19801
  • sertrex
  • sertrex
    https://www.facebook.com/projectcarsgame/videos/1672057059591573/
  • sertrex
    Nem baj, mert közben nálam is torlódtak a dolgok. Valahogy úgy jött ki, hogy egyszerre jött a tetőfedő, a fürdőszobánkat is most kezdték el és ráadásul az épületgépész is most ért ide, tehát a fűtés rendszert is most kezdik el kicserélni.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.09.02. 07:24:05
  • unrealnoise
    hát akár benne is lennék amúgy, de most 2 hétig nem leszek itthon. :D majd írok PM-et, ha aktuálisabb, és elérhetőbb vagyok. :)
  • sertrex
    Kár hogy félretetted, mert megint kedvet kaptam, most hogy próbálgattam újra és gondoltam még együtt is tolhattuk volna a sok publik huszár ellen. Még jó móka is lehetett volna.
  • sertrex
    Én az utóbbi fél évben már nem toltam vele órákat egyhuzamban. Egy-két futam online, ha megtetszett az autó/pálya kombó vagy random kiválasztottam valamit és mentem offline egy 20-30 körös futamot és ennyi. Amit összehoztam ratingben az még korábban volt, de nem hiszem, hogy sokat romlott volna a játék, mivel egy éve hozzá se nyúltak.
  • unrealnoise
    Én sokat toltam. Nem kicsit. Sok órát tegnap, tegnap előtt. Nem mindig fordul elő, van amikor 2-3 óráig semmi. De akkor is idegesítő. Még egy 20 perces időmérőt, jó helyen vagy indulna a verseny, mehetsz megint 15-20 perc időmérőt. De mondom, félretettem a progit.

Ott van, lesz nekem az iR, amelyben iszonyat sok járgány nagyon jó gamepaddal. Tényleg az egyik legjobb. Még a Ferrari 488-as is tök kezelhető, a fizika meg magáért beszél. Tényleg érzi az ember. Nagyon jónak kell lennie hangulatra meg mindenhogy a PC3-nak, GTR3-nak, hogy valamikor akár egy kicsit azokat is toljam ne csak az iR-t...

A szinteket elérhetném én is, de nem sok értelme van, az említettek miatt.

Jah, random offline amúgy jó, csak ezt, hogy no cutom championship... Gondolom az AI miatt nincs benne. Egyik pályán 95-re kell rakni őket, aztán 80-ra, hogy kb ugyanúgy megizzadjak. Külsőleg meg lehetne oldani, lásd rF2 Log Analyzer, de hát ilyen eszközről nem tudok.

Még azt ismeg lehetne, hogy megjegyeztetem, hogy 23 pilóta indul, és feljegyzem az eredményeiket, de mindig össze vissza mezőny van, hol elindul pistike, hol józsika megy helyette. Pedig ha fix lenne a mezőny, akár excelbe is vezethetném a bajnokság eredményeit.
  • sertrex
    Publikoztam kicsit. Nekem semmi baja nem volt.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.08.28. 14:11:14
  • sertrex
    Ezenkívül még egy csomó minden használhatatlan. Látszik, hogy muszájból adták ki és nem volt idő a kidolgozásra. kellett volna még egy év a rendes kiadáshoz. Olyan hibák maradtak benne amit nem lehet havonta egy patchcsel kijavítani. Sajnos egy nagyon jó kezdemény mehet így szinte a kukába. Ez, ebben a formában TT-re, egy kis random offline versengésre jó. Sajnos az AI és a hibás szabályrendszer miatt nem jó még karrierezni sem. Remélem a következő résszel kiköszörülik a csorbát.
    Egyébként én már elértem a B szintet, nem volt különösebb bajom online se.
  • unrealnoise
    Amúgy ez a rendszer tök jó lenne, ha lenne értelme. Az egész arra lett kitalálva, hogy alieneket alienekkel rak össze. Hát de ennek semmi érteme publikon, általában minimum, vagy alapkövetelmények vannak csak, mert kevesen játszanak vele.

Akkor lenne érteme ennek a rendszernek, ha mittudomén, óránként, két óránként lenne valami rendezett futam.

Igazából kár, hogy erre nem feküdtek rá, mert a program népszerűségén sokat tolhatott volna.

Ha a köv részben sem mennek rá erre, akkor ez az értékelősdi rendszer nem sokat ér, elég lenne bevezetni annyit, hogy pár ütközés, pályalevágás után kibasszon a szerverről, lásd így csinálták meg FM7-ben. Lehet egyszerű, nem túlgondolt, de itt tényleg kissé felesleges az egész...
  • unrealnoise
    Jó, ez használhatatlan multira. Mész időmérőn, random kidob, kifagy. Sokszor. Oké, public. Nagyon jó. És? Ettől szarnak kell lennie? Ez simán játékbug szerintem. Egy csomó időt elmegy időmérővel, aztán kuka. Kidob, el sem tudsz indulni, stb.

