Project CARS - PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GerY5
És akkor most valójában mindenki csak találgatott, hogy melyik program pontosan mibõl mit, hogy számol...

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

lac coo
Konzol elõtt akkor üt a cucc, ha elsõre karrier modban világbajnok lesz, és nem kell 10 000 km-t (!) menni mire végre elfogadhatóan tudja kezelni az autót ! 😊

Mert az árkád után nem megy olyan egyszerûen, mindenki emlékszik hogyan kezdte, egy egyszerû pillangó váltogatás is hetekbe telik profi szinten begyakorolni !!!

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
A "gyenge fizika" az, amikor valamit csak 1-2 dinamikus adatbol es/vagy 1-2 "statikus" alap torvenyszerusegekbol szamolnak.
Pl. "egyszeru" FFB szamitas: -irany*sebesseg*suly 😊

A bonyolultabb FFB-nel mar edemesebb hozzacsapni nehany dinamikus adatot is: kerek atmero (gumival), -suly, -keruletisebesseg, gumi-fizika (nyomas-, tapadas-, profil valtozas stb.) auto sulypont valtozasok, csavarodasok, dolesek, stb 😊
lac coo
Húú..hány éve reménykedünk benne, hogy a szép csilli-villi álomjátékoknál ott lesz a bûvös "HC simulation" gomb ?! 😄DD

Pedig egyetértek veled, sokan tudnának baromi jó fizikát csinálni, pl Codemasters, csak valahogy van egy ütõs alap 2 azt árkád nem árkád azért érezni alatta ....) butára csinálják, mert az kell, letojják hogy van akit érdekelne a komolyabb része is ...

Alex: hát igen, de ha annyira meg akarja mutatni, akkor hülyeség lenne a fizikát tudatosan butítani konzolra, hiszen amíg bizonyos szemszögbõl érthetetlenül gyenge a két nagy konzolos cím, addig kéne odabaszni a konzol piacon. az kell, hogy ha leül a gyerek a gép vagy a kormány elé, akkor üssön a cucc, legyen nagy a kontraszt vezetési élményre.
azt meg én még mindig nem hiszem hogy a konzol kevés a jó fizikához. egy jó PC-nek a grafikájához az, de nem egy jó fizikához.

a segítségek jogosak, de azok a PC-seknél is kell, mert ugye PC-n is sok a kontrolleres, egeres, billes arc.

egyébként ha véletlen találkozol azzal a topiccal érdekelne, hol van. 😊 így elsõre lehetetlennek tûik a megkeresése.
lac coo
Mint rF1 ! Van alatta cucc rendesen, mindenki másként oldja meg a dolgokat, nem lényeg, hogy rF-ban "kamu " sok minden, De a gumifizika egy nulla 4 Aki átül rF1 után LFS-be, (mint én hajdanán ...) az rohadt módon tud csodálkozni, hogy ilyen is létezik 😉

Fehercsoki
Dehogynem, én most vettem meg az rF2-t, és jelenleg tökéletes ez a játék nekem minden tekintetben.

lac coo
Leszarja mennyit ad el 😉Biztos marad neki valamennyi, de nem a profitra hajt.
Ahogy írták: egy fanatikus ! Hobbiból kezdte az egészet, kíváncsi volt tud-e olyan jó fizikát írni mint GPL . ( Máig azt mondja , olyan még egyszer nem lesz, utolérhetetlen ...). aztûán valami pénzecske csak folydogált, így elég szépen be tudta fejezni Netkar Pro-t .AS-re meg tuti van már eleve forrása .
De a fizikából nem fog engedni egy bitet se az tuti !!! 😄DD

pont az az elõnye... hány moddolható játék kell még? rF2, AC nem elég?
Fehercsoki
Igen csak olcsóbb ha nem akarnak jobb fizikát, de persze én is nagyon örülnék ha igazi HC szim lenne mint amilyennek ígérték, bár a moddolhatóság hiánya elég nagy gond nekem.

ezzel megfogtál ezlessz a választás. ha Team memberre fizetek be akkor ez csak egyszeri vásár vagy buildenként kell újravenni?

