19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#2751 És akkor most valójában mindenki csak találgatott, hogy melyik program pontosan miből mit, hogy számol... -
#2750 Konzol előtt akkor üt a cucc, ha elsőre karrier modban világbajnok lesz, és nem kell 10 000 km-t (!) menni mire végre elfogadhatóan tudja kezelni az autót ! :)
Mert az árkád után nem megy olyan egyszerűen, mindenki emlékszik hogyan kezdte, egy egyszerű pillangó váltogatás is hetekbe telik profi szinten begyakorolni !!! -
#2749 A "gyenge fizika" az, amikor valamit csak 1-2 dinamikus adatbol es/vagy 1-2 "statikus" alap torvenyszerusegekbol szamolnak.
Pl. "egyszeru" FFB szamitas: -irany*sebesseg*suly :)
A bonyolultabb FFB-nel mar edemesebb hozzacsapni nehany dinamikus adatot is: kerek atmero (gumival), -suly, -keruletisebesseg, gumi-fizika (nyomas-, tapadas-, profil valtozas stb.) auto sulypont valtozasok, csavarodasok, dolesek, stb :) -
#2748 Húú..hány éve reménykedünk benne, hogy a szép csilli-villi álomjátékoknál ott lesz a bűvös "HC simulation" gomb ?! :DDD
Pedig egyetértek veled, sokan tudnának baromi jó fizikát csinálni, pl Codemasters, csak valahogy van egy ütős alap 2 azt árkád nem árkád azért érezni alatta ....) butára csinálják, mert az kell, letojják hogy van akit érdekelne a komolyabb része is ... -
unrealnoise #2747 Alex: hát igen, de ha annyira meg akarja mutatni, akkor hülyeség lenne a fizikát tudatosan butítani konzolra, hiszen amíg bizonyos szemszögből érthetetlenül gyenge a két nagy konzolos cím, addig kéne odabaszni a konzol piacon. az kell, hogy ha leül a gyerek a gép vagy a kormány elé, akkor üssön a cucc, legyen nagy a kontraszt vezetési élményre.
azt meg én még mindig nem hiszem hogy a konzol kevés a jó fizikához. egy jó PC-nek a grafikájához az, de nem egy jó fizikához.
a segítségek jogosak, de azok a PC-seknél is kell, mert ugye PC-n is sok a kontrolleres, egeres, billes arc.
egyébként ha véletlen találkozol azzal a topiccal érdekelne, hol van. :) így elsőre lehetetlennek tűik a megkeresése. -
#2746 Mint rF1 ! Van alatta cucc rendesen, mindenki másként oldja meg a dolgokat, nem lényeg, hogy rF-ban "kamu " sok minden, De a gumifizika egy nulla 4 Aki átül rF1 után LFS-be, (mint én hajdanán ...) az rohadt módon tud csodálkozni, hogy ilyen is létezik ;) -
#2745 Dehogynem, én most vettem meg az rF2-t, és jelenleg tökéletes ez a játék nekem minden tekintetben. -
#2744 Leszarja mennyit ad el ;)Biztos marad neki valamennyi, de nem a profitra hajt.
Ahogy írták: egy fanatikus ! Hobbiból kezdte az egészet, kíváncsi volt tud-e olyan jó fizikát írni mint GPL . ( Máig azt mondja , olyan még egyszer nem lesz, utolérhetetlen ...). aztűán valami pénzecske csak folydogált, így elég szépen be tudta fejezni Netkar Pro-t .AS-re meg tuti van már eleve forrása .
De a fizikából nem fog engedni egy bitet se az tuti !!! :DDD -
unrealnoise #2743 pont az az előnye... hány moddolható játék kell még? rF2, AC nem elég? -
#2742 Igen csak olcsóbb ha nem akarnak jobb fizikát, de persze én is nagyon örülnék ha igazi HC szim lenne mint amilyennek ígérték, bár a moddolhatóság hiánya elég nagy gond nekem. -
Rogerke #2741 ezzel megfogtál ezlessz a választás. ha Team memberre fizetek be akkor ez csak egyszeri vásár vagy buildenként kell újravenni? -
#2740 Tetszik ez a "fizika így, fizika úgy" vonal, amit itt a tisztelt hozzáértő urak előadnak. Egyet áruljatok már el: mi az, hogy "gyenge fizika"? -
#2739 A CARS csaloka, ebbol meg barmi lehet;) A mai gepekre mar "egyszerubb" jo fizikat irni. Ha Bell komolyan gondolja, "csakazertis" meg akarja mutatni, ala tudnak tenni valami komolyat. 2 ev alatt ossze lehet hozni valamit, nekik van penzuk, emberuk es lehetoseguk is.