Az 1500-ról az istennek sem tudok elmozdulni, mert amikor már kezdek jól állni, jön egy ilyen...

Kösz a tippet, naná, látom, hogy stable setup, az is az alapértelmezett amúgy nálam. Valami beállítást mókoltam, még nem néztem rá mennyi az annyi, mert most elég jó, de majd kipróbálom.
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.08.28. 10:49:52
  • sertrex
    Ebből már inkább lehetne valami játékot összehozni. Lehetne a karrieren belül is, meg akár önálló játék is. Lehetne plusz pályákat létrehozni hozzá a játékon belüli pálya szerkesztővel. Lehetne mondjuk újabb autókat elérni és még ezer ötletet lehetne belevinni. De az alapja egy erős szimulátor lenne, hogy tényleg nagy élmény legyen benne a vezetés.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.08.26. 20:32:01
  • sertrex
    Ha gamepaddel játszol, akkor a car setup menüben a stable setup beállítást használd autónként. A loose setup a kormánnyal játszóknak van. Emellett még a controller settingsben a configuration oszlopban a controller dumpening 0 állásban a kormánnyal játszóknak ajánlott, attól felfelé meg a kontrollereseknek, ez egyénenként változó lehet.
    Nagy ritkán én is találkoztam már ezzel a BugSplat dologgal, leginkább publik szerókon. De ha másikra léptem be, ott nem csinálta. Arra a következtetésre jutottam, hogy tőlem független dolog. Vagy az online kódban van vagy a szervert létrehozónál van valami gubanc vagy valahol máshol.
    Ha én csináltam lobbyt, akkor általában nem jött elő, de mondjuk nekem gigabites netem van. Talán ettől is függ.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.08.26. 20:26:39
  • Danecay
    Hát jobb mint az Exatlon :D
  • unrealnoise
    Most sikerült valami egészen jó kontrollerbeállítást találnom. Ezzel a játék már iszonyat fun gamepaddal is. Persze járgánya válogatja melyiket mennyire lehet kezesen vezetni...

A fizika valahogy még nem az igazi persze, GT3-at meg sok minden mást is nyilván az iRacingben sokkal jobban érzem gamepaddal is, csak a GT3 iR-ben már sok. Lehet gáz adni, kanyarodni, fékezni gamepaddal, de nincs egyéb help bekapcsolási lehetőség, ezért mindig eldobálja az ember a vasat...

Amúgy multiztam tegnap ma sokat PC2-ben és egy csomószor bejön ez a crash report (BugSplat)-os cucc, amikor kifagy a gamma.
    Van rá megoldás? Mert rohadt idegesítő? Találkozott ezzel már valaki?

• sertrex

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.08.26. 08:51:05
  • sertrex
    Így volt ez a PC2-nél is. Pletykák, találgatások, tények, bejelentések és ezt még ki is lehetett dumálni, ráadásul, mivel hivatalos fórum, néha benézett néhány fejlesztői is, némi infóval. Jó lesz ez a megjelenésig. Mondjuk több értelme van ott, mint pl. itt.
  • Alexease
    "Speculation":)
  • sertrex
    PCars 3/Revolution Content: Teases, Speculation and Discussion
  • sertrex
    Egy érdekes Tweet bejegyzések Ian Bell-től:

"Ian Bell CEO SMS
    @bell_sms

If I crowd funded GT Legends 2 with the original team that made it, do you think that would work out? I'd need at least 4 million to do it properly."

"Ian Bell CEO SMS
    @bell_sms

Yup. We're going the 'Fun Sim' route. Let's see how it plays out. I want fun when I play games. I also want a sim... So we've combined those two 'potentially disparate' areas and we're going for it. Enjoy! This is NOT an announcement."

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.08.01. 08:19:49
  • b-type
    Igen, a GTL nagyon jó volt tényleg, volt benne hangulat.
    A GTR1 meg úgy marad meg bennem mint aminek jobb volt a dfemója mint a vége :D
  • __Jacek__
    Én jelen pillanatban az Assetto Corsa Legendsel bohockodom:)
  • lac coo
    Akkoriban sem tetszett a GTR1 , rettenet korrigálhatatlan fizikája volt . A GTR2-öt szerettem, szolgáltatás terén az máig ütős lenne , és működött is hibátlanul . GTL az valóban jó , vlamikor próbáltam, buli, hogy elvisz mittudomén 100 AI-t a gép ,végetelenül kígyóznak az autók ! :DD

Az a baj ilyen régi játékokat kipróbálni újból ,azért komoly csalódás ám mai fizikákhoz mérten ... :D akkoriban szuper volt, de ma már ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.07.25. 11:14:55
  • Alexease
    Azert a GTR1 nem volt olyan rossz, legalabbis akkoriban. Giga nepszeru volt az F1C, de foleg az az ala keszulo mindenfele MOD. Nagy ugras volt, hogy egy MOD keszito (Bell) dobozos jatekot tudott faragni (persze hatszellel, Ross), raadasul minden szinten jobbat/jatekosabbat mint az alap engine.

