22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • silverchain
    Valami ilyesmi:
    http://i.imgur.com/VxQvufcl.png

Az egyes oldalon bejövő találatok azon az oldalon csökkentik a páncélt, és sebzik vagy a hull-t, vagy a víz alatti testet, vagy az ágyúkat, vagy a legénységet, stb.

• DantesHUN
    Azt nem tudja valaki szakértő, hogy a Des Monies és a Senjo cirkálóknak mekkora volt a valós tűzgyorsasága? Kiváncsi vagyok, tényleg ennyi volt-e, vagy a játékban a fejlesztők megint ügyesen balance-oltak. Mert kicsit durvák a játékbéli értékeik. Sőt inkább nagyon.
  • DantesHUN
    Mi az a ,,hajó alak kialakítású sebzés rendszer? Megnéztem mi ez a naval Attack (steam-es valami, vitorlásokkal) de ezt a mondatot nem értem.
  • silverchain
    Tegnap a Naval Action nevű, most készülő játék videóit nézegettem, ott elég jó sebzés modellek voltak. És hajóalak kialakítású sebesülés rendszert használnak.
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2015.01.09. 16:42:39
  • DantesHUN
    Hát...elvileg volt erről is szó, aztán a fene tudja. Az a baj, annyi mindent mondtak, és jelenleg én ebből semmit nem látok ami igaz lenne. Nem értem ezt.
    A javítás, meg ellenárasztás úgy lesz benne elvileg, hogy automatikus, rá tenyerelsz, a javítás gombra, és elvégzik. Bár ilyen most is van benne, de rettentően leegyszerűsített. Az R megnyomására meg szűnik a betörő víz, vagy ki alszik a tűz. Hát nem tudom.

-ígérték, hogy lesz ilyen hogy mennyi víz betörést bír ki egy hajó, ilyen nincs benne
    -magyarázták ,hogy van a páncél átütés: szerintem nem úgy működik. Lehet én vagyok a hülye, de több féle hajóval, több féle célpontra teszteltem, nem úgy működik. Ilyen fok meg olyan szög, meg övpáncél meg átüti, és messzire nem hat a páncéltörő lövedék.
    Saját tapasztalat, lőtáv határáról is lazán maximumot sebez az AP, van amikor közelről se, van amikor első sortűz mondjuk semmit se sebez, majd ugyanolyan távolságból, ugyanolyan szögből a második telibe.
    -több modult ígértek, erre van löveg, torpedóvető, hajócsavar.
    -volt róla szó, hogy van immunity zone, nem tapasztaltam ilyet. Teszteltem, mozdultan célpontra, bármilyen távolságból belőttem.
    -amiket írtak, hogy milyen egy csatahajó cirkáló a játékban, és hogy kell majd használni, hát abból se tapasztaltam semmit Éppen az ellenkezőjét.
    -felderítő gépeket se lehet arányítani
    -nem lehet szabadon összeállítani a repülőgép hordozók gépeit, ilyen ,,csomagok" vannak. Bár lehet ez szerintük már az...

