XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Igaz én jóformán állandóan használok füstöt, fedezéket, fedezékben a lelapulást (bevállalva, hogy ekkor nem reagál az emberem de ilyenkor nem is találják el, max gránáttal azt meg ki lehet bírni), szóval lassan játszom a harcokat. Az sem érdekel ha pár kivételtõl eltekintve (a kezdõ pont közeliek kivételével) minden civilt bukok a terror feladatokban, mert nem befolyásolja a morált a helyszínen míg megnyerem a feladatot.
Veszteségem nekem is van meg volt is eddig mindkét impossible fokozaton ûzött játékomban, szóval találnak azok az idegennek lelkesen elfelé az én csapatomban is embereket, de nem jellemzõ a 1 shot 1 kill (fõleg mióta megvan a magas rangúakat életben tartó OTS opció is, azóta csak a gyenguszon van forgalom, nem a halottasházban).
Fõleg az elején van veszteség míg nincs meg a skeleton armor és annak életmentõ 10-es Def értéke (jelen pillanatban 4 halottam van, ebbõl kettõ még a játék elején dobta fel a pacskert, bár egyikük már õrmester volt, a másik kettõ tapasztaltabb manus volt akiket az alien base elõtti feladatok egyikében, fedezékbõl szedtek ki de ez a játék velejárója így nem bosszankodom miatta).
A sima harcokban is ritka, hogy nem kap be legalább egyvalaki találatot de általában ez olyankor következik be mikor nagyon nekibátorodom azt oda nem figyelve, rendes védelem hiányában (hogy az most fedezék+páncél kombó, netán fedezékben lelapulás vagy perk adta elõny az mindegy) zavarom elõre az embereimet vagy ha beteleportál egy csapat röpképes idegen az én galerim közepébe és onnan indulnak.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Más.
A Sectopodpk, ha nem sikerül elsõre leszedni õket akkor nagyon be tudnak durvulni. A HEAT Ammo nagyon jó ellenük, de ha nem szedem le õket elsõ körben általában mindig megszórják rakétával a környéket.
Az elsõ Etheral és a nagy UFO felfedezésénél tartok. Mennyi van még hátra a játékból?
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"The trees move. Do you not see it?"
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Nem is értem hogy lehet ezt Ironman módban játszani. Egy rossz lépés,gránátdobás,kifagyás és kezdhetsz minden elölrõl. Ha tökéletes lenne a játék akkor megérteném. De ezekkel a hibákkal visszatöltés nélkül nem nagyon lehet játszani.
Egy colonel rang +40 offense értéket jelent (már a major is 35 körülit), ami egy jó puskával bizony igen biztos találati esélyt generál (még 60-as alap 60-as offense-rõl indulva is 100-as lesz a csókának, amihez ha hozzáadjuk a scope és egy laser sniper rifle/plasma sniper rifle aim bónuszát az már bõven kiüti a light cover adta elõnyöket is és jócskán visszaveszi a hard cover elõnyeit).
Már csak egy magaslati hely kell (teljesen mindegy, hogy felgyalogol/mászik, kampóval jut el a céljáig a sniper vagy archangel armor-t használva emelkedik magasra) és onnan lõdözzön a sniper, mert akkor még további találati bónuszokat kap, arról nem is beszélve, hogy bizonyos magasság fölött egész egyszerûen a célpontok felejthetik elfelé a cover védelmüket.
Arra kell ezután csak figyelni, hogy ne legyen közel a célpont mikor puskával akarsz lõni, mert akkor romlik a találati esély de nagyon (14 egység meg igen nagy táv és gyakorta, ha nem marad leghátul a sniper, akkor bizony ezen a távon belül lesznek a célpontok, szóval romlik az esélye).
Magyarán aki sniper használatában gondolkodik, annak elõbb pozicionálnia kell a lövészét aztán lövöldözni vele, nem csak hátul hagyni azt várni hogy majd valamit felmutat, mert ekkor az esetek többségében nem fog jól szerepelni.
Amúgy meg kezdetben a sniper szépen belegyalogolhat az ellenfél arcába és pisztollyal végezheti ki a gaz idegeneket (akiket a többiek meggyengítettek). Vagy kiüldözöm egy flush-sal a fedezékébõl a célpontnak kiszemelt idegent (netán úgy röptetek egy gránátot, hogy elvigye a fedezéket de ne károsítsa az idegent) és a sniper máris vígan telibe kapja nagyon messzirõl is.
Én nem tapasztaltam, hogy impossible fokozaton sniper-ekké váltak volna a sectoidok. Az az 5 pont offense bónusz amit kapnak (már classic fokozathoz képest, bár ott még nincs bónuszuk) nem okoz akkora minõség ugrás (igen a 65-ös alapról felmegy 70-re az offense a sectoidnak, ami igen azt jelenti, hogy a sima gyengébb cover-bõl jó eséllyel kikapja a célpontját és a komolyabb cover esetén is elég jó esélye marad erre).