A GTL volt a tuti (ami mar korai rF1), de mindenbe beletalaltak.

A GTR2 (es a kesobbi Race-sorozat) mar erosen piszkalt rF1 volt, de mar megindultak a "jatekosabb" (es/vagy baratsagosabb) autokezelesek fele. De mint programok, messze tulnottek az alapot (hangok, latvany, effektek).

Ezek kozul a GTL, amit a mai napig feltennek, es vegigtolnam belole az elso tizen versenyt:D
  • lac coo
    Jah az sima rf1 motor volt, drótozva. De a legjobban összerakott játék volt valaha, persze ma már az szimuláció elég nevetséges lenne ... GTR1 meg a legrosszabb szimuláció volt valaha ,,,szörnyű volt !! :D Beleírták a hivatalos adatokat a motorba, aztán úgy gondolták abból tuti dolog jön ki a végén, de nem .... :)
  • sertrex
    A Reiza rengeteg mindent kihozott a gMotor1-ből, de a Madness az más. Átvették az SMS-től, az STM gumimodellt, a Live Track 3.0-át és más egyebeket is. Itt majd kijön az, hogy most már sokkal több licenszelt autó, pálya is lesz és főleg az autóknál figyelembe kell majd venni, hogy mit enged a licensz. Ha kisebb autópark lesz sokkal jobban tudják kézben tartani autónként a beálításokat. Egyébként nagyon is jó hogy lehet klikkelgetni az autóbeállítási paneleken, mert alapból nem mindegyik autó van jól beállítva. Főleg a futómű beállítások nagyon rosszak sokszor. Persze PC2-ben is voltak licensz megkötések és nem mindent lehetett állítani vagy ha az autó sorozatában a homológia nem engedte , akkor a PC-ben se lehetett azokat dolgokat állítani. Ott van az AC, hiába a jó autós érzet, ha üres a progi, már biztos leírtam, da az AC azok közé a progik közé tartozik, hogy játék közben elkezdtem ásítozni, pont mint egy hosszabb autóúton. A PC ebből a szempontból már most is jobb. Igazából a PC 1-2 -vel a legnagyobb baj a befejezetlenség és a benne maradt bugok/hibák voltak. Az AI nem rosszabb mint általában, persze az egy kategóriás F1-gyel nem versenyezhet, mert abban az évek alatt egy elég jó AI-t összehoztak. A fizika fejlődik PC-ben, ahogy a motor is egyre jobb lesz úgy lesz jobb a fizika is. Na meg persze, egyre jobb a hardver is hozzá. Valamikor már megtérül az is hogy ennyi minden dinamikusan változó dolog van benne és előbb-utóbb össze fogják hangolni ezeket az egységeket. Szóval én nem hiszem, hogy bármit is bárkinek át fognak engedni, sőt még jól is jöhet, hogy a messiásként várt Automobilistában mit tudnak összehozni ugyanezzel a motorral. Ez lesz majd az első igazán összehasonlítható megmérettetése a Madnessnek és az SMS-nek, mert eddig mindig csak más cuccához hasonlították a PC-ket.
    Persze van ebben rizikó bőven, mert ha Reiza jobbat hoz ki vagy legalábbis jobban belenyúl a tuttiba, akkor a fene se mossa le SMS-ékről, hogy hülyék voltak még a saját motorjukhoz is. :D Szóval pont emiatt ott kell lennie B tervként egy jobb, fejlettebb PC-nek, hogy enyhítsék az esetleges károkat. Szóval, ja! Izgalmas lesz nézni, ahogy a Reiza és az SMS felmossa majd a piacot a többiekkel.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.07.25. 09:53:33
  • b-type
    Az nem baj ha szimesebb, sőt ez már nem is idevaló szó, inkább nem baj ha autósabb. nem kell klikkelgetni az autóbeáll panelen azt kész pont elég ha autós az érzés, és ez alatt nem a Shift-t vagy Grid Autosport szerű dolgot kell érteni, hanem maradhat a PCars jelenlegi vonala, csak ez az egész kattintgatós részt kell feldolgozhatóbbá tenni (akár Viper Racing szerűen), és mehet tovább.
    Ez nem rossz, vagy degradáló. A Reiza meg szimzeni fog annak minden előnyével-hátrányával.
    Abból amit láttam eddig tőlük elég komoly arcot fognak felvenni, de szükség lenne könnyedebb, de autós érzetű játékra.
  • sertrex
    Igen a gMotor 1 volt a GTR2 alatt és volt valami eső, de ha ma ránézel eléggé a nevetséges kategória. Persze mai szemmel. Akkoriban az űber ász volt.

