• santibi
    Most van időm szóval.

Ezek a fizikai dolgok hmmm, hát nem egyszerű az biztos.
    Én nagyon sokat szimulátoroztam és szimulátorozom szinte az összes programot teszteltem már huzamosabb ideig.
    Jelenleg fő profil az iR de egyéb szimeket is kiszoktam próbálni sőt.
    Anno GTR volt az első és a GPL amivel kezdtem. Abba most ne menjünk bele, h azok milyenek voltak. Az más világ volt még. Azért annyit hozzá tennék a GPL igen rendben van de talán túl nehéz elsőre de még másodikra is.
    iR-ben jelenleg nincsen még rendben a gumimodell. Oválon már közel van a jóhoz de roadon vannak még gondok.
    Az, h a gumi hogyan viselkedik erről sokat lehetne írni de a mi gond most az az, h a gumi hidegen tapad a legjobban bár ez pár napon belül elvileg megszűnik ha jön az update jövő héten.
    Kicsi a skála azon a határon ahol még tapad illetve ahol már nincs megfelelő tapadás. A gumiknak nem érezhető az oldaltartásuk.
    Ezen dolgozik a Dave minden nap. De még most sem sikerült elérnie a tökéleteshez vezető utat.
    Bár van több olyan autó ahol igen jónak mondható már a gumimodell.

Most a többi szimulátorba had ne menjek bele csak egy pár szó elejéig.
    -rF2: Fizika jóhoz közelít de sok a negatívum egyéb téren ami lerontja az összképet. (ez főként a support hibája)
    -LFS: szintén fizika terén kimagasló viszont elhanyagolták és megöregedett. (mondjuk nekem személy szerint kicsit túl engedékeny bár ez közel van a valósághoz)
    -GTR3?: Erről nem érdemes egyelőre nyilatkozni mert nincs is miről, bár a RR nem tűnik rossznak de a hangulata nekem nagyon a játék kategóriába sorolja. Azt hozzá kell tennem, h a hangok brutál jók. Mint köztudott fizikáról még nem beszélhetünk.
    -iR: Amilyen rendszert felépített maga köré sztem sok évig még vezető szimulátor lesz. De a gumimodell még hiányos és ez nagyban befolyásolni fogja a jövőjét. Bár ezt tudják ők is. Én heti szinten vagyok velük kapcsolatba. (mail, telefon).
    Szóval egyik nagy hiba még a TM-ben a gumik hirtelen tapadásvesztése majd ellenkező irányban visszatapad és kitör. Ez némelyik autóra jellemző van ahol nem. Szóval ezt megfogják oldani remélem. Ami még talán nincs jól jelenleg megírva a gumikat illetően a csúszáshatár megfelelő értékei. Jó én már hozzá szoktam meg aki ezzel tolja naponta az érzi de a gumiknak többet kellene elviselniük amit jelenleg most tudnak.
    A tapadás és a megcsúszás közötti skála szűk. Ezért sokan hamar eldobják mert nem tudnak megfelelően "előre gondolkodni".
    De már mint említettem ez néhány autónál normális néhányon pedig nem.
    Előjön a SNAP OVERSTEER. Vagyis a hátsó tengelyen lévő kerekek elveszítik a tapadásukat aztán mikor visszanyerik akkor jön elő a hiba iR-be, h sokszor visszacsap.
    Ez néha az életbe is így van de talán iR-be jobban büntet mint kellene.
    Bár bár ezt nem tudom, h magából az alapfizikából adódik vagy a gumimodellből. Remélem az utóbbi de félek, h az előbbi.

Aztán itt még lehetne ezekről a dolgokról hosszasan írni stb. de egy szónak is száz a vége. Sajnos jelenleg mindegyik szoftver más és másban múlja felül egymást. Ami nekünk felhasználóknak nem jó....
    AC-től se várom azt, h mindenben a legjobb lesz de remélem, h összelesz rakva komolyan. Bár az, h olasz ez nem túl jó előjel. De majd meglátjuk.
    Olasz dolgok mindig csodálatosan de egy sebből nagyon vérzenek általában. Bízzunk benne, h itt most más lesz a helyzet.