XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha lehet most gyúrjak rá komolyabb fejlesztésre/építésre mielõtt ezt megépítem?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
#3188: hmmm... tévedés lehetõségét fenntartom, de én még soha nem láttam muton-t harmadik hónapnál hamarabb, se floater-t elsõ hónapban, pedig áprilisra már én is sketeton suit-ban rohangáltam <#fejvakaras>#fejvakaras>
"The trees move. Do you not see it?"
...és biza amit kapsz - psi erõk - viccesek. nagyon.
btw ne feledd, h interrogation-al csomó cucchoz szerezhetsz research credit-et, ami csökkenti a research idejét - pl titan armor-t én hanyagolnám, akkor már egy körbe fejleszd ki ghost-ot is, de csak miután megvan muton berserker interrogation. szintúgy plazma fegyverekbe nem éri meg mélyen belemenni amíg nincs meg muton interrogation, vagy carapace/skeleton suit-ba, amit nem faggatsz ki egy floater-t.
A bázist érdemes minél hamarabb megcsinálni? Már minden katonám titán páncélban feszit de még csak lézer cuccaik vannak. + 2-3 zsákmányolt light plasma rife.
Szerintem hamarosan megcsinálom a skeleton key-t és megyek a bázisra. Ott biztos sok jó cucc lesz.
Bár lehet hogy a plazma fegyókat még elõtte kifejlesztem. 2 emberemnél már ( talált ) light plasma gun, van és elég jó tûzereje van már annak is.
Ausztrália kilépett és elég nagy pár országnál a veszélyességi szint. Kár, hogy sokszor nincs jó választás az abuction misszióknál.
Mondjuk én a Warspace Extension modot használom, nem tudom, hogy ez valamit befolyásol-e ezen valamit vagy nem.
A halál csupán a kezdet...
Pár kérdés...
1. Az Outsider Shard kikutatása elõtt ha sokat várunk az nem problémás? Ki akarom fejleszteni a Titan armort ás még pár dolgot mielõtt bázisozni mennék. Meg legalább begyûlik pár fegyver, fejleszteni való cucc, alloy, meg fegyódarab.
2. Melyik a jobb a lézer vagy a plazma? Gondolom az nagyobb sebzést ad.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Elkészült és nincs semmi fegyvere. Elvittem bevetésre és nem is lehet lõni vele. Ez valami bug?
Ha ez nem is de jönnek majd páncélozott és fegyós SHIV-ek?
Amúgy teljesen röhej, hogy amikor még nem jött ki a játék a fejlesztõk olyanokat mondtak, hogy teljesen mod barát lesz. Ehelyett mit kaptunk? Egy teljesen össze vissza hivatkozó forráskódot, ahol ha valamit szeretnénk változtatni, azt még 30 helyen át kell írni és 2 hétig bújhatnánk a kódot. Hab a tortára hogy rendes UDK sincs hozzá és hexa editorral kell szerencsétlenkedni.
Az Aim ability értékét ne piszkáld hacsak át nem írod magát az abilityt is a megfelelõ helyen, hogy igazodjon a konstansok között beírt változathoz. Plusz mivel ez egy ability, ha a hozzá tartozó szöveget nem írod át, úgy bizony kijelezve mindig a 20-as érték lesz.
A rakéta számnövelés valószínüleg nem fog mûködni, mert ahhoz egy ability-t kellene átírnod, mert azt használja ennek megállapítására a játék nem pedig a fent említett fájlban lévõ constant értéket a base_num_rocket mellett (hasonlóan például a rakéta lõtávolságához). Szóval a fire rocket(missile) ability-ben módosíts és akkor több rakétád lesz (de simán meglehet hogy ez is több helyen lefixált érték, vagy nem engedi hogy bizonyos érték fölé növeld).
Ellenben amit könnyedén változtatni tudsz, az a plusz rakéták száma ha felveszed a rocketeer perk-et. Na azt tudod befolyásolni a constant átírásával és az mûködni is fog.
Ha defaultgamecore.ini-s változtatásokat is használni akarsz, akkor azt aktiváld elõbb, majd utána a módosított upk fájlt. Így be fogja olvasni mindkettõt. Azonban úgy tudom ,hogy ha netán megint módosítgatnál valamint akkor ugyanígy kell aktiválni a modokat hogy gond nélkül mûködjenek, máskülönben az egyik kiüti a másikat.
