19801
  • GPx8
    Igen az nekem is tetszik, meg pl. a felpattanó gumitörmelékek is sokat hozzáadnak a játékélményhez.
  • Alexease
    De nem is fontos, hogy a padlolemez erjen a kerekvetohoz, nem csak azon tud igy kicsavarodni. Ez az auto eleg merev es tepsi felepitesu, 3 kerekkel is lazan elmenne:) Ha a hatso felfuggesztes nagyon merev, rovid, minimal mozgassal (foleg a ami kifele iranyul - rebump), akkor egyszeruen a kerekveto masik oldalan nem er le a hajtott kerek egy pillanatra, raadasul kanyarban, kigyorsitasnal, igy egyertelmu hogy elcsavarodik;)
  • GPx8
    Nekem az Lfs a kedvencem és a KRP. (+ Természetesen az RBR, de az más kategória...).
    A pCARS most tetszik, mert már érezhetőek az autók, bár nagyon nem mindegy, hogy melyiket próbálja az ember és milyen FFBTweakers.xml file-t használsz. Nekem most van egy egész jó a DFGT-hez.
    Ami tetszik benne:
    - gyorsan tölt;
    - a váltót lehet úgy konfigurálni, hogy a fülek és a bot is működjön egyszerre;
    - jól néz ki, bár kissé csicsás...;
    - nagyon jó kommunikáció a fejlesztőkkel, folyamatos munka.

a többi:
    Az iRacing nem fogott meg, kb. 1/2 évenként előfizetek 1 hónapra, hogy kipróáljam.
    nKP-t megvettem, de nem tetszik, bár jó a "fizikája".
    rF2 barkács, lassan fejlődik, gagyi grafika.
    Lfs: szeretem, kár, hogy megállt.
    RBR: nagy kedvenc.
    KRP: legjobb gokart szimulátor.
    röviden ennyi... ;)
  • santibi
    Igen itt kicsit nekem is megfordult az agyamba a kerékvető ott és az, h túl alacsony volt a hasmagassága az autónak. mert nekem is előjött párszor a dolog de nem ennyire hirtelen. Csak most gyorsba ezt a videót láttam. Mutatni akartam vele azoknak akik ne tudják ezt a jelenséget pontosan.
  • Alexease
    Igen, mar valami eloszele megerkezett, nem tudom mi tortent pontosan a hatterben (valszeg titkos:P), de tuti valahogy belehuztak (jott befekteto, vagyis penz, szereztek uj embereket, tobbet es/vagy jobbakat). Tobbek kozott a 64bit es a DX11 eroltetese jol hanzik, megjepo az eddigi iR-stilustol;)
  • Alexease
    En azert ezeket az nagyon durva es nagyon latvanyos hiabak nem kezelnem telejesen egyertelmuen, bar valszeg messze nem tokeletes a dolog.
    A leggyakoribb/profibb/nyomulosabb/stb. felhasznalok mindent kicsikarnak a programbol, egyreszt extra setup-ok es extra kezeles szintjen is. Igy elofordulhatnak erdekes dolgok.
  • santibi
    De, h maradjunk témánál. Ahogy a carst tegnap próbálgattam ami a Suzukai pálya mellett volt az nekem nagyon tetszett. Az élet a pálya mellett.
  • santibi
    iR most fog elkezdeni nagyobb léptekkel fejlődni, majd meglátod
  • santibi

Ez már hiba pl. Túlságosan hamar, előjelek hiányában tör ki ellenkező irányba.
  • Alexease
    Az iR guminal, es meg sokminden masnal, neha nem tudom eldonteni, hogy mi lehet a valodi helyzet.
    Valami nagyon profi dolgot csinal(nak), ami egyertelmuen hosszu ido – foleg igy, folyamatos, eles uzemben, rendszeres build-ek mellet –, igy build-enkent alpha/beta/test/demo/patch verziok jelennek meg, ami lazan 1 eves atfutani idot jelent.
    Vagy semmi extra es kulonos, hasonlo vagy egyszerubb mint a konkurencia, csak egyszeruen lassan dolgoznak es/vagy az elobb irt folyamtossag miatt nem haladnak.
  • Alexease
    Az AC-nal a korabbi nagyon jo kommunikaciot hatalmas csend valtotta fel, aminek tobb oka is lehet:
    - keson erkezett ujdonsagokat akarjak minnel gyorsabban beletolni
    - a konkurenciaktol megjelent uj/mas/jobb dolgokat szeretnek beleepiteni
    - elojott valami nagyon durva hiba, ami az alapokat is erinti;)