Hát nem tudom. Lehet mindez tényleg bekerül majd egyszer, mert ígérték, és volt róla szó. Csak nem látom, hogy erre úgy törekednének. Inkább két prémium hajót raktak be gyorsan...de hátha meglepnek, és ezek a dolgok is bekerülnek idővel.
  • messerharcos
    egyébbként szerintem a mpdull mellett még az ellenárasztás is beleférne, ahogy wotban van tűzoltás, itt is lehetne kijelölni hol kezdjenek oltani, meg mit árasszanak el. Ettől még nem lenne szimulátor :)
  • messerharcos
    Amit eddig láttam a videóban, azzal szerintem nincs baj, mivel ez egy alfa játék. Kezdésnek nem rossz ez. Ha felkötik a gatyájukat tudnak ebből még jó játékot csinálni szerintem.
  • DantesHUN
    Ja hát hogy több modul. Hát...erről is volt szó, hogy több lesz. Ígérni ígérték, hogy összetettebbek lesznek a hajók mint a WoT-os tankok. De szerintem ebből se lesz semmi. Nem hiszek én nekik.
  • messerharcos
    nem egy szimulátor magasságú dologra gondolok, a wotban is van még egy tankon belül is néhány modul, ha ez egy lassabb játékmenetű hajós játék, miért ne lehetne benne 5 ször annyi modul mint wotban, van idő megjavítani, és leköt. a wt nem a sebzésrendszere miatt hanem a rövidlátó fejlesztők miatt szerepelt le szerintem.
  • DantesHUN
    Az utolsó dolog az így is volt. Minden hajónál volt egy érték, hogy mennyi víz az, ami fölött már elsüllyed. Így két értéke volt a hajónak a hp, és befogadható víz mennyisége. Mondjuk én ebből nem láttam semmit, mire bekerültem rég kivették. Vagy eleve bele se tették? Csak tervezték? Tudja a franc.

A többi ötlet: az már túl bonyolult lenne. Ez nem szimulátor. Nem kell bonyolítani. Olyan meg mint a WT végképp ne legyen, ők is leszerepeltek már teljesen.

Amúgy meg: egy hete morogtam és szidtam emiatt az egész játékot, egyszerűen a sebzés, átütés modell sincs meg. Vagy lehet megvan, és ilyen szar lesz a véglegesben is, de hát ez...na de nem szidom újra. Hátha mégis lesz ebből valami. Talán tévedek.
  • DantesHUN
    Miért, a WoT-ban mi az izgalmas? Meg tudod, mindennel így van életben csinálni izgalmasabb mint nézni. Szerintem csak nézni, úgy még a dugás is unalmas egy idő után. De amúgy , hát van aki vonatszimulátorral szöszöl egy napig...öt percig se bírnám. Kinek mi az unalmas ügye.

De az tény, hogy messze nem túl pörgős. Se nem túl változatos. Pláne, hogy ugyanolyan faszság, mint a Wot hogy van egy nyomorult szar térkép, és folyton azt adja be...a többit elvéte, ezt állandóan. Hát ez például igen unalmas tud lenni. De én nem akarok senkit lebeszélni róla, de szerintem jókora bukta lesz ez. És normális hajós játék se lesz. A War thunder-ees srácok meg még nagyobb szart raknak majd össze úgy 10 év múlva...de nem negatívkodok, hátha jó lesz ez, ha kikerül az alfa stádiumból.
  • lammaer
    Nem, nemcsak neked unalmas. A nyílt hétvége után kitárgyaltuk, nagyon lapos a játékmenet. Sajnos a tengeri csaták mivoltjából fakadóan eleve nem lehetnek olyan izgalmasak/pörgősek/változatosak mint pl a szárazföldi tankos ütközetek, de ez így tényleg kevés.

Az a baj, hogyha elővesszük pl azokat az ötletket amit itt messerharcos előhoz, akkor meg egy túlságosan bonyolult játék lesz belőle, ami lehet hogy vérfanoknak jó, de így elvesztené a játék a pörgős arcade jellegét, ami nyilvánvalóan a fő cél.

Nekem speciel nincs ötletem (illetve egy van: csinálják olyanra mint a navyfield volt, csak 2014-es grafikával :) ) mivel ehetne úgy feldobni hogy izgalmasabb/változatosabb is legyen de ne legyen agyonbonyolítva.
  • messerharcos
    ami ide kell szerintem, az egy részletes sérülésmodell, egy találatjelző, mint war thunder ground forcesban, és kárelhárítási feladatok. Bénának tartom a hajósziluett alkú hpjelzőt, felesleges, helyette lehetne egy hajóalak a vízzáró rekeszkamrákkal ahol el lehet rendelni ellenárasztást, tartalékgenerátorindítást, hasonlókat. Kéne egy fedélzet és felépítményhp külön, ami a harcképességet befolyásolja, és a hajótestnek meg %ban lehetne írni, mennyi beáramló vízet tud még tartani. Ha bárki alfaesztelő innen egyetért ezzel, dobja már fel a fórumukra a felvetést pls.
    Utoljára szerkesztette: messerharcos, 2015.01.07. 22:23:00
  • ToCsEk
    ma rátaláltam erre a videóra:

