19801
  • Alexease
    Szerinmtem, ezt a konzol vs. PC temat hanyagolni kellene, maradjon a szokasos helyen a konzolosoknal, es ezentul senki ne irja be a topic-ba a "konzol", "Xbox", "PS" es hasonlo szavakat, igy talan nem ugrik ra senki, nem lesz min feleslegesen, milliomodszor csamcsogni:D
  • Totti5
    "De persze, mindgyart kimagyarazatok, hog az iracing is elbujhat, mert jon a forza."

Ilyet sosem mondott senki, viszont te görcsösen ragaszkodsz az ellenkezőjéhez, lásd ami most írtál.

• precise
    De persze, mindgyart kimagyarazatok, hog az iracing is elbujhat, mert jon a forza.

Azert jatszanak vele tobben mint pc-s szimekkel, mert nyugaton, amcsiban, tavolkeleten a konzol toronymagasan vezet az eladasokban, az emberek joval kisebb resze hasznal jatekra pc-t mint a balkanon. Ha igy nezzuk aranyasitva tobben hsznaljak iracinget mint forzat.

A masik dolog pedig a konnyu iranyitas. Gp legendset (20eves cucc) eselyed nincs analog bevitel nelkul iranyitanod, ir nem is engedi, lfs ben lehet probalkozni egerrel, de hogy megismerd, kihasznalad a jatek tudasat, kuplung kopas, gumi kopas a homerseglet fugvenyeben es forditva kell menni 40 kort, addig meg leszakad a kezed.

Konzolon elindul az auto hatulja, nyomsz egyet az ellenkezo iranyba majd magatol vissza all a kormany kozepre. Pl ir-ben ahol erre eselyed nincs pontosan annyira kell ellenkormanyozni amenyire a szitu kivanja, majd pontossan akkor vissza es pontosan anyira amenyire kell. Konzol az emberek 90 szazalekanak ezt elvegzi a rugo a gamepadban, elvezik is es hasznaljak is.

Fizika. De majd ezer auto ala raknak valosat. Hiheto. Csinalnak minden kerek meghajtashoz meg motor elhelyezeshez egyet aztan minimalban valtosztatgatjak autonkent, lehet van valami random generatoruk is hozza....

Fizika es a cpu. Pl utkozesmodellnel csak egy egyenesvonalu kockat hasznalnak, de pc-n van olyan game ami pontosat hasznal igaz beta es ha 3-nal tobb auto kerulegymashoz kozel 4magos cpu leul tole es akad mint a szar.

Telorol voltam azert ilyen igenytelen a hozzaszolas.
  • lac coo
    Helyesbítek: se PC-n se konzolokon nincs igény szimulátorra. :))))
    Amennyi meg van abból meg nem lehet megélni .
    Már az F1 2011 is nehéz volt mindenkinek, mert nem működött padlógáz-padlófékkel, patch-ben lazábbra is vették.

Alapjaiban semmi bajom a konzolokkal, ilyen irányú trollkodás sose érdekelt,most sem ...:)

Ez a játék is jó példa mire van igény: már most mindenki veri magát milyen óriási jó, pedig jelenleg azonkívül hogy jól néz ki egy hulladék.

Aki szerint ez meg szimulátor, vagy a forza az, az próbálja ki netkar prot, és legalább elmondhatja fészbúkon, hogy látott már egyszer életében fizikai modellt ! :DDD
  • Laceee
    "Érdekes, hogy PC-re nincs olyan jó fizikával...., mint a GT" bazzz ekkora sarkítást... , ezt még te sem gondolod komolyan...

Neked megy az AI, azt nemgyözől körbe forogni, de fordítva már nem működik a dolog..., meg olvass Ballor fórumot... (mondjuk onnan is kezdenek téged kinézni...)
  • Totti5
    Ráadásul a Forza GT pont nem az a csilli villi játszatja magát játék... egy steril szöszmötölős körbe körbe autóka a pályákon. Semmi olyan nincs bennük amit az egyszeri játékos élvezve... persze megveszik sok millióan, mert a név a tartalom eladja a kezdetekkor, de ezekből az arcokból hamar lemorzsolódnak azok akik nem a szimulátor mivoltuk miatt játszanak egy autós játékkal. Akik viszont igen azok addig játszanak vele amíg nem jön a következő év. Az a HC réteg akiknEk van igényük konzolon, azok léteznek, ők a Forza , GTs arcok.

