22480
A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #1171 Én is észrevettem, lassabban tölt le, mint mondjuk egy WoT patch. Lassabb és gyengébb a szerver, és sokan is töltik egyszerre. A WG mindig jó munkát végez. -
Plata #1170 Igen,majd valamikor,kapsz egy levelet egy kóddal vagy mi a ragyával,amivel mehetsz tesztelni. -
fantomvampire #1169 most iratkoztam fel akkor kapnom kell majd levelet ? -
Plata #1168 Az nem elég,jelentkezni kell tesztelőnek,és pár hónap múlva ha mákod van bevesznek,de most van béta teszt hétvége,amire bárki mehet,aki feliratkozott. -
fantomvampire #1167 Nos en beleptem az accountomal ami a wot-hoz van. De semmi. Valaki tudna segiteni hogy is lehet bejutni ? És letolteni a jatekot stb.
Utoljára szerkesztette: fantomvampire, 2015.01.21. 08:54:14 -
Plata #1166 Béta hétvégés játékot szedném le,4800.89 mb lenne,de tegnap este kb 8 óra óta csak 2273 mb jött le.Mi a fenéért ilyen rohadt lassú?Steamről orginről vagy uplayről ötször ekkora játék is lejön 1-2 óra alatt. -
DantesHUN #1165 A fórumon elolvastam, ott azt írják még se törlik a legutóbbi eredményeket. -
Ninju #1164 Szerk.: Na amit írtam, azt átgondoltam és szerintem hülyeség. :)
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2015.01.20. 16:54:18 -
Dagohun74 #1163 thx -
DantesHUN #1162 Tier IV-es az első hordozó, és a St. Louis-ből lehet fejleszteni -
Dagohun74 #1161 Tier mennyi-től vannak hordózok? És melyik ágból nyílnak?
Utoljára szerkesztette: Dagohun74, 2015.01.20. 15:08:38 -
Dagohun74 #1160 A fene. Nem sok időm lesz. Akkor csak a japán hajók. -
DantesHUN #1159 Szerintem igen. De most ki lehet fejleszteni a hordozókat is. Meg akár tier X-ig is ellehet menni. -
Dagohun74 #1158 És vajon elölről kezdeni a fejlesztést? -
DantesHUN #1157 Gondolom igen -
zsan666 #1156 Remek! Ha az előző hétvégi akcióban voltunk, akkor ide automatikusan bekerülünk, igaz? -
DantesHUN #1155 http://blog.worldofwarships.eu/wings-over-the-water-weekend/
A hétvégém ismét ki lehet próbálni, ha valaki akarja. -
#1154 Sziasztok!
Jó lenne már ha a por nép is kipróbálhatná. -
DantesHUN #1153 A hiv. oldalon is felvettem ám két dolgot csak sajnos, nem igazán értettek velem egyet, pedig szerintem nem jó irányba tart a fejlesztés. De hát..na mindegy. -
lammaer #1152 Csak Dantes mesél róla úgy :) -
DantesHUN #1151 Csak zárt alfa fázis van. -
Tayaka #1150 Sziasztok, jelenleg nem lehet játszani ezzel a játékkal tudomásom szerint jól tudom? Csak mert úgy meséltek róla, mintha most is nyomnátok.
-
DantesHUN #1149 Amúgy, ezt s értem. Hogy lehet, hogy a csatahajók másodlagos ágyúinak lőtávja, 4 km? Az nem nagyon kevés? Az Amagi 140 mm-es ágyúinak jóval nagyobb lőtáv kéne. Nem 4 km. -
DantesHUN #1148 Én nem érzem annak. Csatahajóval is megyek sokat, és nem érzem hogy a hordozók túl erősek lennének. Sőt, ez az egy rész a hordozó és a repülőgépek, amit sikerült kiegyensúlyozni.
Sokkal rosszabbak a pár km-es körön belül láthatatlan rombolók és cirkálók, amik sokszor nagyobb sebzésű torpedót lőnek ki. -
lammaer #1147 Értem. Hát ez még így mindig elég unfair. Persze várható volt hogy beraknak vmi nem odavalót :( -
DantesHUN #1146 + még egy. Volt olyan csata is, ahol egyedül a Ranger hordozóval két Omaha osztályú cirkáló ellen. Semmit nem tudtam csinálni. Az összedolgoztak, a légvédelmük mindent ledarált. Ilyen is van. -
DantesHUN #1145 Ja a láthatóság. Természetesen ha a hordozóval nem látom, támadni se tudom. Kell valami ami felderíti. -
DantesHUN #1144 Nem egészen. A Wot-ban látod honnan és milyen irányból támad az arty? Nem.
A repülőket viszont látod. Ezt élesben úgy képzeld el, látom hogy repülők jönnek mondjuk balról. 15 km, és közelednek. Mikor 8-10 km-re érnek, éles 90 fokos forduló, (oké csatahajóval kicsit komplikált) mire megfordulsz, addigra ledobják a torpedóikat, de rossz irányba.
Az arty-t csak véletlenül kerülheted ki. nem tudohatod, jobbról, balról merről, és pláne mikor érkezik a lövés. Ha szerencséd van melléd lő.
Itt nem a szerencsén múlik, vagy is azon is, de sokkal nagyobb részt a játékos tudásán.
Cirkálóval, amin sok légvédelmi ágyú van, előfordul neki is megyek a támadó repülőknek, a légvédelem előbb végez velük, minthogy egyetlen bombát vagy torpedót ledobnának. Előfordult többször, 20-30 gépét szedtem le, és egy bomba vagy torpedó se talált el. Az ellenséges hordozó támadó gépeinek nagy részét kiiktattam, anélkül hogy bármit tenni tudtak volna(ez nem az én érdemem, a jó AA ágyúké persze)
A Wot-ban nem tudod kiiktatni az arty támadását.
