19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#6476 Legalabb haladunk veled valamerre, eddig azt bizonygattad,hogy milyen jo jelenleg, nem pedig egy egyszeru hulladek, most mar azt hogy majd jo lesz :)))))) -
Screenracer #6475 Figyelj ez a csapat már megcsinálta a GTL-t, a GTR 1-2(A 2-ben biztos vagyok) szóval valamit már megmutattak, hogy tudnak. Te mit tudsz felmutatni? A középső ujjadat?
Én se értek a programozáshoz, viszont eltudom képzelni, hogy nem két hét alatt hoznak össze ilyen programokat. Általában ezen a szinten az idő a meghatározó. Kérdezd meg Kunoséktől. :) Próbálj belőlük kicsikarni egy fix időpontot, hogy mikor jön ki. Ráadásul az AC alapja az nK, akkor hány éve is készül tulajdonképpen? Ja. A netKar be se lett fejezve, csak abbahagyva lett. Az iR folyamatosan készül. Hány éve már?
Az ISI valójában hány éve dolgozik az rF-en?
A CARS két éve készül. Pontosan mit is akarsz? Milyennek kellene mára lennie? Ha két év alatt csináltak volna egy highend szimulátort, akkor meg az lenne a bajod, mert az azt jelentené, hogy agyonverték a Kunost és atöbbieket. Igaz? Ha van rajta sapka akkor az baj, ha nincs akkor meg az. Ismerős? -
precise #6474 "az AC képekre élvez, mert mást nem igen láttál még belőle"
Volt egy tech demo az bőven elég, hogy AC-re élvezzen mindenki. De ha az nem lett volna még mindig ott van nkP a pársoros ffb-vel ami még a víztócsákat is visszaadja...
Ehhez képest ezek lassan 2év(?) alatt nem tudtak írni egy alapot ami után csak be kell állítani a paramétereket az autókhoz.
Remélem jó lesz a végén, ha már azt mondták az elején:
"vedd meg ba*dmeg mert grantourismot csinálunk hc fizikával." Meg is vettem de jelenleg fos. -
#6473 Ezzel sokan vagyunk igy, hogy tudjuk mit akarunk, csak azt nem hogy hogyan :))))) -
Screenracer #6472 Figyelj nem feltalálni akarják, hanem a saját motorjukra "leírni". Ne keverd össsze az iR-rel satöbbi, mert nem ugyannarra a motorra készül vagyis nem lehet ugyanazokat az értékeket használni. Elég valószínü, hogy tudják mit akarnak csak a módját keresik. Szó sincs arról, hogy fel akarnának találni valamit, inkább megtalálni akarják. -
#6471 Hat ez kesz..... ! :)))))))) -
Screenracer #6470 De ezt csak te mondogatod, mint egy mantrát, de attól még ez nem igaz.
Nem volt a Shift szinjén? Vicc. Csak a graffal foglalkoztak eleinte és adtak rá egy kis FFB erőt. Azután később egy szavazással lett eldöntve, hogy rámennek a komolyabb szimre. Látom tényleg csak nézegetted de nem láttad a dolgokat. Attól, hogy most itt próbálod a tényeket elferdíteni, még nem lesz igaz. Pont te emlegeted a usergaleryt, aki a az AC képekre élvez, mert mást nem igen láttál még belőle. :DD
Honnan a faszból veszed a hülyeségeidet, hogy leszarják a fizikát? Olvasd a fórumot, vegyél egy normális kormányt és hagy el az árkád hozzáálásodat. Azért használhatatlan a számodra, mert kihívás van benne. Egy idióta vagy akinek egy kifejlett CARS fóbiája van. Ezmár nálad a farkast kiált esete, mert ha igazad lenne akkor se vesz már komolyan senki, mert csak láma vagy.
Egy fejlesztés alatt annyi gumifizikát és egyéb beállítást használnak, amennyit jónak látnak. Az hogy te noob vagy, az nem a játék hibája. -
GPx8 #6469 Szerintem nem kell "feltalálni" a fizikát minden évben. Nem véletlen, hogy az iRacing még GPL-es alapokon nyugszik. Viszont, ahogy fejlődenk a számítógépek, egyre több paramétert lehet(ne) számoltatni egy időben. Ez viszont nagyon bonyolúlt és vagy bele sem kezdenek, vagy ha valaki belekezd, akkor sohasem lesz vége. Nem véletlen, hogy Kunos egyszer azt nyilatkozta, hogy fogalmuk sincs, hogyan működnek a gumik, egy dinamikus környezetben. Respect! (Egyébként a Lotus F1-es csapat is ezt nyilatkozta az év elején, pedig ott egy autóról vabn szó, pár fajta gumikeverékkel. Haha).
