19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#2188 Na meglett a CARS. Köszönet érte Fehercsoki-nak.
Jó lesz... ez egy korrekt Shift játék nem driftelős fizikával. Többet egyenlőre ebben nem látok. Fizika kísértetiesen Shiftes, csak az említett sutaság nincs benne, de valami borzalma mennyire nem lehet érezni az autót. Jelen van ez az idétlen himbálódzás, egyenesbe sem lehet tartani sokszor. Amúgy kellemes, majd ha kész lesz egy jó autós játék lehet belőle, de a Forzától ez nagyon messze van, sőt szimuláció és vezetési élményben nem az igazi az említett Shift effektusok miatt, túl bizonytalan az egész és valahogy a féktávok sem érezhetőek... Forzában eggyé tudok válni aza utóval, itt nem, ahogy a Shiftben sem sikerült sosem.
Graf jól néz ki. Autók szépek, a pálya Shift minőség. Egész jól fut, bár még optimalizálás kell neki.
Kíváncsian várom a végeredményt. Valószínüleg messze lesz az ultimate szimulátortól, mert ez inkább egy nem "NFS" Shift utódra hajaz mint sem valami másra. Arra ott lesz a GTR3 ha megcsinálja a Simbin normálisan.
Shift grafikát + kis optimlaizálást stabil 30 fpsel hozni fogja konzolon ezzel a fizikával.
Iracing vezethetőségben, fizikában sokkal, de sokkal jobb, amit tegnap próbáltam ki, de megyek is és nyúzom kicsit:) -
#2187 Jóvanmá hagyjuk már ezt a gyökér forzát, tökömet se érdekli már ! :D -
#2186 GT5 kategóriákkal átgondolatlanabb katyvasz szóval, milliónyi sutasággal minden téren, szóval ha kérhetem ne említsd egy mondatban a Forza 4el e témában, ami letisztult, polírozott a végletekig.
GT5 frémben 99%ban rossz. Amikor 60 fps, akkor is képes törni a képet... Forza 4 sosem töri és sosem esik le 60 alá.
Csupán ennyit tennék hozzá. -
#2185 Ezert igertek, hogy a CARS Real-Sim lesz, vagyis GT/Forza-iR(pl.). A konzolos reszbol atveszik az ottani elonyoket (hasznalhatosag, jatekmenet, kozosseg, grafika, latvany, hangulat stb.) a PC-s szimekbol meg a szimeseknek tetszo dolgokat: jobb fizika, komolyabb beallitasok, setup-ok, tores, bajnoksagokban is vallalhato mukodes.
De kompromisszum tuti hogy kell/lesz.
Pl. a konzolosoknak tetszo full 3D-ben nezegetheto, cserelgetheto tunningok, extrak, cuccok az autora tuti nem lesznek, de szerintem nem is kell.
De ugyanigy szimben is lehet/kell egyszerusiteni: feleslegesek az autonkent eltero, teljesen egyedileg hangolt setup/garage beallitasok (iRacing).
Hogy mi lesz a konzolos reszevel, nem tudom, igazabol nem is erdekel;) De valszeg kiadjak, az uj generaciok meg "messze" vannak, nem erne meg addig elhuzni.
Az uj XBox-ot mar pedzegetik, talan lesz belole valami, de publikusan biztos info nincs(akarki akarmit mond fel info vagy kamu:P), amiket olvastam, abbol meg azt sem lehet tudni hogy maradnak a jelenlegi PPC-nel vagy visszallnak Intelre, persze legalabb 6-8 maggal es 4GByte RAM-mal;)
Talan az lenne az egyik logikus megoldas, hogy ezt kiadjak a "jelenlegi" PC/PS/Xbox-ra, aztan a kovetkezo Xbox megjelenesenel, szinte azonnal meg tudnak jelenni, egy toppos teljes autos jatekkal, felturbozva uj liszenszekkel, bovitett tartalommal, kinezettel, frame-mel, csak persze teljesen mas neven;)
Vagyis a jelenlegi kozosseg alltal igenyelt tartalomak es funkciok, az altaluk fejlesztett es tesztelt engine es tartalom, tokeletes alapja lehet egy igazan toppos HC next-gen cuccnak, amivel valoban kaszalhatnanak;D -
unrealnoise #2184 Igazából fejlődni kell mindenben grafikával egy szint felett nem lehet eladni valamit, mert eljön még az az idő amikor már majd minden fotó-realisztikus lesz.