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

GerY5
Tetszik ez a "fizika így, fizika úgy" vonal, amit itt a tisztelt hozzáértõ urak elõadnak. Egyet áruljatok már el: mi az, hogy "gyenge fizika"? <#vigyor3>

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

Alexease
A CARS csaloka, ebbol meg barmi lehet😉 A mai gepekre mar "egyszerubb" jo fizikat irni. Ha Bell komolyan gondolja, "csakazertis" meg akarja mutatni, ala tudnak tenni valami komolyat. 2 ev alatt ossze lehet hozni valamit, nekik van penzuk, emberuk es lehetoseguk is.

Az eladhatosagra mar nem erdemes hivatkozni, mert ha valaki jo fizikat (tud) ir(ni), akkor ahoz a jo segitesgek osszehozasa sem jelenthet gondot😉

Az eladhatosagot a konzol jelenti (lehet tolni a segitsegeket), de arra (ha eleg jo az engine – es a technikai infokbol itelve eleg modularis lesz) mehetnek az egyszerusitesek is (fizika, grafika). Errol van is a WMD forumban egy topic, talan Bell irt valamit a konzolos verziok egyszerusiteserol.
Fehercsoki
Jelenleg ami játszható és nem elavult, az ez meg rFactor 2, de gamepaddal a pCars-t ajánlanám, rFactor 2 az más kategória.

Fehercsoki
Sokan tolják gamepaddal, ha LFSnél és rFactornál gyengébb fizika(LFSnél jóval, rFactornál meg picivel gyengébb) megfelel, akkor megéri a pénzt, te tudod hogy mit vársz el tõle. Mert egyébként jó játék, gamepaddal is élvezhetõ(sõt legjobb idõket gamepaddal futják), sok pálya és autó lesz, sok feature.

tudnál mondani egy-két alternatívát? (készebb programok)

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

biztos megoldható, de a fizika és a pályák még elég félkészek, az AI-ról meg még pár dologról nem beszélve. kipróbálni ki lehet, de szerintem ha gyakorolni akarsz akkor még várj ezzel egy kicsit, vannak készebb programok még ennél. és mivel a fizika még néha elég kiszámíthatatlan lehet, a gyaksidnak is árthat
Fehercsoki
Én a legrealisztikusabb élményt keresem egy szim-ben(ezt pedig fizika által lehet elérni), a közösségi funkciók annyira nem érdekelnek, a ligák úgy is meg fogják tudni szervezni a saját versenyeiket, nem kell ehhez plusz funkció, szóval részemrõl egyelõre az rF2 a nyerõ.(AC még soká jön és idõjárás nem lesz, valamint ki tudja mennyire lesz modolható, nKP-hez sem jött sok minden pedig adtak ki hozzá valami SDK szerûséget, GTR3-ról meg SEMMIT nem tudunk)

hát nem tudom két évig toltam aktívan, nekem bejött. de itt is érvényes az, hogy hiába költenek a fejlesztésre, sufnituningra (fizikára) egy csomót, csomó számolással, lehet valaki pár trükkös kóddal "véletlen" jobban beletalál a tutiba, és nem is ment el a fejlesztésre csomó minden. meg hát engem ugye nem az érdekel, hogy milyen kódok futnak a háttérben, hanem az eredmény. 😊
Sziasztok!

Utánanéztem ennek a játéknak (tudniillik szeretem az ótós játékokat), de nem vagyok az a vérSim-es. Egy dualanalogos paddal tolnám, egy team member-es licenszre fizetnék be, és arra lennék kiváncsi, hogy élvezném-e eddig rfactor, lfs-t toltam tetszettek csak kicsit már elavultnak tartom õket. Kérdésem, hogy megoldható-e itt a gamepad konfigurálása illetve vannak-e bekapcsolható segítségek?