Én amúgy már matattam ebben a részlegben is és amit átírtam az gond nélkül mûködik is (+1 helyett +2 rakéta rocketeer-nek, +2 helyett +3 gránát a grenadier perk esetén, wound aim penalty-t növeltem 15-rõl 20-ra, battle scanner duration-t 2-rõl 3 körre, smoke and mirror bonus bombs 1-rõl 2-re). Illetve egy dolog, a base smoke bombs módosítása 1-rõl kettõre az nem mûködött, így esélyes hogy ott is az ability háza táján kéne szétnézni.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Köszönöm a válaszod, az XSHAPE-t futattam, mûködött is rendesen, mert a perkeket is upk-ban cserélgettem össze és azzal nincs gond. Felvettem új embereket is, de azoknál sem volt több mint 1 rakéta, amúgy folyton új játékkal teszteltem, mert azt én is észre vettem, hogy a mentésnél néha nem tölti be a modifikációkat. Amúgy a cover értékeket is átállítottam, meg az AIM ability értékét is ezeknek egybõl kellett volna látszódni pl.: High_Cover=99 a katonára kattintva F1 és ott mutatja a defensét, és hát maradt minden a default sajnos. Inkább itt az a gond, hogy az INI-bõl a beállításokat is az XComGame.upk inicializálja méghozzá ugyan ott, ahol a többi battle konstans van. Annyi a különbség, hogy míg az inicializált értékeket amik a DefaultGameCore-ban vannak azokat berakja a játékba addig amiket az upk-ban, const int -ként definiál, azok valamiért nincsenek benn. Azt is írták többen, hogy az lehet csak debug miatt volt bent és hát benne felejtették. Viszont ilyenkor feltenném a kérdést, vajon honnan szedi a játék, ezeket az értékeket, ha nem a constansokból? Valahol kell hogy tárolja, hogy minek mennyinek kell lennie az értékének?!
Aktiváltad a változtatásokat a XSHAPE programmal (megtalálod a xcomnexus fórumába)?
Sok változtatás csak új játék indításakor észlelhetõ vagy legalábbis új emberek felvételekor. A meglévõkre nem hat. Szóval ha több rakétás manusra van szükséged akkor toborozz és képezz ki újat, de biztosabb ha új játékot indítasz.
sevendoor:
A defaultgamecore.ini-ben (a config mappában van a játék xcomgame könyvtárán belül) csak a havi járandóságot és az országok biztosította összeget tudod emelni. A pillanatnyi értékre nincs kihatással, ha netán azonnali pénzmag emelésre lenne szükséged (érdemes eladogatni a felesleges cuccokat és hullákat a situation room grey market opciójában, elég szép pénzt hoz).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Most lett lézer az egész csapatnak de még csak az alappáncélban nyomják a srácok, valamint még van pár kifejlesztendõ/építendõ cucc amit meg szeretnék csinálni.
Van egy olyan problémám, amit már a nexus fórumon is feltettem, és volt is róla szó, csak még válasz nem született. Valaki próbálta már az XComGame.upk-ban az XGTacticalNativaBase -ben a konstansokat megváltoztatni? Van ott vagy 210 db konstans ami többek közt a low cover és high cover értékét is állítja, meg még 1 rakás mindent. Én hexa editorral szépen átállítottam párat, megnéztem UE explorerrel és tökéletesen átíródtak, viszont a gondom, hogy a játékban nincs változás, nem csak a tooltip szerint, hanem pl, megnöveltem az alap heavy rakétáinak számát, de még is csak 1-et tud lõni. Valakinek van valami ötlete, észrevétele, hogy azokat a konstansokat a játék miért nem használja? Esetleg honnan szedi alapból a low_cover high_Cover értékeket pl?
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
Illetve milyen verzió a játék?
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
#IfWinActive, XCOM
0::Click 825, 950
0 megnyomására behozza mission controlt, 1680x1050-es felbontásra van, másnál screenshot után simán be tudja helyettesíteni a kétlábú a saját koordinátáit.
ha valakinek meg hasonló elven mindent "leklikkelõ" macro kell (mivel a kedves fejlesztõk legtöbb helyen lehetõvé tették enter/space/escape használatát, de pl küldetés utáni képernyõk nem):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
MButton::
Click 825, 950
Click 235, 915
Click 1370, 890
Click 775, 895
Click 1280, 915
szintúgy belép mission controlba ha azon a képernyõn vagytok, MButton az egér középsõ gombját jelzi, állítható ofc
elsõ pálya átugrására meg megesküdnék, h láttam valahol modot, de most nem találom.