Igen mondták is, hogy visszanyúlnak a Shift szellemiségéhez. Csak azt nem értem, hogy ebből milyen logika szerint következik az, hogy a fizikát visszabutítanák.
    Az hogy a Reiza mennyire komolyat fog csapni abba nem mennék bele. Ráadásul nem az SMS vette meg a Reizát, hanem a Reiza vette meg a Madness Engine licenszét, ami meg csak újabb bevétel az SMS-nek.
    Itt van #19279 Ian Bell twitter bejegyzése, nem úgy tűnik, mint aki lemondott volna a CARS-ról, sőt az új CARS címe "Revolution" lesz. Mondjuk az még nem világos, hogy PC Revolution vagy PC3:Revolution.
    Mivel már a legeleje óta figyelemmel kísérem a CARS-t és az SMS nyilatkozatait, meg hogy ki mit csinál náluk, pl. a fizikáért felelős srác Casey versenyez és autókat épít, nekem nem úgy tűnik, hogy feladnák a szimulátorok iránti szenvedélyüket valami Codemastershez hasonló pénzcsinálásért és annyira azért anyagilag nem volt rossz a PC2, hogy ez irányba menjenek. Annyira nem volt bukás egyébként a pC2, hogy nagyobb nyereségük volt, mint a PC1 után, holott kevesebbet adtak el, de nem osztották szét a WMD tagok között. Ezt nem árt tudni, hogy semmiféle elkeseredettség nincs az irány módosításban, csak figyelembe veszik, hogy mit hiányoltak a PC 1-2-ben. És aki olvassa a fórumukat az láthatja, hogy még szimesebb, de amelett még játékosabb progit szeretne a többség. Tehát a kettő eddig se zárta ki egymást. Azon persze lehet vitatkozni, hogy mennyire sikerült a szimulátorosság, de az irány eddig is egyértelmű volt.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.07.25. 08:41:07
  • b-type
    Már nem emlékszem pontosan, de mintha a GTR2 az rFactor motorjának egy korábbi változatára épült volna, ennek ellenére volt benne eső.
    Érdekes helyzet volt ahogy emlékszem.

Rendesen eszitek egymást :))
    ..ha találgatnom kellene, nem kell de mondjuk, akkor azt mondanám hogy több logika van abban hogy a PC3 inkább játékosabb lesz, eleve abban van a nagyobb piac, és a Reiza nagyon komolyat fog csapni...valahogy nem látok logikát abban hogy két szim fejlődjön. Én átengedném a szimes vonalat a Reiza-nak, és magam nagyobb teret adnák az autósjáték vonalnak. Ez sztem minden szempontból jó megoldás. ..úgy gondolom hogy nekünk is. Igen is hiányzik egy vásárolgatós, tuningolós, versenyzős történeti szállal rendelkező jó mozgású autós játék.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.07.25. 08:07:25
  • sertrex
    "Jaja, ezt hívják úgy, amikor sikerül menedzselni az ilyet, félve mondom ki: korrigálásnak, szvsz minden valamire való szimcade cuccban is létezik ez a dolog, de gondolom csak a pC2-ben lehet egy hibát korrigálni a kormányon. :D"

Ez volt az mondat amitől tegnap elment a kedvem a veled való társalgástól. Aki egy ilyen ostobaságot leír, az egy öntelt arrogáns kis p@cs.
    Pont te a kis névtelen nulla akarja megtanítani Ben Collinsnak, hogy hogyan kell autót vezetni. Szerintem te még soha nem vezettél semmilyen autót, mert ha vezettél volna és itt nem az 50km/h városi közlekedésre gondolok, akkor tudnád mire gondolt. Vagy az általad emlegetett szövegértés, pontosan nálad hibádzik. Egyszerűen arról volt csak szó, hogy a valóságban nem akkor és úgy viselkednek a dolgok, ahogy egy szimben. És itt megsúgom, mielőtt ezt is félreértenéd, nem a szimben a jó. Mondjuk az még mindig röhej, hogy szerintem nem tudod ki Ben Collins . Nézd meg az utóbbi James Bond filmeket és az autós jeleneteket benne, ugyanis ő a föszereplö autós kaszkadőre is többek közt, amellett, hogy éveken keresztül ő volt a The Stig a Top Gearben, vagy éppen autóversenyzőként se volt az utólsók között, esetleg elolvashatod a könyvét a "How to Drive"-ot.

A másik meg ez mondatod volt, ami LOL.

"A GTR2 meg a nagyobb címek (szimek) után csináltak egy még simcadenek is erős túlzással nevezhető Shift-et. Tehát visszaléptek magukhoz képest. Sokat. Az, hogy az NFS címekhez képest mi történt, kb semennyire nem érdekes, mert a lentiek miatt kb. nem is számít."