Nyilván ha PCn annyira lenne igény szimekre akkor lenne PCre AAA szim. De ilyan pár 10 ezer max 1-2 100 ezrer eladásokkal nem fog egyetlen fejlesztő sem drága játékot csinálni, ezért marad a garázsszim.

Konzol pedig nem fél órás kikapcsolódásra szolgál... ez óriási tévhit. Sok tartalmas HC játék van rá amivel több 100 órákat játszanak a tömeget + mivel az online lehetőségek ugyan olyanok ( vagy egyes elemeiben jobbak ) mint PCn már ezen a téren is hatalmas tömegeket mozgat meg akik éjjel nappal 1 játékkal játszanak zinterneten évekig is akár.

Persze mindent rá lehet fogni a konzolra, ha ez megnyugtató, csak aki ezt teszi óriási tévhitben él és hülyeségeket hord össze, az meg őt minősíti.
  • unrealnoise
    "Szóval nulla az igény egy konzolos szimre, eddig se volt soha nem is lesz :D Szépen tükröződjön minden és minden jó ! :)"

Te meg ne beszélj mások nevében, én igényelném, és a GT-s és Forzás arcok közül nem egy, hanem sok-sok ember szeretne még komolyabb fizikát. jah, hogy kevesen vagyunk? PC-n sem vannak sokkal többen százalékos arányaiban tekintve...
  • unrealnoise
    Ez valóban így van, de Te megint csak általánosítasz... Az aki PC-n teszteli pl a CARS-ot, valszeg nem gyenge géppel nyomja, szvsz meg a konzolosok többségének nincs külön PC-s játékgépe is (persze kivételek lehetnek), de Te úgy állítod be, mintha majdnem az összes PC user szimet szeretne, itt van igény rá, a konzolosok meg hülyék, azoknak jó az arcade szar is, csak csillogjon. :DDD

pedig mintha pont a PC-sek véleményezik mostanság a pCARS-t, hiszen gondolom többségében ők tesztelik, és PC vonalon is legalább annyi arcade-fan arc van, mint konzolon.

jah és, hogy konzolon nincs igény szimre? Érdekes, hogy PC-re nincs olyan jó fizikával ÉS (nem vagy!) akkora eladásokkal rendelkező gamma, mint pl PS3-ra a GT sorozat. Akkor mégis mire nincs igény? Meg hol? Mert lehet nem vérszim a GT meg Forza, de korántsem valami arcade fos, és mondom, ilyen volumenű cucc nincs is PC-re... Meg egyébként is mintha a PC-s felhasználói tábor oly nagy százaléka szeretne HC szimmel nyomulni...

Felejtsük már el azt, hogy a konzolosoknak csak ez meg az kell. Lehet. a többségnek valóban nem kell HC szimulátor, DE kurvára ne felejtsük már el megemlíteni azt, hogy a másik oldalon is elég kevés HC szimrajongó van.

A konzolos játékokat és gépeket meg lehet elsősorban laza szórakozásra találták ki, de túl kéne lépni már az ilyen általánosításokon. Az egy hasonló gép, mint a PC, teli lehetőségekkel. a szimes vonalat nem sokan használták ki eddig, ez szvsz radikálisan megváltozhat a jövőben. (a PC drága, a konzolokat "olcsón" adják már az elején is (azaz bevállalják a gyártók az első pár évet veszteségesen is), optimalizációs baszás sincs, online közösségi cuccok már ki vannak építve, és elsőrangúan működnek, szóval nah.
  • unrealnoise
    jah, ezer régi játék van jobb (jelenlegi) fizikával, mint most a CARS, aztán azok vígan elmentek régebbi gépeken is. Nem a fizika eszi meg a gépet, hanem a graf + az, hogy nincs optimalizálva vagy csak szarul. de komolyan, ilyet írni, hogy a gépet megeszi a fizika... :DDD ha még olyan is lenne legalább..., de egy középkategóriát sem elérő fizikának ezt tulajdonítani röhej.
  • precise

Ezek is tartalmasak:

Valódi szim:)))))))))

Hogy lehet ennyi faszságot írni 3 kommentbe?

