19801
  • precise
    Fov 90 :)
  • samsung123
    Levezessem a "sebességérzet" tudományos hátterét? Hogy mitől alakul kia sebességérzet? és ezt játékokban hogyan oldják és Te mikor érzed azt hogy van sebességérzet? de szerintem jópáran tudják ezt itt.

Amugy a cars-ban jó a sebességérzet, a sok függ a beállításoktól is, a hiba az ön készülékében lehet
  • lac coo
    Hát mert rF-ben meg CARS-ban is nulla a sebességérzet :))) 120-al olyan mintha állnék :)Meg még kb mindegyik autós játékban. ahol egyedül tuti volt, az a Pannonia Rallye !Abban már 90-ennél gondolkodok, hogy elveszem a gázt :))))
    Meg f1 -ben is csak tv kamera nézetben olyan gyors ....

CARS-nál jelenleg bármi élvezetesebb, soha nem játszottam még ilyen unalmas fizikával :)
  • precise
    off:
    Tibor Sándor (vagy fordítva)

Facebook link ment priviben
  • Timbu
    Azzal viszont vitatkoznék, hogy a Shift vagy az F1 2011 élvezetesebb lenne. A Shift-nél a "hajó fizika" a gond, az F1 2011-ben meg semmi súlya az autóknak. Meg mintha a sebességet is gyorsabbra vették volna, hogy pörgős legyen. (Ez alatt azt értem, hogy 200 km/h sokkal gyorsabbnak tűnik benne, mint akár az rFactorban vagy CARS-ban.)
  • RYO21
    iR-ről jut eszembe, volt itt multkor egy koma, aki pár hónapos licenszet osztogatott. Nemtudjátok kiről van szó illetve, hogy áll-e még az ajánlat?
  • precise
    Ez a játék jelenleg arra jó, hogy menjél vele 2-3 kört, meg nézegesd a replayt a graf miatt. Tény, hogy jó irányba ment az első verzióhoz képest de ez még nem az új fizika, csak az ffb-t bütykölték.

Milyen néven tolod iR-t?
  • Totti5
    Egyre többet jűtszok vele annál inkább Shift:D:D Forma autóknak olyan tapadása van hogy az F1 2011 élvezetesebb.

Persze nyilván nem kellene tekerni az iRacingot ( meg mást... ), mert az után nagyon buta ez a CARS. Egyszerűen tapad minden autó mint a ragasztó, ami meg nem pl az Ariel az meg mint ha nem is lenne tapadása.

Legalább egy autó lenne rendesen belőve:)
  • Totti5
    Gforce erőket hol lehet állítani vagy mahinálni? hiába van maxon a kaszni alig mozog, rezeg, fordul. Vagy ez valami bug?
  • precise
    Nem tudom állítani a menüben a kormányelfordulást. Én 225-ön hazsnálom de a játékban több. Mit csináljak?
  • Alexease
    Nem tudom, nalam eddig mindig kikapcsolta. De probald meg torolni az Audio/Music konyvtarbol azt az 1 file-t, akkor tuti nem lesz zene;) En a menu videokat toroltem ki, idegesitett, raadasul ertelmetlen is;)
  • Timbu
    Játék közben hogy lehet kikapcsolni a zenét? Ha az audio beállításoknál off-ra teszem, azzal sem törődik...
  • Fehercsoki
    De ennek mi értelme? Az oké hogy nem lassul be a játék, de hatalmas a különbség a 180Hz és a 600Hz között.
  • Alexease
    Teszteleshez: Dynamic physics tick rate

Adding the start-up option:
    - right-click on the pCARS desktop shortcut
    - select Properties
    - add '-ticktest' to the Target path so it looks like ...\pCARS\pCARS.exe -ticktest (or ...\pCARS\pCARS.exe -dx11 -ticktest for the DX11 shortcut)
    - press Apply and OK

Showing the physics frequency:
    Press CTRL + S.
  • precise
    töltöm 239-et
  • Totti5
    Magam ellen beszélek, de