meglepően sok van fent
    semmi trollkodás meg flamelés a cél én nem toltam a gamet nincs bétám
    de ez csak nekem full unalmas? semmi izgalom nincs benne :/
  • messerharcos
    meg 6 órán át lőnénk 3%os találati aránnyal, de a hajók sebessége viszonylag reális, így miért a tengó lenne másképp, ha nagyon beakarnák rakni? :)
  • lammaer
    Ha a valóságot tükrözné a játék, a tengeri csatákra is várnod kéne néhány napot miután elindul a menet :)
  • messerharcos
    felőlem berakhatják, de ha a valóságot tükrözné, nem lenne benne nagy örömed. 7 csomó max vízalatt, viszont akkor rohadt hangos már, és minden romboló azonnal kiszúrná. vagyis mehetnél olyan 3 csomóval vízalatt, hogy észrevétlen maradj. A felszínre feljösz, hogy valami emberibb 17 csomóssebességet elérj? azonnal elkapnak a repülők, vagy egyetlen lövés egy hadihajóról insta kill. ÉS ezeket az értékeket a VII-es osztályról vettem, de a játékban vannak első vhs- hajók, gyanítom az azokhoz megfelelő tengók még gyenguszabbak, főleg a sűritettlevegős torpedókkal amik azonnal elárulják a helyzetüket. A II. vh alatt a németeknél a búvárhajó fegyvernem szenvedte el a legmagasabb veszteségeket arányaiban, 70% körüli értékkel, ha jól tudom. Ha ilyen adatokkal teszik be a játékba őket, felőlem legyen, persze így nem fogják. Ha meg olyan lenne mint navy fieldben, ki sem próbálnám.
  • DantesHUN
    És mindezért a tankos példáért nem kell tengeralattjáró.
  • kissssss
    ehhh.... ezt épp most tapasztalom a saját bőrömön(WT grund forces), megyek a pz 3 tankommal kibújok a szikla mögül erre valamelyik kamikaze barom állatja nekem repül na mondom oké biztos későn eszmélt fel és elfelejtette felhúzni a botkormány..... hát persze meg ahogy én azt elképzeltem :) a maradék 2 tankom is pont ugyan úgy végezte mint az első.... és ez ment három játék meccsen keresztül.

nem tudom ki találta ki ezt az instant használjunk repülőt tank modban de légszívesében megcsapkodnám >:(
  • lammaer
    Ja, és tényleg, az is ott van :D
  • lammaer
    Oh, ha valakinek ez a szíve vágya, meg lehet azt nézni milyen jó móka amikor repülők dobálják a bombákat az egyszeri tankozókra a másik, WoT gyilkos játékban.
  • Tono34
    Azt a progit Battlefield 1942-nek hívják.
  • DantesHUN
    Én még emlékszem arra, amikor a WOt teszt fázisban volt csak, akkor oda meg mindenki
    -repülőket
    -meg aknákat
    -meg gyalogosokat akart.

