22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Dagohun74 #1261 Nekem jobban bejönnek a cirkálok. Nagyobb tűzgyorsaság és manőverező képesség. Bár a csatahajóknak a speckó hogy "gyógyítani" tudja magát nem egy rossz dolog. -
DantesHUN #1260 Érdekes. Csatahajóval egész ügyes volt, de cirkálóval? Az nagyon béna volt. -
#1259 Egy kis bemutató azoknak, akiknek (még) nincs hozzáférésük a játékhoz.
-
Dagohun74 #1258 Na ezt jól megfogalmaztam. -
Dagohun74 #1257 Shift-et lenyomva adhatsz parancsot az autopilotának hogy cikk cakkban menjen vagyis a térképen 5 pontot adhatsz meg SHIFT-el. -
Dagohun74 #1256 A legjobb pillanatom hordozóval mikor két csatahajó egymásba ment, az egyik orral bele a másik hátsó részébe és egy V alakot formáltak ketten két szakasz torpedó vetőt küldtem rájuk és ahogy összevoltak akadva mindkettő kapott az áldásból az egyik el is süllyedt. Viszont rosszul megválasztott szögből való támadás a saját csapatársam halálát okozta olyan is volt.Kaptam is a fejemre. -
rrally #1255 Én is játszottam hétvégén.Meglátásom hogy a hordozok inkább csatahajók ellen jó.Cirkálok nagyon bejöttek.Romolókat meg nagyon meg kell szokni de pár csata után belejöttem.Sok hibája van még a játéknak.PL:- egyszerre lőni ,manőverezni és torpedózni igen csak nehézkes.pl nem lehet a tornyokat külön ki jelölni hogy merre nézzenek 40- 50 sec es forgás idővel nem igazán jó forgolódni.Ha két oldalt vannak az ágyú sorok és én pl jobbra célzok lőni egy célpontot és balról bejön közel egy ellenség akkor ne tudom kijelölni hogy az automatiukusan lője a fő ágyúkkal csak a másodlagosakat tudom kijelölni és azt is csak 1 célpontra tudom irányítani és nem valami hatásosak.Volt egy csatám cirkáloóal menekültem Low HP val zikk-zakk,üldözött egy nagyobb cirkáló sokáig kitudtam kerülni a lövéseit nekem meg betalált az összes de úgy veszettem hogy megtaláltam az egyetlen szigetet a nyílt terepen és elakadt a hajóm.na már most csak egyetlen opció van autópilótára az egyenes de akkor ki tudja kerülni a szigeteket,jó lenne ha előre belehetne állítani az autó pilótát milyen manőverrel menjen az adott pontra hosszú vagy -rövid fordulókkal.röviden ennyi,amúgy jó játék lesz. -
DantesHUN #1254 Mindenesetre az biztos, hogy a hétvégi játékosok nagyon sírtak a hordozók miatt. Pedig nem hogy könnyű, sok esetben nehéz velük játszani, és ahogy írtam komoly taktika, és helyzetfelismerés kell hozzájuk. az is igaz, az óvatlan butább játékosok ellen, nagyon jó. A legtöbb játékos semmi manőverre nem képes. Aztán meg csodálkozik.
Persze, ez úgy van, egy csatát mentem tegnap csatahajóval. 3 kill. 68 ezer körüli sebzés. Kongo-val. Nem rossz eredmény, de kétszer is beszoptam én is a repülők támadását. De az én hibám, egyik esetnél se figyeltem, és túl későn vettem észre hogy közelednek. És még így se tudtak elsüllyeszteni, és csak pár találatot kaptam. Ha idejében észre veszem, nem találnak el. Amúgy nagyon bénáztam, de a ellenfél csapat még jobban. -
DantesHUN #1253 Egy másik csatában egy romboló végig kergetett, a térkép alsó végén, majd föl a oldalán, úgy a két harmadáig. Egy bombával , nem is torpedóval találtam el, de nem javította meg magát, és leégett. Azt hittem ki kerget a világból. -
Dagohun74 #1252 Jaja bejött neked, pedig a másik hordozott elkaptam. A füst meg azért volt mert közben jött a cirkáló a távolban. Vannak jó pillanatai a játéknak. -
DantesHUN #1251 Tudom. Nem is értettem,mi van. Füst, és sehonnan se jön a támadás. Amúgy ezért mentem oda, ott nehezebb elkapni a sok kis sziget miatt. Gondoltam nem tudsz úgyse torpedót lőni , mert a szigetek takarnak. De erre nem számítottam. Szerencsém volt. -
Dagohun74 #1250 Na megvolt a hétvégi teszt. Tetszik. A hordozók nem OP-ok. Tetszik mert kicsit amolyan RTS érzést ad a játékhoz mikor mit hová és merről. Ja igen sokszor maradtam egyedül a hordozóval a társaim a bajban leszartak. A sebzés rendszer szerintem olyan nincs random az egész. Viszont van valami új a citadel sebzés gondolom a szerkezeti sérülés mert 1 sorozattól süllyedt a cirkáló. Skillek is lettek. Dehogy mennyit dobnak az nem nagyon látszott.
