19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#3555 Annyi ember mindig lesz, ami kell.
Azert az iR komolysagarol az is sokat elarul, hogy eleg csak megnezni a NASCAR vagy a V8Supercars HIVATALOS weboldalak, feltuntetik, foglalkoznak vele, a hivatalos bajnoksag allasanal, pontoknal megnezheted az iR-t is;)
Azert ez eleg jo reklam:) -
GPx8 #3554 Mert remélem ez ilyen lesz. -
GPx8 #3553 Nem mondom, hogy az iR rendszer nem jó, de nekem spec. jobban fekszik az, amit akkor használok és addig amíg akarom, ha már pénzt adtam érte. És itt akkor vissza is kanyarodtunk a pCARS-hoz. :) -
#3552 Nem is azért mondom, hogy nem élnek majd meg...
Az a baj vele, hogy egy elég jó játék, de az igények olyan pengevékony szeletét fedi csak le, hogy a legtöbb ember egyszerűen nem tud mit kezdeni vele .Főleg ennyi pénzért....Ha 100 ból egy ember előfizet, biztos lehetsz benne hogy másik 80 is megvenné, ha lenne értelme és tudná használn ia saját igényei szerint ... -
#3551 Én linket kaptam ahol kinyomtathattam. Hogy ez adóhatóságnak, stb jó-e azt nem tudom .... -
#3550 Annyi elofizeto mindig lesz, amibol megelnek es fejlodnek. Amcsiban kulturaja van a dolognak, az iR rendszeresen ott van a valodi versenyeken is, szimulatorral, cockpit-tel, kamionnal, szponzorkent vagy szponzorral, tobb helyen inditanak valodi autot is (legalabbis iR festessel).
Azert az eleg sokat szamit, hogy egy komoly versenyen (50-100E ember a helyszinen 3 napig, TV-kozvetitesek, interjuk az ismert pilotaval stb.) ott vannak. -
GPx8 #3549 Modemmel tolod? :D -
GPx8 #3548 Valaki kapott már számlát online játékvásárlásról? Én mindig bejelölöm, hogy igen, kérek, aztán azóta is kapom... -
#3547 Dehogynem. Dirt 3 élvezhetetlen volt pl, de az FPSek is + a képminőség... -
GPx8 #3546 OnLive rendszert próbáltam, nem laggolt semmit. -
#3545 iR legnagyobb baja, a nagyon szűk célközönség .....azért nem sok ember tolja, évekig, megszállottan, napi, heti rendszerben bajnokságban stb .... Szép lassan komolyodnak, felnőnek, akad jobb dolguk is ...nem hiába promóznak folyamatosan. fogadni mernék rá, hogy aki megjelenéskor kezdte, annak fele már nem aktív user .... -
#3544 Igen, szo szerint az van irva az iR vasarlasi felteteleknel. -
#3543 "Akkor tudnám elfogadni az iR üzletpolitikáját, ha felhőben futna, tehát az én gépem erőforrásait nem használná"
Lagg lagg lagg. Nem lenne az jó. -
#3542 Azert ne hasonlitsunk ossze egy kisember tologatos jatekot egy eleg komoly, liszenszektol hemzsego, igazabol trening szoftverrel:)
A WOW-hoz es hasonlo cuccokhoz rajzolgatnak, modellezgetnek valamit (emberecske, hazacska, mitudomenmi), aztan kitoljak, hagy recskazzanak ra fanok.
Az iR-ben 1-1 auto/palya neha tobb eves elokeszitest es munkat igenyel, sok-sok koltseggel, utazassal.
Az iR-ben NEM az osszes tartalom szamit, hanem a celiranyos tartalom. Ha valaki csak short-ovalon 1-2 autoval szeretne versenyezni, mert Amcsiban O extra fan, es kijar versenyekre is, akkor csak azokat veszi meg. Ha szerencseje van, egy resze benne van az alaptartalomban.
NEM magyarorszagi hozzaallassal kell nezni, nalunk szinte nulla kulturaja van a dolognak. Nincsenek egesz evben tarto, tucatnyi autoverseny sorozatok, amit millios nagysagrendben latogatnak.
