19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#6276 Ez a Capri valoban hasznalhato.
Az E30-at nem probaltam, de a garazsban erdemes megnezni a gumivalasztekot is, ha van hozza tobb, talan valamelyik hasznalhato. Bar ha felfuggesztesbol borul, akkor teljesen mindegy:DDD -
#6275 Egész élvezhető köröket lehet menni ezzel. Persze csak a többihez mérten ( még az SLSL ilyen )
E30-as Bömbi még mindig minden kanyarban borul már 1 hónapja... vicc. -
GPx8 #6274 A FlatOut2 nagyon jól futott gyengébb gépeken is, ahhoz képest, hogy mit tudott. Kiváncsi vagyok, hogy ez is olyan jól optimizált lesz-e? Ha igen, akkor "kötelező" darab. -
#6273 Brutális. -
#6272 "nextgen" törés zúzás a Flatout készítőitől.
Impresszív. Nagyon várós.
-
#6271 Azt nem irtam, hogy nem tesztelnek semmmit, mert azert vannak dolgok, amelyeket nem is lehetne felkeszen kiadni:) A napi program kodokat nem fogjak feltolni, mert semmi ertelme.
Amire irtam, az mar a beta teszt, vagyis nem tesztelik hulyere mielott kikerul, a lenyeg hogy mukodjon a csomaggal. -
Zsoltee_a_bator #6270 A ketto nem zarja ki egymast. Lehet folytonosan napi buildeket csinalni es ekozben hetekig tesztelni egy adott "publikus" verziot egy branchen. -
#6269 A CARS-t igazabol naponta build-elik, nem csak hetente;) Vagyis ezalapjan meg huzosabbnak kellene lenni a dolognak. De megsem az. A forum alapjan sok kulso emberrel dolgoznak, akik foleg a tartalmat gyartjak, mashogy nem menne a dolog.
De ez az engine mar nem a regi rendszer, ez teljesen script alapu, modularis, nem kell mindig az egeszet ujraforditani es epiteni. Increment build, vagy akarhogy hivjak (:D), foleg igy Steam-mel, valszeg egyszeruen megoldhato.
Raadasul ez egy IGAZI beta-teszt folyamat, nem olyan mint az rF2. Itt minden „megjelenes” valosan nyers, minden felahasznalo azt kapja ami eppen van. Ha bugos, nem mukodik, fake, akkor ez van, ez igy mukodik.
Attol mert naponta/hetente kikerul egy build, az nem azt jelenti, hogy azt elotte leteszteltek, hogy rendesen mukodjon, es hogy jol tudja hasznalni az „elofizeto”.
Ennep eppen az a lenyeg, hogy az „elofizeto” tesztelje, ne 10-20 FIZETETT teszter csinalja, hanem tobb ezer aki FIZET a lehetosegert:D
Az rF2 is beta, de az mas. Ott minden build egy hetekig tesztelt program, amikor kiadjak, lehetoseg szerit minnel jobban mukodnie kell. Ha ott valami bugos, nem jo, fake, akkor az valoban fejfajas a cegnek.
-
Zsoltee_a_bator #6268 Buildek kozott valoszinuleg sehogy. :) Continous integration ma mar alap. Leginkabb olyan projectekben latom ennek a hianyat, ahol tul sok a "dinoszaurusz" fejleszto - esetleg par kezdovel kombinalva. RF2-nel legalabbis tuti nagyon hosszu a release ciklus - a build szamokbol kovetkeztetve (keves verzioszam megy el 2 publikus verzio kozott es jopar verzio tuti bugfix-ekre megy el az utolso elotti pillanatokban) -
#6267 Hat ha nem futna minden egyes , akar a legaprobb valgoztatas javitas utan, akkor ok hogy tesztelnek ? :) -
Zsoltee_a_bator #6266 "Mivan? Nem látod a negatív oldalát annak, hogy hetente kiadnak egy buildet? Na ne mond már, hogy nincs... Pont ez az amit írtam, hétről hétre futtatható állapotba kell hozniuk a cuccot, kinyomniuk, kommunikálniuk. Ez pedig idő. Sok idő."
Hidd el, hogy sokkal tobb ido es melo, ha hosszabb idore kikerul a "futtathato allapot"bol. A folytonos release nem lassit, hanem gyorsit. Persze amennyiben rendesen fel vannak allitva a folyamatok, de ez manapsag alap egy komolyabb projectnel. -
#6265 Ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám ma ez a trendi szöveg, az élethű fizikai modellezés már nem elég .azt már mindenre odaírják, senkit nem hat meg :) -
#6264 En nem mondtam hogy atlagos:) Attol azert messze van.