Dantes majdnem sikerült kiszednem téged a hordózóból erre beszorultam a kis szigetek közé az ideg majd megölt ott voltál 1 km tőlem és semmit nem tudtam csinálni. -
Plata #1249 Fura nekem nem elérhetőt ír. -
Belkar #1248 Na igen én mint a hülye csak nyomkodtam hogy Battle nem is néztem mi van ott jobbra xD Bár mentségemre szóljon már több éve nem játszottam WG termékkel...
Mondjuk azt nem értem hogy alapból miért nem Random Battle-n van?
Utoljára szerkesztette: Belkar, 2015.01.25. 21:50:25 -
DantesHUN #1247 De minden szinten elérhető. És úgy maradhat a beállítás. -
Belkar #1246 Ez a Co-op battle akkor nem botok ellen megy? -
Plata #1245 Botok ellen csak kettes szintig tudsz játszani szerintem,utána már nem elérhető. -
Belkar #1244 Na így a második napra rájöttem hogy a meccsek 90%-át botok ellen mentem xD -
DantesHUN #1243 A hivatalos fórumot telesírták a hétvégi tesztelők, hogy mennyire OP minden hordozó. Szerintem, nagyon nem így van. Az biztos, elsőre olyan mint a WOt-ban az arty, de valójában nem.
Ugyanis:-A repülőgépeket látni. Az arty lövését, nem.
Mivel lehet látni, ki is lehet kerülni. És az AA ágyúk le is lövik a repülőket. Nem egyszer láttam azt, a célpont hajó kikerülte lazán a két osztag torpedóbombázómat, és olyan is volt , hogy a 2x6 gépből , vagy 9-10 lelőtt a légvédelem, a maradék gép torpedóját röhögve kerülte ki.
A másik igenis fontos, ahogy alattam is írták, a támadás iránya. A nem megfelelő irányválasztásnál, nem megfelelő helyzetben, a repülők rossz irányba dobják le a torpedókat. Bizony, időnként rohadt sokat kell variálni, mire meg van a megfelelő pozíció. De olyan csatákban is voltam már, nem egyszer, ahol egész csata alatt nem volt egy jó célpont se.
És igen, ami szintén elhangzott: védekezni a vadászokkal? Vagy a támadó bombázóimat fedezzem ? Esetleg az ellenfél bombázóit szedjem le? Nem egyszerű jó döntést hozni.
Aki hordozóval jó akar lenni, igen komoly taktikai érzék és jó helyzetfelismerés kell, hogy melyik hajót támadja, hova menjenek a vadászok, hova menjen a hajójával...stb, stb.
Egy példa: három-négy cirkáló és egy csatahajó megy együtt, támadni őket? Értelmetlen. A légvédelem mindent leszed.
Vagy egy másik: az ellenfél vadászait, a csapattárs erős légvédelmű hajója fölé csalogatni.
Szóval, az én véleményem az-nem tudom ti hogy látjátok- nem OP a hordozó, sőt, inkább kimondottan taktikázni kell vele, sokkal jobban mint bármelyik hajóval, de aki értelmes, az lazán eldönti hordozóval a győzelmet.
Csak sokan azért panaszkodnak, hát látom, a hajójával egy fokot se fordul semerre. Hát ez már az ő hülyesége.
Míg ezzel szemben a rombolók: velük azért van baj, mert sokszor nem látni! és a másodlagos tüzérség nem sokat sebez rajtuk Ha a másodlagos tüzérség is érne annyit mint a légvédelem, és nem lennének időnként láthatatlan hajók, akkor nem lenne gond
A csatahajók pedig: mivel nincs rajtuk páncél, vagy bugos, vagy...vagy úgy szar ahogy van, ezért nem jók. Mindennel szarrá lehet őket lőni. -
#1242 Nekem is elég jól sikerült ez a hétvégi teszt. Igaz, túl jó eredményeket nem tudok felmutatni. Módomban állt kipróbálni mindenféle hajó osztályt, úgy nagyjából Tier IV-ig feljebb nem jutottam, mert más dolgom is akadt.
