19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Screenracer #5996 A GT-ből is kerültek az igazi autóversenyzésbe, az akkor egy HC szim? Michelisz tehetséges és ilyen nem mindennap kerül be. Örülünk és szurkolunk neki, de nem általánosítjuk. -
Solt #5995 Ennyi... lényeg, hogy az egész szart sem ér! :D -
#5994 Meg Weber Gabi es Kiss Norbi:) -
Screenracer #5993 Pont ez az amit utálok, hogy gőze nincs sokuknak a valódi autóról, de azt hiszi magáról, hogy minimum Schumacher, mert befizetett 3 hónapra az iR-be. Hol van amikor a G-k belenyomnak az ülésbe vagy a halálfélelem, hogy a korláton is végezheted. Így van, ez csak játék és azért nem nagyon értem, hogy mire is van oda néhány kocka mert ő már régóta nyomja rF-be. Vicc. -
Solt #5992 Ja-ja... Michelisz Norbi is milyen jó példa erre. -
paj01 #5991 Bohockodás csupán ez az összes szimnek nevezett vacak:) A fő dolog mindig hiányozni fog...nem érzed ahogy mozog alattad az autó. Ezek a cuccok arra jók, hogy reflexeket javítanak meg megtanulood, hol vannak a féktávok.
Vmilyen versenyző mondta azt, hogy pl érezni kell mikor megúszik az autó, ha már látod is akkor késő:D Az, hogy én most csinálok egy world recordot vmelyik "szimben" nem sokat jelent valójában. kb mintha jól tolnám a szupermáriót. Mindegyik szim más, aztán ha sokat játszol vele megszokod az irányítást és alkalmazkodsz hozzá...átmész egy másikba játszani és sehol nem vagy, az igazi vezetésről meg ne is beszéljünk. Fölösleges is tömjénezni meg fikázni egyik másik szimet kb mintha BF3 vs COD4-et hasonlítgatnánk... ott lövöldözni kell, de ha kiküldenének a lövészárokba nem sokra mennél azzal, hogy CODban te voltál a király:D Itt is lehetsz jó szimes az real life-ba nem sokat ér. Végső soron ezek csak játékok. Nem is veszek 200é gépet, hogy normálisan menjen a CARS. Inkább eljárok gokartozni:D -
Screenracer #5990 Miről is? Ez konkrét külömbség vagy vannak részletek is? :D -
Screenracer #5989 Hol láttál tökéletes szimulátort? Az összehasonlításért meg olvass vissza és kérdezd meg b type free-t. -
Screenracer #5988 Nem, te sem értesz meg, mert te sem ismersz.
Sokkal nagyobb valós tapasztalatom van valódi autókkal, mint a legtöbb HC szimesnek. Vagyis sokkal többet vezettem igazi autót és igen sokfélét, valószínű, hogy sírvafakadnál, ha tudnád, hogy milyen autókat vezettem, de amúgy eszembe se lenne ezt felhozni és lefikázni azokat akiknek ez nem adatott meg. Szóval a legtöbb esetben csak szájkarate folyik minden valós háttér nélkül és van hogy nem tudok emelett szó nélkül elmenni. Szóval ha valakinek igazi tapasztalata tudása van az nem fog kérkedni vele és nfőleg nem más lejáratására. És ha valaki még sportszerűen is űzi, mondjuk ezt a szakmát, az még annyira se. Tehát aki savaz másokat mert azok nem azzal nyomják, ami szerinte a tuti az csak szememben egy sz..kupac. Ennyi. -
#5987 Pont az összes szimulátoros tudja, hogy miről van szó. -
#5986 "Azért azt nem szabadna elfelejteni, hogy egy szimulátornak leginkább a valóságot kellene szimulálni és nem egy másik szimulátort."
Két tökéletes szimulátor ugyan olyan. szóval akár a tökéletes szimulációt is szimulálhatja. És amúgy a collin-rbr összehasonlításhoz nem tudom hogyan jön ez. -
#5985 Nem :) ...egyszerűen csak nem érted miről van szó.
hétköznapokat kár is idekeverni, dühönghetsz ameddig akarsz, magadnak húzol korlátokat.
Az vagyok aminek látni akarsz, nem ismersz, részemről ennyi energiát ért meg a dolog. De azért ott van benne, leírtam amit akartam, sok-sok év, és sok autós játék és szim, és ligázás van mögötte, és most már egy ideje kocsizás is.
meg sem próbállak meggyőzni :) hali. -
Screenracer #5984 "...cars alá rakni valami értelmesebb fizikát..."