Az AC-nal erdemes szemelott tartani, hogy hiaba az nKP-nel komolyabb es profibb ceges, promos, liszenszes korites, attol meg 2-3 emberes project (leszamitva a tartalomkeszitoket);)
  • santibi
    CARS-ról majd később írok ha több tapasztalatom lesz.
  • santibi
    Most van időm szóval.

Ezek a fizikai dolgok hmmm, hát nem egyszerű az biztos.
    Én nagyon sokat szimulátoroztam és szimulátorozom szinte az összes programot teszteltem már huzamosabb ideig.
    Jelenleg fő profil az iR de egyéb szimeket is kiszoktam próbálni sőt.
    Anno GTR volt az első és a GPL amivel kezdtem. Abba most ne menjünk bele, h azok milyenek voltak. Az más világ volt még. Azért annyit hozzá tennék a GPL igen rendben van de talán túl nehéz elsőre de még másodikra is.
    iR-ben jelenleg nincsen még rendben a gumimodell. Oválon már közel van a jóhoz de roadon vannak még gondok.
    Az, h a gumi hogyan viselkedik erről sokat lehetne írni de a mi gond most az az, h a gumi hidegen tapad a legjobban bár ez pár napon belül elvileg megszűnik ha jön az update jövő héten.
    Kicsi a skála azon a határon ahol még tapad illetve ahol már nincs megfelelő tapadás. A gumiknak nem érezhető az oldaltartásuk.
    Ezen dolgozik a Dave minden nap. De még most sem sikerült elérnie a tökéleteshez vezető utat.
    Bár van több olyan autó ahol igen jónak mondható már a gumimodell.

Most a többi szimulátorba had ne menjek bele csak egy pár szó elejéig.
    -rF2: Fizika jóhoz közelít de sok a negatívum egyéb téren ami lerontja az összképet. (ez főként a support hibája)
    -LFS: szintén fizika terén kimagasló viszont elhanyagolták és megöregedett. (mondjuk nekem személy szerint kicsit túl engedékeny bár ez közel van a valósághoz)
    -GTR3?: Erről nem érdemes egyelőre nyilatkozni mert nincs is miről, bár a RR nem tűnik rossznak de a hangulata nekem nagyon a játék kategóriába sorolja. Azt hozzá kell tennem, h a hangok brutál jók. Mint köztudott fizikáról még nem beszélhetünk.
    -iR: Amilyen rendszert felépített maga köré sztem sok évig még vezető szimulátor lesz. De a gumimodell még hiányos és ez nagyban befolyásolni fogja a jövőjét. Bár ezt tudják ők is. Én heti szinten vagyok velük kapcsolatba. (mail, telefon).
    Szóval egyik nagy hiba még a TM-ben a gumik hirtelen tapadásvesztése majd ellenkező irányban visszatapad és kitör. Ez némelyik autóra jellemző van ahol nem. Szóval ezt megfogják oldani remélem. Ami még talán nincs jól jelenleg megírva a gumikat illetően a csúszáshatár megfelelő értékei. Jó én már hozzá szoktam meg aki ezzel tolja naponta az érzi de a gumiknak többet kellene elviselniük amit jelenleg most tudnak.
    A tapadás és a megcsúszás közötti skála szűk. Ezért sokan hamar eldobják mert nem tudnak megfelelően "előre gondolkodni".
    De már mint említettem ez néhány autónál normális néhányon pedig nem.
    Előjön a SNAP OVERSTEER. Vagyis a hátsó tengelyen lévő kerekek elveszítik a tapadásukat aztán mikor visszanyerik akkor jön elő a hiba iR-be, h sokszor visszacsap.
    Ez néha az életbe is így van de talán iR-be jobban büntet mint kellene.
    Bár bár ezt nem tudom, h magából az alapfizikából adódik vagy a gumimodellből. Remélem az utóbbi de félek, h az előbbi.