Összességében tetszik a játék. A legutóbbi hétvégi akcióhoz képest is már láthatóak változások. Sok minden még nem egészen világos a játékban. A taktika meg majd kialakul. Azt úgy sem lehet egy hétvége alatt elsajátítani.
Mentem japán és amerikai hajókkal is.
- Rombolók. Még mindig nagy kedvencek, de kezdik kitanulni a játékosok, hogyan kell ellenük védekezni. Éles játékban szerintem nagyon nehéz lesz velük jól és eredményesen játszani. Ettől eltekintve, ötletes, összetett játékmenetet biztosítanak annak, aki elég ügyesen terelgeti őket.
- Cirkálók. Igazi mindenesek számomra. Van már jelentős tűzerő (páncélzat működése teljesen ismeretlen jelenleg számomra), mozgékonyság, torpedó támadás, légvédelem. Akinek nem jönnek be annyira a "mérgezett egerek" (lásd torpedórombolók), azoknak kifejezetten jó választás lesz a cirkáló.
- Csatahajók. Igazi nehéz tüzérség. Látszólag könnyű velük játszani, de nem azok. Igaz, félpályáról átlőnek a túl oldalra, de kell félperc, hogy újra töltsenek. Abban a fél percben meg sok minden tud történni. Egyedül nem érdemes kalandozni velük, mert könnyű prédák lesznek. Figyelni kell velük a kisebb ellenséges hajókat, nehogy meglepjenek pár torpedóval. Arra is kell figyelni, mikor váltunk vele HE lőszerről AP-re. Csatákat lehet ezzel a hajóval eldönteni, de nehéz ezzel is jól játszani. Lassúsága (minden tekintetben) miatt jelentősen előre kell velük gondolkodni, mert nem nagyon lehet velük ide-oda száguldozva, problémákat orvosolni.
- Repülőgép hordozók. Nos, hát igen. Kicsit erősnek éreztem őket már alacsony Tier-ben is. Néhány csata után már nem tűnt olyan egyszerűnek a használatuk. Összetett problémákat kell ezzel a hajótípussal egyszerre managelni. Szerintem ez a hajó típus inkább nőknek lessz jó, már ha a hölgyek szeretnének majd ezzel a játékkal játszani. Első gondolatom az volt első csatám után, hogy olyan mint az Arty a WoT ban. Egy gombot kattingatunk és hullik az ellen. Nem így lesz (van). A probléma egyik része, hová dugjuk el magát a hordozót, mert kicsi a játék terület. Folyamatosan mozgásban is kell lenni vele, igazodni a csata alakulásához. A másik probléma a saját védelmének megszervezése, hiszen alapból a csapattársakra nem lehet számítani (tapasztalat). Mindig kell lenni a közelben saját vadász fedezetnek. harmadrészt, a támadó gépeink megfelelő mozgatása. Nem akkor kell indítani őket, mikor már fel vannak fedezve az ellenfelek. Egyből el kell indítani és a megfelelő helyre csoportosítani. A támadási irányuk sem mindegy és még hosszan lehet sorolni. Szóval összetett velük játszani. Jó csapatban érdekes lehet velük a játék.
Kíváncsian várom, merre fog haladni a további fejlesztés. -
DantesHUN #1241 Hát kettőt hármat még ki lehet kerülni, de négyet vagy többet, már nehéz. Pláne ha egyedül vagy. Azért ha mondjuk két társaddal mész együtt, mozgékony hajók, amiknek erős légvédelme van, esélyük sincs a repülőknek. Csak ügye, hát szóval együtt működést és csapatjátékot azt nem lehet elvárni. Olyan nincs. -
Plata #1240 Na asszem mára nekem ennyi,jó volt ez a teszt,volt egy irtó jó csatám is rombolóval,belefutottam a fél ellenséges flottába és sikerült kimanővereznem magam,és 5-öt kilőni.Három rombolót lőttem ki.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Másik csatában is sikerült valami eszetlen manővert csinálnom vele,három repülő raj dobta rám a torpedóit és sikerült kikerülni mindet.Következőleg már négy raj jött és akkor már nem sikerült. -
Belkar #1239 Köszönöm a válaszokat! :) -
DantesHUN #1238 Üzemanyag nem fogy ki.