Te is gondolom szakamailag ott vagy a csúcson, de nem ártana, ha inkább kifejtenéd, hogy mi az az értelmes fizika, mert ezen a címszón semmi sem található. Valószínű rajtad kívül senki se ismeri ezt a fizikai törvényt. :D De legalább hiteles lenne amit ideböfögsz és nem csak valami trollkodásnak. -
Screenracer #5983 És még valami bizonyítja, hogy semmi valós nincs amögött amit képviselsz, még pedig az, hogy egy szó nem hangzott el arról, hogy valóban miért is több az amit te többnek hiszel, de minden erőforrásoddal rágyúrtál, hogy kikezdjél és inkább velem voltál elfoglalva mint a HC szimek előnyével vagy azzal, hogy mi is hiányzik azokból amik szerintetek egyszerűen csak szarok. Szóval köszönöm, hogy megosztottad velem(velünk) szimulátoros tapasztalataidat. Sokban hozzájárultál az oldal szinvonalához. Mindig tanulságos az ilyen eszmecsere csak az a baj, hogy valahogy mindig kiderül belőle, hogy sok a "szájszimes". -
Screenracer #5982 Na látod te is az a kimondott elitista sznob vagy, de már gyártottál egy ideologiát is rá, hogy miért hiszed azt, hogy több vagy másnál.
Azért azt nem szabadna elfelejteni, hogy egy szimulátornak leginkább a valóságot kellene szimulálni és nem egy másik szimulátort. CMR-->RBR. Szóval ez akkor is csak egy máz, amit ti kentetek magatokra. Legfeljebb te gy jobb monitor előtt nyomod.
Igen, igazad van érzelem van a mondandómban, mert a valódi világban az embereket érzelmek vezérlik. Tudom, hogy a HC mátrixban ez másként van és ott az lehetsz aki akarsz és nem vagy kitéve a hétköznapi élet kihívásainak. :D -
Screenracer #5981 Ahhoz előbb valakinek kellene lenned, hogy bizonyítani akarjak neked. Csak utálom az ilyen műmájer alakokat akik a fasz tudja miért, de hiszik magukat valakinek. -
precise #5980 a forza és a cars jelenleg egy kategória szimes szempontból. ha később sikerül a cars alá rakni valami értelmesebb fizikát akkor örülünk mert egy újabb jó szim lesz pc-re(is), ha nem akkor is örülünk mert jó lesz funnak meg karier mód meg ilyen okosságok.
A sértettségedből ítélve fanboy vagy ami nem baj csak ne nekem akarj bizonyítani, mert összességében leszarlak.
-
Solt #5979 -
#5978 Nem, ebben a hozszólásban még mindig sok az érzelem, talán keserűség.
A buktató ott van, hogy a 'HC szimes' az nem egy felvehető, hanem egy kialakult állapot. Amennyiben téged a minnél keményebb, és valósághűbb kihívás érdekel az autó vezetése és versenyeztetése tekintetében, akkor óhatatlanul ide fogsz tartozni...előbb vagy utóbb.
A keményvonalas szimes helyzet nem fog kialakulni ha egy játékkal játszol évekig, mert nem a játék a lényeg, hanem az az érzés megismerése ami miatt a 'HC szimes' csapaton belül is állandó téma a gumitapadás, a kézi váltás, a nézet...stb.
tehát hiába játszol éveket a Colin McRae 5 részével, akkor csak arról a játékról lesz nagyon jó ismereted, de hiányzik belőle az összehasonlítás mondjuk az R.B.R.-val, vagy éppen a Dirt-l.
Ez inkább egy törekvés, ami kitermeli magából az eredményt...és az ilyen emberek szoktak egy társaságba csapódni, vagy tartozni...mert itt közös a téma. -
Screenracer #5977 Szóval, ha én sok időt eltöltök, mondjuk a CARS-szal, akkor hivatott vagyok szakértőként kijelenti, hogy a CARS egy HC szimulátor, már most is ebben az állapotában. Mivel 2011 óta minden héten szedem az új buildeket és rovom a köröket így nem hiszem, hogy bárki is hivatottabb lenne nálam jobban véleményt mondani róla. És mivel én akkor ebbe klubba tartozom és idejön a HC szimes klubból valaki savazni a CARS-t az csak irigységből teszi és azért mert féltékeny és attól fél, hogy ledől az eddigi státusz szimbóluma. Értem, köszi.
Mellesleg egy HC szimes nem tudja, hogy milyen platformon mire számíthat vagy csak azért hasonlítja össze az ő kedvencével, hogy abból is látszódjon, hogy ő milyen elit társasághoz tartozik?