Igen jó móka lenne úgy tankozni, hogy vagy telibe robbant egy repülőgép, vagy aknára futsz, vagy seggbe durrant a bokorban a lapuló gyalogos, valami kézi tankelhárítóval, de szükség esetén megkínál Molotov-koktéllal.
    És bár az biztos, ez sokkal reálisabb lett volna, mint ez a árkád tankozás, de mégis ki élvezte ezt volna?
  • Kotomicuki
    Lehet, hogy a felszíni ütközetekben nem vettek mindig tevőlegesen részt a tengeralattjárók, de sokszor nagyon hasznos felderítési munkákat végeztek és néha azért csővégre kaptak ezt-azt a hadihajók közül is (a német tengeralattjáróknak utasításba volt adva, hogy csak a teherszállító hajókat támadják, a hadihajókat csak ha biztos a siker és nincs más lehetőség a konvoj közelébe kerülni -> ezért sem voltak ott az ütközetekben).
    Ill. azt még hozzá kell tenni, hogy tengeralattjárók fejlesztése, de legfőképpen a gyártása (43-ban már gyárthatták volna a XXI-eseket, de személyi okokból - ahogy az történik ma is - mégsem lett belőle semmi sem) nem tudott lépést tartani az ellenük harcba küldött technikával és annak mennyiségével sem -> a '39-ben még veszélyes II-esek és a '43-ra már rég elavult VII-esek teljesen más viszonyok között tevékenykedtek (a tengók veszteségei a háború utolsó harmadában voltak a legnagyobbak).

Ha valóban beleteszik majd őket, akkor lesz vége a felelőtlen felhőtlen lövöldözésnek: már a hordozók miatt is borulhat a nemlétező játékegyensúly, nemhogy a sunyi tengók miatt.
    Ha valóban tartják magukat az arcade lövöldözős titulushoz, akkor nem veszik fel a kifejleszthetők közé a búvárhajókat! De ha szintet lépnek - ami a wot-ból kiindulva eleve reménytelen - , akkor szívesen látnám őket felderítő, aknarakó és torpedóvető szerepkörben!
  • DantesHUN
    Nincsenek konvojok benne. Másrészt ez a vita lement már pár hónapja. Nem kell újra rágni a gittet ezzel a baromsággal. És még mindig nem derült ki, hogy mégis már mennyi órát ,hány csatát tettél bele a játékba, ha ennyire erősködsz, hogy márpedig kell bele tengeralattjáró, és nem cseszné szét (az amúgyis elég vacak) játékot? Ez még eddig nem derült ki.
  • Dagohun74
    Nos majd meglátjuk mit hoznak ki belőle. Sajna ilyen időket élünk csupa remake és copy. Szinte semmi újdonság. Pedig ennél a játéknál tudtak volna kb. olyat alkotni mint anno a WoT-al. A másik számomra egyenlőre csalódás az Armored Warfare, copy az egész más tankokkal és grafikai motorral.
  • zsan666
    Nem kell (szabad) mindig összevetni a valós élet dolgait egy játékkal! Ha már ezzel példálódzol, akkor jusson eszedbe az, hogy amikor kilövik a hajódat (és elsüllyed), a csata után még is mehetsz vele megint . Mi lenne, ha ilyenkor elvesztenéd? Nem fejlesztenél ki egy darab T2 hajót sem. :)
    Azok a hajók pedig, amik tengeralattjárókra vadásztak, nem egy csata kellős közepén tették azt, cikázva a sortüzek között ide-oda. Ahogy az általad említett felszínre emelkedett tengeralattjáró sem 5-10 ellenséges csatahajó mellett felbukkanva dolgozott.
    Egyszerűen nem való ebbe a játékba tengeralattjáró, legalább is a játék ilyen formájában. Átirni meg nem fogják. Az a harcászat teljesen más; nem fér bele 10-15 perces ütközetbe egy igazi vadászat, jóval nagyobb map kellene, stb, stb, nem fogom újra leírni az ellenérveket... Ha játszottál a Silent Hunter sorozattal, látnod kell a különbséget.
  • Plata
    A német tengeralattjárók nagyon jók voltak szállító konvojok ellen.
    De tengeri csatákban nem nagyon vettek részt,utánpótlást szállító konvojokat meg civil konvojokat támadni más.
  • rico86
    Szerinted a konvojokat hogy lőtték ki? gyakran a vizfelszinről a fedélzeti ágyukkal! Azért nem akarnak tengeralatjárókat talán mert más nézet kellene nekik hiszen a hajókkal eltérően ők az idejük nagy részét a víz alatt töltik.
    Másrészt ha lennének tengeralatjárók komolyabb csapatmunka kellene randomban ami valjuk be jórészt hiányzik a wotból.
    A tengeralatjáróknak is meg lenne a hátrányuk mert a levegő miatt időnként a felszínre kellene jönniük ahol jóval sebezhetőbbek.
  • Ninju
    Melyik felszíni tengeri ütközetben szerepelt tengeralattjáró?
  • DantesHUN
    A torpedók így is baromi OP-ok. Csak összehasonlítás végett, egy 8-as romboló, 20 ezer sebzést visz be egyetlen torpedóval. És hatot lő ki egyszerre. Majd megfordul, és fél percen belül a másik oldalról is ki lő ennyit. 6 x 20 ezer sebzés oldalanként, miközben nehéz észrevenni és célba venni a füstfüggöny miatt. A nagyobb szintű csatahajók nem képesek ennyi idő alatt, ekkora sebzésre egy sortűzzel, viszont ha minden torpedó talál, a Yamato is azonnal robban. Ez egy kicsit túlzás, nem mondom, kell a skill ahhoz, hogy valaki jó legyen rombolóval, de ez túlzás.
    Na most , ugyanez tengeralattjárókkal? Még rá lőni se lehetne, látni se lehetne, hát más se hiányzik.
  • DantesHUN
    Mennyi órát töltöttél már a teszteléssel, hogy ennyire tudod?
    AI irányította repülő sincs benne, egyébként. Én irányítom.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.01.07. 12:48:09
  • lammaer
    Az a baj, hogy a tengeralattjárók bevezetése még jobban támaszkodna az amúgy sem létező CSAPATMUNKÁRA (hiszen valóban, a rombolók feladat lenne az hogy megvédjék a csatahajókat a tengóktól). Ergó a tengeralattjárók bevezetése tovább rombolná a játékélményt.

