19801
  • GPx8
    267 build szubjektív:
    + Sokat javult az FFb, már DFGT –nél sincs holtjáték;
    + Lotus67 már jól vezethető nem úszik el;
    + DX11-ben is ugyan olyan jól fut (nálam), mint DX9 –ben;

- Sajnos a kis formaautó már nem “fun” autó, megy ez is mint a sinautó...

hirtelen ennyi...
  • Alexease
  • Alexease
  • Alexease
  • lac coo
    Az tud többet, aki csinál végre egy nyavalyás betont ami ,nem tükörsima, hanem tele van huplikkal, nem csak azokkal ami beleférnek a két méteres poligonba ! :DDDD
  • Ben92
  • Alexease
    Hogy melyik (ISI/SMS) mit tud fizikaban es az ahhoz tartozo koritesben (dinamizmus - idojaras, gumizodas, kopas, realroad stb.), azt majd akkor lehet megallapitani, ha mindketto "kesz" van;) Mindkettonel vannak igeretek, az egyik alpha-szeruseg, a masik beta-szeruseg;)
  • Alexease
    Befulladni nem tud, elobb-utobb biztos kesz lesz;) Az alap engine-t mindenkeppen meg kell csinalni, azzal sincs gond. Amivel trukkozni tudnak, az a tartalom es szolgaltatasok. Nem volt elore meghatarozva, meg nagysagrendileg sem.

Pl. ha beesne egy kiado vagy befekteto, egy hasonlo de komolyabb autos projecthez, amibe eleve sokkal tobb autot terveznenek, nem valosznu hogy a CARS-ba belenyomnanak mindent; lenne benne annyi, hogy kielegiro legyen, aztan johet a masik cucc, arra tartogatnak, nem erdemes mindent "leloni":)
    De ez nem valoszinu;)
  • Adam Jonas
    A legjobb lehet az lenne, ha egyesülne az SMS és az ISI. Az SMS ért a modellezéshez és látványhoz, az ISI meg a fizikához. :)
  • GPx8
    Persze, ez az üzleti modell teljesen jó. Csak sajnálnám, ha a CARS befulladna, mert mondjuk valami katonás játékra jobban ráizgul a közönség és inkább azt helyeznék előtérbe. Bár a CARS-ra már jó sokan befizettek...
  • Alexease
    Elvileg kulon csapat csinalja majd a masiknak a kozponti reszet.

Igazabol nincs vele bajom, nem azert irtam. Alapjaban jo talalmany a WMD-cucc. Foileg manapsag, az ilyen jatekfejlesztesi lehetosegek kozott. Igy hogy kitalalnak valamit, megtervezik, reklamozzak, "elore" beszednek ra kb. 1-2 eves fejleszteshez szukseges penzt, aztan Ok kiadjak, teljesen jol mukodhet. Igazabol a CARS-nal fog kiderulni, hogyan is mukodik valojaban;)

Jobb mint kitalalni valamit, megtervezni, osszerakni demot, promoanyagot, hazalni vele a kiadoknal, aztan "eladni" nekik, utana imadkozni, hogy csak annyira szoljanak/turkaljanak bele, hogy meg vallalhato legyen;)

Igy minden csak rajtuk mulik.
    Raadasul, ha az eladas nem uti meg az elvart szintet, es nincs komoly bevetel, akkor nincs gond, mert az elofizetok a fejlesztes koltseget mar kifizettek;) Az eladas mar csak tiszta nyereseg;) Uszkve;P

Raadasul, mar a fejlesztes kozben olyan program keszulhet, amit a nagykozonseg (vagy legalabbis az beta-elofizetok) igenyelnek, abba beleszolnak, ahhoz otletelnek es napi szinten tesztelnek.

Plusz, ha egy project alatt osszehoznak egy eleg jo modularis, multiplatform engine-t (grafika, hang, GUI, kontroller, fizika stb.) akkor azzal kesobb, mas projectek kereteben, mar sokkal konnyebben lehet dolgozni, utana mar szinte csak a tartalomra kell figyelni.

