XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azért még MOD nélkül is elégé régi UFO-s hangulatom volt ma. 3 Emberem 80%-fölötti találati valószínûséggel (az egyik 92%-volt) zsinórban hibázta el az ellent.
Más. A Berserkert le lehet bénítani? 80%-os arány mellett vagy 20 alkalommal próbálkoztam de még 1HP-nál sem fekszik meg sosem.
"The trees move. Do you not see it?"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ezért éri meg igazából elején letakarítani alien bázist, mert akkor mindfray nem csak hasznos, de még vicces is.
mind control-nál nekem inkább az csípi a szemem, hogy ha az ellenfél meghal a te kontrollod alatt, azt a játék úgy számolja, mintha egy katonád halt volna meg (növeli pánik esélyét), ha viszont túléli, kedvesen megfordul és fájdalmat okoz.
Ami viszont a legjobb ebben az állásomban, hogy minden ország még megvan és mind felett van mûhold, csak kettõ van 3-as pánikszinten, a többi mint 1-es en van.
Ami a pszionikát illeti én többet vártam volna tõle: kicsit gyengének tûnik. Ha egy olyan csapatot vinnék amiben 1 pszionista sincs akkor is simán legyalulnám az ellenséget. A Mindfray a maga 5-ös sebzésével késõbbi szinten kb semmit nem ér, a Mind Control nagyon lutri, nekem nagyon ritkán sikerül. A Psi Panic még eddig nem jött be, 1-2 embernél próbáltam aztán meguntam és a többieknek a Psi Inspiration-t tanítottam.
Sokkal egyszerûbb ha a pszionikát inkább csak kivégzésre használom, addig meg lövöldözök lézerekkel és plazmákkal. Mondjuk az Archangel páncélos mesterlövész mindent visz, egy csomó pályán elég csak a kezdõn felmenni a legmagasabb szintre és onnan puffogtatni.
A halál csupán a kezdet...
mire azt össze tudod hozni, már lesz firestormod + emp/plazma ágyú, szóval nagyon-nagyon végjáték. de ne aggódj, úgy sem lesz a heavy sokkal jobb <#idiota>#idiota>
Hide and fear, Cobra Commander is here !
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Bõven. Esetleg mellé 1 interceptor tartaléknak, bár nem szükséges.
TreDoR:
Jók azok a sniper-ek a legnehezebb fokozaton. Kezdetben az enyém is csak takarított pisztollyal mert eltalálni messzirõl nem tudott semmit. Aztán amint elérte az õrmesteri rangot utána megtáltosodott és egyre jobbá vált. Bár az vicces, hogy szinte mindig a legvacakabb lövészeket osztja be sniper-nek a program...
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Csapatban viszont jól használhatóak nagy távról is és összedolgozva már tudnak takarítani. Csak el kell tudni fogadni a tényt, hogy nem nagyon lesznek azonnali kill-ek.
Míg az alap játékban 70-95 között mozognak az idegenek alap offense értékei, addig a warspace ezt 3-8-al csökkentette (mivel a magasabb nehézségeken sem kapnak bónuszt találatra így tök mindegy hogy easy vagy impossible fokozaton tolja a modot az ember, ugyanazt a karakterisztikájú idegent fogja mindenhol lõni).
Ehhez még hozzájön a plazma fegyverek miatt 2-7 pont közötti levonás. Egy sectoid valóban nem lesz egy mesterlövész (ahogy vesszük, azért még így is 50% felett marad a találati pontossága ha nem is sokkal), de a thin man például elég pontos maradt és az esetek 2/3-ában azért találni fog. Egy muton is olyan 60% körül lebzsel, míg elit nagytesója 75% körül ha jól emlékszem (már puskával, heavy plasma esetén gyengébb).
Pedig azt hittem a modder teljesen ki szedte ezt a lehetoséget a gamebol.
Valóban bead több célpontot amibõl választani lehet hová mész és potenciálisan ezáltal több helyszínen emelkedik majd a pánik (8 hónap alatt volt 11 abduction mission, abból csak 4 volt olyan ahol 4 város volt támadva), ám leginkább ugyanúgy csak 3 van, sõt futottam már bele 2 város ellenibe is (eddig kétszer).
Szóval ez inkább tûnik egyfajta véletlen módon meghatározott mennyiségnek mint fixen és állandóan többnek.
A képernyõ két szélén egy egy kamion. A bal oldalsó mögött 3 muton, 2 thinman. A jobb oldalsó mögött 3 katonám.
Lentebb bujkál egy heavy, van még rakétája. Ráküldöm a bal oldalsó kamionra, erre bele lõ a jobb oldaliba. Na ne. Szerencsére az ehhez hasonlók miatt nem ironman módban tolom, visszatöltöm. Újra lövök, újra robbannak a katonáim.
3. visszatöltés után meguntam, és inkább jobb oldalról szétgránátoztam az ellenfelet (bár fel voltam készülve rá, hogy maguk alá dobják a gránátot).
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ellentétben azzal, amit Molnibalage ír, nem lehetetlen minden mod nélkül megcsinálni az impossible fokozatot (többeknek sikerült már azt mégsem csodabogarak). Csak marha nehéz a classic után, fõleg ha nem töltögetsz vissza állandóan (ami elég felesleges is, mert az eredményen nem fog változtatni ha csak nem csinálsz a a visszatöltés után teljesen mást, én ezért is kapcsoltam ki az autosaveet és használok csak 1 mentést).