Fontos lehet, hogy mikor jön a pCARS konzolra, mennyire lesz jó a fizikája, FFB-je, mennyire lesz sikeres és esetleg etalon a kritikus lapoknál, a visszhang ma már sokat számít. a net tele volt vele, hogy szara GT5 hangja, és tényleg szar. A rossz visszhang, több kritikus hang pedig sosem jó ómen. A mai világban meg nem lehet egy helyben toporogni, így ha a pCARS valami úton módon sok minden téren lenyomná a két konzolos öreget, akkor azok kénytelenek lennének rá reagálni.
GT5 fizikája egyébként többet érdemel, mint amit maga a játék kínál versenyek terén, hiszen azok jóformán teljesen nevetségesek. pár körös futamok általában, melyekből szinte átmenet nélkül ugrunk az extrém szériás cuccokba (ezekből nincs sok), ezek között találunk 1000 km-es suzukai versenyt, 24 órás futamokat, meg etc.
Igazából ha az F1 2011 GT5 fizikával rendelkezne éjjel-nappal azt tolnám.
Mert lehet taktikázni, gumikkal szórakozni, vannak szabályok, körítés, hangulat, igazi tét = bajnokság!, de hát nem ilyen jó.
Amennyire összetettnek néz ki a GT5 annyira béna sok helyen, persze ettől még én bőven elszórakozok vele egy évig, aztán meg már talán jön a pCARS.
Remélem jön jövőre, mert azért azt beláthatjuk, hogy ezzel bizony még rohadt sok munka lesz/van, hiszen lényegében még nincs kész 100-asra semmi sem.
Régen egyébként mintha már beszéltünk volna róla, de a konzolos verziókat párhuzamosan fejlesztik? (Egyébként a konzolosok se parázzanak, 720p ide vagy oda, ott is gyönyörű lesz a gamma, hisz a GT5 egyes pályái is azok, mármint amelyeknek a textúráit normálisan meg is csinálták, nem csak GT4 HD lett a komplett pályából. Szóval a grafika miatt nem irigylem a PC-seket. 30 FPS egy szimulátornál vállalhatatlan szerény véleményem szerint, sebességérzet, játékélmény és sorolhatnám, nem véletlen van a GT5 és a Forza is 60 köré belőve. (Oké GT5 extrém körülmények között néha kibukik, de ez más kérdés.)
Fizikát sokszor elmondtam, most is tartom magam, már csak marketing ügyileg is hatalmas hülyeség lenne azt mondani, hogy az új konzolok ezt meg azt nem bírják, velük pont azt kéne elhitetni, hogy ennél jobb nincs a piacon. :) Persze ez csak egy apró nyilatkozat volt, a kutya se foglalkozik még vele a szimes témában jártasabb embereken kívül.
GT5-ben egyébként van mód sima futamot megadni kiválasztott járgánnyal (a gépi ellenfelek is azzal mennek, DE nem lehet a számukat meghatározni! és az erősségüket sem!), kiválasztott pályán, általad meghatározott körmennyiséggel. ebben az a legnagyobb gáz, hogy tetű lassúak. és ilyenkor még azt sem tudod megtenni, hogy belövöd hogy 60 körös futam, változó időjárás etc, aztán mész gyengébb autóval, mert ezeken a te általad kreált futamokon egy féle járgánnyal mennek, azzal amivel te.
Szóval ezer sebből vérzik a GT5 is, ahogy a Forza 4 is, ezeket pedig azér tjó így átvenni, mert remélem nem fogják ennyire lebutítani a CARS rendszerét és játékfelépítését. a "cél" a korai PDF anyag/grafikon alapján a GT5 és iracing volt, remélem ehhez is tartják magukat.
sorry az offért, de sok az átfedés. -
precise #2183 Gondolom akkor ők is mostanában kezdték másolni az iR-t. Ha köv rész az új konzolra jön, és jó lesz (miért ne lenne az) esélyes, hogy befizetek. -
#2182 Pályafüggő.