Nalunk csak TV-ben neznek $##$ F1-et, es mindenki szakerto benne, ugy mint a ^%$#@%$@#$@%$# fociban:DDD -
#3541 Egyszerűen mondva bérled, nem lesz a te tulajdonod. -
GPx8 #3540 iR legnagyobb baja, amit Alex is írt. Olyan ez, mint mondjuk egy vírusírtó. Azt is megveszem egy évre, de ha nem fizetem elő a következő évre, attól még használhatom a szoftvert, legfeljebb nem frissül. Tudom, rossz példa, de a lényeg érthető.
Akkor tudnám elfogadni az iR üzletpolitikáját, ha felhőben futna, tehát az én gépem erőforrásait nem használná (kivéve természetesen az input eszközöket). Főleg, ha jönnek ott is a korszerű csili-vili dolgok, akkor azok a felhasználók akik eddig boldogok voltak az NR2003-as szinttel, koppanni fognak. -
#3539 MMOknál ott van a mikrotranzakció és ott sem indul el, ha lejárt.
Persze az iRacing nagyon drága erre nincs mentség és hiába használják nem tudom kik, ez az egyetlen olyan PC szim JÁTÉK, amit elindítottam és minden úgy ment mint a nagy könybe meg volt írva. Semmi szarakodás, semmi szenvedés, semmi hiba, 1-2 teljesen egyértelmű és egyszerű beállítás és már a pályán is voltam és csapathattam, minden kézre állt, minden a helyén volt, minden annyira egyértelmű és felhasználóbarát hogy az "egyszerűsége" már zavarba ejtő volt. De így kell ezt...
Ami alant fel lett sorolva az nagyon ígéretes, persze a fizetési modell messze nem kényelmes és az állandó online kapcsolat sem az, de még így is jó lesz arra hogy akár csak egyedül körözzek vele, feltéve ha megvalósulnak azok a dolgok. -
#3538 Eredetileg a CARS is tartalom vasarolgatos lett volna, ingyenes alaprogrammal, szolgaltatas nelkul.
De a kozossegen latszik, hogy ez nekik nem buli, es a nyereseget sem ebben lattak. Ami teljesen logikus, mert az eladasok 2/3-a konzolos lesz, es ott nem hinnem, hogy egy GT5/FM4 program/tartalom mellett ilyennel foglalkoznanak;) -
Wlanseraf #3537 Ez itt most nem flame keltés csak a véleményem... ez egy büdös zsidó rendszer:)) ennyi éhesek mint az állat:) semmi probléma mindenki eldöntheti kell ez neki vagy nem....
-
Wlanseraf #3536 Elárulok egy titkot:) én 1 évig iR toltam amikor megjelent :))) tehát tudom mi ez tisztában vagyok vele:)))
Én értem te nem érted:) vegyük pl MMO-nak a WOW:) fizetnéd a havi előfizetést és a karaktereket meg a területeket meg kéne venned hogy tolhasd:)
Mert úgy működik általában hogy vagy előfizetés vagy a tartalomért fizetsz.. de a kettő együtt példa nélküli:))) -
#3535 Az iR-t nem kell megvenni, csak elofizetsz:)
Mondjuk ez hozzaallas kerdese. Aki napi szinten kihasznalja az online-t, az csak elofizetesnek tekintheti. Aki egyaltalan nem hasznalja, az igazabol evente megveszi 90$-ert;))) -
precise #3534 NEM. Az mmo-t megveszed, majd havonta elofizetsz. iR-t megveszed, elofizetsz, plusz megveszed a palyakat és autokat is. -
#3533 MMO is így működik. -
#3532 Ez az „elofizetes nelkul hasznalhatatlan” valoban szar, de valszeg benne van a vasarlasi szerzodesben, igy nem lehet mit tenni;)
De nem ertem, miert jo nekik.