Köszöntem : )

Alexease
Kaemmernek (Papy/iR) "szerencseje" volt, hogy vissza tudta vasarolni a sajat engine-jet, volt annyira jo hogy hosszutavon hasznalhato legyen, de uj/atrairni mar nem maradt ido/penz😉 ~3 ev alatt a rendszert epitette ki, azota folyamatosan piszkalja, egyszer "ujrairodik", de ez naluk a mukodo rendszer miatt evek kerdese😉
tévedsz. aki szimezni akar, ÉS (nem vagy!) ezeket is szeretné; "a dinamizmus, a sok pálya, a grafika, a rendszer, a közösségi funkciók és egyeket miatt.", annak bizony kilõve az

1) AC:
barkács, lesz hozzá 10 db gyári pálya, dinamizmus idõjárás terén az elején nulla (Kunos mondta!), utána lehet hozzáhegeszti az idõjárást, beleteszi, de az megint még jópár hónap (akár fél év...) és akkor hol van még a megjelenés, valamint érted, ehhez neked kell töltögetned, keresgélned a pályákat, mert olyasmi akar lenni, mint az rF2.
közösségi funkciók lehet lesznek (de valszeg csak gyári pályákhoz toplistás idõk - esetleg...), de tuti nem lesz annyi mint a pCARS-ban.

2) rF2:
jó fizika meg FFB, mint az AC-nál, de szintén barkács, áll az amit oda mondtam, miközben itt játkon belüli közösségi móka NULLA lesz.

3) GTR3:
ez lehet a legjobb, legösszetettebb, okos AI, idõjárás, közösségi cuccok, raceroom-os toplistás idõkkel, profilokkal. de messze van még. Engem ez vonz leginkább az új GT, Forza és CARS mellett.
A motorja pedig adná magát, elvileg az elsõ konzolos próbálkozásuk (lizard engine) továbbfejlesztése. ha PC-re kijött, remélem betörnek a konzolos piacra is, hisz a motor adná magát.

szóval nehogy azt hidd, hogy aki szimezni akar (mint én), annak csak a fizika számít azt semmi más. nekem már nincs kedvem pályákat keresgetni, töltögetni, (hanem ehelyett is) szeretnék haverokkal szórakozni, ghostokat betölteni, megdönteni, szeretném látni a top idejét, megdönteni, versenyezni, taktikázni a gumikkal etc...
"az iRacing a már mittudomén hány éves GPL/Nascar motorjával fut végeredményben, csak folyamatosan pofoznak rajta."

pont azért olyan amilyen...

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

nah igen. 😄DD

Fehercsoki: Nem bántásból, de ha te HC szimet vársz a pCARS-tól, akkor jobb ha törlöd a favoritok közül a topicot. 😊 És itt nem a pCARS-osokat bántom, meg lehet jó lesz ez a fizika, de mint mondtam, itt amennyi járgány és tartalom lesz rá, meg ahonnan várnak nagy bevételeket, meg úgy alapból, ez mint írtam nem egy két-háromfõs (vagy max 10+ körüli, mint az rF2-nél) garázsprojekt.

Valamint nehogy azt higgyük, hogy valaki feltalálja a spanyolviaszt újra és újra - már a fizikát illetõen. az iRacing a már mittudomén hány éves GPL/Nascar motorjával fut végeredményben, csak folyamatosan pofoznak rajta.
Szóval azért mert jön egy új cím, amiben lehet finamhangolnak etc, és lehet kicsit jobb az FFB meg ilyesmi, de nehogy már valaki kukázzon egy pár éves szimulátort fizikai szempontból. 😊
GerY5
Fenébe... <#szomoru1>

Fehercsoki
Aki szimezni akar az 1,5 év múlva már AC/GTR3/rF2-t fog tolni ha a pCars csak simbin szintû fizikát tud majd felmutatni, így értettem...

GerY5
Szerintem is kevés a pálya:

"a dinamizmus, a sok pálya, a grafika, a rendszer, a közösségi funkciók és egyeket miatt..."