Aztán itt még lehetne ezekről a dolgokról hosszasan írni stb. de egy szónak is száz a vége. Sajnos jelenleg mindegyik szoftver más és másban múlja felül egymást. Ami nekünk felhasználóknak nem jó....
    AC-től se várom azt, h mindenben a legjobb lesz de remélem, h összelesz rakva komolyan. Bár az, h olasz ez nem túl jó előjel. De majd meglátjuk.
    Olasz dolgok mindig csodálatosan de egy sebből nagyon vérzenek általában. Bízzunk benne, h itt most más lesz a helyzet.

• lac coo
    Most én vagyok a fő fikázó ! :)))

Elején teljesen lelkes voltam, de ahogy egy éve naponta látom, azt mondom, hogy kutyából megint csak nem lesz szalonna :)))
    Ha az irányítást, ffb-t helyrerakják, nem lesz rossz, de sokat kell dobni a hangulaton hogy igazán élvezetes legyen, mert most dögunalom ...Mondjuk talán ezzel nem lesz baj, ahogy nézem még virágárus lányok is futkosnak majd a pálya mellett :))))
  • Alexease
    En szandekosan nem akarok tunningolni, meg a DevMod-ot sem hasznalom, ami pedig beepitett, mert nem tudni milyen lehetoseg marad meg belole a veglegesben. Es ha nagyon konzol-style lesz, nulla hozzapiszkalassal, akkor majd azt kell elfogadni, amit ok beletesznek, nem akarok pofara esni;)
  • GPx8
    Igaz, ráadásul nagyon sokat számít, hogy használod-e a megfelelő FFBTweakers.xml file-t. Ezt viszont aki csak úgy kipróbálja a programot nem tudhatja.
    Mivel most napól-napra látom a fejlődést (szó szerint), nekem tetszik. (Hozzá kell tennem, hogy az elején én voltam az egyik legnagyobb fikázója a pCARS-nak...)
  • Alexease
    Mindenfele technikai es egyeb magyarazatok helyett, szerintem az a legegyszerubb, ha valaki csak/eloszor a CARS-szal megy, ahhoz kepest hogy alpha/beta allapot, teljesen jo es fejlodik. De ha iR/nKP/LFS/rF2 utan megy vele, akkor vannak erdekessegek; meg messze van a jotol; meg nem az igazi; talan lesz meg jobb is; stb. ;)

Persze aki normalisan all hozza, tudja hogy alpha/beta allapotu es keszultsegu szintu programrol beszelunk;)
  • GPx8
    Akkor méginkább valami bővebb magyarázatot várnék...
  • Solt
    Ezt jónak mondod!!! :DD
  • Alexease
    Nyugi, kormanyra gondolt, ha nem ismerned Tibit, eleg csak az adatlapjara ranezned;)
  • GerY5
    Lehet, fel kéne tégy egy újabb build-et, mert a fele se igaz annak, amit írsz. A másik fele meg ha igaz is, miért bánt téged?
    A négyzeteket nem az MS találta fel. Az update-elős launcher-t mindenhol használják, ahol online frissítésre szükség lehet. Mit találtak volna ki szerinted helyette? Spanyol viaszt?

Ez tulképpen egy alfa-státuszú játék. Ha nem tetszik, akkor nem nézed, nem fikázod. Majd ha kijött és sz@r lett, akkor lehet, addig minek...
  • Alexease
    A menu kinezete szamomra teljesen lenyegtelen, felolelem lehetnek Courier fontbol szedve, normal listanak;) A lenyeg, hogy gyorsan, egyszerune, logikusan lehessen hasznalni.

