19801
  • GPx8
    Jogok? Tűzfal?
  • Ben92
    pCARS vs Real life ?

• Ben92
    Nem tudom, talán ez a pálya rész szerepelt a TDU2-ben.(Mondjuk nem ismerem azt)
  • Fehercsoki
    Mi köze ennek a TDU2höz? Ez egy zárt pálya, a TDU2 pedig teljesen nyitott.
  • Ben92
    Igen :)
  • santibi
    Nem tudom mi lehet a gond nálam. Ujra raktam a rendszert új win7 és nem tudom feltelepíteni a 249 buildet. Ahogy elindítom az exe-t belassul a gépem és sehol semmi.
  • Alexease
    "Gamepod.hu" :)
  • Ben92
    Az alábbi videó a Slightly Mad Studios által közönségsegítséggel fejlesztett autóverseny játékából, a Project CARS-ból származik. A bemutatón egy városi pálya szerepel, melyet egy X4 Touring Car volánja mögött ülve csodálhatunk végig. A Project CARS című autóverseny játék megjelenése a jelenlegi tervek szerint 2013. májusában várható, PC-re, PS3-ra, XBOX360-ra és Wii U-ra.

• lac coo
    Nem mondtam, hogy gáz csak meglepődtem mikor belassítottam :))))
  • Alexease
    Felkesz programnal, autonal es palyanal ilyennel meg nem foglalkozom;)
    Amikor azt mondjak, kesz es megjelent, akkor mar gaz:)
  • lac coo
    Egy jó gumifika és én elégedett leszek vele :) Többivel nagy bajom nincs játszottam jobbal is rosszabbal is, de a gumi most nagyon egyszerű, azért manapság ez már kevés ...
  • lac coo
    Gondoltam beakadt a kerékvetőben, de kikockázva érdekes :))))

• GPx8
    Engem nem zavar, hogy ki mivel játszik, csak ne az ő igényeik legyenek az elsődlegesek.
    Lfs-t is sokan tolják egérrel, segítségekkel, pedig nem árkád.
  • Alexease
    Persze azert szimesek is vannak boven, amit betettem listat, abban eppen egy full off-os vezet, ami pozitiv:)

Igazabol az volt a lenyege, hogy a CARS-t szimnek reklamoztak, alpha/beta, fizetos (nincs warez!), tesztelos, felkesz allapot, "keves" tartalom, es ennek ellenere feltunoen "sok" a kulso/gamepad/help.
  • GPx8
    Körülbelül ez lehet a cél.
    Megnézem a ranglistát, azért az első 10-ben mindig olyan emberek is vannak akik minden segítség nélkül, kuplunggal nyomják.
  • lac coo
    Annyi pénze nincs :)
    Az ilyen univerzális motorban talán CM jutott valamire az EGO-val ... :)

Nekem ha annyi pénzem lenne mint SMS-nek, vennék magamnak egy EVO-t és tojnék rá mivel játszotok ! :DDDD
  • Alexease
    Ha en SMS lennek (ennyi penzzel, emberrel, lehetoseggel), akkor hightech cuccot csinalnek (grafika, hang, fizika), modularisat, amivel akar a LEGO Race 8-at is ki lehetne adni nehany honap alatt;)
  • GPx8
    Mondjuk a többi árkád autós játékhoz képest már most jobb a fizikája. Gondolom, visszafelé már csak nem mennek...
  • Alexease
    Az OK, de szerintem sok szimes befizetett ra, es ha mar meg van nekik, csak mennek vele neha 1-1 kort?:) Es akkor az is bekerul a listaba;) Persze, ez most az Event lista volt, azt mar nem biztos hogy toljak, meg 1 kor erejeig sem;)
  • GPx8
    Azért a legtöbbet fizetők között szinte mindenki G27 -el tolja, atomerőművön. Szerintem ők nem hátulról tologatják. Bár ki tudja... :)
  • lac coo
    No de milyen jól tolja majd a drága kormánnyal hátulról, segítségekkel, a kormányt 50 fokra beállítva :))))
  • Alexease
    Vagyis jo ha van kozossegi resze es hotlap lehetoseg, hasonlitgatni az idoket, helyezeseket es a tobbi, de amig tobb mint a fele segitseggel tolja, a negyede hatulrol tologat, nem tudom mit hasonlitsak;) Majd ha i lehet kapcsolni a listabol ezeket, akkor jobb lesz;)

De az ami multkor volt, hogy profi, draga kormanyt lehetett nyerni, es elol ezek tobzottak (gamepaddal sinautozva), inkabb csak vicces volt a dolog;)
  • unrealnoise
    jó de azt is vegyük bele, hogy szerintem még kevés komolyabb emberke megy vele. :p pl. én és aki úgy gondolom "szimes", az tuti nem körözget meg versenyez vele komolyan, legalábbis amíg ilyen félkész.
  • lac coo
    No, hát ennyi, szerinted ha te ebből sokat akarnál eladni, akkor HC cuccot csinálnál ? :)))
  • Alexease
    Pl. a mostani egyik Event elso 20 helyezet (multkor mar irtam ilyesmit, de ez van, erdekessegnek jo:DDDDDDD), ebbol:

7 gyengebb szim. fokozat; 1 gamepad (ennel tobb szokott lenni, a masik Eventbe egy gamepad-os vezet:P); 5 kulso nezet; 12 segitseges (ABS/TC/stb).

