Project CARS - PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Pl. a lepegetos menuk, auto vagy palya valasztas (ami raadasul szar, nem mukodik rendesen), es ha veletlenul pedalt nyomogatsz vagy el van fogtava a kormeny, akkor meghulyul😉

Nem gonad, ha kontrollerrel is mukodik, de elsosorban egerre legyen optimalizalva😉
Szerintem fordítva gondolta.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

GerY5
Mi van abban kontrollerre optimalizálva? A kattintás?

Továbbmegyek: miért baj, ha kontrollerrel is tökéletesen kezelhetõ a menü, ha amúgy egérrel kezelve ezt észre sem veszed?

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

Alexease
En normal egeret hasznalok, 1 gorgoset, tokeletes.
De nem is ez a lenyeg, ha nem a menurendszer kialakitasa, es hogy PC-n NE kontrollerrre optimalizaljak (vagy lehessen ki-bekapcsolni).
GPx8: értem, jogos. Az is, de hát ha azok jók és reálisak voltak, akkor nyilván ennek is hasonlítania kell rá. Amit nem értek, hogy AI-val nem voltak gondjaik, nascarral PC-n nyomultam még én is, erre nem használják ki, hogy van tapasztalatuk, és simán tudnának írni egy AI-t... Ami majd százszorosára növelné a lehetõségeiket.

A menü újra: Egyébként nem csak az a gond, hanem hogy odaírják, hogy R1, L2, meg mittudomén. (legalábbis sokan csinálják, ráadásként egér sem használható gyakran a menükben a konzolportoknál ami megint lol, és egyébként is) PC-n zavaró.

DE ismét felhozom a konzolos címeket, a Forza menükezelése szerintem elég jó, jobbra balra, fel le, enter, legalábbis a videók alapján. 😄 Meg lehet ez is csinálni szépen, nem kell egy letisztult, szép, átlátható és gyorsan kezelhetõ menühöz feltétlen egér. 😊

Csak jól kell megcsinálni. Ilyen szempontból a GT5 elég szar lett, olyan mintha egy generációval a Forza4 mögött kullognának. És ez nem vicc. 😊 Pl. a GT5 kezdõképernyõjét, ahol látszik az A-Spec, B-spec nem tudom ki tervezte, de röhej... majdnem totál átláthatatlan elsõ blikkre, körülményes, és tetû lassú.
GerY5
Nekem a menükezelésre van egy ilyen csodaeszközöm.

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

Alexease
iRacing-ben sokminden a legjobb vagy egyszeruen jo. De teny, hhogy retro jellegu😉 Ami sok szempontbol nem rossz.

Ha a menuk, beallitasok, garazs retronak szamitanak, akkor az igy a legjobb😉 Egyszeru, letisztult, atgondolt, jol kezelheto, jok a funkciok es a lehetosegek. Szimulatoros, celiranyos😉

Pl. egy szimulatorban (vagy komolyabb autos programban) alap kell hogy legyen az iRacing-ben mukodo default es autonkent mentheto kontroller setup.
Kulonbozo autok vannak: tobbfajta kormanyszoggel (360-900 fok), valtassal (stick, paddle, h-patter), cockpitbol allithato dolgokkal (2-20 fele).

De a minnel egyszerubb, attekintheto auto= es palyavalasztas sem mindegy.
A CARS meg keszul, de abban szar, az rFactor2 meg botranyos😉 Nem beszelve a CARS kontrolleres menu-buzeralasarol, amit atomot robbantanek a kozpontjukban😉
Maga a szimulátor rész "retro". 1:1 -ben mint a GPL és a NR2003.

mi az hogy retro, amikor teljesen fasza, csomó közösségi funkció meg minden? 😊 szerintem inkább túl "új". nem mernek újítani, lépni elõre. azt építgetik, ami van, de lassan, a versenyekhez meg nem mernek hozzányúlni.

funraca futamok vannak, A-s meg Pro-s jogsival is meglehetõsen rövid futamok, legtöbbször mind kerékcsere nélkül. Erre meg nekem nincs szükségem, a ligázásra meg rendszeresen gyakorolni kell, és a mûszakos melóm miatt amúgy is gáz a hétrõl-hétre fix idõpont. Ha lenne AI, teljesen más lenne a helyzet, oda lehetne idõjárást is barkácsolni, ott te is belõhetnéd a futamok hosszát, etc. de nem, maradnak a már bevállt cuccnál.

viszont így ne is várják el, hogy jelentõsen emelkedjen az aktív felhasználók tábora. mert az bizony még mindig nem túl sok, ahhoz képest, hogy mennyi is lehetne, és hogy mekkora promo meg marketing övezi.