Itt sajnos nem ez az elsodleges:/
    Folyamatosan atdolgozzak, vegyesek az igenyek es a felhasznalasi terulet is. A legdurvabb hogy a jatek ketharmadban konzolos lesz, igy sajnos gamepad-re kell optimalizalni a menut. Es masreszt az igenyek miatt, valami csicsat is bele kell eroltetnijuk.
  • GPx8
    "Még az irányítás nem tűnik jónak..."
    Mert? Teljesen rendbe van az "irányítás". Persze kormánnyal gondolom, nem valami banánnal vagy billentyűvel.
  • santibi
    Mindenesetre jó, h legalább foglalkoznak vele. Még ha néha ne is minden lépés előre halad. Jaaj de összetudnák gyúrni egy professzionális szimulátort az összes mostani szimből.
  • Alexease
    Igen, jo lesz ez, ha igy folyattajak.
    En hetente az Event-eket szoktam tesztelni, az legalabb fix pont, valami cel, mert anelkul, a felkesz jellege miatt, nem nagyon foglalkoznek vele (a grafikai ujdonsagok nem nagyon erdekelnek;P).

Bar igy hetente valtoznak a palyak es autok amelyeket hasznalok, de legalabb osszesegeben erzem mennyit valtozik a kezelese. Es meg a nagy Caterham amit mindig tesztelek.

Most mar a setup/garazs erzes is eleg jo, bar kifejezetten idegesito es szinte hasznalhatatlan a ki-belepegetes, menuzgetes, mentegetes miatt:/
    De majd az is megoldodik, utana lesz csak ertelmesen hasznalhato.
  • santibi
    Valahogyan én egy szimulátornak nevezett programban sosem a menüt nézem és hívom azt körítésnek. Az egy jelentéktelen része a programnak. Van akiknek tetszik és van akiknek nem de ez nem fog semmilyen programot a magasba emelni, max. kényelmesebb lesz.
    Szóval a körítés nálam a pályán és a pálya melletti dolgokon alapszik.
  • Alexease
    Koszi, ezt megjegyzem, talan kesobb szukseg lesz ra;)
  • hezi
    Körítés? Hogy magától tud update-elni? Vagy a csodálatos MS-t majmoló csempe-style menü? Az tényleg ott van! Legalább az autók neve mellé odabiggyeszthettek volna egy fotót. De még lista sincs, hanem jobb-bal nyilakra kattogással lehet átnyálazni a kínálatot.
  • santibi
    Az volt, h a Launcher nem telepítette a játékot. Csak leszedte a buildeket viszont nem volt mire felraknia. Az alap 249-est manuálisan feltettem és azután szépen felupdatelte. Kellemesen csalódtam a játékban. Jó lesz ez. Még az irányítás nem tűnik jónak de a körítés az nagyon ott van. Kiadásra biztos, h igen jó összkép lesz belőle. Ha lenne most annyi pénzem elgondolkodnék egy Senior Manager státuszon. Ha a hiányosságokat rendbe rakják ebből kaszálás lesz.
  • Alexease
    Mi volt a gond?
  • santibi
    Megoldódott a probléma.
  • lac coo
    Egyben nem lehet letölteni a friss buildet? Hátha ....
  • santibi
    sziasztok.

Nem tudja valaki erre a megoldást, már ha van. Elindítom a launchert és a frissítések végén lefagy minden. A gép ugy belassul, h magához se tér. ujra kell indítanom ilyenkor. Már töröltem a patcheket és ujra leszedettem vele de ugyanaz. Fogalmam sincs mi lehet a baj.
  • Totti5
    csak legyen benne rendes és tartalmas karrier.
  • GPx8
  • samsung123
    Ja én csak egyedül körözgetek!
  • GPx8
    Nekem most a visszajátszás kicsit akadozik, de ez gondolom átmeneti állapot. (Az AI-k még össze-vissza mennek és nagyon sok a törmelék a pályán).
  • samsung123
    most teszteltem a 331 buildet kicsit hosszabb iseig: Iszonyat sokat javul a játék, érzem azt amit csak ritkán érzek, hogy tényleg apályán vagyok és egy autóba ülök! (fov, kormány(g25), 32 colos tv is besegít)
  • Alexease
    Ma ugy nez ki tuloraztak, most kerult ki a mai build;) Nem mintha lenne ra idom, de nem rossz, hogy naponta van build.
  • GPx8
    neilszab nick írta, szerintem hasznos!

"Írtam egy kis szösszenetet a kormányszög, steering lock, kormányelfodulás, steering ratio, áttétel, 900 fok körüli mizériáról:"
    Link