• unrealnoise
    hát mert gmotor, ISI alap, a SHIFT az volt, aztán annak egy verzióját piszkálták tovább. :)
  • Alexease
    Igen, erdekessegek a WMD forumon is vannak, a Start gombot nem talalja a desktopon, de jatekfejlesztesben (vagy legalabbis forumozasban) toppon van;)

A hotlap event es ido tablazatokat szoktam ajanlani CARS erdekessegnek, mint a felhasznalok stilusanak statisztikajat.
    Mivel minden adatot rogzit (azt is ha valaki csak egyszeruen korozget a palyan), lehet latni ki hogyna tolja (nezetek [meglepoen sok a kulsonezet], segitsegek, setupok).
    Ha a nagykozonsege annyira szimes lenne, nem lenne ennyi kulsonezet, segitseg, kontroller.
  • lac coo
    Miért , nem onnan indultak el ?
  • GPx8
    Alap rF engine? Ezt honnan veszed?
  • GPx8
    Szvsz. pont a "fizika" az amit a legnehezebb normálisan megírni. A "tudnának csak nem akarnak", szerintem vicces... Scawen (Lfs) már három éve bírkózik a gumifizikával - nyilván nem napi 8-10 órában, - de tuti, hogy foglalkozik vele (elég maximalista a srác), de valahogy még mindig nem látja a fényt az alagút végén...
    A pCars -ban egyelőre az tetszik, hogy tényleg komolyan foglalkoznak vele és tényleg figyelembe veszik a normális ötleteket (is). Az mondjuk vicces, hogy egy csomó arcnak - a hivatalos Cars fórumot olvasgatva - nehezére esik egy-egy új verzió telepítése, de azért megmondja a tuti-frankót egy F1-es autó viselkedéséről... :D
  • lac coo
    Hogy on is legyen: valamikor volt róla szó, hogy offroad cucc is lesz CARS-ban, vagy csak valamire rosszul emlékszem ?

Fizikához még: azért érződik az alap rF engine, tegnap olyan szinten akadtam be egy kerékvetőbe, hogy felrepültem vagy 50 métert, rF1-ben volt ilyen sokszor :))))
  • lac coo
    Áááá..nem. Lehessen baromi nagyot borulni vele, füstöljön a gumi, jót lehessen marhulni vele, az kell :)Persze ha azt vesszük alapul, hogy egy jót akarnak szórakozni, teljesen igazuk van, nincs ezzel baj. Csak hát ők többet dobnak a perselybe egy NFS megvételével, mint mi összesen 15 év alatt :)
  • lac coo
    Az nem... De ha egy útpadkába belesüpped agyig a kerék az sem olyan túl jó ;)
    ami jól számol nehéz zavarba hozni ,ami sokat trükközik ott rendre vannak anomáliák :)
  • GerY5
    Lássuk be azért, hogy az autónak nem igazán rendeltetés szerű használata az, amikor oldalára dőlve pihen... :D
  • Alexease
    Es meg mindig a "gyenge/jo" fizikahoz;)
    Ahhoz hogy valami dinamikusbol tovabb szamoljon az ember, adat kell, azt is ki kell talalni, meg kell irni, szamoltatni kell stb.

Pl. hogy rendesen lehessen erezni a kormanyon az egyeletlensegeket (es persze tapadas, guminyomas stb.), ahoz nem eleg a klasszikus elemi korbol szamolt kerek, hanem rendes kerek kell, felnivel, gumival, sok-sok szamitasi ponttal, es sokkal reszletesebb mintavetelezessel.

Pl. az rF2-ben ez allitolag 10-20-szorosara nott a szamitas, igy mar lehet modellezni apro kockakoveket, nem csak megadni, hogy az az ut "KOCKAKO" es annak az adataiban szerepel az allando razas (frekvencia, amplitudo, erosseg stb.) :) Hasonloan a kerekvetohoz;)

Ugyanigy a gumit is lehet 1-3 nagy egysegnek szamolni vagy tobb tucat esetleg szaz apro feluletnek. Ha ez megvan, akkor ott mar el lehet fekezni, ott mar razhat az ffb is;)

Pl. az LFS-ben (ami igazabol jo) is trukkoztek, hogy eroforast nyerjenek vagy csak igy sikerult (mar reg neztem/teszteltem, de nem hinnem hogy atirtak - bar elofordulhat): ha oldalra borult az auto, akkor a kerekeket mar nem szamolta, lazan belement oldalrol az aszfaltba;) Az oldalan maradt autot, nem lehett billegtetni es/vagy visszaboritani a "talpara":DDDDDD

De pl. felfuggesztesnel ugy is lehet(ett) egyszerusiteni, hogy (durva peldaval:P) hogy a felfuggesztes egy ket pontjan rogzitett rugo, az egyik az auto a masik az ut;) De ha az auto elemelkedik (kirugozas/geometriak) es/vagy ha vissza esik a foldre, akkor mar komoly problemak vannak a szamitasokkal (berugozasok/geometriak/stb.;)
  • GerY5
    Keveset számol = árkád
    Rosszul számol = hibás
    Egyszerűen számol = a fizika alapvetően már csak ilyen...