Remélem a pCARS nem egy rF1 lesz amit kiadnak modnjuk elég jó tartalommal, de aztán le se tolják majd, nem lesznek DLC-k, meg semmi. Ha ez tényleg a GT/Forza+iRacing-et szeretné egyben hozni, akkor folyamatosan ápolni kell, DLC-k kellenek a népszerûség növeléséhez és fenntartásához. Meg hát majd jönni kell az új résszel is, etc.

Ez egy komoly befektetés kellene, hogy legyen, egy FÕ projekt - hosszútávra.

Most a pCARS-ból simán lehet, hogy nem készül több, ha mégsem adnak el belõle eleget, vagy az is lehet, hogy megcsinálják ezt a motort, és más játékokat készítenek a segítségükkel - esetleg olyanokat, melyek távol állnak a szimulátoroktól. (Ha a pénzre mennek, évente kiadnának mindig egy új részt valamibõl, mint a codi teszi, a fizikát meg leszarják.)

ezek együtt nem mehetnek ugye, szóval a pCARS jövõje is elég kérdéses...
iRacing-el csak az a baj (most fizettem elõ 3 hónapra egy alapcsomagot), hogy totál "retro" az egész. Teljesen olyan mint annó a GPL... A közösségi része nagyon tuti, az biztos.

samsung123
Jaja, értem én miért kezeli fent tartásokkal sokan a játékot, mert szeretnének tényleg egy olyat amit leírtál. Én is ebben reménykedem!

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

samsung123
Jól fog ez, 3 éves gépemen jól megy akkor nem lehet panasz, és jól skálázható ez tényleg fontos. Nem vagyok CARS buzi, hogy védem, de tényleg látni, hogy ez egy jó program lesz, amilyen eddig sose volt PC-n.
Nekem még az rfactor2 jön be, videók alapján, de az is még távolabb a véglegestõl😞

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

a szimek PC-n az iRacinget kivéve online nem nyújtanak rendes közösségi élményt. AI-val fõleg nem. meg nincsenek top idõk, etc. Simbin próbálkozik, de kevés volt eddig... nanaá, hogy mindenki szeretné, hogy jó legyen a pCARS. még a szimulátorosok is. meg miért ne akarhatna egy szimes fasza grafikát, körítést és online rendszert is (ami azért nem iRacing szerûen röghöz kötött)
samsung123
Gecó ennyi fanyargó, életunt embert(lac coo)...valakiknek semmi se jó? ha szép az baj, ha nem az...ha p3-ra tervezik miért arra, és miért nem dx11re...Értem én hogy a fizika a fontos, de arra már van egy fél tucat más program évek óta, ezek szerint akkor neked azok valók, és nem a kársz.

Ne negatívan vedd, vagy személyed elleninek, sokakra vonatkoztatom.<#worship>

Nyilván nem baj ha van benne millió effect csak ki lehessen kapcsolgatni õket. Én pl csak azert jatszom jelenleg a jatekkal, hogy nézegessem utanna a replayt... nagyon szép.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Azért ez mindig jobb, mintha 10 éves gépekhez fejlesztenék...
Szvsz. bõven vannak, akiknek annyira fontos a látvány, hogy évenként cserélnek VGA-t... (Meg okostelefont is, de itt ez off...)

Fehercsoki
Igen de nem fog mindenki gépet cserélni.

Nyilván nem a tegnapi konzolokra/PC-kre gondolva fejlesztenek. Mire teljesen kész lesz a játék, a hw is odébb lesz...