A sznobság minden körülmények között csak negatív előjellel érthető, mert csak egy felvett póz és nincs mögötte semmi valós tartalom. Persze mindenki úgy értelmezi ahogy akarja, főleg úgy hogy őrá ne lehessen ráfogni. ;) -
#5976 Azért a második mondatoddal sok gond nincs ám :)
Mivel a HC szimesek elég sok időt töltenek a kedvenc közös foglalatosságukkal, így természetesen meg tudják ítélni mi az a szim és mi nem az (a top 5-ben nincs is vita, pedig változott az elmúlt évek alatt), csak természetesen a rangsorban).
Ami alatta van az sz@r, mindent kipróbál amit csak lehet, mert keresi a legjobbat, azért keményvonalas szimes,...vagy éppen mert kicsit besokallt, ezért nyom valami szórakoztató csicsa autós játékot, sok mindent kipróbál, de végső soron megmarad annál ami igazán leköti, azaz a 'HC szim'.
Aki klubbon kívül érzi magát, az persze savazza a klubbot, vagy mint egy klasszikusban: 'nem akar olyan klubba tartozni ami felvenné tagnak'
Szal szerintem nincs sok baj a mondattal, pedig sznobságnak tituláltad, negatív előjellel, holott mind minden hasonló érdeklődésű ember, csapatban érzi jól magát, és mivel ezzel töltik az idejüket, természetesen van rangsor is, és van ami szim és van ami csicsa autós játék.
Ebben sok kivetnivalót nem látok, számomra absz. mást jelent a sznobság.. -
Screenracer #5975 "Imádom ezekben a real driving cuccokban, hogy a fű ugyanúgy tapad mint az aszfalt. Cars ellen jó lehet a saját kategóriájukban..."
Lehet, hogy Forza 5-re értetted, de rögtön mellé is társítottad a CARS-t, mintha ugyanaz a kategória lenne. Ha nem tudod mit írsz, inkább semmit se írjál. Forza 5-ben lévő hibák nem zavarnak, mert konzolom sincs, szóval leszarom. Nem lehet minden autósjáték autós szimulátor.
Sznobság: Vagy csak felveszi azt az "imidzset", mintha ő egy elit klub tagja lenne (HC szimesek) és minden szar ami szerintük ez alatt van és természetesen ők állítják fel ezt a rangsort is.
-
Timbu #5974 Elég jó ez az LFS-es topic. Említik benne a SimBin-t meg Ian Bell-t is. Bár ki tudja, hogy mi igaz belőle... -
precise #5973 elitista sznob, ez jó :)
a füvön tapadást a forza5-re írtam, de ha neked nem tűnt fel a videóban, vagy nem zavarta a szemedet akkor kettőnknek nincs miről beszélgetni. Én elitista sznob vagyok mert ezek zavarnak egy hc szimnek reklámozott aaa+++++ címben, de akkor te mi vagy ha neked ez nem számít, igénytelen?
A Sznob jelentése az én tudomásom szerint az, hogy elhisz mindent a reklámoknak és akár 5x-ös árat fizet olyan dolgokért aminek jó a reklámja és ezáltal a neve, miközben kevesebbet nyújt a saját kategóriájában a többi kevesebbet reklámozott terméknél. Tehát olyan dolgokért fizet amit meg sem kap, mindezt azért teszi mert az menő vagy ilyesmi.
Forza/GT: Real driving szimnek van reklámozva de egy negyed annyiba kerülő cumó a real driving kategóriába megeszi reggelire, csak annak épp nem kerül többe a reklámhadjárata a fejlesztési költségénél. (lsd még CoD vs ArmA sorozat).
én vagyok a sznob :)
wiki részlet:
"Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik. Ez a fajta sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog. Ilyen az álintellektuális, vagy az álgazdag ember."
Azaz, megveszi a real driving szimet konzolra mert valami B kategóriás volt f1-es versenyző azt mondta hogy ennél élethűbb nincs, joypaddal tolja, easyn segítságekkel, legyőz mindenkit az 5 körös -a játékban endurance futamnak nevezett- versenyen, majd azt mondja a haveroknak, hogy a világ legélethűbb szimulátorában jobb köridőket ment mint schumacher a valóságban.
-
Screenracer #5972 Az LFS-t ki is felejtettem, de személyszerint még azt érzem leginkább valósághűnek. Azt tényleg nem ártott volna továbbfejleszteni. Vagy ha Scaven nem bírt el vele adta volna el és mára lehetne egy ütős szim ami arra épül. De egyébként is csak azt látom, hogy a "TOP 5" szim már több mint egy évtizede ott van és azóta sincs egyik se kész még mindig csak hegesztgetik, toldozgatják őket. -
Timbu #5971 Az azért én is gondolkodtam, hogy "Top 5 szim", mert nincs is nagyon több. Hacsak nem vesszük külön az összes SimBin játékot meg az rFactor modokat.