Csak jelzem, hogy ezek közül eddig csak a grafika valósult meg... 😊

GerY5
Csoki úgy értette, hogy 1-1,5 éven belül az LHC-ban megfejtik a Higgs-bozon titkát, és újra kell majd írni a fizikakönyveket, ezért az addigi szimek mennek majd a kukába...

Fehercsoki
A szimes rétegre céloztam, leszarom hogy kik need for speedeznek meg forzáznak.

az elsõ mondatom végére pont került volna normális esetben. 😄
jaj, ezt ne... Senkit? Felvilágosítsalak, hogy PC-n is sokkal többen játszanak arcade autós játékokkal, mint komolyabb szimekkel?

a pCARS meg nem abból a 10.000 szimes arcból akar megélni...
a pCARS simbines fizikával is már aratna konzolon, és ez a lényeg. és PC-n még két három év múlva is baromi népszerû játék és szimulátor lenne, a dinamizmus, a sok pálya, a grafika, a rendszer, a közösségi funkciók és egyeket miatt...

Még hogy sehol nem lenne...
Egy gamer magazint itt emlegetni teljesen felesleges és nem is releváns. Nyilván nem a gamestar (aki azokat sztárolja akik fizetnek érte) újságban/oldalon fogsz olvasni egy olyan játékról ami egy olyan sub-kultúrát céloz meg mint a mienk. Annak azonban nagy az esélye, hogy az ezt a topikot látügatók 80+ százalékának meghatározó lesz.

Az már más kérdés, hogy mi a játékos közösség kb 5% százalékával gondolkodunk hasonlóan. A hozzászólásaid kb olyanok mint amikor ARMA topikba betévednek a COD fanok. (na jó te azért jobban képben vagy, csak sokszor feleslegesen koptatod a billt)

Fehercsoki
Konzolon biztos jó lenne a simbines fizika, de PC-n 1,5 év múlva ez senkit nem fog már érdekelni.

Egyébként én még a buta Ai miatt félek.
GT5-nél mi van? Nem csinálnak jóformán semmit. Mármint nem sokat. Mondjuk értem is az okát. Általában az van, hogy különbözõ kocsikat basznak egy futamra, azok meg a teljesítménybõl adódó különbségek miatt nem nagyon harcolnak komolyan egymás ellen. Azaz én elindulok egy 600PP-s járgánnyal, a gyengébbeket simán "letolom", az erõsebbekkel meg harcolgatok lehet egy keveset, de itt nincs az, hogy 5-8 ember egymás seggében, 2-5 tizednyi különbségre egymástól autózza végig a versenyt. 😊

Persze ha lehet majd csak egyféle járgányokkal is bajnokságot tolni, meg etc, akkor még jó is lehet.
mi értelme lenne? azért az a Simbin a mai napig a lgjobb a poacon összerakottság terén. Nagyon jó AI, minden pályán, minden kocsinál, licenszelt tartalom, nagyon jó pályák, jó hangok, jó FFB. Ez így egyben nincs meg sehol. Oké, a grafika nem az igazi (shaderek, HDR), de ezen kívúl fasza.

Ez a Simbin-es fizika+FFB jobb mint a GT5 vagy a Forza4, tudom vezettem õket (Forza-t nem), szóval ha már csak ennyire futná az is bõven elég lenne, hiszen a játékot úgy is elsõsorban a grafika adja el és a körítés. Mármint a nagyobb tömegednek.

Azért ne hogy azt hidd majd, hogy a pCARS csúcs-szimeket alázó fizikával és FFB-vel fog elõjönni, nincs értelme annyi idõt, és ezzel pénzt belefeccelni, az Õ konkurenciájuk most a Forza és a GT, azokat kell túlszárnyalni ahol csak lehet. és ez egy Simbin-es fizikával, FFB-vel már sikerülne is. Mondom, én akkor már rohadt elégedett lennék.