Szerintem lennenek sokan, akik korabban hasznaltak, talan meg vettek is hozza ezt-azt, de mivel nem hasznaljak ki, nem fogjak fizetni az eves dijat.
De pl. evi 15$-ert, maradhatnanak felhasznalok, termeszetesen online belepessel es azonositassal, de csak „offline” (egyedul, practice) felhasznalasi joggal.
Nem mondom, hogy ingyen, mert folyamatosan fejlesztik, evi 4 nagyobb build-del, de ez 15$-t talan meger;)
Es ha mar ott van, hasznalja (szervert nem foglal, statisztikaja nincs, igy kultsege sem), lehet hogy neha kedvet kap, vesz valami hozza, vagy elofizet neha 1-1 honap online-ra is;) -
precise #3531 Amiket leírt tibi, az most tetszik, a végén még visszatérek iR-be, főleg Norbi kamionja érdekel, na meg Hungaroring.
A program árával semmi gondom nincs, a probléma az, az, hogy ha lejár az előfizu, akkor vége, ott állnak az autóid pályáid amik 100+ezer hufba kerültek és még a statisztikai oldalra sem enged be(!), hogy megnézd a régebbi eredményeid....
Szerintem ez minimum valami EU-s jogba ütközik, csak azért nem szálltak rájuk mert senki nem ugrál emiatt.
Mind1, most a 2 éves terv alapján megint ráizgultam iR-re :) -
#3530 Tibi leirta, az iR masvilag, de aki valoban kihasznalja, annak nagyon megeri. Az elofizetes a kimagaslo online szolgaltatas miatt boven jo.
A tartalmat egyszer kell megvenni, orokre szol, folyamatos fejlesztessel, frissitessel.
Teny, hogy „csak ugy” autokazni, mas programokhoz merten, foleg azoknak akik warez-hez szoktak es vagy csak 1-1x vesznek meg valamit, valoban draga. De nem is nekik keszul.
Az ar/szolgaltas miatt nem lehet osszehasonlitani mas programmmal, mert egyeduli a piacon.
Az rF2-ot is nehez hasonlitgatni, mert a tartalom/minoseg/szolgaltatas miatt draganak tunik, de ott a modolasi lehetoseget kell megfizetni. Aki kihasznalja, annak jo. -
santibi #3529 ja még annyit akartam az előző gondolathoz hozzáfűzni, h sokan idehaza de inkább külföldön használják ezt a szoftvert "tréningezésre".
Annak meg rendkívül olcsó... -
santibi #3528 Jó ok látom nem igazán látod át ennek a lényegét. Van egy alapjáték amiben vannak pályák autók oválra és roadra is. na most ezekhez van mindig több hivatalos bajnokság is 12 héten át folyamatosan. ők eközben dolgoznak a háttérben és hol európában, hol ázsiában, hol amerikában vannak pályát szkennelni vagy épp autókat szkennelni stb. Ez pénz. Ez nem egy 3D modell azt annyi. Ezért van az, hogy meg kell őket vásárolni ha akarsz velük menni. DE! nem kötelező.
Mehetsz te a Cadillacel az MX-5-el a Spec Racer Forddal a Pontiaccal és az ovál autókkal bajnokságot. Ez nem kerül szinte semmibe. (Vagy 3 hónap ingyen aztán félárú előfizetés nálam, vagy 6 hónap ingyen + ajándék tartalmakkal) Persze néha 1-1 pálya becsúszhat ha mondjuk a Grand Touring bajnokságba is akarsz menni valamelyik alap autóval.
Ezért te kapsz állandó szerverelérést és 0-24 folyamatosan elérhető versenyeket.
Persze mindenki szeretne előrébb lépni idővel ha beszippantja a dolog. Ilyenkor jön az, h vásárolnod kell. Itt van nekik az üzleti rész.
Mert eddig amiket leírtam szinte ingyen volt.
Akkor mit kellene tenniük? Odaadni az összes autójukat és pályájukat az új belépőknek ingyen? Vagy kérjenek egy fix árat mindenért ami megint drága lenne nekünk és nem is lehetne kivitelezhető mert a kínálat folyamatosan bővül.