Nekem mint egyszerű koca-szimulátoros felhasználónak, aki egy íróasztalon nyomja DFGT kormánnyal (néha), pl. bőven elég amit az rF2 tud. Én pl. ha 100x annyi paraméterből állítaná elő a játék a mozgást, valószínűleg észre sem venném... :) -
#6468 De ha most azzal jossz megint, hogy ha ilyen szar, meg ennyire ertek hozza akkor menjek rogvest egy uridot, en ongyilkos leszek !!! :))))) -
#6467 Mirol beszelsz ???? Elejetol fogva nezegetjuk, soha nem volt shift szinten......Ertem, hogy nincs kesz, de gyakorlatilag amihez nyulnak rossz lesz, volt itt mar annyi uj gumi meg ffb meg fizika, hogy ne tovabb.......A 70. !!!! usergalery joot ki, kb leszarjak a fizikat, a kozonseg 99%-at nem erdekli, es ez meg is latszik a fizikan.De hogy jelenleg egy hulladek az tuti, lehet premium szim lesz a vegen, de eddig meg az alapokat sem sikerult lerakniuk ehhez..... -
Screenracer #6466 Értem én, hogy mire gondolsz, sőt példát is tudok rá, hogy ebben igazad van. Ott az F1 sorozat mindenféle komoly fizika nélkül is lehet vele a valóshoz közeli időket menni. Ugye, hogy értem. :)
Csakhogy nem erről beszéltem, hanem a CARS-ról. Amihez te hozzá se szagoltál már legalább egy éve és nekem akarod megmagyarázni, aki napi szinten használja, hogy ez milyen. Mellesleg, amikor te még próbáltad, akkoriban jószerével még egy-két eltéréssel egy az egyben Shift volt, sőt Shift 2, ami inkább konzolos volt és leginkább a kezetekben tartott vibrátorra volt igazítva. :) Az meg nem FFB.
Azóta egy teljesen új CARS van. Például az új, mert a kezdeti nem vált be, flexibilis carcassra épülő gumifizikán dolgoznak, már közel fél éve. Amíg az nincs olyan állapotban amit úgy itélnek, hogy kész, minek dolgoznának ki egy végleges FFB-t? Nem beszélve róla, hogy a fizikát is át kell majd akkor újra dolgozni. Egy jó szimhez idő kell. Komolyan nem értem, hogy miért olyan nehéz felfogni, hogy ez még nincs kész. Neked meg ezt kellene felfognod, hogy én is kellően lekezelő legyek.
A való életben is elfogy a gumi, elfáradhatnak a gumírozott alkatrészek a lengéscsillapítóbol szivároghat az olaj stb. és az mind megváltoztatja az autó menettulajdonságait. De azt nem setupolod, hanem elviszed szerelőhöz. Na, aki ért hozzá egy kicsit és még szerszámai is vannak hozzá az sok mindent megtud csinálni otthon a garázsában is. Ezt nevezhetjük setupolásnak. :D És ha emelni akarom a tétet, akkor úgy setupolom az autóm, hogy belerakok olyan dolgokat, amivel kitágítom a határait. Nekem egy M3-asom van egy picit felturbózva, amit részben magam csináltam meg, szóval légyszi ne akard elmesélni nekem, mit "mond" az autó az úton vagy pályán, mert egy-két pályán is jártam már vele. Még nem találkoztam olyan szimmel ami ezt teljes egészében visszaadta volna. És most évek óta kész szimekről beszélek, nem egy félkész dologról. Ráadásul a szimek se egyformák, mintha a fizika képlékeny lenne és úgy lehetne értelmezni ahogy akarják vagy ahogy sikerül. Kunosék szerint az FFB csak pár sor, megírva. Más meg a saját motorjával nem tudja sajnos ezt pár sorban leírni szóval keresik a legjobb megoldást, de legalább dolgoznak rajta és nem adnak ki évente valami szart. Na mindegy. Eltértem a tárgytól.