Timbu:
    Ez multiplatform game.
  • Timbu
    A Leonusokból lett Lotusoknak pl. szerintem sokat javult az irányítása. Meg a hangjuk... Néhol kicsit nehezebb már vezetni őket, mint némely rFactor modot. De a Formula A még mindig elég sínautós.

Egy PC-s topicban viszont kicsit viccess ez az állandó konzolos flame.
  • Fehercsoki
    Nem mindenkinél lassul be észrevehetően, szóval lazán lehet hogy nem lett volna ekkora különbség ha letölti hozzá az új exe-t.
  • Adam Jonas
    Próbálj ki több autót, nem mindegyik fizikája áll ugyanolyan kidolgozottsági szinten. :)
  • Anotino
    Ebbol gondoltam: "1:48-at megy en meg 2:12-ot;D WTF?!:) Az hogy kapok ~10%-ot, az meg OK, nem vagyok toppos."
  • GerY5
    Alex egész másról beszél...
  • Anotino
    Bullet time bug. Toltsd le a fixet.
  • Alexease
    Meg csak most probaltam ki igazabol ezt a build-et, nem tudom mirol aradozott a ficko, de ennel volt mar jobb is, most valahogy kicsit szar;) Legalabbis az Apollo. A gumit jol erezni, hogy ragad, tapad, van ellenalasa meg ilyesmi, de a felfuggesztes szar.

A hotlapozas meg ugyanugy szart sem er, hiaba nullaztak az idoket, ugy mint multkor a kormanyos "versenynel". 1:48-at megy en meg 2:12-ot;D WTF?!:) Az hogy kapok ~10%-ot, az meg OK, nem vagyok toppos. De ez kicsit eros es ertelmetlen;)

Az iRacing-ben (ami elegge szabalyozva van, de azert valszeg ott is pillangoznak es ketpedaloznak mindennel), segitseget nem lehet hasznalni, a kameranezet is fix, altalaban ~5% korul szoktam kapni, pl. 1:59 vs. 1:54. Ez teljesen normalis.

Es ezt a konzol-style kontrolleres menu basztatast elfelejthetnek PC-n, elegge idegesito...
  • Alexease
    Lehet 1 kommentbe is, tobbszor lattam mar arra is pedat:)
  • Totti5
    Hogy lehet ennyi faszságot írni 3 kommentbe?
  • precise
    Hát én abban bízom, hogy az SMS tisztában van azzal, hogy Forza és GT ellen nem rúghat labdába, ezért megcélozza a komolyabb rétegeket. De igazából azt is lesz@rom ha nem, ott lesz AC meg rF2 meg GTR3, ez a CARS meg jó lesz ilyen konzolos singleplayer baromkodásra. Ha elfárad a kezem AC-ben elővezem a gamepadot aztán tolom a CARS-t. :D

A lényeg, hogy rosszul semmiképp nem járunk. Ha meg jön az új box valami 8-10 procival vagy mit írtak, arra talán már lesz valami jobb HC cucc mert bírni fogja.
  • lac coo
    Az ok , hogy összejött a pénz , vagyis van támogatás, de kb az userek 90%-a szerint ez jó így ahogy van (a fizika). Mikor régebben beírtam, hogy ez az ffb egy rakás kaki, megkérdezték ,hogy ugyan írjam le miért nem jó ez nekem :)))))Pedig akkor még simán játszhatatlan volt az egész...

Szóval nulla az igény egy konzolos szimre, eddig se volt soha nem is lesz :D Szépen tükröződjön minden és minden jó ! :)
  • precise
    Tudja valaki mikor lesz enabled az online móka?

off

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Mi abban a vicces, hogy különbözik az elvárásunk a szimulátorokkal szemben? Van aki szerint az NFS Shift meg az F12012 is szimulátor mert kell bennük fékezni. Most leírhatnám mi az ami hiányzik a forzából, de megtanultam ,hogy a flémkelés tök felesleges. Az aláírásodból meg amúgy is látszik, hogy meggyőzhetetlen vagy.