Es a multi-project tovabbi nagy elonye, hogy a core-team-en (engine es project-specifikus) kivul dolgozokat (modellezok, texturazok, webprogramozok, adminisztrativ stb.), tobb projectnel is ki lehet hasznalni, nincs holtido:)

Osszesegeben tobb nyereseg, nagyobb onallosag, hosszutavon jobb es tartalmasabb programok.
  • unrealnoise
    nah de kérem. a WMD projekt nem egyenlő a pCARS projekktel, ha nekem lenne elég tőkém és ott akármilyen engine-t használva elkezdhetnék a közösség részvételével valami játékfejlesztésbe. NEM?

Vagy WMD is SMS találmány? Én nem hinném. Lehetne itt akár katonai szimulátort, vagy stratégiát, bármilyen cuccot közösségileg fejleszteni...
  • GPx8
    Ha továbbra is fejlesztik rendesen a CARS-ot, akkor nem zavar. Bár még korainak tartom, hogy mással is foglalkozzanak. Persze, nem tudom, hogy hányan vannak...
  • Alexease
    Mar van doksi is hozza, valami arkad, motoros, rajfilm-szeru cucc...
  • Alexease
    LOL! :)
    Szavazas a WMDPortalon: "Would you be interested in a second WMD project?"

Amikor beindult a dolog, es mukodott a weboldaluk, mar akkor jeleztem, hogy gyanus a lehetoseg, hogy legordulo lehetoseg van a project (C.A.R.S.) kivalasztasanal. Persze lehetett hiba is, de benne volt a lehetoseg, hogy ezzel az engine-nel, inditanak meg egy-ket ilyen betas-fizetos projectet:)))
  • Alexease
    Mindent el lehet vezetni gamepad-del, akar segitsegek nelkul, sot valszeg jo idot is lehet vele menni. De nem ez a lenyeg, hanem ha mar valaki szimezik, akkor ahhoz hozzatartozik a minnel pontosabb, normalisabb kezeles is. Autotol fuggoen a 4-900 fokos kormanyelfordulas, 3 pedal, h-pattern. Lehet egyszerusiteni (nincs megfelelo kormany), vagy tolni gamepad-del, de az akkor mar inkabb csak autokazas, autoversenyzes, autosjatek tologatas stb. (egyszerusitestol fuggoen).

A "szimulatorozni" nem csak azt jelenti, hogy olyan tipusu programot hasznal valaki, hanem azt, hogy ugy hasznalja ahogy kell (cockpit, kezeles, setup, telemetria stb.).
  • hezi
    Hát csak ugyanaz, mint az egérrel vagy billentyűzettel: a kormány tekerése és pedálok nyomkodása egy hangyányit közelebb áll a valóságkoz, mint hogy a bal hüvelykujjaddal adsz gázt meg féket, a jobb hüvelykujjaddal meg kormányozol. Másrészt a gamepad is - ahogy az egér is - akár még előnyösebb is lehet bizonyos esetekben, sokkal kevesebb idő alatt lehet nagy kormányfordulatokat megtenni, mint akár egy 180-200 fokot forduló kormányon.
  • samsung123
    Nagyon nagy! Én is építettem hozzá, de nálam aminél kisebb hely volt a lényeg, de ezután kedvet kaptam hasonlóra megépíteni:)

ALEX: ez a házas hasonlat, nagyon jó
  • Alexease
    Es csak most latom, 38$-ert probaljak eladni (a legtobb auto 1$ alatt van). Kicsit vicces;) Ez 3x annyiba kerul, mint az iR-ben egy auto, pedig azt valoban honapokig csinaljak, es folyamatosan supportaljak (nem beszelve arrol, hogy sokkal komolyabb, jobb, hasznalhatobb az engine es a rendszer).