Szóval te ennyire korlátolt vagy vagy ennyire egyszerű? Majd eldöntöd. Szóval szerinted, ha anno GTR2 után Shifteket csináltak, amik fizikában "alatta voltak?" a GTR2-nek, akkor az törvényszerű, hogy a PC3-ban is ez lesz. Ez ám a szemellenző. Mondjuk az ugye nem tűnt fel, hogy a Shiftek után ugyanezzel a motorral, amit folyamatosan fejlesztenek kijött még két CARS rész és azok folyamatos előlépések voltak, a bugokkal, hiányosságokkal együtt is. Látom, a Seta Tire Modellt és a Live Track 3.0-át simán figyelmen kívül hagytad, mert az már, gondolom, nem fért bele az agymenésedbe. Vagy az a kis tévedésed, amit valamiért úgy értelmeztél, hogy a Shift alapjaihoz térnek vissza. Hollott csak a "szellemiségéhez" volt a szövegben. Ami ugye csak megint szövegértési probléma és erre építetted az egész találgatásodat, amiben egy fikarcnyi tény sincs.
    Most abba nem mennék bele mélyebben, hogy az rF1 alatt működő gMotor mennyire is volt szimulátor, de mindegy is mert a lényeg, hogy a GTR2 arra készült, mint korábban már írtam. A Shiftek meg már a saját Madness motorjukra íródtak, ami eleve nem teszi könnyűvé a két játék összehasonlítását. És mivel a Shiftek az EA megrendelésére készültek, azt se tudni, hogy a fizika mennyire volt priorítás. De nyugodtan vedd elő a Shifteket és hasonlítsd össze mai szemmel a GTR2-vel. Rögtön láthatod, hogy leginkább az idő szépítette meg a dolgokat. Itt megjegyezném, hogy anno nekem is a GTR2 volt a kedvencem és hangoztattam is, hogy SimBin sokkal jobb progit tudott írni a gMotorra, mint az ISI. És utána sokat toltam a Shifteket, sőt még ma is néha előveszem őket, és nem tenném a rozsdást a nyakamra, hogy a GTR2 annyival jobb lett volna náluk fizikában, de tény, hogy le volt némileg egyszerűsítve.
    Na csak ezt tartottam érdemesnek egy kicsit kivesézni, mert a többi ömlengés meg iR fanboykodás, annyira nem érdekel.
    Na, csá!

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.07.25. 07:05:43
  • unrealnoise
    Én már a korábbiakat is sajnálom.

De örülök, hogy láthatóan nem tudsz érdemben reagálni ezek szerint a dolgokra, ez igazol is kb mindent. Meg hát amiket benéztél, azokat tényleg nem lehet utólag szépíteni.

Nem univerzális igazság, csak tények meg puszta logika, szar is lehet amikor valaki rávilágít valamire, ami nálad nem úgy megy, mint kellene...
  • sertrex
    Erre mondják, hogy sok beszédnek sok az alja.
    Látom behisztiztél.
    Tetszik hogy úgy tálalod itt az agymenéseidet, mintha az maga lenne az univerzális igazság.
    Írtam itt egy pár dolgot, azután kitöröltem és úgy döntöttem ma nincs kedvem az ehhez hasonló szájkaratéhoz, főleg úgy hogy csak fikcióra épülne mivel semmit nem tudunk még a PC következő részéről. Tényleg sajnálnám rád áldozni az időmet.
  • unrealnoise
    Nah igyefigyelj, ha szerinted a Shift nem visszalépés _ fizikailag _ egy GTR2 szinthez képest (ami akkor azért eléggé az élen volt), akkor dobd ki a kormányod az ablakon, nem neked való ez.

Az, hogy egy-egy megmondóembert szereznek a cégek, azt azt mondják, amit a fejlesztők elvárnak tőlük, az egy dolog. Más dolog az, hogy vannak olyan inkompetens arcok, akiknek ennyi is elég, és nem akarják látni a kontrasztot.

Dolgozzam fel, ember, te komolyan hány éves vagy?

Amúgy meg ha ismernél, akkor tudhatnád, hogy sosem voltam ilyen vagy olyan fanboy. Jah, lépjen át az iR a 21. századba mi? :D A pC2 mai napig nem érte el azt a szintet AI területén, amit az iR fejlesztői már réges-régen elértek más címekkel alsó hangon 15 éve...

21 század, nevettes...

Fizikailag meg ég és föld a különbség, de nyilván Max meg Norris is hülye hogy főleg rF2-t meg iR-t választják és nem a pCars2-vel csapatják. :D
    De majd Ben Collins megaszongya majd, hogy hülyék ők is.

Amúgy komolyan ennyire nehezen megy a szövegértés?

