19801
  • GPx8
    Újabb adag szép kép (aki szereti)
  • SimaSuna #3474
    9percnél kezdődik...
  • SimaSuna #3473
    utcai autóból drift autó.
    a kormányszerkezetet itt megnézheted...
  • lac coo
    Na, összedobtam gyerek legojából egy fogakerék-fogasléc kombót. Lehet tényleg rosszul értelmeztem én ezt az egészet, de akkor az összes játék eddig "csalt" egyszerűen leszögelte kormányt 180 foknál ? :)

Mondjuk azt még így sem értem, hogy pl a C2-esem viszonylag keveset 900 fokot lehet tekerni a kormányon , mégis elég jól alá lehet szedni a kerekét. Drift versenyzőké meg extrém nagyot tér ki, még sem kell 4-szer körbetekerni a kormányt... Többszörös áttétel van a kormány tengelye és a fogásléc között ?

Mindegy ott egye meg a fene !!! :DDDD
  • lac coo
    Vagy nem játszom Carsban F1 -el :DDD
  • Alexease
    Irj az SMS-nek hogy irjak at a menut;)

Vagy vegyel egy zsebszamologepet, es ha neked 17 fokos Steering Lock kell, akkor kiszamolod: 90/17=5.29. Es utana beallitod a setup-ban a 5.29:1-es attetelt;)))))
  • lac coo
    Hát de vazz ott a képem ott nem a kerék kitérésének mértéke változik hanem a kormány két végpontja ! :) Azért az nem ugyanaz :))))

Mindegy ez így szar, nem értem miért kell mennem monacora is sok kerékkitéréssel ( vagy mivel, most már ...) egy olyan pályán amin bőven komfortosabb, pontosabb a kisebb. Vagy állítok és első kanyarban szilánkosra törik a pilóta könyöke a kasztnin :DDDD
  • lac coo
    Akkor ez az, nekem CARS-ban is steering lock kell ! :DDD
  • Alexease
    „Abban szinte biztos vagyok, hogy versenyeken a kerék kitérését változtatják, a kormányt ugyan úgy tekerik ...”

Nah, ez tuti. Ezt hivjak kormay ettetelnek vagy steering lock-nak;) Ezt tudod allitani a garazsban;)
  • Alexease
    Az rF2 is pont ugyanugy mukodik mint a CARS, csak a setup-ban (garage) nem attetelt allitasz (ha jol emlekszem) hanem Steering Lock-ot (fokokban).

Ami az rF2-ben szopatas (es azt nevezhetjuk inkabb csalasnak:D), hogy a Controller reszben, van Steering Limit vagy Range, ami az autohoz kotheto kormany elfordulas (amit latsz).

Minden autonak van egy sajat kormanyszoge, amit mellette kapcsolovan elesiteni (csak neha bug-os:P). Ha jol mukodik, akkor bekapcsolva eppen anyit fordul a kormanyod mint a monitoron. Ha nem, akkor ossze-vissza;)

Ha kikapcsolod, fokokban tudod allitani az elfordulast. De ilyenkor nem annyi lesz, mint amennyit beallitottal, hanem a valodi kormanyod kalibralasi elfordulasabol, az auto eredeti elfordulasabol es a beallitott ertekbol szamitott arany (valami kaosz:P).

Igy ez csak akkor mukodik korrekttul, ha nincs elkalibralva a kormanyod es be van kapcsolva a Steering Range (es ha nem bugos:P) Ha manualisan allitottal be szamot, akkor bukta, tuti nem leszjo, kiveve, ha megnezted az auto kormanyszoget, es kiszamoltad az aranyokat;)
    Es ezt minden autonal kulon-kulon...

De a Steering Lock akkor sem vatozik, barmilyen teljes elfordulasnal annyi lesz. Kiveve, ha valami esze-veszett ertekek vannak, es nem tud addig elfordulni linearisan hogy kiadja.
  • lac coo
    Hát én még nem láttam hogy kétszer átfogtak volna a kormányon :)))

De mindegy,lényeg, hogy megbeszéltük, csak jól mondom én is meg te is, egyről beszélünk... De ez F1-hez nevetséges. Sőt sok autóhoz az, az vicces lenne, ha nem lehetne csökkenteni a kerék kitérést csak úgy hogy utána ifa kormány lesz belőle .Mai modern versenyautóknál szinte nulla a tartomány amiben változhat az, hogy mennyit kell tekerni a kormányon, egyszerűen fizikailag nincs elég hely, hogy ez ember sodorja körbe-körbe .