A Simraceway-t egy normalisabb rF1 MOD is lenyomja modellezesben, hangokban, palyakban, FFB-ben. Igazabol ez az SRW kicsit meg gagyinak is mondhato, 3x futottam neki, de egyszeruen nem jo...
  • GerY5
    Persze, egész más, mint padlóba lefelé nyomni a pedált.

Egyébként "füled érjen bokáig"!
  • Alexease
    Mar van benne vagy 10 McLaren, a masik 50 liszensz mellett:)
    Amikor elkezdtek fejleszteni a rendszert, az a engine volt elerheto es valszeg megfizetheto. Igazabol mas nem is volt;)
    De az is durva, hogy folyamatosan nyomulnak a valodi autos rendezvenyeken is, komoly csapatokkal, pilotakkal.
  • CamelX
    Nice!! Sokat dob az élményen gondolom!
  • Timbu

Jött pár McLaren a SimRaceway-be.

https://www.simraceway.com/cars/mclaren_racing-mp44-1988?locale=en

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy egy ilyen ígéretes játékot miért egy, már teljesen elavult motorra fejlesztenek.
  • Alexease
    Igen, beta, de annal kicsit tobb: http://www.wmdportal.com/. Pl. a jatek eladasabol esetleges nyerereseg elosztasa a beta elofizetok kozott.

Igen, lenyegeben csak a frissitesekben kulonboznek. A full-hoz (a teljes jatek ara - 45EUR), exclusive auto(ka)t adnak, afolott (100EUR) plusz paly(ak)at is, es meg feljebb (1000-25000EUR :P) hozzaferest a kodokhoz, egyebekhez (de szerintem ezzel nem fogsz talalkozni:P).

Minden tartalom benne van, semmit nem kell kulon megvenni, dobozos program lesz, igy a fejlesztes kozben (beta), mindent elersz ami elkeszul (>WIP statusz).

Hogy kinek mi eri meg, az jo kerdes;)
    Olyan mintha vennel egy hazat, bekoltoznel, de meg nincs teto se ablak, igy beesik az eso, befuj a szel, vagyis rohadt kenyelmetlen, de legalabb kozelrol latod, hogyan epul a hazad;DDDD

Ha "jateknak" akarod mar most megvenni, akkor nem sok ertelme van. Online nincs, felkesz palyak es autok, a beigert fizika csak 3-6 honap mulva lesz kesz.
  • Firerock
    Sziasztok!
    Meg szeretném vásárolni a játékot.
    Gondolom ez most egy Beta amire elő lehet fizetni.
    A különböző árkategóriák csak a frissítések gyakoriságában különböznek? Autók,pályák külön megvehetőek,vagy benne van mindengyik?
    Megéri még előfizetni a Betára vagy már inkább érdemes megvárni a teljes játékot?
  • Adam Jonas
    Értem, köszi :) Junior Member vagyok, szóval csak jövő héten fogom tudni kipróbálni a változásokat, csak gondoltam megkérdezem, hogy mire számítsak (vagy mire ne :D ) :)
  • GerY5
    :)

Igény szerint adhatok méretezett tervrajzot annak, aki kedvet kapna a barkácshoz.
  • unrealnoise
    'zanyád :DD szép munka! :) nekem is kéne ezt azt tuningolni a rendszeremen még... :D már 25 vagyok, de vicc, mintha soha nem akarnék "felnőni".

anyámék baszogatnak, miért vagyok ennyire "antiszociális", miért játszom, miért költekezek, miért nem mozdulok ki.. etc. Pedig én aztán olvasok, filmezek, sorozatozok, zenét hallgatok, szimezek, szóval minden jóság. :D ezek mellé még egy komoly kapcsolat nem férne bele. :D
  • GerY5
    Talán egyszer majd készítek azt is, addig marad ez a tákolmány:

;)
  • unrealnoise
    szerezz be egy cockpitet! :D nekem mindig itt van előttem. :) helyigényes meg minden, de mivel csak én használom, bőven elfér és kényelmes, csak behuppanok és go! :)
  • unrealnoise
    Lehet vele jól menni. valaki GT-ben is borzasztó időket tud menni gamepaddal. Minden csak gyaksi kérdése. :)

Viszont nem túl reális a gamepad. Bár a kormány plusz pénz, de mondjuk PC-n és PS3-ason ez annyira nem gond, potom pénzért kapni hozzá jó logitech kormányokat. xbox már más téma...

