probléma ha 1-1 ország kiválik az xcom projektből ( csak mert lehetetlenség annyi műholdat csinálni ahány helyen magas a fenyegetettség 3. hónapnál kb 5 helyen maximumon van, egy hónap alatt elég nehéz lenne 3 állomást és 5 műholdat gyártani, és akkor más fejlesztésekről nem is beszélve.
    2, Mindössze 4 kaszt van? Mesterlövész, rohamosztagos, támogató, nehézfegyveres? És milyen alapon adjak őket, mely katona milyen lesz?
    Hogy van az xp elosztás, erről nincs semmi infó, sikeres küldetés után ennyi jár, ölés után ennyi, mennyi kell még a szintlépéshez?
  • akyyy
    legyen már megoldás erre a jármű problémára. ááhhh
  • Calver
    bal alsó sarokba nézz, a hupákolód neve mellé, ott keress egy plusz jelet.

gyorsbillentyűkért meg nézd végig beállításokat, ott van minden
  • akyyy
    küldetés alatt, hol látom hogy a katonám már részetül előléptetésben?

illetve milyen bill parancsok vannak, rájöttem hogy az Y az az őrködés :D
  • Calver
    Double Tap-nek (legutolsó képesség) van egy kör "pihije" (cooldown) miután egymás után kétszer lő, ha megnézed, a képességnél írnia kellene.
  • akyyy
    az mimtől függ hogy a mesterlövészem egymás után egy körben hányszor tud lőni? kéne mégegy ilyen katona és akkor meghaltok mind marslakók :P
  • wednes
    Nekem is volt ilyen, szétszedtem a p@csába és gyártottam újat. Egyébként a repülő SHIV-ekkel soha nem volt gondom, pedig az alap felszerelés volt minden bevetésnél.

Más: Volt bárkinél olyan, hogy megszakított küldetést, mert az egész osztag bánta volna?
    Itt ugye az a lényeg, hogy mindig a maximumot nyújtsuk ezért a veszteségek és a vereségek nem férnek bele. Csak a végén az összesítésbe ez elég furán hat. Mikor kiírja, hogy 400 halott idegenre, több tucat lelőtt UFO-ra jut 4-5 halott katonánk vagy SHIV esetleg véletlen 1 repcsi. Persze nem tekintem negatívumnak (ahogy a 6 fős osztagot sem), csak fura, ebben a nagy inváziós háborúba ezek a veszteség arányok. :-) Magasabb veszteség meg talán a játék végét jelentené.

Persze tudom, ha megengedőbb lenne a játék, akkor, akik jól játszanak unnák magukat még jobban halálra. Hiszen náluk nincs veszteség pótlására pénz, mehetne még több a fejlődésre. Ezt talán lehetne úgy ellensúlyozni, hogy vissza lehetne foglalni elveszett országokat kemény harcok által.
  • akyyy
    akor legyen csak egy, oszt vagy jó lesz vag nem? nem szeretném őket hanyagolni. nincs rá valami megoldás?:(
  • Calver
    sokan írták ezt is (SaGa Jr is régebben), de ha körbenézel a zinterneten, elég sok helyen megy miatta a panaszkodás. gondom mondjuk nekem sem volt velük, első sorban mint kipróbálás után nyomtam egy ilyet, és inkább hanyagoltam őket
  • Sir Quno Jedi
    Aza furi, hogy nekem soha semmi gondom sem volt velük?!?!?
  • Calver
    a SHIV-ek elképesztően bugosak sajnos
  • akyyy
    az mér van hogy volt meg van vagy 10-10 db lebegőm meg tankom, erre mikor lehet választani nem tesz ki neki "képet", és a küldetés alatt egy elég erős, de csak gépfegyrerel rendelkező páncél nélküli mannusz rohangál :S