A Nürburgring pl hepehupás és dobálja az autót. Látszik szuper lassításban hogy gyűrött a féktávon az aszfalt és elemelkedik a kerék és hasonlók, érezhető és hallaható is természetesen a motorhangon. Sajnos csak pár pálya ilyen:( remélem a következő részben mind meg lesz csinálva. -
#2181 az nem az, az az irányba nézés ... -
#2180 Nem, az nem én voltam, Nekem sima szolíd ezüst színű van .:) -
precise #2179 "Forza-ban majdnem olyan mintha tükörsima lenen az útfelület"
Na igen. Szerintem az egyik legjobb Szim az LFS, de mikor megjelent iR, pont ezért váltottam, mert iR után az LFS olyan mintha tükrön menne az autó. Ha ilyen a forza meg a gt, akkor esélytelen, hogy pénzt költsek rájuk, hisz pont ezért váltottam a kedvencemről anno. -
#2178 Voltal ma 11.00 korul az Erzsebet-hid–Kosztolanyi utvonalon?:) Jott mogottem egy eleg extras C2-es, narancssarga-fekete, nyitott teto ablakkal:) A hangjat nem halottam, tempot sem kellett menni, de tetszik a cuccos;) -
#2177 Look to apex csúszkát vedd le 0-ra. -
#2176 Hát de hol, nekem még nem sikerült teljesen kikapcsolni ? -
#2175 De a lenyeg, hogy allithato, kikapcsolhato;) -
#2174 Nekem nagyon nem tetszik, hogy hogy néha fél métereket ugrok fel az ülésből, olyan kinézete van, leginkább a fűben haladva ... :) -
#2173 Meg 3 on/off;)
Tavaszra igertek (aprilis vege) a vWTCC-t es a Automaniax-ot (Porsche cucc) is, nem lett beloluk semmi. Meg hirek sincsenek. Pedig kivancsi lettem volna rajuk.
A vWTCC a SimBin miatt lett volna erdekes, az AX pedig a titkos valami, amirol semmit nem tudni: uj belepo, SimBin, SMS vagy Kunos cucc?!:)
A harmadik ilyen program a Simraceway. Ez elvileg szim, most mar jo sok liszenszelt ertelmes autoval, lassan normalisabb palyak is jonnek hozza, de sajnos a regi engine es a az erdektelen rendszer miatt nem erdekel:/ -
unrealnoise #2172 Igen, nagyon pofás, kérdés, hogy mennyire butítják le a beállításokat. Mármint van amit tuti kivesznek, átalakítanak még, és a sok beállítási lehetőség kicsit káoszosnak tűnhet lehet bizonyos célközönségnek.
a részletes AI állítás nagyon hiányzik, pl GT5-ben én nem is láttam, hogy hol lehetne. Itt úgy lehet izgalmasabb futamokon részt venni, hogy gyengébb kocsival mész... (persze ezt bizonyos futamokon asszem (vagy mindenhol, nem tudom) jobban is fizeti utána) de felettébb idegesítő.
Pozitív még, hogy itt van időmérő! Forza4-ben, GT5-ben nincs.
Pozitív még, hogy GT5-ben annyi autó van, hogy a GT5 prologue után (itt ugye még kevesebb pály+járgány kombináció volt) kivették a leaderboards féle statisztikákat, azaz nem lehet egymás ellen szívózni és minden pályán top időket böngészni. Nagy kár, sokan hiányolják is.
Bár ha a Microsoft meg tudja, tudta oldani, akkor nem értem a GT5-ös szerverek miért nem bírják. (oké, a GT5-ben kicsivel több a járgány, de vicc azért...)
na a lényeg, hogy baromi jó lesz, lehet ez még, nem csak mint játék, hanem mint a konkurenciának iránymutató. Mert azok egy helyben álltak lényegében, stagnáló pálya darabszámokkal, csiszolt grafikával, semmi érdemi előrelépés nem volt a játékmenetben a cockpit nézetet kivéve, de az meg totál alapvető ma már (még egy arcade címnél is). Szóval hell yeah, csak jelenne már meg... -
#2171 Cockpit-mozgasnal, sisaknezetben ami eleg jo, amit mashol meg nem lattam vagy nem vettem eszere, hogy beallithato mertekben koveti az idealis nyomvonalat, a kanyarokat, benez a kanyarba. Vagyis nem csak akkor forditja a fejet, amikor a kormanyt tekerem, hanem mar elotte benez a kanyarba.
Bar vicces, ha az ember a jobbkanyarba elott elindul inkabb balra a susnyasba, es elotte, es meg kozben is egy ideig, nezegeti a nekunk a jobbkanyart egyre jobban, de aztan lemond rola;))))
Persze ez nem normalis felhasznalas:P
A lenyeg, hogy ugy nez ki osszeszedtek az elmult evek tapasztalatait, igenyeit, kereseit, otleteit es megprobaljak belegyurni.