Igen ez érdekes lesz mondjuk egy 24-32 fõs mezõnynél... Konzolon anno még ai ellen is csak 6 fõs futamok voltak, mi pc-sek meg csodálkoztunk miért olyan szép a graf. 😄

lac coo
Hát nem tudom....Lehet mocskosul öregszem, de valahogy annyira nem érdekelnek már ezek a dolgok, olyan máz az egész, amíg az autó vezetést 5 perc alatt megunom felõlem bármit rakhatnak bele. Meg lassan azért már egekben lesz a gépigény, online ehhez milyen hw kell már, és csak sorra rakják bele a dolgokat spórolás nélkül ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Lesz arnyeka, csak azt most kivettek (igazabol mar fel evvel ezelott is volt felho arnyek, csak akkor meg nem ilyen felhok voltak betervezve, az rF2 ratett egy lapattal). Ez a felho is most kerult be hetfon, publikusan eloszor, 0.001 verzio😉
lac coo
Hát engem ez sem hoz lázba ... Legalább árnyéka lenne így kb észre se venni , hogy van, ergo tök felesleges . gumi fontosabb lenne, de úgy látszik itt csak grafikusok dolgoznak 😊)

Totti5
Profi! + még esõ is bekavar... elképesztõen jó lesz ez, csak a többi dolgokra is ennyire figyeljenek.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

samsung123
OMG<#szeret><#guluszem1>

lac coo
Hát ha egyszer egy 156-osban ülsz, és melletted egy ilyen ganajtúró áll, süsd le a szemed, ne ingereld ! 😊))

Dat láb-kéz koordináció 8) ehhez még gyakorolnom kell, bár ritkán használom kuplungot 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Totti5
Hogy én mennyire utálom ezek a ganajtúró gépeket ráadásul a kispolák méretûek még viccesebben mozognak😄

Max túrakocsi szinten ( egy Alfa 156 ) bírom az elsõ kerék hajtást.

lac coo
Akik szerint teljesen jó a CARS fizikája , ajánlom szemrevételezni...😊))

lac coo
Az kb olyan mint a csillagos eget nézegetni videóról a TV-ben ! 😄DDD

Nekem tök mindegy milyen pálya csak jó legyen, mindkét fajtában van jó és rossz is bõven.

"...hogy kevés a pálya, nem valós pálya...

Azt az eshetõséget se felejtsük el, hogy valaki nemcsak játszani, hanem nézni is szereti az autóversenyeket. Akkor pedig sokkal élvezetesebb úgy játszani, hogy valós a pálya, valamint úgy nézni a valós versenyt, hogy ismeri a pályát.

lac coo
Én nem igen láttam képeket fórumon sem, egy darab modell van abelsõrõl ...
Amúgy lehet , hogy egyelõre a 4 kerék hajtás is gondot okoz, azért nincs benne.
Minden esetre az nagy vállalkozás, EVO-t mindenki ismeri, mindenki nézett tesztet ismeri a véleményeket mire képes, nem ma kezdték gyúrni a japánok. Ott nagy csalódás lehet a jelenlegi szegényes fizika.

Alexease
Elofordulhat, hogy lesznek olyan autok es/vagy palyak, amelyek majd csak a veglegesbe kerulnek be. A full member-nel nincs ertelme, mert mar ugy is kifizettuk a program arat, de az annal alacsonyabb elofizeteseseknel talan megeri, mert ha veletlenul bizonytalan lenne valaki a full vasarlasaban, nehany speci autoval es palyaval osztonozni lehet az embereket😉

De a full-nal sem lehet mindegy, mert az igy egyenkent bekerulo autok tobbszor korbejarjak a net-et (infok, kepek, videok, velemenyek stb.), amire megjelenik a program, nem marad a veglegesre semmi ismeretlen, extra.

Bar az eladasok nagyreszet valszeg a konzol vinne, Ok most nem tudnak alpha/beta-zni, meg az nem is ez a csoport.
Fehercsoki
Valószínû, hogy pont a fizika miatt nincs benne, már hónapokkal ezelõtt voltak róla képek amiken kész volt a modellje.

lac coo
AZ EVO még nincs benne ?
Mondjuk oda kellene egy jobb gumifizika, az aztán olyan autó, hogy gyönyörûen megy keresztben elõre, nem kell vele bûvészkedni ...