Nem mondom és nem is mondtam, hogy a CARS már tökéletes, de az hogy te még mindig azon lovagolsz, hogy egy éve ilyen meg olyan volt, az kicsit már fárasztó. Ráadásul elméletek gyártasz arra, hogy miért jó egy szim setup nélkül, az meg egyenesen nevetséges. Inkább tanuld meg mi mire való egy autóban, hogy tudd mit kell ahhoz állítani, hogy még jobb legyen. :) Majd egy év múlva, ha végre kész lesz a CARS meglátjuk milyen lesz. Szerintem jó lesz és men hiszem, hogy a kibicelésed(remélem tidod ki a kibic) számítana valamit. Szóval próbálj a jövőben megkimélni a bölcseleteidtől, mert inkább bosszantó vagy mint szórakoztató. -
unrealnoise #6465 Te nem és nem érted... Hiába setupolsz valamit, ha egyszerűen a fizika és az FFB outputja szar. Ezt kellene felfognod, nem pedig nekem magyarázni, hogy hogy jövök én bármihez is, ha nem is szoktam setupolni.
Mint mondtam ÉLŐ példaként, az ilyen vagy olyan kocsikat vezetve a való életben sem setupolja az ember, és mégis érezni őket, érezni a tapadási határokat télen, egyszerűen fasza, reál, azonnal és következetesen reagál a kocsi mindenre, mert hát miért is ne tenné, a valóságról van szó.
A pCARS az elején (de beszélhetnék bármi másról is ami béna), pont ebben volt szar. Hiába setupolsz és lősz be valamit atomállat gyorskörre Monzára vagy Monacora, és hiába mész te a világon a leggyorsabban rajtuk, attól még LEHET SZAR az FFB és a fizika. Ezt kellene már elfogadnod.
Értem én, hogy a default setup sokszor kuka, és nem is versenyképes vele az ember, de pl. amikor két évig iracingeztem, vagy elég sokat rf2-őztem offline amikor kijött, szóval akkor default setuppal sem volt gondom olyan téren, hogy az autó viselkedése IDEGEN lett volna. Mert nem volt az, egyszerűen élvezetes volt úgy is menni, hogy igazából tök lassú voltam. Fasza, azonnali, változatos FFB, következetes, kiszámítható, és ezért valóságosnak ható fizika. Ahhoz, hogy ezek átjöjjenek vagy ne jöjjenek, nem kell semmiféle űridő, vagy hotlap-setup.
Egyébként meg tök mindegy, itt mindenki azt szeretné, hogy a pCARS jó legyen, ha fasza lesz az AI, a fizika, a multi, az FFB, és fix 60 FPS lesz PS4-en, esküszöm, legalább két eredeti példányban veszem meg... -
GPx8 #6464 Ja. Igaz. De olyasmi kategória. :) -
#6463 Az rF2-ben nincs Lotus49, meg masneven sem:P Ott Brabham BT20 van (1966), az gyari, licenszelt, es valoban jo cucc.
A masik ket regi formula cucc is valos alapokon van, csak gondolom a nev licenszelessel voltak gondok. Spark van (ami igazabol Techno, es csak F2/F3-ban ment) es Eve (ami a Matra).
Amugy az rF2-ben a Lotus halalos lenne, mert valamivel konnyebb mint a BT20, de tobb mint 100 loerovel tobb:D -
#6462 Az aero részt is érdemes piszkálni, tavalyival összevetve, ahol kicsit csökkentett betontapadással már nem lehetett padlón fordulni sem parabolicában sem órúzsban, ahhoz képest idén emelték, azért atomstabil nagy sebességnél, főként ajobb autóknál ,ahol eleve sokkal jobb a leszorítóerő ...
Én most inkább játszok vele, de majd állítgatom azért, lehet ennél sokkal jobb ... -
GPx8 #6461 Számomra az rF2 -beli Lotus 49 (ott másnak hívják) nagyon élvezetesen vezethető (DFGT), még alap beállításokon is, de kell egy kicsit "setup-olni", ahhoz, hogy igazán jó legyen.
A "Howston" autók alapból teljesen vezethetetlenek, de beállításokkal nagyon élvezetessé válnak.
Ez csak azért érdekes, mert pl. az rF2 sincs még készen és ott sem kapunk "konyhakész" autókat.
Nekem az álom egy pCars grafikájú, rF2 lenne... :) -
#6460 Ez itt igazabol OFF, de itt a hozzaszolasok nagyresze amugy is OFF:DD
F1 2013 Caterham kamera es Uj-Delhi setup (tesztelesnek).