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez szvsz minden normális autós játékban így van. Forzában is csak azt lehet állítani ami állítható. Egy bevásálókocsinál / utcai kocsiknál szinte semmit nem lehet max guminyomást, persze komolyabb sportkocsiknál már vannak lehetőségek, versenyjárműveknél meg mindent amit el lehet képzelni.
  • Alexease
    Nem ugy ertettem, azert irtam oda az iRacing-et zarojelbe, erdekes is lenne egyenfizikaval es setup-pal;)

Az iR-ben autonkent egyedi beallitasi lehetosegek vannak a setup-ban/garazsban, mert technikankent elternek a lehetosegek. Van amelyiknek fel kepernyos vagy csak 2-3 allitas az egesz (csak gumi, camber stb.), es van ahol 3x3 kepernyo:) Sokszor az elnevezesek is auto/kategoria specifikusak. Ehhez autonkent egyedi kepernyoket kell "tervezni", logikusan osszehangolni a lehetosegeket.

Nem azt mondom, hogy nem lenne jo ilyen a CARS-ban is, de az itteni automennyiseggel es tempoval kicsit idotrablo megoldas, raadasul az eladasok es a "mindenkinek autos" jellege miatt lehet hogy sokan lazadnanak miatta, eltevednenek benne. Az iR-ben honapokig (6-9 honap) keszul 1-1 auto, raadasul minden darabja kulon fizetos, igy megtehetik a tervezok, merenokok, modellezok, UI-keszitok hogy honapokig piszmogjanak vele.

• precise
    Azért arra nem számítok, hogy ez HC cucc lesz, főleg a multiplatform miatt. Talán kicsit jobb lesz mint a mostani konzolos mókák, de aki HC-t akar az úgyis PC-s cuccokkal fogja tolni. AC, GTR3, rF2, iR.

Aztán majd talán a nextgen konzolokon lesz valami előrelépés, de igazából az igény szabja a határokat. Ha konzolra akarsz fejleszteni kapásból le kell tegyél nem kis összeget a mikrofosnak (sonynál nem tudom), hogy egyáltalán fejleszthes a termékükre, egy olyan játék meg amivel az emberek nem tudnak játszani controllerel csak anyagi bukás lehet. Ráadásul még a szenvedélyből szimet fejlesztők sem "játszanak" mert hiába nem a nyereség érdekli őket, ott van az előbb említett díj.
  • Timbu
    Ráadásul elég eltérő típusú autók vannak. Nem ugyanakkora hasmagasságot fogsz állítani egy Formula B-nek vagy egy Lancernek. Egyiknek van első/hátsó szárnya, másiknak nincs. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy első vagy hátsókerekes.

A közös beállítások legfeljebb olyan szinten működhetnek, mint pl a Dirt 3 beállítása: egy 5 fokozatú csúsza, hogy a kigyorsítás vagy a végsebesség legyen jó.

Az ilyen megoldás távol áll egy szimulátortól.
  • kifli
    " feleslegesek az autonkent eltero, teljesen egyedileg hangolt setup/garage beallitasok"

Most akkor szim lesz, vagy lesz 5-10 különböző fizika sablon különböző dobozok alá betéve?

Én lfs-be azt élveztem, hogy minden autóhoz saját setupot csináltam, külön-külön minden pályához. Egyszerűbb utcai gépeknél, nem volt nagy különbség, viszont a versenygépek alatt már elég nagy volt a különbség.
  • Totti5
    Ezzel kellemesebb, de a DTM ótó igencsak tapad, meg kezesbárány. Féktáv még mindig lutri.
  • Totti5
    Ez a pCARS_600Hz.exe lesz?
  • Fehercsoki
    Azt hiszem a build saját topicjában(234) van az első hozzászólásban.
  • Totti5
    "egyébként ha még nem töltötted le akkor töltsd le az új exet, mert különben szar lehet a fizika(féktávok, nagyon alulkormányzott az autó)"

Valaki tudna adni linket?
  • lac coo
    OFF::
    Én ezt még végignézni is csak parázva tudtam !