Sokat! 😊

lac coo
Hát de egy dohányos csajon mennyit hoz a dupla D kosár ?!!! 😄DD

lac coo
Bazz....<#falbav><#falbav><#falbav>Ezt komolyan el is hiszed amit írsz, vagy csak a szokásos rfactoros megaligás fajta vagy ? 😊)))

lac coo
Alex, az mitõl van ,hogy Samsung kamerával készített felvételeknél szaggatva van hang Vegasban, lejátszóban jók ?

Alexease
En evekig online-oztam, tudom hogy az AI nem potolja az online-t, teljesen mas vilag, mas stilus, mas elmeny. Akarmilyen jo az AI, sose lesz olyan mint igazabol versenyezni.

De ahogy irtak: ido, csalad, munka stb.

Es gyakorlasnak sem rossz az AI, pl. online verseny elott, 1-1 rovidebb, gyors offline verseny, 10-15 AI-val, hatulrol indulva😉
Nekem pl. az rF2 nagy elmeny, amikor 24 oras futamot megyek (60x gyorsitas, 24 perc), 10-15 AI, veletlenszeru, valtozo idojaras, utolsonak indulva😊 Nem az a cel hogy nyerjek, azt leszarom, az sem erdekel hol vegzem, csak a verseny erdekel. Ha jo az AI/palya/idojaras/auto/stb. akkor lenyegtelen hogy 1-2-ot elozom vagy 12-ot😉

De online elvonasi tunetek kezelesere is tokeletes. Egy iRacing futamon vagy egy ligaban nem indulnek el a mostani idobeosztasom es lehetosegeim mellett, mert felelotlenseg. Egyszeruen nincs idom setup-ot gyartani es gyakorolni.
Te biztos olyan zsírkirály vagy hogy minden nehézségû AI-t lenyomsz minden szimulátorban. Hogy is jönnék ahhoz hogy kételkedjek, sok sikert a világ meghódításához 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Oké, hiszek neked, én eddig csak a wireless kiflit láttam kormány alternatívaként 😊 egyébként sose voltam Xbox közelébe, de a Forza screenshotok mindig szíven ütnek 😄

Totti5
Bár csak úgy mûködne hogy felmegyek online és egy jó játszok... mármint a játék jó a többieknek akik éjjel nappal ezzel mennek és körönként 4 mpt adnak. Online játékhoz sok gyakorlás, így sok IDÕ is kell.

Singlébe meg úgy lövöm be a nehézséget ahogy én akarom és ahogy pont élvezetesen tudok játszani az AI ellen.

AI+single és az online egyben ad ki egy csomagot. Az se jó hogy ha csak online, az se ha csak single...

hee?? Felfogod hogy valakinek család meg munka, meg kevés ideje van, de azt szeretné úgy elszórakozni ahogy õ akarja? Van akinek más mûszakbeosztása van ám (multik ugye hódítanak), nem napi 8 óra, és a hétvége meg este sem mindig szabad X meg Y napon, innentõl a ligáknak élbõl lõttek...

Itt kurvára nem arról van szó, tudtommal itt senki nem verte a nyálát, hogy lenyomta a gépi Schumacher-t, még példának is szar volt. Aztán meg ha jó az AI, akkor simán meg tud úgy izzasztani, mint egy online futamon valaki...

Érthetetlen, hogy ezen dolgokat el kell magyarázni...
hezi
Sosem fogom megérteni, hogy mitõl ez a fenemód nagy igény egy szimulátornak készülõ szoftvernél az offline kihívásokra, játékmódokra és az ehhez nélkülözhetetlen AI-ra. Nem kell más, csak egy jól megszervezett online liga profi hozzáállású versenyzõtársakkal. Ott egybõl eltûnnek az ilyenfajta hiányérzetek, hogy kevés a pálya, nem valós pálya, kevés autó, kamu autók stb. Annyi lesz csupán lényeges, hogy azok a majmok hogy a retekbe tudnak 1,2 sec-cel jobb köridõt menni, mikor én már annyira a határon tolom, hogy tököm is vérzik?!