Szóval ezt így találták ki és nem voltak buták. Ügyesen megoldották. Ők nem a Magyarországi bérezéshez viszonyítottak hanem legfőképp Amerikához.
Amúgy a kezdetekkor jóval drágább volt minden mint most.
Másik ezt ne felejtsük el. Ez a szoftver eredetileg kizárólag aktív versenyzőknek készült. Persze biztosan tudták ők is, hogy ha ez a rendszer működni fog akkor van benne jövő.
De nem kerestek ezzel dollármilliókat azt ne gondolja senki. Van benne pénz biztosan de hatalmas volt a tőke amit beletett egy üzletember (több mint 20 millió $)
Egy szó mint száz nekünk drága mulatság az alapoktól kezdeni és mindent megvenni de én sem egy hét alatt vásároltam be.
meg az van basszus, h nézzük meg az összes többi szoftvert. Még ha jó is maga az alapcucc. Mész offline állandóan és gyakorolsz a bajnoki futamodra. Vagy felmész publicra crashpartyra..Rövid távon unható mindegyik felhasználhatóság.
Erre éreztek rá és építettek ki egy egyedülálló megoldást.
Na térjünk vissza a CARS-ra mert így kapni fogok a pofámra a sok szövegért... -
santibi #3527 Nekem a CARS tegnapi telepítése és kipróbálása után a kormányzással volt gondom. Alig tudtam elfogadhatóra belőni annyira idegesek voltak az autók a kis kormány mozdulatokra. (900fok)
De aztán úgy ahogy kezdtem vele megbarátkozni és megtalálni a megfelelő értékeket.
Viszont a gáz még mindig olyan mint a kezdetekkor? Az van, hogy a gázpedál az első tartományban holt.
Kb. vagy 30-40% gázút után kezdi el a dolgát? Tudom ők ezt műszaki alapokra hivatkozva csinálták ilyenre, de ez nem jó így. -
Wlanseraf #3526 Én még nem találkoztam ilyen cuccal ahol ez ment volna, havi előfizetés/plusz minden tartalomért fizetni.. szóval a legnagyobb le húzás nagyon nagyon túlárazva... mondom 2 pálya 2 autó egy teljes játék ára... és még előfizetés:DDD -
#3525 Most hogy már egy ideje kint van az új fizika(bár tudom még nincs nagyon beállítva), milyennek tűnik? El fogja érni például az rF2 szintjét? Írtátok, hogy már rendesen meg lehet fogni az autót, ez azt jelenti hogy akár már driftre is alkalmas a fizika? -
santibi #3524 Másik ha észrevettük itt ez már évek óta így meg. Manapság szinte az összes játék már ezeken a felhasználói opciókon alapszik. Ez a jövő, ha tetszik nekünk h a nem. -
santibi #3523 Az az igazság, hogy ezt a szoftvert nem a magyar üzletpolitikai felfogásnak találták ki.
Az árakról meg annyit, hogy nekünk sok ez sajnos. Nekik kb. olyan mintha 500 ft lenne egy pálya ás 400 ft egy autó. -
Wlanseraf #3522 + még ami felháborító mondjuk ráköltök 100-200 forintot(simán lehet rá) és csak akkor tudom használni még offline is ha elő vagyok fizetve:DDDDDDDD mi van? kicsit sok a negatívum nem?:)
Ere mondják ők hogy ennyi emberrel ezt lehet kihozni, ere mondom én hogy ilyen feltételekkel ennyi ember van csak... -
Wlanseraf #3521 Kurva jó az iR ez tény ha tolnák valamit ez lenne... de:)
Bitang drága, havi előfizetés nem gond:) fizetek elő sok mindenre nem vagyok ingyen huszár... de ez a pályánként és autóként még plusz fizetni ez egy kurva nagy lehúzás:) 2 pálya meg két autó mondjuk egy teljes játék ára:))) kicsit mintha erős lenne nem?