- f1-2013-camera-caterham-ca2-10.zip
- f1-2013-caterham-ca2_delhi.zip -
#6459 Atbongeszve a beallitasokat, latszik, hogy eleg sok olyan van, amit igazabol lehet allitani, nem is szamit teljes atepitesnek, de a jatekban nincs, az egyszerusites miatt.
De beepitett segitseges, trukkozos, megbocsato beallitasok is csak innen elerhetok, amelyek palya fuggoek.
Az hogy lehuzod az aerot Spa-ba, es megis stabilan repesztesz a kanyarban, nem azert van, mert szar pedig nullara lehuztad, hanem azert mert addig huztad le, amig az alap beallitas engedte:)
A jatekban talalhato setup lehetoseg hatarai, az ertelmes es verseny setup hatarai kozott mozognak, nem tudsz rosszat csinalni:D
Sot, csak olyat tudsz, ami meg boven jo, amit a Codies jonak latott:)))
De ugyanigy erdemes megnezni az egyeb beallitasokat is: a kulonfele sebessegfuggo steering rate, differencial, TC stb. beallitrasokat.
Ebben a beallitasban mar kinullaztam ezt-azt, ennel alapbol rosszabb a helyzet! -
#6458 Igen, alapon van, amit a jatekban latsz. De az egy durvan EGYSZERUSITETT beallitas, az ALAP beallitashoz kepest egy TOL-IG lehetoseg.
Palyankenti alapbeallitas lehetosegek (spoilerbe, mert utos lesz:P):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#6457 Nem nincs alapon. De igazából a szimulátoros általános dolog, hogy minden középre azt jól van, azt nem értettem soha ... -
#6456 Ez az ami semmire jó, mert teljesen alapon van minden minden pályán. -
#6455 Minden auto konyvtaraban, a Balanced es a Track konyvtarban talalhato CTF file-ok:)
Ebben semmi kulonleges nincs, az igazi csapatoknak is van minden palyara DRAFT autobeallitasuk. Azon felul termeszetesen, lehet allitgatni a szokasos dolgokat. -
#6454 Hol van beállítva minden pályára az F1 2013-ban? had tudjuk már meg. -
Screenracer #6453 Az nem általánosítható, hogy neked mi fekszik. Mellesleg ha valakinek nem áll kézre a default setup, akkor javasolt, hogy állítsa magához, de ez opcionális. De ha valaki neki esik egy autónak és levonja a következtetést az egészet tekintve az enyhén szólva is nevetséges.
Ráadásul olyan nincs se az életben, se egy jó szimulátorban, hogy az alapbeállítás egy adott autónál minden pályára jó lenne. Már ha versenyzésről beszélünk és nem sétakocsikázásról. :) F1-ben is például teljesen más beállítás kell Monaco-hoz és Spa-hoz. Szerintem egy monaco beállítással Spa-ban még a limit időt se futnád meg. Szóval valami ilyesmit kell visszaadni egy jó szimulátornak.
És itt nem jön be a képbe a CM féle F1 játék, mert ott minden pályához előre be van állítva minden autó.
Szóval ne érts félre, de hogy szoktál setupolni vagy nem az teljesen irreveláns ebben a kérdéskörben. A szériában gyártott autódat meg aztán tényleg nem kellene ezzel összehasonlítani. Az a versenyautókhoz képest "árkád". :D -
unrealnoise #6452 Nem beszólásnak, de nem érted még mindig. Egy jó szimulátorban default setup-pal is élvezni és érezni lehet az autót. az összes szimulátorra igaz ez. de még a Forza-ra és a GT-re is. A Shift ilyen szinten is gáz volt, főleg a második része. Tudom megvettem, meg is bántam.
Szóval nem kell itt autót állítgatni, meg ilyesmi, a kinti garázsban lévő akármilyen személygépkocsimat se állítgatom be, hogy érezzem a tapadását, meg az FFB-t. :)
A legtöbb szimben nem is szoktam setupolni, csak nagy általánosságban, amikor az rF2-őt toltam offline (a szerintem kifejezetten jó) AI ellen, akkor is default setup, "hozzámigazított" (erősségre) AI, aztán nyomattam. Egy jó szimben az alapsetup is tökéletesen semleges, vezethető, kezelhető. a pCARSban régen ez nem volt így, amikor próbáltam. Azóta lehet javult, lehet egy-két járgány kifejezetten jó, majd meglátjuk... -
Screenracer #6451 Jaja. -
#6450 A 49-eshez nem nagypofa kell, hanem némi fű, hogy ne érdekeljen milyen ócska :)))) -
Screenracer #6449 Nem is mondtam, hogy ebből a szemszögből rossz lenne az F1. Csak kicsit idegesítő, hogy annyire se tiszteli meg a játékosokat a CM, hogy önállóan bénázzanak a pályán. Még a kanyarsebesség is scriptelve van. Gondolom voltál már úgy hogy azt érezted betudom ezt a kanyart mondjuk 3-ba is venni, de valahogy a program ezt nem engedte, vissza kellett lassítani 2-be, mert kaptál valami fura alulkormányozottság érzést, amit semmi nem indokolt. És tele van ilyen mű érzésekkel az egész.