Fizikai visszalépésről beszéltem a SHIFT / GTR2 kapcsán, nem anyagi, üzleti sikerek értékeléséről, elemzéséről. Naná, hogy a Shift nagy lehetőség volt, és egy GTR2 után én is örültem volna, ha ilyen lehetőséget kapok. Azzal is tisztában vagyok, hogy az EA besz*patta őket a Shift 2 után... De ettől független a korábbi posztokban mi volt az első mondat?

Segítek 1.0 (te írtad):
    "Visszalépés biztos nem lesz fizikában."

Segítek 2.0 (értelmezés): Szóval fizikáról volt szó...

Te nekem még egyszer, kurvára ne magyarázd itt nekem a szimes multat, mert legalább úgy vagy jobban tudom mint te, mikor mivel, mi és hol történt, a Shift 1 is naívan premiervétel volt, és tanulj meg szöveget értelmezni, írtam hogy jóindulattal simcade lett a Shift 1, nem azt írtam, hogy játékként meg grafikailag, meg minden egyéb szinten egy szemét lett volna a GTR2-höz képest...

Amúgy kereshetek neked minden egyes oltári gány cucchoz is annak a fizikáját méltató, igazi versenyzőktől elhangzó nyilatkozatokat, sokra mész vele. Ha ezen állna a dolog, akkor kérlek minden a világ legjobb szimulátora lenne, amit ezzel a műfajjal illetnek.

Kurvára nem szarok mások véleményére, ha az megalapozott, és azt sem bánnám, ha hozzászúlásodban hanyagolnád a szimes történelm órát.... (pláne, hogy megint milyen baromság miatt hoztad fel öcsém, de ugye ezt már fent részleteztem...)

Én várom a pC3-at, itt van gyűjtőiben a PC2, és örülök, hogy lesz PC3 is.

"Ha egy kicsit túllépsz a járgány határán, már ki is pördültél."

Jaja, ezt hívják úgy, amikor sikerül menedzselni az ilyet, félve mondom ki: korrigálásnak, szvsz minden valamire való szimcade cuccban is létezik ez a dolog, de gondolom csak a pC2-ben lehet egy hibát korrigálni a kormányon. :D

Amúgy pont a napokban zongoráztam végig gamepaddal is a szimeket (tesztként), és az iR-ben egy csomó járgány meglepően jól vezethető, kezelhető, lehet velük a határon is autózni és még gamepaddal is lehet korrigálni, de ez biztos valami tegnapi patchben volt benne, mert nyilván ezt csak a pC2 tudta korábban. :D
  • sertrex
    Kezdem a végétől.

"A valóság ezzel szemben kb annyi, hogy nem attól szimulátor valami, hogy rohadt nehéz vezetni benne valamit. "
    Ezt hol olvastad?
    Na akkor még egyszer.
    "A szimulátorok esetében olyan autókhoz szoktunk, amiket roppant nehéz vezetni. Ha egy kicsit túllépsz a járgány határán, már ki is pördültél. Ha ez így lenne, akkor a valóságban már körülbelül 50-szer meghaltam volna a versenyeken." - Ben Collins.
    Dolgozd fel.
    Továbbá nincs benne szó róla, hogy a PC-hez képest, nincs olyan kijelentés, hogy bármelyik szim szar lenne emiatt vagy hogy a PC ettől jobb lenne bármelyiknél. Viszont szó szerint arról beszél, hogy a saját tapasztalatai szerint ebben különböznek a szimek a való élettől. Gondolom tudja mit beszél. Azt hiszem több autót vezetett már, mint te ahányszor kilincset fogtál.
    Ezek után gondolom ez irányba osztott tanácsot a PC fejlesztői felé.
    Itt még megjegyezném, hogy nem igazán érzem a súlyát annak, hogy szerinted mi a jó szim vagy akár annak, hogy szarsz mások véleményére, mert ez esetben nem kérdés kinek a véleménye a hitelesebb. A többi ömlengés szóra se érdemes, mert szinte minden szimes/autósjáték fórumban előadtad már, hogy az iR mennyire ütni fog mindent ha végre lesz benne AI. Én hozzátenném, hogy ha végre egyáltalán átlép a 21. századba, ami az rF2-re is ráférne már. És ebből láthatod is, hogy ismerős a nicked, csak hát ha hülyeségeket olvasok a neved alatt, akkor ismeret hiányosságokat feltételezek. És itt adja magát, hogy nem kell veled egyetértenem. Neked se kell velem.
    És még most is normálisan reagáltam.

Másik.