A thin man már más kategória, annak ott már +10 offense bónusza van ami nem gyenge (bár így sincs még 100 közelében sem a kérdéses érték).
A hard cover meg nem jelent biztos védelmet. Ha olyan angyon aggódik valaki az esetelges találat miatt, akkor aktiválja a védelmet (amikor lelapul a fedezék mögé) ami majd duplázza a cover elõnyeit és így nem is nagyon találják el a fedezék mögött lapító manust, max ha nagyon közeli célpont akkor megkerülik (cumi, mert ekkor a találat mellé garantált lesz impossible fokozaton a critical hit) vagy odavágnak egy gránátot. Plusz azt se feledjük el, hogy az idegeneknél nincsenek class-ok és így nincsenek nekik extra hátrányaik úgy mint például az assault vagy a sniper katonák esetén. Ezért tudnak elég jó eséllyel kaszálgatni és találni (cserébe közel sincsenek olyan különleges képességeik és variálható felszerelésük mint a katonáinknak).
A régi játékokban sem voltak olyannyira pontatlanabbak az idegenek, csak mikor nem szûk helyen ment a harc, akkor a világ másik végérõl lövöldöztek gyakorta ami nagyon leamortizálta a találati pontosságukat (ez igaz volt oda-vissza szóval nagy távolságra átlagos értékekkel bíró katona nem vitt be sikeres találatot). 10-12 egységnyi távolságból már jóval ritkábban (már ha egyáltalán) lõttek mellé õk is. 6 egységen belülrõl meg csak a mocskos nagy mázli tudta megvédeni az embereket a találattól.
Szóval én nem érzem hogy csalna a gép. Rosszul megírt és felesleges dolgok vannak a játékban szép számmal ez kétségtelen és tagadni is felesleges lenne. De speciel azokat a minimális bónuszokat amiket a magasabb nehézségek osztogatnak nem érzem csalásnak.
Csalást úgy értem hogy ad a gép az ellennek + célzási értéket. Simán lõnek 70-80-assal. De az az érdekes ha full fedezékben vagyok akkor is sokszor kiszednek. Pedig az -40. Plusz a páncél stb. Erre értem hogy csal a gép.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A tûzállót én sem értem. A mérgezés az okés de ez nem értem én sem.
Meg hogy nagyon csal a gép. Én csak ezeken módosítottam egy kicsit. A sebzés, életerõk stb maradtak.
Free Camera jó nálad? Sajnos ha aktiválok egy képességet akkor ugyan úgy visszaugrik az emberre. Meg a több szintes ufoknál is a legfelsõre ugrik mindig. Nagyon zavaró.
ABILITIES<2>2>=eAbility_ShotStun - valahogy így?
ha valaki ki akarja nyomni automatikus zoom-ot patch nélküli exe-ben (free camera mod ugyanis csak patchelthez mûködik):
xcomgame.upk kicsomagol, hex editorral (HxD pl) megnyit, következõket cserél:
1e 00 00 20 40 16 0f 00 ->
1e 00 00 40 40 16 0f 00
1E 00 00 20 40 07 C7 00 ->
1E 00 00 40 40 07 C7 00
27 15 14 2D 00 1F 41 00 00 28 0F 00 ->
27 15 14 2D 00 1F 41 00 00 27 0F 00
és ollé.
(ha soha a büdös életben nem kell többi bytecode-ban turkálnom, az is túl hamar lesz)
😄😄😄 tenyleg nubsag de amugy szerintem - azt hiszem mar irtam - tok keves nub ufo van az egesz jatekban mindig cska buzi abduction meg terrorok vannak, en pedig szeretek vadaszni :d
anti hero
Ez az ember kiválasztás olyan szar benne. Miért nem lehetett portrék az emberekrõl és csak arra kattintasz. Sokkal gyorsabb lenni a kiválasztás. Meg hogy pl a hátsó sniper overwach-olni betehetnéd akármeddig. És nem ugrana vissza mindig a kamera minden körben rá. Egyszer megadnád és úgy maradna amíg manuálisan nem szakítod meg. Rohadt idegesítõ.
ennek mégis mi a fene értelme volt, kedves Firaxis? mert a bázisépítésnél az ember nem kúrhat el dolgokat és akarhat neadjisten visszatölteni egy gyorsmentést? <#falbav>#falbav>
A tengerbe lõtt ufókat meg csak lelövöd a tenger fölött, de utolsó csepp energiájukkal még tudnak annyit repülni, hogy ne a vízbe zuhanjanak le. 😊