Es ami pozitiv, hogy ezekhez vegre normalis, reszletes beallitasok is tartoznak az options reszben. Pl. AI, grafika, effektek, napszakok, kamerak. -
unrealnoise #2170 Egyébként, hogy ON-oljak kicsit, megnézve pár belső kamerás cuccot, a cockpit elég jól mozog, mintha tényleg valódi útfelületen menne az ember. Forza-ban majdnem olyan mintha tükörsima lenen az útfelület, GT5-ben kicsit jobb, de ott is vannak gázosabb pályák. (Bár nyilván az életben is vannak rázósabbak, de azért valamennyi mozgás kell.) Szóval igen, izeg-mozog az egész, és ez jó, mert ugye ez előbb (jövőre?) jön, a másik két konzolos szim utána, hátha a jobb dolgokat ott is bevállalják, átveszik.
Néztem a pályalistát közben, alakul, alakul... Járgányok meg jöhetnek még, bár én pár (20+) darabbal is évekig ellennék ha a fizika, sok a pálya, és fasza a gumi viselkedése meg az időjárás... -
#2169 Ütős! -
precise #2168 Ez a Deatil Cam ez miez?
-
#2167 a legszebb az egészben, hogy mikor már azhiszed, hogy tuti eldobta az autót, na akkor rakja pontosan centire oda, ahol lennie kell. -
#2166 Ajtót én is észrevettem már AI-nál, valamelyik LOD-ot elrontották, van ez így ... -
#2165 Kezdek már agyfaszt kapni ettől a belassulástól!
Felment az 234 build, minden fasza is volt, erre előbb indítom és tessék, újra csigatempó/50 FPS.
Slusszpoén:
A pilóta felőli ajtó (Audi), az autóval párhuzamosan de tőle 3 méterre lebeg.
Mi a here van itt? -
#2164 Keszulget a konyv;)
"...a számítógépes szimulációhoz gyakran az űrkutatásban kifejlesztett nagyméretű szimulációs programok bérlése szükséges. Különösen munkaigényes az utólagos statisztikai adatfeldolgozás. Előnye viszont, hogy a jármű dinamikai modellje a valósághoz közelebb állóan nem lineáris lehet..." -
precise #2163 " egy jó szimulátorral, kontrollerrel még egy 90 LE-s verdával is kocogtatnál"
Lásd még nkP Formula 1600 címszó alatt. :D -
#2162 Számodra is egy fontos info: egy jó szimulátorral, kontrollerrel még egy 90 LE-s verdával is kocogtatnál. Jah, nem... Forzások még kormánnyal is ! :DDDD
OK. befejeztem :DDD -
precise #2161 Tényleg zárjuk már le ezt. A Forza egy jó játék és konzolon a legjobb szim, de pc-n vannak nála jobb szimek, kevesebb tartalommal, rosszabb graffal. Kb ennyi a történet.
Ettől kezdve az dönt, hogy kinek mi az igénye. Pl az utóbbi hetekben csak CARS-ot toltam ,mert jó volt nézni a visszajátszást, hogy milyen fasza a graf. Ellenben van iR előfizum de nem használom, mert nKP után vicces.
Azzal mindenki csak nyerne ha a CARS tényleg jó lenne mindenben.
-
RYO21 #2160 Kéne mostmár egy házigazda, mert kezd unalmas lenni az állandó trollkodás illetve offolás... -
unrealnoise #2159 Jogos. Bár azért a FIFA, GTA, a stratégiák és még pár sorozat meg online játék fogy itt is dögivel. Talán PC-n is el lehetne bőven adni valami exkluzív (!!) autós gammát (GT, forza stílus, kidolgozás), csak hát eddig ilyen nem nagyon volt. Majd a pCARS. csak hát az meg megint multi.
pCARS-sal kapcs igazad van, engem simracing-en készített ki néha egy srác, meg hát tényleg az a helyzet, hogy a pCARS fórumán sokszor azt lehetett látni, hogy leírom, hogy ez meg az szar, alig érezni, nem "igaziak" a visszajelzések etc, erre írjam le miért szar szerintem meg etc. Rég megcseszte magát az egész, ha magyaráznom kell valakinek aki vezetett netkarPRO-ban, vagy akár csak ment pár kört valahol személygépkocsival. :D fárasztó, meg is untam, hogy én magyarázkodjak, amikor a különbség még döbbenetes volt az elfogadható és az akkori fizika között. -
#2158 Diablo 3 jól fogyott. WoW jól fogyott. Starcraft jól fogyott. Blizzard jól fogyott:D -
#2157 Csak halkan megjegyzem, mert látom tapasztalat 0a és fontos infó lehet számodra.