Persze az tény, hogy egy jól megválasztott vagy magad kreálta mod az sokat segíthet, csak nem szabad túlzásokba esni. Én jelenleg is az alap modommal nyomom már 22 órája az impossible fokozatot, egy kivételével (diminishing returns) az összes second wave opció aktiválva, plusz a fegyvereket módosítottam kicsit (sebzésben az alap csúzlikná 1 ponttal tápoltam az assault rifle sebzését, általánosan visszavettem a pisztolyok max pontos távját 12-re és ugyanígy tettem az összes shotgun variánssal is, a lézerek sebzése megegyezik az alap csúzlikéval de cserébe pontosabbak - tehát lényegében gyengültek kicsit ám még így is elégségesnek bizonyulnak, míg a plazmák nagyot sebeznek -a normál sebzésük maradt, nagy a kritikus esélyük de pontatlanok).
Máshoz nem piszkáltam hozzá ebben a játékban (sem árakhoz, sem pánikhoz, sem statokhoz, sem kutatáshoz sem pedig gyártáshoz), bár a rangok neveit átírtam katonai rangok helyett egyedi elnevezéseket használok. Az egyéb módosítgatásokat kipróbálom, hogy mûködik vagy sem (ha igen azt lejegyzem), majd visszaállítom a normál modomra. Az igazi buli játék várat magára míg be nem fejezem az impossible-t.
Iszonyat nagy váltás az ellenfelek létszámának 50%-os növekedése, ami miatt tényleg egy adott idõben több kis csoportjukba is belefutsz (vagy õk futnak beléd). Ezen igazából nem nagyon dob már sokat az, hogy minden lény kapott pluszban 5% kritikus találati esélyt meg még 1 Hp-t és akik a classicon nem kaptak +aim-et azok itt már kapnak, akiknek meg volt már bónuszuk azok természetesen nem veszítették el azt.
Az országok pánikhelyzete és reakciói sokkal intenzívebbek, magasabb pánik szintrõl kezd a játék és gyorsan lehet országokat bukni. A fejlesztés üteme és ideje ugyanaz mint a megszokott kisebb nehézségeken. A lehetõ leggyorsabban rá kell startolni a páncél és a lézer fejlesztésekre. Elõbbire azért, hogy mielõbb meglegyen a skeleton armor (plusz mozgás és plusz defense jobban fog számítani mint a titan armor adta plusz Hp, mert jobb ha el sem találnak mint ha biztosan benyeled a találatot és úgy is kifekszik az embered). De ha nagyon akarod akkor rámehetsz a plazmákra is csak ehhez ugye elõbb el kell fogni legalább 1 idegent.
Nagyon hamar kelleni fog majd jobb fegyver az interceptorra is (bõven elég a lézer is de ha nagyon akarod akkor vihet plazmát is, de akkor már inkább EMP szerintem), szóval ezt se hanyagold el és minden kontinensre telepíts nagyon gyorsan 1-1 interceptor-t, ha nem akarsz nagyon a játék elején battlehip-be és nagy ufókba futni csak azért, mert elszalasztottál lelõni egy repülõ poháralátétet.
Impossible fokozaton nagyon nem mindegy hol lesz a bázisod. Sokan a plusz pénzre esküsznek (amibõl szintén kevesebb van impossible fokozaton) és ezért Afrika a kezdõhelyük, én inkább a gyors kutatás érdekében Dél Amerikát preferálom és ott szeretek kezdeni. Rengeteg idõt meg lehet spórolni azáltal hogy a hullák és lõ idegenek kutatása nem kerül idõbe és ezáltal (az élõk kivallatása miatt) gyorsul a kutatás is.
Egyébként tud valaki olyan oldalt, ahol a fejlesztési fastruktúra van? Jó lenne célirányosan fejlõdni majd impossible fokozoaton.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Az impossible még a MOD-dal is elég nehéz. Egyszerûen nevetséges, hogy mindentõl pánikolnak katoniám. Legyakok 6 thin mant veszteség nélkül, jön egy új csoport és lemérgez egy embert. Három ember bepánikol. Ház bazdmeg, vicc. Mi vagynuk túlerõben, széthenteltünk egy rakás idegent és egy 0 szintû ámde kivédehetetlen támadás ezt okozott. Az szintén imádnivaló volt, mikor 4 muton elindult felém és bepánikolt három ember. Nem lõttek, nem találtak el senkit, csak elindultak...
Egy ország fölé csak egy szatellitet tudsz felküldeni, szóval ha már van ott egy, akkor a lehetséges szatellit helyek oda beteltek. Szatellitet meg addig nem szabad felküldeni míg nem legalább 4-ess a pánik szint egy adott országban. Így elég könnyû szinten tartani a pánikot, még impossible fokozaton is.
Érdeklõdnék, hogy pánik szintet csak szatelit fellövéssel lehet csökkenteni? Illetve ha van ott már szatelit és mégis teljes a pánik akkor löjek oda mégeggyet?
a kérdés már csak az, h hova tovább: Telekinetic Field vagy Mind Control a nyerõ?
pszi képességekre ki mit mond? offenzív vagy defenzív cuccok? gondolom kettes szinten Psi Panic a nyerõ (legalábbis még nem futottam bele olyanba, ahol több will-re lett volna szükségem), de harmadikon? Telekinetic Field gondolom jó pusztában kint lévõ assault seggének védelmére, Mind Control-ról mi a vélemény?