Akinek az AI a lényeg, annak nem szimulátor kell, csak egy autós JÁTÉK, aztán logó takonnyal lehet vihogni, hogy 'höhö, én lettem a világbajnok'.
Az AI mellett megvalósul a sikerélmény és a teljes önámítás, hogy hû mekkora ász vagyok, hogy jobb idõt mentem, mint Schumacher, és mindenkit lenyomok versenyben is, ha meg nem tudják elcsípni a gépi ellenfeleket, akkor mehet a rinyálás: "mocskos csaló AI!" Online meg nem mernek menni, mert azonnal kibukna, hogy nem is olyan profi gyerekek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Akinek nem inge, ne vegye magára

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

Ez pont olyan mikor egy 10/10-es dubleD-s csöcsü csaj dohányzik. A 10/10-bõl hamar 2/10 lesz. 😄

Alexease
Ha szimulatorozni szeretnel, akkor sajnos olyan hogy csak 1 programot akarsz hasznalni, nincs es nem is lesz😉 Mar tobbszor le volt irva, sose lesz senkinek akkora koltsegvetese, hogy ossze tudjon rakni egy full extras mindenkinek jo programot.

Az AC jo lesz, de ne varj tole csodat. Persze fizikara tuti jo lesz, es lesz benne mar AI, es most mar sokkal tobb a liszensz is, de igazabol akkor is "csak" egy ujrairt nehany emberes nKP-project. Nem lesznek hozza gyarilag tucatjaval autok es palyak (talan majd kesobb modolva), egyelore nem lesz idojaras es dinamikus napszak (elvileg), nem lesz karrier es semmi extra csicsa. Raadasul meg legalabb fel ev amire megjelenik.

A CARS mar most hasznalhato, nem jobb vagy rosszabb mint az rF (pluginnnel), csak mas. Ha nem zavar hogy felkesz, hianyos, folyamatosan valtozik, akkor hajra😊 Ai van, versenyezni is lehet.

Raadasul ha mar nem tennenek hozza semmit (autok, palyak), csak ezeket befejeznek, a kovetkezo 6-9 honapban osszehozzak az idojarast, a vegleges fizikat, akkor igyis-ugyis kotelezo darab lesz amikor megjelenik😉 Vagyis ha most megveszed, akkor nem vesztel vele semmit (kiveve, ha addigra felere csokken az Euro vagy a Dollar – amit erosen ketlek😛PPPP).

De ha igazabol szimezni szeretnel, setup-okat piszkalni, beallitasokat bongeszni, telemetriat nezegetni (es nem autozni/versenyezni, akkor igazabol a CARS egyelore hasznalhatatlan.
1. Felkesz, folyamatosan valtozik.
2. Nincs vegleges, normalis, kesz fizika, ffb, gumi, neha nem erezni, nincs rendes visszajelzes, furcsak a tapadasok.
3. Hasznalhatatlan, kenyelmetlen (ki-belepegetes) a setup/garazs menu.

Vagyis ismet csak az nKP, iR, LFS marad, esetleg ISI/SimBin, de azokban ismet kicsit kerdeses a setup vs. erzes.
hát én nem teszteltem már jó ideje, és én ugyan nem leszólni akarom, de egy jó FFB-pluginnal megtámogatott rF1-el szvsz nem veszi fel a versenyt. A hozzászólásokból én erre tudok következtetni.

Aztán meg lehet szar a Race injection (színek, dinamika, shaderek..,) DE a pályák már készen vannak, az objektumok, fák, minden a helyükön vannak! A pCARS-ban meg elég sok minden hiányos még.)

Szóval te tudod, hogy mész-e és gyaksizol-e egy színes-szagos, viszont roppant mód változó fizikai szinten lévõ kocsikkal és pályákkal rendelkezõ gammával, vagy nem. Én nem gyakorolnék a pCARS-sal, pont ezért nem. De én már nem jártatom a szám. 😊
lac coo
Grafika felét adja, rossz fizika meg a 100-% át elveszi ! 😄DD

Totti5
Microsoft a Fanateccel van szerzõdésben. Az õ kormányaikat támogatja a 360 + a Fanatec 2 komoly kormányt is csinált Forza Motorsport 4 premierjére tavaly.