Abban szinte biztos vagyok, hogy versenyeken a kerék kitérését változtatják, a kormányt ugyan úgy tekerik ...
  • Alexease
    Lenyegtelen mennyit forgatsz a kormanyon, ami fix pont, az a kerekelfordulas, annal tobbet nem tudsz forgatni. Amit allitani lehet, a ketto kozotti attetel.

Ha nagyobb attetelt allitasz, akkor termeszetesen tobbet kell forgas a kormanyon, ez teljesen normalis;) Szerintem lehet forgatni nyogodtan az F1-es kormanyt, nincs kiekelve 180 foknal;)
  • lac coo
    no ,akkor csak jól értem. De akkor igazam van, hogy itt nem úgy működik a dolog, mint rF-ben, meg a többi játékban ... vagy nem ? :DDD

Mert ez eddig úgy volt, hogy kisebbre vetem, kevesebbet fordult a kormányzott kerék, viszont éles kanyarban szopi volt. most viszont ugyan úgy befordul az éles kanyarban csak többet kell tekernem. ez F1 -nél azért nem az igazi :)

Emlékezz csak régen a sima kormányainkkal miért állítottuk alacsonyra rF-ben a lockot, és miért kellett emiatt az autót füstölve forgatva kiállnunk a boxból ... ;)
  • Alexease
    [Vazz, szetOFFoltuk a topic-ot, letepik a pocsunket:D]

Kopping forgatas:)
    Az elso kepemen koppra van, nem tud tovabb fordul;ni, ahogy irtam;)
    A masodik kepemen tudna tovabb fordulni, pontosan addig, amedig az elso kepemen van (de akkor nem 90 fokot kell forgassak a kormanyomon, hanem 450-et).

Szandekoan igy allitottam be a ket kormany attetelt (4:1 es 20:1).
  • lac coo
    Várjál várjál ! :)))

Annyira nem lehetek béna.

A koppig forgatást úgy értem, hogy a játék kormánya forduljon addig ameddig tud.

Én ezt sehogy nem értem. Ott van a két rF-es kép a kormányok ugyan ott vannak, a kerekek nem. Cars-os képeknél meg kerekek egyformák kormány meg nem ugyanott áll...akkor valami csak nem jó !!! :DDDD Elvileg ugyanazt állítom a két játékban setupnál.Mégis homlokegyenest mást mutat.Mindkét játéknál addig forgattam a kormányomat amíg a játékban is forgott, nyilván tovább semmi értelme .... Akkor most hogy is van ? :DDDD
  • Alexease
    Nincs tobb otletem, holnap ujra megprobaljuk:)
    Egyelore ezeket ajanlom:))))
  • lac coo
    Na most megint nem értem ! :DDDDD Ez miért is jó nekem ?! :)
    Nekem az jó ami az rF képeken van ! :D

Ha jól értem ugyanazt mondjuk, hogy nem a kerék kitérés változik hanem a kormány max tekerhetősége. sőt ha jól látom hogy van egy közbenső pont ahol ugyanott állnak a kerekek, akkor meg nem is lineáris az egész .
  • Alexease
    Amugy telejsen jo nalad is;) Gondolom a 7,9 fok az a 7,9:1 attetel?:)

Ha osszehasonlitod az enyemel, akkor ugyan az.
    En 4:1 attetellel 90 fokot forditottam, Te az elso kepen 8:1-gyel 180 fokot. A masodik kepeden pedig 14:1 atteteled van, ami 3,5-szeres, igy 315 fokot tekertel a kormanyon (ott is all):)

• Alexease
    Az elso kepnel/beallitasnal (4:1) hiaba forgatom tovabb a kormanyt, nem forgdul a kerek, mert max-on van.