És lehet az AC, GTR3 meg rF2.. etc jobb lesz fizikára, FFB-re mint a pCARS, de nem lesz ennyire közösségi, ennyire sokpályás, ennyire dinamikus és szép. Ennyi.
Totti5
Ezeket a beböfögéseket nem szeretem és látom nagyon ki vagyok innen utálva és elkönyvelve valami casual baromnak, szóval -fav.

ui: Nem a GT5 hanem a Forza 4.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Én faszbúkon követem õket. Kimondott 1 fanatikus, szimpatikus csapat, akik kormánnyal kelnek/fekszenek. 😊 Drukkolok nekik!

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

alapból nem lesz, láthatod, láthattad nem promozták vele és egy interjú alatt már elmondta kunos késõbb majdnem tuti belerakja, de az megint egy fél év, az tuti...
Fehercsoki
Egy egyszerû esõt bele lehet tenni, de az rosszabb mintha nem is lenne.

#2711 Minden szimesnek meghatározó lesz, persze neked aki szerint a GT5 a szim annak nem.

Totti5
AC kinek lesz meghatározó? én azért olvasgatom a szimekrõl a dolgokat de ahogy itt lett emlegetve innen tudtam meg hogy ilyen létezik. Egyetlen gémer oldalon egyetlen videót, egyetlen hírt sem láttam róla az elmúlt években pedig sokat olvasok mind itthoni mind külföldi lapokat.

Persze ha valami 10 ezres réteget céloznak meg akkor ok, nem kell tudnia róla senkinek.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Én azért csodálkoznék ha AC-ban nem lenne egy egyszerû esõ ....

Fehercsoki
Ha a Simbin jelenlegi szintjét hozza fizikában akkor annak mi értelme lenne? A új szimek (rF2,AC,GT3) mind messze lehagyták/le fogják hagyni azt a szintet, szóval fizikában még úgy is nagyon el lenne maradva.(persze a mostanihoz képest az is nagy elõrelépés lenne)

Pedig valóban nem szeretik. Mondjuk GT5-ben vicc mennyire nincs törés. Mondjuk annyira nem hiányzik, mert egy szimulátornál nem a legfontosabb szempont, hiszen általában nem mész neki a másiknak, és nem mész 200-al a korlátnak/falnak, de azért jó lenne.

AC túl van azért hájpolva. Jó lesz, lehet, de egy rF2 addigra faszán kész lesz, szebb is lesz, esõ is fasza lesz (szvsz már most is az lehet a videókat elnézve), és bizony tartalom tekintetében is azért készülgetnek a nem is olyan rosszul kinézõ pályák rF2-höz. Járgány meg már így is van bõven benne, hát még mennyi lesz. 😊

Ezzel szemben az AC-ben az idõjárásról csak álmodozhatunk egy ideig, ahogy a megjelenés is valószínûleg év végére csúszik.

pCARS nagyon nagy kérdõjel. De szerintem annak még 1,5 vagy inkább két év a megjelenésig. Ha egy Simbin szintet hozna konzolra (fizika, AI, FFB, hangok), ilyen pöpec grafikával, akkor én kidobom a GT5-öt a kukába... 😄
A gyárak tényleg nem engedik, ill. korlátozzák.
Amúgy megnézném azt a gépet ami kiszámol egy rajt utáni 10-es karambolt ilyen részletességgel, mondjuk esõben... 😄

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Ez a GT fanok+"Pónifóni" dumája volt idáig, hogy azért nem volt benne törés mostanáig... 😄
Erre gondoltam:

Nem rossz ez. A következõ évek meghatározó szimulátora a pCARS és az AC lehet.
Ami "aggaszt" az a törés modell. Olyan törés modellt ne is várjunk mint az alább linkelt technikai demóban! Szvsz. fõleg a licenszelt tartalmak miatt nem lesz ilyen. Mint szólna mondjuk a BMW, ha a net tele lenne az ijesztõen reálisan sz*arrá tört autóival??? 😉

Fehercsoki
Nem rossz, ezt most rakták bele? Csak ez a sérülés van benne hogy leesik a kerék?

lac coo
Láma formula kínálja magát , hogy kipróbáljam : 😊)))