De egy átlag rFactor modnál a CARS simán jobb lesz. Azt ne mondja senki, hogy pl. az F1RFT hardcore szimuláció. A Race sorozat egyre öregebb, az LFS meg megragadt a tíz évvel ezelőtti szinten (azt azért máig nem értem, hogy még időben miért nem licenszelték a motort senkinek). -
Screenracer #5970 -
#5969 És még te beszéltél nekem értelmi színvonalról:D -
Screenracer #5968 A múltkor azt mondtad, hogy a CARS arra jó lesz, amire szánják. Mivel szimulátornak szánják így egyet is értettem veled.
Melyik is lenne az az 5 szim? iR, nKP, rF2? ??? Ezek közül is csak az egyik lehet szim, mert merőben eltérő vezetési modell van mindegyikben, de mint tudjuk a fizika Amerikában és Európában is ugyanazon alapelveken működik. Tehát melyik mit szimulál? És melyik az amelyik a legélethűbben hasonlít a valóságra?
Ha a CARS arcade, akkor még rakjál mellé néhány hasonló arcade játékot amiben van gumifizika. És mióta van tapadás a füvön a CARS-ban?
Imádom az ilyen elitista sznob dumákat. -
#5967 A grafika miatt felesleges volt, igy a videon egy az egyben ugy nez ki mint a GRID2 :) Mozgasra valamivel jobbnak tunik, de ranezesre hasonlo fun kategoria:) Valszeg, szokas szerint, a tartalom lesz az egyetlen irigylesremelto benne;P -
precise #5966 Imádom ezekben a real driving cuccokban, hogy a fű ugyanúgy tapad mint az aszfalt. Cars ellen jó lehet a saját kategóriájukban, de szim kategóriában a top 5 pc-s szim ezt megeszi reggelire.
Amikor az eleje felé megy át a hídon az meg elsőre olyan feeling volt mint c64-en az outrun europe, esküszöm hirtelen valamiért az villant be, de fogalmam nincs miért.
Tény hogy játékon kívül mikor az ember autót választ akkor odabasz grafban, de nem érzem a next gen feelinget játék közben, ha nem mondjátok simán elhittem volna hogy ez xbox360. Mondjuk az én szemem az érzéketlen a pálya mellett lengetett zászlókra meg a sok ilyen effectre. Persze a vevő közönségnek ez kell. -
#5965 Jajj ne. Csak a grafika miatt tettem be, hátha valakit érdekel. Aki eddig sem kedvelte a szériát ezzel sem fogja, mert ugyan azt a vonalat követi. Aki eddig sem próbálta az most is sületlenségeket beszél róla. Még hogy Grid :I
Mi a jó istenért ne csúszna az autó ha túlmegy a tapadási határokon a kanyarokban? bénán játszott, mint ahogy szokás ilyenkor minden jöttmentnek. Semmi más nincs ebbe. Bármelyik szimmel tudok ilyet csinálni és legridezni.
Amúgy ABS, TC, Stability OFF volt. Egyetlen dolog amit nem tett rá a szimulációs kormányzás. A standart mód jóval megbocsájtóbb.
Na mindegy, kár volt, már látom, bánom. -
#5964 Nem könnyebbre tolta hanem nehezebbre (Expert) majd azt állítgatta Manuális váltóra, és ennyi.
Nem tudom, hogy Expertnél lesz még valamilyen szimesebb beállítás de ha nem akkor ez harmatgyenge lesz szerintem. Gondolom még változtatnak ezt-azt, mert nem hiszem hogy ez lesz a végleges verzió. -
#5963 Igen csúszkál, de valami könnyebb fokozatra tolta. Szerintem nem lehet ez rossz szimlulátor modban, vagy mi van ebben. CARS nekem élvezhetetlen ffb-től a gumiig :D
-
#5962 Ezt komolyan írtad?
A CARS ehhez képest szimulátor. Olyan mintha valami csúszós taknyon menne az autó és állandóan keresztbe szeretne menni.
Majdhogynem GRID szintű :D -
#5961 Jó ez, nem rossz ... CARS jelenleg úgy nagy átlagban sokkal idétlenebb fizikában ... -
#5960 Első nextgen fecske. -
precise #5959 Bedobjak egy kis konzolos témát?
-
#5958 Na, erre aludj azért még egyet ! :) -
GPx8 #5957 Nem ártana...