A masodiknal (20:1 attetel) a koppra tekerem, akkor pontosan ott all a kerek ahol az elso kepen van;)
  • lac coo
    Akkor én nem jövök rá, mit csinálok rosszul ! :))) Nálam meg ilyen: első kép 7.9 fok , második kép 14 fok. Mindkét kép koppig tekerve, kerekek kb ugyanott, a másodikon viszont már egyszer átfogtam a kormányt :))))

Nálad mit mutat ha koppig tekered mindkét beállítással ???

• Alexease
    Pedig a CARS-ban is igy van, itt az elozo peldam.
    Az elso kep (900 fokos kormanynal, 90 fokot forgattam balra) 4:1 attetel, a masodik kep 20:1.

Az elso kepnel nem is lehet tovabb forgatni, mert koppanasig van a kerek, a masodiknal meg pontosan 360 lehetne forgatni, hogy ugyanott alljon a kerek, mint az elso kepen.

• lac coo
    No akkor rF2 most ez van kéznél. Kicsit elcsesztem aképet, de a lényeg látszik, steering lock állítva min-max -ra: látszik, hogy ugyanannyit kell tekernem a kormányon ( egy pici csúszás van, de az az én bénaságom, egyik képnél picit kellett volna még tekernem ...) a kerekek helyzete viszont jól láthatóan más ......

Carsban ez nincs ! Ha állítom akkor finomabbra, lassabbra kisebb kitérésűre a kereket( ami cars-ban nincs, ezek szerint ...) akkor a kormányon kétszer kell átfognom mire koppig érek ! De a két állításnál tök ugyanannyi a forduló sugara az autónak ,csak a kormányon kell többet tekernem. rf2-ben ugyanannyit kell tekernem mégis ég és föld a forduló sugár .Ha carsban ehhez csalni kell valahol a kormány beállításoknál, vagy kalibrálásnál, akkor azt megette a fene . Ennél érthetőbben így este nekem már nem megy :))))

azt megmondom őszintén, lövésem sincs real-ban ez hogy megy, gyanítom, hogy ahogy rF2-ben most lefotoztam, de az tuti, hogy amivel eddig játszottam azokban is mindenhol így működött a dolog (...mint rf-ben pl. )

• Alexease
    Anomalia van;) Irkalok, hatha kiderul a vegen;)

Az F1-es kerek, egyiranyba, max ~22,5 fokot tud fordulni, tobbet nem, mert nem engedi a felfuggesztes es/vagy beleer a kasztniba:) Ezzel nem tudsz mit kezdeni.

Ha 900-ra van kalibralva a kormanyod, es setup-ban a minimumon van az attetel (4:1) akkor mar 90 fokos kormany elfordulasnal vege van a dalnak, koppon van a kerek.

Ha 20:1-en van az attetel, akkor 450 fokos tekeresnel (a kormany toppon) van a kerek is a vegen.

25:1-es attetelnel meg lassabb lesz, de nem tudod kiforgatni a vegeig, mert nem tudja a kormanyod;)

Ugy erdemes beallitani, hogy a legszukebb kanyarnal max 180 fokot kelljen forditanod a kormanyon (ne kelljen atfognod):) Ha ez nem jo, akkor vagy atfogsz a kormanyon vagy linearitast allitasz, mast nem tudok;)))
    Vagy eppen az van el allitva (50-en van?!?!).

A profilt mikor torolted utoljara?
  • lac coo
    Vagy csak egyszerűen hisztis picsa lettem, és ne állítgassam, jó az úgy ! :DDD
  • lac coo
    Érthetőbben: van a Monacoi visszafordító.... hogy állítsam be úgy a kormányt, hogy kb 400 fokot forogjon, viszont a visszafordítóra már kevés legyen a kerék elfordulás , ne tudjak befordulni csak Y-ban ? :))

Itt ha belövöm , úgy hogy kevés legyen, finomabb, pontosabb a kormányzás, akkor a végeredmény az, hogy ifa szerű lesz az egész .