Minden ceg scannelt palyabol szeretne epitkezni, csak hat ket dolog hatraltatja oket: penz es ember. Aztan meg egy kis penz:D
Az iR-nek azert volt fontos, mert komolyabb celokra is terveztek, igy kenytelenek voltak.
Az AC-nek szerencseje van, de nekik csak Olaszorszag es kornyezo Europa. Amcsi palyakat nem fognak belerakni:)
Max ha megveszik a scant. -
#6263 rFactor 2, Gran Turismo, Codemasters, Simbin, SMS játékok nem használják.
Szóval annyira nem átlagos dolog, pláne egy "tömeg"játéknál. Ez mindenkép dícséretes hogy erre is vették a fáradtságot, mert nyilván az átlag player még a pályákat sem ismeri, nem hogy azt nézi hogy mennyire valós:D:D:D -
#6262 Ma mar eleg „olcson” es gyorsan ossze lehet hozani a scan-t, ahogy Lac is irta, gyorsabb, egyszerubb, pontosabb dolgozni vele.
Amugy sok palyanak eleve meg vannak mar a scanjei (megvasarolhato, licenszelheto stb.), igy sokszor meg scannelni sem kell.
Az iR-nel azert maceras a dolog, mivel ragaszkodnak a sajatjukhoz, ok akarjak csinalni, igy utazgatni kell, sok eroforras es penz. Mivel az iR-meretu ceg ezred annyit forgalmaz mint egy Forza, es persze a rendszer is teljesen mas, igy ok nem nagyon ugralhatnak.
Pl. Long Beach, ami 5 eves scan, a mai napig nem tudtak osszerakni, mindig volt valami mas dolog (es/vagy az engine sem birta vlna korabban).
Elvileg ugyanaz lesz, mivel scan, max annyi kulonbseg, amit azota atpiszkaltak a palyakon (nyomvonal, kerekvetok, epuletek, fak, reklamtablak akarmi);D
Plusz a modellezes is sokat szamit.
Ha van a cucc mogott brutal engine es ember, akkor pl. a fakat akar egyenkent is megcsinalhatjak, teljesen egyedi kinezettel, modellel, texturaval stb;)
Ilyen az iR-ben vag az AC-ben egyelore sokaig nem lesz;D
De a Forza-ba a sok penz, ember, uj gyors gep, korlatlan optimalizalasi lehetoseg miatt, ha nem is 100%-ban, de megcsinalhatjak minnel jobbra.
Ott elsodleges a latvany es a hangulat.
Amugy tobb magan palya is keszult es keszul is az ISI cuccokhoz, csak hat magan embernek meg huzosabb osszehozni, csak 1 oda-vissza ut 2 embernek, valami tavoli helyre, a cuccokkal egyutt, 1 evnyi fizetes:D -
#6261 Hülyegyerek szintet hanyagolhatnád. -
#6260 Valszeg ez ma már elvárás, olcsóbb, gyorsabb dolgozni vele ...
-
#6259 Ebből is látszik hogy a forza az igazi szimulátor!!!444 -
#6258 El ne átkozz, csupán érdekesség.
Ma lett megerősítve hogy a Forz 5ben az összes pálya lézerszkennelt. Kíváncsi leszek hogy az Iracing Laguna Seca, vagy Spa mennyire hasonló a Forza 5ben levőhöz. ( avagy nem:D ) -
Screenracer #6257 Ááá. Ehhez most nincs kedvem. Minenben igazad van. Lépj tovább. Csá. -
unrealnoise #6256 No, félreírtam vagy értetted, de én a wmdportálra írtam, hogy bukás. Hiszen senki más nem kezdett a WMD alatt közösségi játék-fejlesztésbe. Ez a platform halott. A Kickstarter kivégezte.
Az anyagiakat nem is értem, hogy kérdezhetted.
"TOTAL FUNDS: 3,794,590 €
Members Total: 2,294,590 €
Slightly Mad Studios: 1,500,000 €"
Ott van a WMD alatt lévő fórum tetején. Az SMS 1,5 millával szállt be, szóval szép kis pénz az is. Az, hogy ezt honnan kaparták elő, már más kérdés, de akkor is, sajátjuknak tüntetik fel.