Szóval lehet írni hogy mi lesz meg milyen jó de ez konkrétan egy vicc:)
A probléma mondom nem a fizetés, hanem ha előfizetek akkor nekem kellenek a dolgok minden amii a játékban van.. ezért inkább kihagyom:) -
santibi #3520 Azért azt ne feledjük, h az iR amit nyújt azt nagyon adja. Ez a felépített online közösség ez nem akármi ez mondhatni szenzációs. Azért mikor van egy Daytona500 és van 1000!ember aki benevez arra a versenyre az hatalmas feeling. Vagy épp más hasonló versenyek mint a Petit Lemans vagy a2.4 órás Daytona Road stb.
Meg az a magatartás ami a szervereken van. Ilyennel soha nem találkoztam még ezelőtt.
Ha Dave a gumifizikával ott fog tartani ahol szeretné nem lesz a világon olyan szimulátor ami összességében lenyomná.
Most fognak jönni az elkövetkezendő 1-1.5 évben azok a fejlesztések amiket sokan hiányolnak.
"Élni" fognak a dolgok.....
-Változó napszak.
-Pálya tapadási viszonyok befolyásolása külső tényezők alapján.
-Mozgó pit személyzet és egyéb karakterek.
-Hungaroring (ezt én szerveztem)
-Monza
-LeMans
-Oran Park(jövő héten)
-Donington
-Long Beach
-Montreal
-Interlagos
-Tsukuba
-Bathurst
-Snetterton
-Nordschleiféről beszélgettünk épp a múlt héten de az mondták, h szkennelés után is durván 2 év lenne mire az a gépünkre kerülne.
stb, stb,
-MAN kamion project (ezt a norbival szervezzük)Ezt csak négyszemközt mondom:)
-DX11-nek köszönhető grafikai és egyébb újítások.
-Honda GT Supercar
-Honda Civic (BTCC)
-Porsche Ruf (RWD és 4WD)
-McLaren MP-4 12C GT3
-Lotus 49 (jövő héten)
-2012-es Indycar
-Új fizikai turbó modell (McLaren miatt is gondolom)
-Teljesen új hangengine
-Új törés modell
-Pilótacsere funkció!!!
De ezeknek a dolgoknak nagy része még sok idő. Ez kb. a 2 éves terv.
Mielőtt még letámadna valaki bár most meglepően normális társaságban cseppentem bele itt szóval nem akarom itt fényezni az iR-t csak megosztottam mait tudni lehet és amit nem
De jó, h végre az SG-n is lehet kommunikálni beszélgetni nem csak a fikázás és a buta megjegyzések vannak.
Ja és sorry az OFF-ért.
Az a "baj" amúgy Alex h az előbbi hsz-re válaszoljak. iR-be nem adnak ki dolgokat addig míg az olyan szinten nincs amilyen szinten ők akarják. Ezért is van az, hogy sokat többet kell várni bizonyos dolgokra mint azt gondolnánk. Ennek köszönhetően ami kint van az hibátlanul működik ami meg nincs az várós. -
#3519 Felesleges beirni, mert a celkozonseg felet egyertelmuen nem, a nagyreszet nem nagyon erdekli;)
De talan kontroler profilt lehet majd menteni, es abbol 3 azert eleg lesz. Ugy hasznalom az IS/SimBin cuccokhoz is. -
GPx8 #3518 Írd be a fórumba a kívánságlistára. Nem sok esély van rá, hogy megcsinálják, de hátha... -
#3517 Igen, Suzuka eleg jol all, de Hockenheim sem rossz. Es meg messze nincsenek kesz;) Bar ezeken en mar erosen erzem az fps csokkenest:) De nem panaszkodom, mert az is csoda hogy igy megy;) -
#3516 A valtokonfiguralasnal, az lenne az igazi, ha szimes lenne;) Vagyis nem csak ez+az, hanem autonkent lehetne elmenteni a konfigot, ugy mint az iR-ben. Mert valamihez pillango kell, valamihez bot, es meg vannak azert h-patter-nek is rendesen (pl. az osszes regi F1, az egyeb autokat leszamitva).