Vagy másképp: tökig tekerem a kormányt, kitér valamennyit a kerék. Ez eddig ok. Most ha szép lassan elkezdem húzni a csúszkát a setupban, akkor annak kéne történnie, hogy a kormány marad ugyan ott, és a kerék kitérése változik, mozog ahogy állítom, ez lenne jó...De itt az van, hogy a kerék marad ott ahol van, bármit állítok mindig ott van maximum kormány eltekerésnél, és a kormányom tekeredik jobban vagy kevésbé ...Na most ez így totál LOL :)))

Másképp nem tudom leírni :)))

Az nem lehet, hogy itt "fix fogasléc" van minden autón, és nem is lehet, szabad állítgatnom ilyeneket ?
  • lac coo
    Addig nálam is ok, amíg nem piszkálom setupban :)
    Viszont nekem így a legtöbb pályához "gyors" a kormányzás, lassabbra veszem ,akkor meg kapásból az változik, hogy többet kell tekernem ....
    Vagy valamit én nem értek nem tudom :))) Alap setupban nálam kb 2 X 180 fokot fordul, ha lassítania akarok, vagyis kisebb , kevesebb kerékelfordulást akkor meg 2X 250-et... ez így nekem nem jó .
  • GPx8
    Nálom szinkronban van a grafikával és teljesen normálisnak tűnik.
    (DFGT 900fok)
  • lac coo
    Ennyi bele, hogyne. De lehet én vagyok béna, ha így állítom be akkor meg atom érzékeny a kormány, gyakorlatilag alig kell mozgatni egész kör alatt .Gyanítom csúnyán csalni kéne a grafikai meg az én kormányom között de az megint milyen már ...
  • GPx8
    Ez az: video
  • GPx8
    Hopsz! Nem ez az...
  • GPx8

Ennyi még belefér?
  • Alexease
    Kiprobaltam, teljesen normalisan mukodik a kormany;)

A 900 fokos kormanyt 900 fokra kalibralom (90-et forgatok), akkor szinkronban van a jatek kormannyal, termeszetesen linearis es csak 540 fokig fordul, onnan az igazi kormany semmi.

Ha 450 fokra kalibralom (180-ig forgatom), akkor fele annyit fordul a programban, de ugyanugy linearisan, es nem is lehet teljesen kiforgatni (de az ugy is csak parkolashoz kell:P).

A garazsban az attetelallitasok ezek fugvenyeben teljesen jol mukodnek.
  • lac coo
    Majd egyszer felveszem ... most tuti nem :D
  • GPx8
    Érdekes, de DX11 módban csak közvetlenül az exe-ből készített parancsikonnal megy nálam.
  • GPx8
    Én még mindig nem vágom, hogy mi a bajod. Felvennéd, hogy lássam?
  • lac coo
    sokat tekerős autókkal nincs bajom, de F1-hez már kicsit rossz így. RokiF1 még elmegy ...
  • Alexease
    DEL (felreertettem:P]

Ja, a setup-ot betehetnek mar a „palyara”, „kint” eleg idegesito. De legalabb mar van a menuben icon ra, vagyis valamikor csak kesz lesz;)
  • lac coo
    Jah, közben kivettem mert nincs értelme ... :)))

Az a baj, hogy ha a setupban állítom ( bár ma nem néztem ...) a kormány fordul többet, nem pedig úgy ahogy kéne: a kormány marad ugyan annyi és a kerék tér ki máshogy ....
    Vagy legalább is így szoktam meg, és ennek látom értelmét ...
    ehhez párosul, hogy setup csak kint van....tehát használhatatlan az egész :)
  • Alexease
    Akkor a masik autonal a setup-jaban utana allitasz. Gondolom linearisan hasznalod a kormanyt (gamepad filter es speed-akarmi nelkul), igy csak osztani/szorozni kell a setupban az attetelt.

Ebben nem hinnem hogy lesz iR-szeru autospecifikus kontroller setup;)
  • lac coo
    azt nem tudom, de eddig nagyon szépen vitte a gép, most új gumival elég lassú ...

Kormány: nekem még nem sikerült úgy belőni, hogy kb 350-400 fokot használjam f1-nél és és ez valóban annyi legyen minden értelemben .