• Totti5
    Valódi szim:)))))))))
  • precise
    Azert azt senki nem mondta, hogy a turn10 meg pholiphony lehuzhatja a rolot. De az, hogy van igeny egy valodi simre konzolon is az abbol latszik, hogy 1millo dolcsi jott ossze latatlanba. Kerdes milyen aranyban dobtak bele konzolosok es pc-sek. Egy valodi szim sosem fogja felvenni a versenyt olyan híg jatekokkal mint a gt vagy a forza, mert az emberek jo resze nem tudja hasznalni oket semmire, az idegeskedesen kivul.
  • Totti5
    Shiftet nem azért veszik mert az SMS csinálja... 10ből 8 ember szintén nem tudja ki csinálja a Shiftet... ja de igen, azt tudja mindenki hogy NFS akkor az EA. Shift azért sikeres mert NFS. Amúgy meg ha racionális okokban kellene mérni a Shiftet akkor annyit ér hogy 2 hétig nyúzod amíg meg nem unod és ki nem próbáltad az autókat pályákat és örök életedre meg nem utáltad az elbaszott driftelős fizikát és azt hogy az erős autókkal szinte lehetetlen érdemben menni.

Teljesen érthetetlen hogy van egy korrekt fizikai motor erre el van baszva a gumi vagy én nem tudom mi... használhatatlan. Ha ezt nem látják az SMSék akkor ez nagyon gáz. Attól hogy NFS még nem kell elkúrni a vezethetőséget, mert ettől nem lesz árkádosabb vagy könnyebb... pont ellenkezőleg, nehézkés, ráadásul irreális.

Rajongótábor lehet, mert akik kedvelik az autós játékokat azok mindent kipróbálnak... az a kérdés hogy ha kipróbálták a CARSot, akkor meddig köti majd le őket. De mint írtam ez semmiben nem veszélyezteti a GT Forza táborát. Az a 8 millió GTs meg fogja venni a GT6ot is, az a 4 millió Forzás meg a Forza 5öt is és a többi részt is. CARS egy opció lehet valami másra ideig óráig, de nem ellenfél és nem fogja kiváltani.

Én egyenlőre azt látom hogy azoknak fog tetszeni akik kedvelnék a Shiftet is, csak a fizika miatt nem tudnak komolyabban belemerülni, és kell hozzá egy jó reklámkampány, mert most jelen pillanatban a Forzásokon, komolyabb autós játékosokon kívül azt sem tudják hogy létezik ilyen.
  • lac coo
    Nem is butítani kell, meg nem is herzeket kell emelgetni, normálisan meg kell csinálni :)))

Régi NASCAR meg GPL, vagy PS2-re az Enthusia teljesen szuper volt, mégse kellett hozzá se 4 mag, se semmi. Pedig azokat máig is irigylik a fejlesztők ....

Továbbra is szkeptikus vagyok, az hogy a használhatatlanul nagyon rossztól eljutottak az elég rosszig az ugyan fejlődés, de szerintem nem lesznek képesek túllépni az ISI motor korlátjain ...

És nyilván nem szimulátorhoz mérem ( bár ahhoz kéne mert ugye annak készül a fejlesztők szerint ...) hanem lazább árkád játékokhoz, de még azoktól is igen elmaradott jelenleg ...
  • precise
    A fizika ami a leginkabb eszi a gepet, azt nem lehet butitani mint a grafot. A mostani allapot meg nem mervado, mert nem ez lesz a jatek alatt.
  • lac coo
    Hány példát írjak, ami fizikában foghegyről bealázza a CARS-t, mégsem eszi meg a gépet, sőt, P4-p3-on simán fut ? :)

Jelenleg én kb kicsivel rf1 fizika alá rakom a játékot, szóval fejlődik, de még szinte csoda kell , hogy mai világban ez durranjon.
    Licenszek meg vannak, de őszintén ki a fenét érdekel manapság egy sose látott Lotus modell? Jelenleg a szokásos képlet van, pénz és bejáratott név nélkül olyan licenszeket szereznek meg, ami kb senkinek nem kell. ebben persze jó is van, mert pl Arile jó cucc, (csak sajna amilyen izgi szörnyeteg valóságban olyan nulla itt a játékban ...)