• precise
    "hangok, autók felemás minősége, pályák felemás minősége"

Épp te mondtad, hogy a forzában néhány pálya tükör sima, néhány pálya meg rendesen meg van csinálva. Ez nem felemás?

Ne érts félre, nem a Forzát szidom, hanem a hozzáálásodat.
  • Totti5
    Sajnos nem tudok ehhez mit hozzáfőzni, mert nem akarlak megbántani. Ha te így gondolod és így vélekedsz a konzolos játékosokról és ezekről a játékokról szíved jog, de ha felejteni szeretnéd, akkor ne hozzátok fel a CARS kapcsán sem eladás, sem tartalom, sem semmi más konteksztusban. Én elfogadom hogy te így látod, én máskép és nagyon nem tetszik amikor azzal kezdődik egy mondat hogy mer a konzolosok... ilyen nincs. Akár konzolos akár PCs az játékos, csak máshogy néz ki a kütyü amin játszik.

Van a tömeg és van a HC szimes. A tömeg ugyan az konzolon mint PCn, semmi eltérés nincs. A HC játékosok is ugyan azok, akik az adott stílusban a legmélyebb játékokat kedvelik.

Továbbiekban csak CARS kapcsán fogok hozzászolni, másról egy sort sem fogok írni.
  • unrealnoise
    Ahha, ezt nagyjából értem, akkor viszont nem szóltam. :) Még mindig nem bánom a GT-t (bár néha azért amoda húzna a "szívem"), ez jelenleg nekem egy "átmeneti" megoldás, amíg el nem válik melyik lesz a legjobb. Nekem elég lenne egy, csak az fasza, összetett, közösségi, sokpályás, fullossan testreszabható, dinamikus, okos szimulátor legyen.

a pCARS-t konzolra nem tudom, hogy most is csinálják-e párhuzamosan, ha igen, akkor tuti az, ami a főoldalon kinn van, azaz PS3, xbox360.

szép kis pénzek vannak ebben a játékban, gondolom nem akarnak csak azért várni, mert csúszik esetleg az új konzolok megjelenése ezért vagy azért.
  • Alexease
    Felejtsuk mar a Forza-t, annyira azert nem jo;) Csak azert merult fel itt parhuzamosan a neve (a GT-vel egyutt), mert az utobbi idoben kerult bele cockpit nezet (autosjatekban alap!), es normalisabb az autoiranyitas. Ennyi, se tobb se kevesebb.
    Persze hogy 60fps, mert konzolos, szarra van optimalizalva es trukkozve (obejtek, texturak, LOD-ok, tukor-butitas, latotavolsag, 2D-s forgo objectek stb.).

De megnezve egy normalis Forza gameplay videot (jatek kozben, NEM visszajatszast), cockpit nezetbol, akkor mar nem is annyira jo;) Egyszeruen csak szep, atgondolt, letisztul, mert van ra penz boseggel;) De az igazan reszletes, extra megoldasok messze nincsenek benne.
  • unrealnoise
    Ez jogos, GT5 ilyen téren tényleg hihetetlen. Egy biztos. felköthetik a gatyát, mert a Forza közelít eladásokban (Horizon + Forza 3 + Forza 4, miközben GT 5-ből volt az előzetes játék, meg ugye maga a GT5.)

A CARS meg akármi is lehet még, a GT sorozatnak kurva sok mindenben kell még fejlődniük, és az egységesen fasza grafika meg az 1000+ prémium autó sem menti meg attól, hogy esetleg ha apránként is, de hanyatlásnak induljon a sorozat.
  • Totti5
    AIt lehet állítani. És gép ellen lehet teljesen tesreszabott versenyeket menni, csupán csak online kell lenni és online versenyként kreálni futamot privátnak gép ellen.
  • unrealnoise
    Ennyi, nem hibátlan a GT5 és Forza4 sem, de az említett játékélménybeli, szimulátoros hiányosságok ott is ugyanúgy hiányoznak. (nincs időmérő, futamok faszán testreszabhatósága offline módban, AI erősségének állítása, etc, etc. Nem kell elfogultnak lenni. A CARS projektet pedig én is utáltam fizikára, amikor legutóbb toltam vele (hónapokkal ezelőtt), de messze még a vége, lehet egy év vagy több.