Valóban nem érdekel senkit, mit kódolnak alá, csak akkor ne is tegyünk úgy, mintha tudnánk bármit is a háttérben zajló folyamatokról, és "gyengének", "gagyinak" tituláljuk.

Kipróbáltam az iRacinget, nem rossz. Van LFS-em, el lehet szórakozni vele. Végigvittem anno a SimBin játékait, tetszettek. pCARS is egész príma egy ideje már.

Egyetlen dologtól függ minden: hangulattól. Ha úgy tartja kedvem, LFS, ha így tartja kedvem, pCARS. Lehet sok "szakértő" meglepődne, ha tudná, hogy ez a program, vagy az a program mit hogy számol, és mégis jobb ebben vagy abban. De nem tudjuk... élvezzük, és kész.

Én élvezem mindegyiket a maga módján. Kipróbálnám a FM/GT játékokat is, de nem vetem meg sem a moddolt Shiftet, sem az méltatlanul alulértékelt, bár árkád ProStreet-et.
  • unrealnoise
    hát jó persze, de mondjuk az F1 azért kemény dió tényleg. :)
    Pl ha egy tuningos Suzukit, vagy ilyen autókázós autókat (kisebb kategória, kevesebb pacikkal, de akár WTCC szintű járgányokat is) nyugodtan meg lehetne csinálni komolyra, mert ezek akkor sem lennének "nehezek", ha fullos HC szimes fizika lenne alattuk.

F1-nél egy kicsit több gáz, aztán már mész lehet a retekbe, hiába a magas leszorítóerő.

viszont a codi akkor nem is a játékot cseszte el, hanem kevés volt a segítség a játékban, vagy rosszul volt belőve az egész. :)

egyébként jah, sajnos ilyen, bár szerintem még pár év, és bizony lehet akár konzolra is komoly cucc (lehet pont a pCARS lesz az?), mert bizony egyre kevesebben vesznek komoly PC-s alkatrészt. Ha meg kevés a kereslet a dedikált GPU-kra, VGA-kra, akkor szépen megy majd fel az áruk is.

de igazából jah, kapják be a fejlesztők. mert az aki komolyan szimezik, veszi a kormányokat, cockpitet, vagy ilyesmiket, az bizony kibír 5-8 évben annyit, hogy vesz egy konzol a szimulátor miatt. és akkor még valami megoldódna... jó ideig az új címeket a next-gen cuccokon nem lehet kalóz cuccokkal nyomatni, mert azért idő feltörni őket... ha meg feltöröd, ugrik az online, kibasznak PSN-ről, XBOX LIVE-ból.

Jé, mennyi előnye is lenne az egésznek, és még is baszik majd mindenki rá... nah mindegy, leszarom. megyek játszani. :) sorry az offért. megint. :D
  • lac coo
    Nem.... első körben ki bújik a szög ami keveset-rosszul-egyszerűen számol. Nem kell ott találgatni , valójában senkit nem érdekel mit kódolnak alá, csak jó legyen :)
  • lac coo
    Jelentéktelen kisebbség akinek igénye van rá ! :) Arra ne vegyél mérget , hogy valaki üzleti szempontokat is mérlegelve ezt bevállalja. Az F1 2011 ami egy jóféle árkád cucc, az sok volt a közönségnek, patch-be gyorsan könnyítettek is rajta. Ott is mindenki rinyált megjelenés előtt, hogy normális fizika kell8 gondolom a PC-s réteg meg 3 fő konzolos...) aztán csak a sírás lett, hogy lehetlen elvezetni ! :)

Sajnos ez ilyen világ, ezek a fránya fejlesztők leszarják, hogy Laccoo meg Unrealnoise venne szimulátort konzolra ... ;)
  • unrealnoise
    kérlek, ne ragadj már le ennyire... Ezerszer elmondtam, hogy azért mert PC-n van pár ezer fanatikus, a többség ott is arcade cuccokal tolja. Ennyi.

Konzolon is lenne és van igény szimekre, más kérdés, hogy nem fektettek bele eleget. Egyébként nekem ne mond, hogy te nem élveznéd, hogy megveszel egy gépet 100 körüli pénzért, és még öt év múlva is jönnek rá az újabb szimek, még jobb graffal tartalommal, miközben egy fityinget nem kellett a gépigény és a költségek miatt aggódnod. Ha tetszene, akkor bizony te is azokhoz tartozol, akik igényelnék konzolra a komoly fizikás cuccokat. Ennyi...