Az eladhatosagra mar nem erdemes hivatkozni, mert ha valaki jo fizikat (tud) ir(ni), akkor ahoz a jo segitesgek osszehozasa sem jelenthet gondot;)
Az eladhatosagot a konzol jelenti (lehet tolni a segitsegeket), de arra (ha eleg jo az engine – es a technikai infokbol itelve eleg modularis lesz) mehetnek az egyszerusitesek is (fizika, grafika). Errol van is a WMD forumban egy topic, talan Bell irt valamit a konzolos verziok egyszerusiteserol. -
#2738 Jelenleg ami játszható és nem elavult, az ez meg rFactor 2, de gamepaddal a pCars-t ajánlanám, rFactor 2 az más kategória. -
#2737 Sokan tolják gamepaddal, ha LFSnél és rFactornál gyengébb fizika(LFSnél jóval, rFactornál meg picivel gyengébb) megfelel, akkor megéri a pénzt, te tudod hogy mit vársz el tőle. Mert egyébként jó játék, gamepaddal is élvezhető(sőt legjobb időket gamepaddal futják), sok pálya és autó lesz, sok feature. -
Rogerke #2736 tudnál mondani egy-két alternatívát? (készebb programok) -
unrealnoise #2735 biztos megoldható, de a fizika és a pályák még elég félkészek, az AI-ról meg még pár dologról nem beszélve. kipróbálni ki lehet, de szerintem ha gyakorolni akarsz akkor még várj ezzel egy kicsit, vannak készebb programok még ennél. és mivel a fizika még néha elég kiszámíthatatlan lehet, a gyaksidnak is árthat -
#2734 Én a legrealisztikusabb élményt keresem egy szim-ben(ezt pedig fizika által lehet elérni), a közösségi funkciók annyira nem érdekelnek, a ligák úgy is meg fogják tudni szervezni a saját versenyeiket, nem kell ehhez plusz funkció, szóval részemről egyelőre az rF2 a nyerő.(AC még soká jön és időjárás nem lesz, valamint ki tudja mennyire lesz modolható, nKP-hez sem jött sok minden pedig adtak ki hozzá valami SDK szerűséget, GTR3-ról meg SEMMIT nem tudunk) -
unrealnoise #2733 hát nem tudom két évig toltam aktívan, nekem bejött. de itt is érvényes az, hogy hiába költenek a fejlesztésre, sufnituningra (fizikára) egy csomót, csomó számolással, lehet valaki pár trükkös kóddal "véletlen" jobban beletalál a tutiba, és nem is ment el a fejlesztésre csomó minden. meg hát engem ugye nem az érdekel, hogy milyen kódok futnak a háttérben, hanem az eredmény. :) -
Rogerke #2732 Sziasztok!
Utánanéztem ennek a játéknak (tudniillik szeretem az ótós játékokat), de nem vagyok az a vérSim-es. Egy dualanalogos paddal tolnám, egy team member-es licenszre fizetnék be, és arra lennék kiváncsi, hogy élvezném-e eddig rfactor, lfs-t toltam tetszettek csak kicsit már elavultnak tartom őket. Kérdésem, hogy megoldható-e itt a gamepad konfigurálása illetve vannak-e bekapcsolható segítségek?