Szerintem az SMS nem akar egy újabb multiplatform, teljesebb "Shift 3"-at, ők szerintem tényleg "szimet" akarnak. Ha az is lehet sikeres (már pedig lehet), akkor gondolom ők is szívesebben készítenek valami komolyat, reálisat, mint inkább valami bohóckodós, szórakoztató játékot.
    Korai még leírni őket.
  • Totti5
    Nem.

Természetesen vannak hiányosságai, ami nem egyenlő azzal amiről szó van. Teszem azt GT5 menüje ami legalapabb dolog. Átgondolatlan, katyvasz, feleslegesen túlkomplikált, lassú stb... hangok, autók felemás minősége, pályák felemás minősége, optmializálás felemás minősége, grafika felemás minősége stb... persze vannak elemi amiben jobb mint a Forza, de összkép tekintetében amíg a Forza 4 polírozott, letisztult, átgondolt addig a GT pont ennek az ellenkezője.

Remélem érthető. Én akarom kedvelni a GT5öt, de nem megy ezek miatt. Remélem a GT6 már úgy készül hogy lesz idő a minőségi kivitelezésre, mert 2 játékkal játszani jobb mint egyel, főleg ha egyik s másik rendelkezik olyan dolgokkal amit csak abban kap meg az ember.
  • precise
    Mindezt úgy írom, hogy nem a gt5-öt védem, szerintem mind a kettő egykutya.
  • precise
    Tisztában vagyok vele, ezért nem írom egy játékra sem véleményként, hogy végletekig polírozott. Értem ,hogy szereted a forzát, meg szerintem is jó játék de azért ne mááár. Ugyanúgy vannak hibái, hiányosságai mint más játékoknak, pl 2012-ben tükörsima aszfalt és a többi. Nem is akarok ebbe jobban belemenni.

kicsit több komolyságot, fanboyokodást beszokták fejezni 12-14 éves korban.
  • Totti5
    234 van fent.
  • Totti5
    Van olyan játék amire rákeresek jutubon hogy x játék bug, akkor nem dob ki 10 oldal találatot? ugyan már... kicsit több komolyságot.
  • Totti5
    Ehhez nem kell új Xbox. Amúgy új Xbox és PS jövő év végén várható. Ez majdnem biztos. Kétszer nem fogja kiadni az SMS ezt a játékot, max ha lesz CARS 2 akkor az nyilván majd arra jön, vagy ha úgy döntenek, hogy PCre kiadják és a konzolost csúsztatják... se ahhoz annak 1-2 év minimum kell, hogy egy teljes új gépre megcsinálják és portolják.

Ezt a konzolos mit akar okfejtés hanyagoljuk már... minden normális gémer tartalmat, kidolgozást, ha már autós játék akkor extrákat és sok lehetőséget akar. Azt hogy a hardkór szimesnek semmi nem kell egy dolog... ők kb 1%át teszik ki a vásárlói rétegnek. Ha őket akarja kiszolgálni valaki akkor úgy csinálja mint az Iracing... aki milliós eladásokat akar és modern minden jóval felvértezett autós játékot az pedig így csinálja mint az SMS.
  • precise
    Ez a libegős móka user error, mert kb 2 hónapja javították, esetleg legújabb buildal próbálhatnád, bár a játék messze van egy iR-től, de ez még nem az új vagy végleges fizika.
  • precise
    LoL
    "....polírozott a végletekig."

Hát nem tudom, most poénból beírtam youtube-ra a Forza4 bug kereső szót, és nem keveset adott ki, de legalább sokat. :D

CARS szerintem ha leveszem 720-ra a felbontást most szalad 100fps-el a gépemen. (nem próbáltam, de minden maxon volt kb 30-60 10 ellenféllel)