"Egy béta teszt egy-két hónap legfeljebb és az már csak kapkodás lenne, ez meg így végigkiséri a fejlesztést, tehát sehogyan se látom ennek a negatív oldalát. :)"
Mivan? Nem látod a negatív oldalát annak, hogy hetente kiadnak egy buildet? Na ne mond már, hogy nincs... Pont ez az amit írtam, hétről hétre futtatható állapotba kell hozniuk a cuccot, kinyomniuk, kommunikálniuk. Ez pedig idő. Sok idő. Nem hiába csúszott át 2014-re.
Amivel egy baj van, hogy idén pl. sokan megvették volna a grafika miatt is, még azok is akik nem annyira szimbuzik, csak bejön nekik a csicsa, de 2014-re (HA kész lesz jövő év végére?!) az a grafika amit képviselni fog, már nem lesz kiugró. Jön az új Forza, jön a GT6, jön a The Crew, jönnek új NFS-ek, és oké, hogy ezek egy részével nem konkurál, de potenciális vásárlóktól esik el a fejlesztési idő elhúzódásával.
Ez pedig baj. Én Team Member vagyok, és én amíg PC-n játszottam, nem nagyon élveztem a lehetőséget, hogy hé kipróbálhatom a játékot. Mert a fizika botrányosan szar volt.
Anno benne voltam az iRacing megjelenés előtti BETA tesztjében, nah annak már volt értelme. Játszható, emészthető volt, lehetett ismerkedni a rendszerrel meg minden.
Ez a pCARS így nem sokat ért pár hónapja még, és ahogy olvasgatom a véleményeket, most sem egy nagy durranás. -
Screenracer #6255 Ja, én nem is veszem komolyan csak bosszantó, hogy napi szinten törölgetni kell a profilomat és így nem érdemes nagyon az autót beállítgatni se és ráadásul mindennap más a default és mintha naponta egyre szarabb lenne. Jaa, szóval bosszantó. De nem veszem komolyan, mert naponta, azért csak megyek néhány kört. :) -
GPx8 #6254 Szerintem meg nem kell annyira komolyan venni ezt a beleszólogatós dolgot!
Simán lehet, hogy egy-két dologban hallgatnak a népre (pl. menü vagy zene), de a többiben a saját fejük után mennek és van pár emberük arra, hogy válaszolgasson, mintha "éles" fejlesztő lenne. Lehet, hogy összeesküvés-elméletnek hangzik, de simán igaz lehet, hiszen ott nem pár éve kezdék el a kapitalizmust. :D -
Screenracer #6253 Lehet. :)
A CARS még nem bukott meg. Azt majd a piac eldönti, ha megjelent. Ráadásul amióta ez a pénzügyi ellenőrzés lezárult és fel kellett ajánlani a pénz visszafizetést nem kezdtek el tömegével kiszállni. Szóval nem igazán lehet azt mondani, bukott dolog lenne.
Azért ez is árnyaltabb, mert nem sima Pistikének meg Józsikának van beleszólása, mert a hsz-eikből látszik, hogy többségük ért hozzá, aki meg nem az is elmondja/mondhatja a véleményét, csak túl sok dudás van egy csárdában. Remélem a végére marad olyan, aki ki tudja szűrni, hogy mi a felesleges ezekben.
Egy béta teszt egy-két hónap legfeljebb és az már csak kapkodás lenne, ez meg így végigkiséri a fejlesztést, tehát sehogyan se látom ennek a negatív oldalát. :)
Fogalmam sincs róla, hogy milyen pénzügyi háttere van az SMS-nek gondolom te is csak hasraütéssel mondtad, amit. De ha ez ennyi hátránnyal jár, akkor csak is azért mentek bele ebbe az egészbe, mert pénzre volt szükségük. Tehát valahol ez volt a legjobb megoldás számukra. És mostmár ez is marad. Mi meg kivárjuk, már akit érdekel, akit meg nem azt nem is izgatja mi lesz belőle vagy talál más játékot magának. ;)
De lehet, hogy neked van igazad. Who knows? :) -
#6252 Tök mindegy ki szól bele, ez a játék jelenleg másról se szól, mint szép screenshotokat csinálni vele ....És ahogy olvasom mindenhol nem is igen kell több a népnek . -
unrealnoise #6251 Szerintem több ponton hibásan látod, ítéled meg a dolgokat.
A közösségi fejlesztés BUKOTT dolog. Miért mondom ezt? Mert pl. a wmdportal.com-on a projektek alatt még mindig csak a CARS van. Ezzel szemben a Kickstarter ugye száguld. Az a kickstarter, ahol kész koncepciókat, nagyjából leírt projekteket akarnak megvalósítani, általában a közösség beleszólása nélkül. Legalábbis olyan belepofázás tuti nincs, mint itt.