Köszöntem : ) -
#2731 Kaemmernek (Papy/iR) "szerencseje" volt, hogy vissza tudta vasarolni a sajat engine-jet, volt annyira jo hogy hosszutavon hasznalhato legyen, de uj/atrairni mar nem maradt ido/penz;) ~3 ev alatt a rendszert epitette ki, azota folyamatosan piszkalja, egyszer "ujrairodik", de ez naluk a mukodo rendszer miatt evek kerdese;) -
unrealnoise #2730 tévedsz. aki szimezni akar, ÉS (nem vagy!) ezeket is szeretné; "a dinamizmus, a sok pálya, a grafika, a rendszer, a közösségi funkciók és egyeket miatt.", annak bizony kilőve az
1) AC:
barkács, lesz hozzá 10 db gyári pálya, dinamizmus időjárás terén az elején nulla (Kunos mondta!), utána lehet hozzáhegeszti az időjárást, beleteszi, de az megint még jópár hónap (akár fél év...) és akkor hol van még a megjelenés, valamint érted, ehhez neked kell töltögetned, keresgélned a pályákat, mert olyasmi akar lenni, mint az rF2.
közösségi funkciók lehet lesznek (de valszeg csak gyári pályákhoz toplistás idők - esetleg...), de tuti nem lesz annyi mint a pCARS-ban.
2) rF2:
jó fizika meg FFB, mint az AC-nál, de szintén barkács, áll az amit oda mondtam, miközben itt játkon belüli közösségi móka NULLA lesz.
3) GTR3:
ez lehet a legjobb, legösszetettebb, okos AI, időjárás, közösségi cuccok, raceroom-os toplistás időkkel, profilokkal. de messze van még. Engem ez vonz leginkább az új GT, Forza és CARS mellett.
A motorja pedig adná magát, elvileg az első konzolos próbálkozásuk (lizard engine) továbbfejlesztése. ha PC-re kijött, remélem betörnek a konzolos piacra is, hisz a motor adná magát.
szóval nehogy azt hidd, hogy aki szimezni akar (mint én), annak csak a fizika számít azt semmi más. nekem már nincs kedvem pályákat keresgetni, töltögetni, (hanem ehelyett is) szeretnék haverokkal szórakozni, ghostokat betölteni, megdönteni, szeretném látni a top idejét, megdönteni, versenyezni, taktikázni a gumikkal etc... -
precise #2729 "az iRacing a már mittudomén hány éves GPL/Nascar motorjával fut végeredményben, csak folyamatosan pofoznak rajta."
pont azért olyan amilyen... -
unrealnoise #2728 nah igen. :DDD
Fehercsoki: Nem bántásból, de ha te HC szimet vársz a pCARS-tól, akkor jobb ha törlöd a favoritok közül a topicot. :) És itt nem a pCARS-osokat bántom, meg lehet jó lesz ez a fizika, de mint mondtam, itt amennyi járgány és tartalom lesz rá, meg ahonnan várnak nagy bevételeket, meg úgy alapból, ez mint írtam nem egy két-háromfős (vagy max 10+ körüli, mint az rF2-nél) garázsprojekt.
Valamint nehogy azt higgyük, hogy valaki feltalálja a spanyolviaszt újra és újra - már a fizikát illetően. az iRacing a már mittudomén hány éves GPL/Nascar motorjával fut végeredményben, csak folyamatosan pofoznak rajta.
Szóval azért mert jön egy új cím, amiben lehet finamhangolnak etc, és lehet kicsit jobb az FFB meg ilyesmi, de nehogy már valaki kukázzon egy pár éves szimulátort fizikai szempontból. :) -
#2727 Fenébe... -
#2726 Aki szimezni akar az 1,5 év múlva már AC/GTR3/rF2-t fog tolni ha a pCars csak simbin szintű fizikát tud majd felmutatni, így értettem... -
#2725 Szerintem is kevés a pálya:
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1317848871&no=2368]#2368[/URL] -
precise #2724 "a dinamizmus, a sok pálya, a grafika, a rendszer, a közösségi funkciók és egyeket miatt..."
Csak jelzem, hogy ezek közül eddig csak a grafika valósult meg... :) -
#2723 Csoki úgy értette, hogy 1-1,5 éven belül az LHC-ban megfejtik a Higgs-bozon titkát, és újra kell majd írni a fizikakönyveket, ezért az addigi szimek mennek majd a kukába... -
#2722 A szimes rétegre céloztam, leszarom hogy kik need for speedeznek meg forzáznak. -
unrealnoise #2721 az első mondatom végére pont került volna normális esetben. :D -
unrealnoise #2720 jaj, ezt ne... Senkit? Felvilágosítsalak, hogy PC-n is sokkal többen játszanak arcade autós játékokkal, mint komolyabb szimekkel?
a pCARS meg nem abból a 10.000 szimes arcból akar megélni...
a pCARS simbines fizikával is már aratna konzolon, és ez a lényeg. és PC-n még két három év múlva is baromi népszerű játék és szimulátor lenne, a dinamizmus, a sok pálya, a grafika, a rendszer, a közösségi funkciók és egyeket miatt...