A lőszer illetve bombák igen, utána automatikusan vissza térnek a hajóra. Ha egy osztagból lelőnek repülőket, és vissza térnek a hordozóra, ki pótolja, de csak egy darabig. A hordozón lévő gépek száma korlátozott. Például a Ranger 58 (fejlesztve több)gépet visz magával. Ha 58 gépét lelövik, akkor annyi.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.01.25. 13:46:23 -
Belkar #1237 Ja és még valami a repülők kifogyhatnak üzemanyagból? Vagy addig maradnak a levegőben amíg le nem lövik őket? Illetve mi van akkor ha egy osztagból csak egy repülő tér csak vissza? az akkor visszatöltődik 6-ra egy idő után? -
DantesHUN #1236 Felmerült már a fórumon...de szerintem az jobb lenne, ha nem lennének láthatatlan hajók (ellenfélnél)amik pár km-ről teletorpedóznak. -
DantesHUN #1235 Nincs. Minden pályán van sziget
A füstöt a rombolók csinálják.
A HE/AP...egy nagy rejtély. Elvileg távolra, HE-t érdemes lőni. Közelre AP-t. Hordozókra és igen gyengén páncélozott hajókra közelről is csak HE-t érdemes. -
Belkar #1234 Kipróbáltam én is. Első vélemény: nagyon tetszik. Bár mondjuk ehhez szerintem hozzá jön az is hogy már régóta akartam egy ilyen hajós játékkal játszani... Néhány kérdés azért felmerült bennem:
Először is túl sok sziget van a térképeken, van egyáltalán nyílt vizes pálya?
Ez a néha-néha felbukkanó füst (köd?) ez mitől van? A pályához tartozik vagy a játékosok csinálják?
Amit meg nagyon nem tudok az az hogy a HE-t meg AP-t milyen helyzetekben érdemes használni? -
Plata #1233 Remélem valamit csinálnak ezzel,legalább legyen valami veszély jelző ha csapattárs megsoroz. -
DantesHUN #1232 Ez már csak így lesz. Sok lesz a teamkill emiatt, ez nem attól függ hogy teszt szerver. Hülyék a játékosok. -
Plata #1231 Basszus,valami cseh idióta kilőtt az aranyos Omaha cruiseremből is.
Harcoltam csatahajóval és nem nézte hogy én közte meg a csatahajó közt vagyok és közelről megsorozta torpedóval.
Ok hogy csak teszt szeró,de azért figyelni lehetne az istenit. -
fantomvampire #1230 Na sikerult kiprobalni a jtekot :)
Ami engem zavar hogy a lovegek forgolodnak oda is ahova nem kene :)
pl ha csak az elso ket loveget akarom ami nezzen jobbra masik 2 hatso meg balra es ne mindegyik forogjon ossze vissza amerre eppen a kamera van. -
DantesHUN #1229 Az jobb, amikor a szigeteket torpedózzák. Gondolom, ez a WoT-ból jön, amikor a hegyet lövik, mert mögötte van az ellenfél. Logikus, a torpedó biztos átviszi vagy átrepüli a szigetet. Esetleg átfúrja. -
Plata #1228 Annyira nem figyeltem hogy mit csinál,csak azt láttam hogy kilő a barom mindkét oldalra sok torpedót,és már hiába próbálok elfordulni.Lehet hogy tényleg csak gyors volt ,de úgy tűnt mintha egyszerre lőtte volna,gondoltam meg kérdem hátha van valami vész torpedó kilövő gomb,de akkor nincs.
Azt megfigyeltétek már mi van ha két ellenséges vadászgép raj találkozik és egymásnak esik?
Megállnak egymással szembe és lövöldöznek.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.01.25. 12:04:58 -
DantesHUN #1227 Biztos hogy egyszerre volt? Lehet, hogy célzott balra lőtt, és kb. egy másodperc alatt jobb oldalra fordult a kamerával is lőtt. Ez tűnhet úgy, hogy egyszerre. De csak majdnem. -
Plata #1226 Azt én is tudom,de ez egyszerre kilőtte kb 90 fokban a torpedóit mindkét oldara.Azt hogy tudom csinálni? -
DantesHUN #1225 Jobbra-balra fordítod a kamerát? Amelyik oldalra nézel, arra lehet lőni. -
Plata #1224 Hogy kell egyszerre mindkét oldalon kilőni a torpedókat?Az előbb valami idióta kezdés után mentünk foglalni kilőtte mindkét oldalon a torpedóit,hiába nyomtam hátramenetbe és kanyarodtam be,bekaptam hármat is. -
Kotomicuki #1223 Mint a wot-ban: mindig az ellenfélnél vannak többen a jobbak! -
DantesHUN #1222 Ahogy most is elmézem, semmi más nincs, csak hordozók és csatahajók. Mindenki ezekkel akar menni. És persze valahogy a másik oldalon vannak a több szinttel nagyobbak.