Ami itt ártalmas. Fejlesztési időre is meg minden. (A fizika pedig szerény véleményem szerint sem szubjektív dolog. Játékfejlesztés során sem. Mert hát miért lenne. Tehát oda kell egy fasza fizika + matek zseni, mérnök, technikus, programozó, etc, aztán mehet a fejlesztés. ha szimet akar csinálni, akkor csináljanak komoly fizikát, sok számolással, etc. De az, hogy Pisti, meg Jóska beszól a WMDportal-on, hogy ez meg az nem reális, meg szar, meg hémár, alig tapad ez meg az a kocsi, nah, az teszi nevetségessé, és szánalmassá ezt az egész közösségi fejlesztést...
Az, hogy ennyien, meg annyian kiszűrjék a pálya menti hibákat, hát jah, lehet az kevés emberrel sok idő lenne, de amikor már majdnem kész lett volna a game, lehetett volna egy BETA teszt, aztán azokat gyorsan orvosolták volna. (Már ha nagy hibát nem hagytak volna a játékban.)
Az, hogy visszafizették volna a pénzt, nem okozott volna nekik csődöt. Az SMS-nek azért van tőkéje, és ugye, mint írtam, azonnal elindíthatták volna a Kickstarter-es kampányukat. Elnézve, hogy milyen projektek tarolnak, ezzel sem lett volna gond. -
Screenracer #6250 Nincs ezzel alapjában baj, mert a pályahibákat és egyéb bugokat sokkal könnyebb kiszűrni, ha több szem figyeli. De a fizika és az FFB nem kellene, hogy izlés dolga legyen. Részemről csak ez nem tetszik.
Az SMS-nek meg az első saját kiadásának, először is pénzre van/volt szüksége. Ha most, még a piacra kerülés előtt visszafizették volna az összes pénzt az csődbe vitte volna a vállalkozást. Akkor tudnak majd valamiből fizetni, ha már van bevételük. A nyereséget azért ajánlották fel, hogy még többen beszálljanak. Lehet, hogy ez fail volt, ezt majd a megjelenés után egy évvel lehet majd konkrétan megitélni. Maga a közösségben való fejlesztésben van pozitív és negatív elem is, tehát ez se ilyen egyértelmű. De ha csak a saját magam érdekeit tekintem, akkor én szívesebben játszom egy félkész progival és esetleg mérgelőöm rajta, ha úgy adódik, mint semmivel és csak a nyálamat csorgatom, mint az AC esetében. :) -
unrealnoise #6249 a közösségi fejlesztés meg egy vicc, szerintem olyan is belepofázik, akinek kurvára nem kellene, meg szvsz sokan tényleg elhiszik, hogy majd az Ő segítségével lesz jó a pCARS. Epic FAIL.
De ez már az elején látszott.
Amikor a Kickstarter kezdett beindulni, meg kellett volna lépni, hogy az eddigi pénzeket visszautalják (és ugye az elején a nyeresés egy részét sem kellett volna felajánlani), és felrakják Kickstarter-re a projektet. Akkor szépen csendben mehetett volna a fejlesztés. Nem kellett volna hétről-hétre szaros bulid-eket kiadni, hanem mittudomén kéthavonta jelentkezhettek volna egy videóval, hogy gyerekek, jelenleg itt tartunk. Jobban haladtak volna, és ez a hatalmas kuszaság sem lenne. -
Screenracer #6248 http://cars-stats.wmdportal.com/index.php/leaderboard/event
Jelenleg a linken zölddel jelzett autókkal foglalkoznak. Fizika, FFB, hangok, kamerák, grafika. Ezen a listán nem szerepel a Formula A és B. Naponta vannak buildek Team Membertől fölfelé és hetente bővül az eventbe rakott autók száma.
Véleményem szerint ez a rendszer, hogy napi szinten változik a fizika és az FFB ez nagy fail az SMS részéről, mert most nagyon úgy érzem, hogy helybenjárás kezd kialakulni. Igazából egy nagy katyvasz az egész. Kábé öt hete megy ez a fizikát tesztelő event sorozat, de már annyiszor változtattak az autók tulajonságain, elvesztettem a fonalat, hogy mit is akarnak most csinálni, de a legnagyobb baj, hogy szerintem az SMS is elvesztette. Túl sokan beszélnek bele és mindenki mást akar ahogy nézem. Szerintem ebben nem kellene demokratikusan eljárni, kellene egy "főmérnök" és az elindítaná egyirányba a dolgokat. -
#6247 Persze. -
#6246 Amúgy most hogy Steames lett le kellene töltenem újra az egészet ? -
#6245 Az nem jelenlegi probléma, az gyakorlatilag a Cars védjegye ! :) -
GPx8 #6244 Azért az a pCars mellett szól, hogy vanolyan sisak nézet, ahol a sisak belsejét ki lehet kapcsolni. (Ki látja a sisakja belsejét vezetés közben? ) Ráadásul sisak nézetben is lehet (lehetett?) az y tengelyt állítani, úgyhogy azon felesleges rugózni, hogy a videón hol van a pilóta feje.