Még hogy sehol nem lenne... -
precise #2719 Egy gamer magazint itt emlegetni teljesen felesleges és nem is releváns. Nyilván nem a gamestar (aki azokat sztárolja akik fizetnek érte) újságban/oldalon fogsz olvasni egy olyan játékról ami egy olyan sub-kultúrát céloz meg mint a mienk. Annak azonban nagy az esélye, hogy az ezt a topikot látügatók 80+ százalékának meghatározó lesz.
Az már más kérdés, hogy mi a játékos közösség kb 5% százalékával gondolkodunk hasonlóan. A hozzászólásaid kb olyanok mint amikor ARMA topikba betévednek a COD fanok. (na jó te azért jobban képben vagy, csak sokszor feleslegesen koptatod a billt) -
#2718 Konzolon biztos jó lenne a simbines fizika, de PC-n 1,5 év múlva ez senkit nem fog már érdekelni. -
unrealnoise #2717 Egyébként én még a buta Ai miatt félek.
GT5-nél mi van? Nem csinálnak jóformán semmit. Mármint nem sokat. Mondjuk értem is az okát. Általában az van, hogy különböző kocsikat basznak egy futamra, azok meg a teljesítményből adódó különbségek miatt nem nagyon harcolnak komolyan egymás ellen. Azaz én elindulok egy 600PP-s járgánnyal, a gyengébbeket simán "letolom", az erősebbekkel meg harcolgatok lehet egy keveset, de itt nincs az, hogy 5-8 ember egymás seggében, 2-5 tizednyi különbségre egymástól autózza végig a versenyt. :)
Persze ha lehet majd csak egyféle járgányokkal is bajnokságot tolni, meg etc, akkor még jó is lehet. -
unrealnoise #2716 mi értelme lenne? azért az a Simbin a mai napig a lgjobb a poacon összerakottság terén. Nagyon jó AI, minden pályán, minden kocsinál, licenszelt tartalom, nagyon jó pályák, jó hangok, jó FFB. Ez így egyben nincs meg sehol. Oké, a grafika nem az igazi (shaderek, HDR), de ezen kívúl fasza.
Ez a Simbin-es fizika+FFB jobb mint a GT5 vagy a Forza4, tudom vezettem őket (Forza-t nem), szóval ha már csak ennyire futná az is bőven elég lenne, hiszen a játékot úgy is elsősorban a grafika adja el és a körítés. Mármint a nagyobb tömegednek.
Azért ne hogy azt hidd majd, hogy a pCARS csúcs-szimeket alázó fizikával és FFB-vel fog előjönni, nincs értelme annyi időt, és ezzel pénzt belefeccelni, az Ő konkurenciájuk most a Forza és a GT, azokat kell túlszárnyalni ahol csak lehet. és ez egy Simbin-es fizikával, FFB-vel már sikerülne is. Mondom, én akkor már rohadt elégedett lennék.
És lehet az AC, GTR3 meg rF2.. etc jobb lesz fizikára, FFB-re mint a pCARS, de nem lesz ennyire közösségi, ennyire sokpályás, ennyire dinamikus és szép. Ennyi. -
#2715 Ezeket a beböfögéseket nem szeretem és látom nagyon ki vagyok innen utálva és elkönyvelve valami casual baromnak, szóval -fav.
ui: Nem a GT5 hanem a Forza 4. -
CamelX #2714 Én faszbúkon követem őket. Kimondott 1 fanatikus, szimpatikus csapat, akik kormánnyal kelnek/fekszenek. :) Drukkolok nekik! -
unrealnoise #2713 alapból nem lesz, láthatod, láthattad nem promozták vele és egy interjú alatt már elmondta kunos később majdnem tuti belerakja, de az megint egy fél év, az tuti... -
#2712 Egy egyszerű esőt bele lehet tenni, de az rosszabb mintha nem is lenne.
#2711 Minden szimesnek meghatározó lesz, persze neked aki szerint a GT5 a szim annak nem.