Kontrollerrel segítségek nélkül 400 lóerős autóval max kocogni lehet a pályán és most attól tekintsünk el hogy vannak prók kontrollerrel is és sebészi pontossággal tudják irányítni az autókat, ami nyilván sok éves komoly csapatás eremdénye. Én nem tudom kontrollerrel ezeket a dögöket érdemben elevezetni, csak kormánnyal. -
unrealnoise #2156 Vannak kiváló és jó vagy jobb szimulátorok. Ahogy minden másban is vannak kategóriák, ne kezdjük az elejéről. vagy legyen félszim, nekem aztán tökmindegy. -
#2155 PC -re manapság semmire nincs jó eladás :)))) -
unrealnoise #2154 nagy OFF:
Figyelj, leszarom mit gondolnak rólam, szerintem igazam volt/van. Én korrekten elmondtam, leírtam a véleményem (ne mond, hogy nem!), aztán jött a szokásos kétsoros válasz, amit mocsok mód gyűlölök. én megtiszteltem más figyelmét pár gondolattal (idővel etc), aztán ilyenkor elvárom (ahogy mindenki más a való életben), hogy ha másnak más a véleménye, ne csak odaböfögje, hogy vicces vagyok, hanem írja is le miért, mert kurvára nem volt egyértelmű. úgy gondolom a kommunikációnak kétirányúnak kell lennie. ez esetben ez erősen megkérdőjelezhető. mert lényegében akár csöndben is maradhatott volna.
a másik: már ne haragudj, de Te neked is szövegértési problémáid lehetnek, pedig elég egyértelmű volt, hogy mit írtam. (bocs a stílus miatt, de ha Te így lekezelsz, hogy már itt is, meg ott is kinéznek, akkor szerintem én is fogalmazhatok így) Szóval még egyszer olvasd el mit írtam.
Idézem. "jah és, hogy konzolon nincs igény szimre? Érdekes, hogy PC-re nincs olyan jó fizikával ÉS (nem vagy!) akkora eladásokkal rendelkező gamma, mint pl PS3-ra a GT sorozat."
Kiemelném, a zárójeles részt, pont azért írtam oda, hogy ne keljen magyaráznom egyeseknek, de neked úgy látszik ez is kevés volt.
a stílusom meg olyan amilyen, van pár ember akivel korrekten lehet vitatkozni, dumálni, csak a kétsoros, frankón megmondós emberkéket nem szeretem. Ha én vettem a fáradtságot, akkor más is vegye, ha meg nem tetszem neki, vagy nem érdekli mit írok, akkor ne olvassa, de legalább ne böfögjön oda pár mondatot arra, amit én azért normálisabban boncolgattam. Ez most nem rád vonatkozik, csak úgy általánosságban és pl. a Ballor fórumban történtekre. ON -
#2153 A forza olyan szimulátornak nevezett valami, ami a finom, élvezetes ám gyakorlást és némi odafigyelés igénylő dolgokat nélkülözi :)))))
amik amúgy a földi fizika részei, csak ezekben a játékokban könnyítésképp elfelejtődik, nyilván hogy örüljön az user, hogy egy perc alatt megtanul gyorsan menni egy 400 lóerős csodaautóval :))) -
#2152 Jaja igaz, konzolon magától kormányoz az autó... ez az igazság. Hogy ez eddig nem esett le nekem...
Hogy mi a netkar? tartalom nélküli optimalizálatlan garázsbéla . A fizika jobb, mert igazából más nincs is benne és akkor mi van? könnyes szemekkel törjem ketté a Forza lemezeket és közben verjem a kormányt hogy ez már pedig nem szimulátor?
A kérdés feléd is áll, ha nem szim akkor mi? ( ha azt írod hogy árkéd akkor inkább ne írj semmit )
-
#2151 Én azon elmélkedek, hogy miután napokban néha megeresztettem a C2-őt, olyat csinál sokszor, hogy megindul a hátulja a kanyarban, már nem győzi tapadással, de semmit nem kell csinálnom, nyomom a gázt ellenkormányozni sem kell, mégis magától visszatalál a helyére ( Persze nyilván nem olyan hatalmasat megy ki a hátulja de azért megy ...). Szimulátorban én nem igen emlékszem ilyesmire, ha nem korrigálok felkenődök a falra ...
Lehet valami gagyi árkád autót adtak nekem ? :)
Mondjuk NKP-ban sem hittem el, hogy a kis fiat szinte kilencven fokból visszakormányozható egyenesbe, de úgy látszik nem hülyeség :
-
#2150 Jah ,szerintem is ! :) -
#2149 Teljesen igaz amit írt, jó hogy nem fog olyasmit belátni ami nem igaz...De ha azt akarod hinni, hogy szimulátorozol, amikor forzával játszol, akkor úgy is azt fogod hinni. De ha a forza szimulátort, akkor a netkar pro mi?