Fizika: Ne várj sokat, még messze nincs kész, nem is egységes szinten vannak még, az új "csúcsfizika" sem került még bele, szóval még van mit várni bőven.

Remélem tényleg megjelenik mondjuk egy éven belül, bár ahhoz nagyon-nagyon bele kellene húzniuk. Egyébkétn OFF téma, de GTPlaneten olyanokat pletykálnak, hogy brutál mennyiségű pályával jön majd a GT6. Gondolom ők sem hülyék, ők is nézik azért mit művel a jelenlegi és leendő konkurencia. Szóval hell yeah! :)
  • GerY5
    Valóban elég jól lehet vezetni gamepaddal, segítségek nélkül is, ha megvan hozzá a kézügyesség.

Viszont azt tapasztaltam, hogy minden gamepadnak van egy alap holtjátéka, amit megszüntetni sem lehet. Kormányzásnál kicsit zavaró, de megszokható.

Mondjuk mióta nincs meg a gamepad-om, ritkábban is szakítok időt játékra. Fenének sincs kedve 10-10 percet szánni a kormány felszerelésére, leszerelésére, még ha sokkal jobb is vele játszani. :D

#2799: Szerintem igen.
  • Adam Jonas
    Hogy áll egyébként a fizika a pCARS-ban? Elkezdett már végre jobb irányba haladni?
  • Adam Jonas
    A gamepad-dal nem tudom, hogy mi a gond. Van olyan ismerősöm, aki csak pad-dal tolja pl. az rF-et, RACE 07-et, iR-t és társait, és eléggé jól megy.
  • Ben92
    Mondtam nem ismerem a TDU 2-ot, csak egy gondoltam onnan lehet egy reszlet.
  • hezi
    Úgy csináltad, hogy feltelepítetted először a pcars launchert, megadtad a download könyvtárat, abba beletetted a letöltött 249es build exe-jét, elindítottad a launchert, ami előszöt végigcsekkolja a 3 gigás exe-t, majd utána lehet telepíteni, amikoris újra vagy 5 percig csekkol valamit a gép (gondolom az exe csomagot), és utána indul el a telepítő-varázsló?

Esetleg meg lehet próbálni kikapcsolni azt a felhasználói fiók felügyelet nevű mókát.
  • Timbu
    Nem hiszem. TDU 2 Ibizán meg Hawaii-on játszódott, ez pedig az "Azure Coast" pályának néz ki.
  • santibi
    Én csak leszedtem torrentről a 249-es buildet és ráklikkeltem. Ezek szerint nem jól csináltam akkor. azé van fagyi. TC-ból rányomok egyből lefagy a TC is és mintha nem lenne memoria a gépben . Minden belassul stb.
  • GPx8
    Így csinálod?

NOTE: the torrent is an alternate download method. You should normally use only the installer above.

To download & install the new build via torrent, do the following:
    - Install the launcher as usual
    - Do not let the launcher download the large patch file
    - Download the patch file via torrent
    - Once finished, move the downloaded file to LocalAppData\Cars\Patches file (overwrite whatever the patcher may have started downloading)
    - Run patcher again; the patcher will pick up the finished file and will not attempt to redownload it.
  • santibi
    eddig nem volt problémám. ez nem tüzfalra vagy hasonló dologra utal. ráklikkelek az exe-re és szinte lefagy a gépem.