Ha szerinted az viszalépés, hogy a GTR2 után megcsinálták a Shifteket, akkor látszik, hogy gőzöd sincs a dolgokról. A GTR2 lényegében egy rF mod volt. Azt saját szakállra csinálták, a saját nevük alatt. A Shifteket megrendelésre az EA számára, az NFS égisze alatt. És az már az akkor debütáló Madness engine-re készült. Tehát, ha egy akkora cég, mint az EA megbízást ad arra, hogy készíts számukra egy jól befuttatott cím alatt egy játékot és némi szabadkezet is adnak, itt azt értem, hogy változtattak a korábbi NFS imázson is, azt te visszalépésnek tekinted... Akkor biztosan fogalmad sincs arról, hogy mi a különbség egy megrendelés teljesítése és a között, hogy magadnak azt csinálsz, amit akarsz vagy amit szeretsz. Mellesleg nem azt mondták, hogy visszatérnek a Shift alapokhoz, hanem azt hogy a Shift szellemiségéhez. Tudom hogy ez leheletnyi, de különbség.
    Na, csá!

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.07.24. 11:38:08
  • unrealnoise
    Miért nem lehet normálisan átgondoltan reagálni?

Ismerhetnéd már a nicknevemet, nekem elmagyarázni, hogy mi az SMS, meg etc, hát kb. lehet jobban tudom, mint Te. Plusz kezdetektől pC1 támogató voltam...

Nézzük tovább.

A GTR2 meg a nagyobb címek (szimek) után csináltak egy még simcadenek is erős túlzással nevezhető Shift-et. Tehát visszaléptek magukhoz képest. Sokat. Az, hogy az NFS címekhez képest mi történt, kb semennyire nem érdekes, mert a lentiek miatt kb. nem is számít.

Ha tömegeket akarnak elérni, akkor pedig lehet butítani fognak kicsit. Lehet a kontrolleres irányítás végre (!) jó lesz, több lesz a tapadás, stb. Ettől még a PC3 nem lesz arcade cucc, amitől a hideg kiráz, hogy te megint beleesel abba, hogy csak arcade meg sim van, holott "milliónyi árnyalat" lehetséges a kettő között.

Mivel a "Shift-et veszik alapnak", nyilvánvaló, hogy a fun-ra, a nagyobb tömegek felé nyitnak, akiket meg a pénzgyűjtés, járgányvásárlás számít és az ad el játékot, annak a még jobb fizika nem elsődleges, és nem is nagyon fognak vele foglalkozni, mert minek. Az szvsz is jó, ahhoz, hogy élvezetesnek lehessen nevezni, az előző két résznek más problémái voltak.

"A szimulátorok esetében olyan autókhoz szoktunk, amiket roppant nehéz vezetni."

Jah, ezek szerint szar az rF2, iR meg a többi. Értem. :D Meg nehezek. Ahha. Hát szerintem meg nem. Az iR-be meg rF2-be meg a legtöbb szimbe sokkal könyebb vezetni a kocsikat, mint az arcade és simcade játékokban, mert sokkal több a visszajelzés.

Mintha csak azt mondta volna, hogy nálunk azért könnyebb ezt meg azt vezetni, mert a többi szim egyébként szar. :D

Szóval ez szimplán egy baromság, felőlem akár Michal Schumacher is nyilatkozhatta volna... Szarnám le. Érdekes, hogy a legtöbb versenyző, iR-t, rF2-t, meg Raceroom-ot használ, napi, heti, havi szinten. Nem pCars2-t. Biztos azért mert azok irreálitan nehezek. :D

A valóság ezzel szemben kb annyi, hogy nem attól szimulátor valami, hogy rohadt nehéz vezetni benne valamit.
  • sertrex
    Visszalépés biztos nem lesz fizikában. Aki ilyet hisz az nem ismeri Ian Bellt és a többieket vagy elfelejtette, hogy a GTL, a GTR 1-2 is lényegében az SMS nevéhez fűződik. Emlékeztetőül; Ian Bell alapította a SimBint. És ha megnézed, akkor a Shiftek is inkább a szimesebb irányba mentek el akkoriban a Need for Speed korábbi és az azóta is képviselt vonalához képest. Meg hát a Live Track 3.0-at vagy a Seta Tire Modelt se azért fejlesztették ki, hogy ezután árkád játékokat írjanak rá. Amúgy meg a Project CARS filozófiája mindig is az volt, hogy nem vezetni nehéz az autókat, hanem a határon autózni velük.
    "A szimulátorok esetében olyan autókhoz szoktunk, amiket roppant nehéz vezetni. Ha egy kicsit túllépsz a járgány határán, már ki is pördültél. Ha ez így lenne, akkor a valóságban már körülbelül 50-szer meghaltam volna a versenyeken." - Ben Collins.
    Gondolom nem kell mondani, hogy kicsoda Ben Collins.
  • unrealnoise
    Fizikában nem hinném, hogy fejlődni fog a pC3, sőt szerintem butítanak rajta majd, mert gamepaddal még mindig sokkal nagyobb fun egy FM vagy GT rész, egyszerűen jobban kontrollerre hangolják őket.