• Fehercsoki
    Jelenlegi build rá a példa, hogy igenis megeheti a gépet a fizika is, és akkor még az új gumi fizika nincs is benne, ami biztosan számításigényesebb lesz mint a mostani.(persze ezt még optimalizálják)
  • samsung123
    valahogy konzolon tényleg így lesz, DE a lényeg hogy pc-n is megveszik legalább fél millióan, sőt az folyamatosan bővülni fog, és a pc lesz a fő platform. Míg a forza és gt5 csak 1-1 platformon tud bevételt hozni, addig a CARS mégha felét is hozza ezeknek akkor is, 3 platformon egyszerre többet tudnak eladni belőle! HA lesz pénz akkor PC-n is remélhetőleg bőven lesz plusz tartalom is később.
  • unrealnoise
    nah most a pCARS konzolon nem lehet sokkal szebb mint pl a Forza 4, vagy a GT5 a jobb pályáin, prémium kocsikkal. Szóval grafikával nem nagyon tudnak aratni, hisz a hardver adott. Pláne, ha a dinamikus körülményekek miatt grafikát kicsit butítani kellene a fix 60 FPS-hez (már ha az lesz).

fizikával tudnának szakítani, abban kell nagyot villantani. tartalomra nem tudják felvenni a harcot a forza-val és a GT5-el szerintem.

azt sem szabad elfelejteni, hogy oké, elkészül ez, lehet jó lesz, megveszik összesen egy millióan (talán kettő, de az necces, pláne hogy a forza címeket is asszem kétmillióan vették meg (3 és 4. rész...)), viszont a másik oldalon ott egy fix rajongótábor, ami meglehetősen nagy is, és ők nem is a nulláról kezdik, és a háttérben már ők is ezerrel dolgoznak az új címeken. Szóval nehéz menet lesz azért...
  • unrealnoise
    Te most még mindig komolyan azt hiszed, hogy a PC-sek komolyabb fizikát kapnak...? Mintha ezen állna az a 60 FPS. Ezer egy régi, baszott jó szim elment a konzoloknál sokkal gyengébb hardveren. dinamikus cuccok ide vagy oda, majd pont a fizika fog számítani az FPS-ek számát tekintve...
  • JACKAL89
    Érdekes olvasni a véleményeket. Nagyon pozitív irányba indult el az emberek véleménye, bár pl. másik fórumon olvastam olyan emberke véleményét, aki szerint a fizika unalmas, kiszámítható.
    Pontosan mire akar célozni?
  • lac coo
    Saját maga szerintem nem tükröződik önmagán, bár végül is soha nem figyeltem :)
  • Fehercsoki
    Direkt kipróbáltam és minden autó tükröződik, nem csak a fix pálya elemek, elég régen volt az, hogy csak a fix pályaelemek tükröződtek.
  • Fehercsoki
    Ezt nem a Simbin készíti ám, szóval nem tudom miért hoztad fel példának. Egyébként SMS neve sem mondható ismeretlennek a konzolosok körében, konzolon nagyon sokat eladtak a Shiftekből, szóval ha meghallják, hogy az ő következő játékuk jön még sokkal realisztikusabb fizikával, sok autóval, pályával és egyéb featurel, akkor azért lesz ott is rajongótábora. Forzának és GT5nek csak azért nincs ellenfele, mert senki nem is próbálkozott vele, de a pCarstól mindenképpen van okuk félni.
  • Totti5
    Mármint? csak annyit írtam hogynem ellenfele a Forzának konzolon. Ez tény. Majd akkor jöhet számításba ha olyan életpályát fut be mint a Forza GT, addig csak egy noname versenyző és amit írtam, hogy 10ből 8 ember aztse tudja mi ez az is tény.

Simbin már próbálkozott konzolon, csúfosan belebuktak a RACE sorozat 360as kiadásába, persze ebben nagy szerepe volt annak is hogy hulladék lett, még akkor is ha a fizika azért jó volt, csak éppen bugok és a használhatatlan online és komjuniti lehetőség miatt azok a Forzások is pár hónap után dobták a szemétbe akik amúgy nagyon várták...

Nagyon fontos az online lehetőségek maximális kiaknázása, mert egy közösséget ebből lehet összekovácsolni... ebben a Forza rettentő jó, de a CARS is lehet jó, csak nagyon oda kell tenniük magukat. Hibázási lehetőségük nem lesz... elsőre kell a semmiből nagyot alkotni.
  • GerY5
    Szerkesztett kép.
  • precise
    A Formula Ford-nál jól összehasonlítható a netKar-al, ott azért durván kijön a különbség. De a lényeg, hogy nagyon jó irányba halad a projekt, jelenleg nagyon bizakodó vagyok.
  • Anotino
    A buildben levo fix nem teljesen jo, de az aktualis build forum elso oldalara linkeltek egy fixelt exet. Az tenyleg megoldja a gondot.