Jelenleg az a probléma, hogy "nem jó" vezetni az autókat... -
#6243 10% esélyt látok egy konzol verzióra. 60 fps nem lesz az borítékolható, azt meg hogy talán 1 év múlva kijön egy előző generációs gépre akkora anyagi bukás lesz, hogy ezt nem engedhetik meg maguknak. Ahhoz hogy az emberek vegyék egy kiadó kell, és reklám. El kellene adni.
Idén lesz GT6, aminek a demója szénnné alázza élményben a CARSt jelen állapotában, s lesz idén Forza 5 is, amiről még nem sokat tudni.
Először PCre jelenjen meg a CARS 2014 végére! Aztán gondolkozzanak PS4, XOne verziókan, ha valamit el akarnak érni, és nem csak anyagi bukást, de még abban sem vagyok biztos hogy az is sikeres lenne. -
unrealnoise #6242 jó persze, az jogos. sisak nézet önmagában jó lenne, csak jól kell megcsinálni. esőcseppek meg etc. mondjuk ha nagyon jól megcsinálják, akkor borzasztó gépigénye lesz PC-n, főleg FHD-ban.
PS3-asról meg Xbox360-ról nem beszélve, jó sokat kell majd butítaniuk ott a sokak által elvárt 60 FPS-hez. Igazából oké, hogy még egy év nagyjából hátra van, de borzasztó sok meló lesz még ezzel.
Azon sem csodálkoznék, hogy 2014 vége lenne belőle...
Egyébként jobban belegondolva a pCARS hatalmas mázlija egyébként, hogy jönnek a next-gen konzolok. Miért? Mert ugye PS4-re nem lesz egy ideig GT, Xbox One-ra, meg oké, hogy lesz Forza 5, de időjárás és napszakok valószínűleg nem lesznek benne, szóval itt a lehetőség durrantani egyet. -
#6241 Azzal nincs nagy gond, annyira alacsony az auto, es annyira kemeny es merev az egesz felfuggesztes, hogy allohelyzetben a geometria igy mozgatja/csavarja be a kasztnit. Sebessegre es nagy leszorito erore van beallitva (camber, caster stb). -
#6240 Az, hogy kicsit idetlenul nez ki;D
Oda rakjak, ahova akarjak, szerencsere mar mindent lehet allitani benne.
Ezek a sisakok alapbol gazosak. Az hogy mozog a fejen, az eleve vicc:D De ha mar sisak es plexi, akkor minimalisan tukrozodjon, legyenek rajta fenyek, legyen por/kosz/viz.
Raadasul a plexis szelessegnek es a latoszognek semmi koze egymashoz, oldalt mar sokszor sisak lenne. Harom monitorn meg meg erdekesebb lehet:P
Nalam iR-ben ilyen az F1 nezet. Meg ez is tavol van egy kicsit es/vagy nagy a latoszog, de sajnos 1 monitotom van, es az sem nagy, igy ez a kellemetlen kompromisszum;)
-
#6239 Az természetes dolog, hogy állóhelyben mikor forgatja a kormányt az egész autó tekeredik ? -
unrealnoise #6238 Igazából most nem értem mi a bajod a nézettel. :)
Oké, lehet még mindig kissé magasan van, már az igazihoz képest, de kilátni kábé az iRacingből is ennyire lehetett kilátni, a sisak nem oszt vagy szoroz ilyen téren. Ennél alacsonyabbra meg ne is rakják, az ember akkor csak fejből vezethetne, nem is látná az íveket a játékos. -
#6237 Ez igy teljesen idetlen:)
Miert mozog es forog a pilota fejen a sisak?!:D
A latvany alapjan a pilota eppen a legbeomlo helyen ul, a feje is eppen abban a magassagban lehet:D
Ez max azoknak jo, akik TV-kamerabol szoktak vezetni, de megis szeretnenek valami pilota erzest (sisak-szeruseg, mozgasok, dinamikus blur).
Ha csak ebbol a kamerabol lehetne valasztani, akkor uninstall:DDDDD