Botrány volt a PC2 amikor megjelent, hogy a kontrolleres alap-irányítása mennyire szar volt, youtube-on kellett keresni beállításokat...

Nem tudom ezek mit teszteltek addig... És ezt nem csak én mondom.

A játékosbarát szemlélet előtérbe helyezése egyébként nem rossz dolog, tegyék csak. :)

FM4-nem fizikailag kiemelkedő, hanem az egy jó, szép játék, kurva jó háttérzenével, körítéssel, a menü is az egyik legjobb ever. Minőség, minőség, és minőség. Szinte mindent földbedöngölt akkor a piacon, a GT5 "sehol" nem volt hozzá képest.

Amúgy jaja, nem lehet győzni idővel, pénzzel, elég a PC bőven. :)
  • sertrex
    Szerintem nem volt olyan rossz a Shiftek karrier módja. Én legalábbis élveztem, hogy a futamok után járó pénzekből vásárolgathattam, tuningolhattam, csicsázhattam az autókat. Legalább volt némi "kézzel fogható" tét benne. Ha fizikában előre felé mennek és karrierben kicsit visszahozzák a Shift feelinget az még jól is elsülhet.
    Az FM4-et nem próbáltam és sajnos az nem futtatható PC-n. Konzolom meg soha nem volt és szerintem nem is lesz. Elég költséges a PC fejlesztgetése és az új címek beszerzése is. Több platformra meg se pénzből, se időből nem futja már.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.07.23. 10:59:35
  • unrealnoise
    Azért vannak bajok. :D

Az FM7-nél az a baj, hogy bevallottan kicsit a FH után ment el. Ami gáz szvsz, mert arra ott a FH4. Az FM7-et szimesebb vonalra kellett volna terelni. Erre nyilván a Turn10-nél azt mondják, hogy de arra ott a pCars, AC, stb, konzolon is. Persze, ott van, de akkor is, egy játékot ne butítsanak, vicc, hogy mai napig a FM4 az utolsó igazán közkedvelt FM rész. Az egy mestermű volt.

Az FM7-ben hiába volt kezdésnek 700 autó, nem mentette meg. Ezer sebből vérzett, alig vásárolják az emberek.

Patchelgették azóta, kapott FFB javítást, kapott egy full új menürendszert, de ennyi.

A GTS ezzel szemben ugye főleg online-ra fókuszált, és bár azzal is vannak elég nagy bajok (offline 3 nehézségi fokozat van? WTF!), de szimesebb lett, komolyabb, elég jó fizikával (már a GT részekhez képest azért fejlődget a cucc, szóval nem visszalépéses a dolog) a HUD zseniális, kb iRacing szint, ahogy a szektoridőket kijelzi, etc, érződik rajta, hogy ezt versenyezni találták ki.

A pCars 2 jó lenne, jó lett volna, nekem a gagyi AI és javítások "gyors" leállása tette be a kaput.

A GTS mai napig kapja az ingyen DLC-ket, eddig egyetlen egy sem volt fizetős, szerintem már vagy 10 pályát kaptak ingyen, meg rengeteg járgánypakkot....

###

A konklúzió az: az FM8-al a Turn10 valószínűleg komolyodni akar, a pCars3-al az SMS meg bevallottan Shift-es kampány felé indulna el (szvsz ugyanúgy lesz benne bénzgyűjtögetés, stb, lehet kozmetikai tuning is), ki tudja, a GT8 meg szerintem csak a GTS egy jobb, még fejletebb verziója lesz.

Igazából mindháromtól sokat várok...

A PC számait nem fogja hozni, nagyon meglepődnék, ha bármi ilyesmi történne... mert most nyakukon a konkurencia minden szinten.

Arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire fog jönni, de szerintem nyilvánvalóan az új konzolokra (meg a régiekre, hiszen visszafelé is kompatibilis lenne), csak ha van még mellette rögtön egy nagynevű konkurencia, akkor szvsz cseszhetik, arról nem beszélve, hogy az új FM meg GT majd bundle csomagban érkezik konzolhoz, ki vesz majd akkor mellé még egy PC3-t? :D

Oké a régi PS4 és X1 tulajok lehet a PC-t választják, de ehhez nagyon jónak kell lennie...
  • sertrex
    Azt hogy a következő Project CARS, Revolution címen fog kijönni.
    A továbbiakban csak találgatok, de úgy gondolom, hogy a PC1 és a PC2 legjobb tulajdonságait összekeverve és a régóta beigért dolgokat beletéve és főleg feljavítva, kijavítva jön majd ki. Ha benne lesz az offline Custom Championship és egy stabilabb online rendszer, akkor szerintem megint kaszálni fognak, persze nem Forza és GT számokkal, de a PC1 szintet visszahozhatják.
    Kérdés, hogy Automobilista előtt jön-e ki?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.07.23. 09:38:19