Szerintem te kezdted, hogy nagypofával a 49-est akartad CM módon vezetni. :D Mellesleg nem én tolom pegi 3 játékkal, na az ovi. :D -
#6448 Oké:))) -
#6447 Amúgy van nekem saját piszkált fizikájú cuccom, F1-hez, lehet kipróbálni, és felrakni ide hogy sikerül az első verseny, és hogy valóban atomtapadású, padlófék padlógáz tipusú játék valójában , ahol nem kell gondolkodni, csak taposni a padlógázt, és ahol valójában nincs is gumifizika, csak valami script...! :) -
#6446 Jól van, nekem is jár egy kicsit a buli, egész héten szarrá dolgoztam magam :)) -
#6445 Na jó, innentől már nem izgi, totál átmész oviba ,de tényleg ......Ilyen alapon te teljesen jól ismered a 49-es F1 autót, hogy itt sztárolod......
F1 sok mindenben példaértékű. a szabályokban, az egész lebonyolításban, a gumi benzin használatban, tök mindegy nekem hogy kamu vagy nem , de működik, Jelenleg ezt egy autós játék még csak álmában sem közelíti meg !!!! És messze nem kétgombos árkád, bárhogy is mondja mindenki .....Lehet próbálni egy hosszú versenyt, taktikázni a gumival, a mögötted előtted lévővel küzdeni.....Csukott szemmel megy egy 3 éves gyereknek ,igen ! :))) -
#6444 Hunnye bazze elmegyek enni és fossátok a szót:D -
Screenracer #6443 "F1-ben úgy működnek a dolgok ahogy kell,..."
Gondolom rengeteg tapasztalatod van F1 autóvezetés terén. Vagy ilyen jól sikerült megfigyelned a TV-ben, hogy milyen is egy F1 autó fizikája. Bocsáss meg Schumi nem ismertelek fel. :DDD -
Screenracer #6442 Most komolyan. Szarozod, fosozod a fizikát, de közben isteníted az F1-et, hogy milyen nagy élvezet vezetni. Hát ez egy kicsit szánalom, de ez legyen a te bajod. -
#6441 Shiftnek az volt a baja hogy a tapadások szarok, a féktávok szarok és a 4 kerékkel a kanyarban csúszás nevetséges volt. Ezek a szar dolgok az erősebb autóknál hatványozottan előjöttek és megszületett az irányíthatatlan játék. Rossz volt, rossz volt irányítani, vezetni, semmit nem éreztél, mert el volt kúrva.
Aki ezt védi bármilyen szinten.....................
F1-ben úgy működnek a dolgok ahogy kell, de nyilván nem próbáltad, vagy ha igen akkor olyan gyenge köröket mentél, hogy nem értheted a működését :DDDDDDDDDDD -
Screenracer #6440 Nézz utána neten. Nem az SMS írta, hanem valamelyik RD vagy hasonló olalon találtam rá megoldást. Attól függ mit nevezünk bajnak. Nem volt szim? Nem. Ez baj azoknak, akik azt szerettek volna. Látványos jó játékmenete volt? Igen. Ez csak nem baj. :) Gondolom e4z neked se lehet baj mert ugyanezt icsérgete az F1-be is, hogy igaz árkád meg egy kicsit fos is de legalább hangulatosan büdös. :D -
#6439 Mindenki nem ..... -
Laceee #6438 Mindenki hülye, csak te vagy villamos... -
#6437 Grafikai lagg???? LOL.
Nyilvánvaló lövésed sincs a témához......
A vége megint az, hogy semmi baj nem volt SHIFT-elm csak mi néhányan nem vagyunk elég szakértők !!! LOLOLOL.
Hagyjuk, megyek ebédelek ! :))))