És abban is igazad van hogy a repcsik sem kellenének a játékba.... mindazonáltal ha már elkefélték hogy betették a repcsiket, nem lenne jó ha még tovább rombolnák a játékot a tengókkal.

" ja mert a német tengeralattjárók voltak a legjobbak!"
    Áh, ez nem indok a miért nem-re. Láthatod a tankos játékból, hiába volt a való életben a Királytigris/Tigris/Panther trió hatékonyabb mint az orosz/amerikai ellenpárjaik, szépen ki tudták egyensúlyozni hogy az orosz tankok legalább olyan jók legyenek a játékban.
    Ami egyébként annyira nem baj, hiszen ha NAGYON szar lenne vmi akkor nyilván azokkal nem játszana senki.
  • Plata
    Tönkretenné,majd a Wold of submarine nevű játékban játszhatsz vele.
  • rico86
    Nem tenné tönkre a játékot mert a rombolók jó részének a feladata volta tengeralatjáró vadászat pl mélyvizi töltetekkel ugyanakkor a tengeralatjárók a történelem részei és ez nem hajó szimulátor lenne hanem tengeri csatákat rendeznek.
    Ilyen alapon ne legyen al irányította repülők mert az nem hajó.
  • DantesHUN
    Volt már erről szó, és nem lesznek, és a tengeralattjáró nem hajó, és teljesen szétcsesznék az is ocsmány mód szarul kiegyensúlyozott játékmenetet.
  • Plata
    Mi a francnak,légy már eszednél,tönkre tennék a játékot,ki sem próbálnám.
  • rico86
    Van már valami hogy mikor lesz tesztelés?
    Azt nem értem a tengeralatjárókat miért nem teszik be?
    A tengeri csatáknak szeres részei voltak , ja mert a német tengeralattjárók voltak a legjobbak!
  • DantesHUN
    És ráadásként ,még én is tudok olyanokat bénázni. Nem hiszem el, ennyire nem lehetek hülye, de mégis . Jó lehet azét mert már elment az egésztől a kedvem, és zavar egy rakás dolog benne. De akkor is.
  • DantesHUN
    Hát, annyi különbség van, hogy a kommunikációban nem olyan trollok mint SerB. Az biztos.