Hatástávolságuk nincs a repülőknek, de ha kifogyott a lőszer, torpedó, bomba, mennek vissza. Úgy körülbelül 10 perc alatt három támadást lehet indítani. Újratöltés-felszállás, célpontig repülés, vissza térés. De ez a elmélet. Gyakorlatban, ha van erős légvédelem, ellenséges vadászok, akkor 10 perc alatt lelőhetik az összes támadó gépemet. És akkor a hordozó onnantól nem ér semmit. De nem is ez a baj, hanem ha úgy lövik le a repülőimet, hogy egy sikeres bomba vagy torpedó találatot se sikerül elérni. Épp ezért csak magányos, és lehetőleg lomha csatahajóakt érdemes támadni.
Míg az arty-val mindent lehet.
Az arty-nál ilyesmi szintén nem fordul elő. Legfeljebb ha kifogy a lőszerből.
Az viszont biztos, ha két hordozó, mondjuk szakaszban összedolgozik pláne három, az már nagy kibaszás. Az összedolgozó hordozók vadászai kiiktatják az ellenfél összes repülőgépét az első percekben: meg van a totális légifölény. Utána koncentrált támadás a csatahajók ellen: és ennyi. De ilyet csak egyszer-kétszer láttam. Ha a távoli jövőben kiadják a játékot, és el jut talán a klán fázisig, na ott, ott lesz ennek rohadt nagy szerepe. Randomban ez nem lesz vészes.
Csatahajóban, én a rombolóktól félek. A repülőket, úgy az esetek kétharmadában annélkül hogy eltalálnának kikerülöm. Ez nem rossz arány, szerintem. No meg, hát na. Nem is a csatahajó feladata, hogy a hordozókat levadássza.
De 1 vs 1 -ben igazad van, ott elismerem, az kurvára unfair. Ott a csatahajó csak szívhat. No de, eddig kétszer fordult elő velem ilyen eset., vagy 60 csatából amit hordozóval mentem. És ez a kettő is az MM faszsága miatt alakult így. Ha lenne fent pár ezer játékos, nem lesz olyan, hogy hordozó vs csatahajó. Csapatok, csapatok ellen, és így már abszolút kiegyensúlyozott a dolog. -
lammaer #1143 Akkor ez KB az arty szint.
Érted, az hogy a BB kikerülheti/kimanőverezheti a támadásodat az nem fair fight, mert ezzel max túlélhet, de ellencsapást nem tud mérni. Ez kb olyan mintha lenne egy boxmecss ahol az egyik boxoló karjai le vannak kötözve, ütni nem üthet de elugrálhat a másik elől...
Legalább scoutjai nincsenek a CVnek hogy a láthatósági rendszer védje a BBt? Repcsinek van hatótávolsága?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.01.17. 11:38:39 -
DantesHUN #1142 Az is érdekes különben , hogy a támadó repülőket messziről lehet látni. Tehát meg lehet próbálni egy elkerülő manővert. Míg, a rombolókat és némelyik cirkálót nem látni, amikor kilövi a torpedóit. Ki érti ezt? Szerintem hat pici repülőt nehezebb kiszúrni, mint gőz pöfögő hajót pár km-ről. Ezért sem túl OP a hordozó, lehet látni ha támadnak a repülők. -
DantesHUN #1141 Nem tudni. és..hát szerintem ne is legyen még. Olyan messze áll ez mindenféle béta fázistól mint Makó jeruzsálemtől. -
DantesHUN #1140 Attól függ. A támadó repülőgépeket, ki lehet manőverezni. Igaz, lomha csatahajóval ez nehéz, de a Yamato elleni első támadásom is sikertelen volt. Kikerülte a torpedókat.
Na most az is hozzá tartozik hogy három támadást indítottam a csata során.
-Első az Amagi ellen. Full hp-ról( úgy 50. ezer körüli, azt hiszem) maradt neki vagy 400. De nem sebeztem bele ennyit, ez a víz betörés miatt volt, és amiatt, nem tudta a hajó javítani magát. (úgy másfélpercenként lehet javítani, tüzet oltani, vízbetörést megszüntetni) Biztos közvetlenül a támadásom előtt aktiválta a javítást, és hát...megszívta.
-A második támadást a Yamato kikerülte.
-A harmadik végzetes volt
Úgy tűnik ebből, azért baromira OP egy hordozó, elvégre háromból két sikeres támadással az Amagit hajszálhíjján, a Yamatot teljesen sikerült elintézni.
De.
Az ellenfél csapatában nem volt hordozó. Tökéletes volt a légifölény. Aztán mindkét csatahajót nyílt vizen magányosan kaptam el!
Volt velük még egy Myoko cirkáló is, az nem tudom erre járt. De ha ez a három hajó együtt mozog, még úgyis, hogy nincs légi támogatásuk, hármójuknak van akkora légelhárítása, hogy a támadásom sikertelen lett volna.
A repülők csak a magányos, nyílt vizen haladó, és késve reagáló csatahajók ellen sikeresek. De hát ügye ehhez sok körülmény kell, hogy működjön.
Láttam jó párszor azt ,hogy jó együtt működéssel, az ellenfél csapata miden légi támadásomat meghiúsította. Szóval a válasz igen is , meg nem is.
Egyedül abban bízhat egy csatahajó, hogy kimanőverez, de ez nehéz( azért nekem is sikerült már többször is)
Cirkáló kísérettel, és légi fedezettel viszont nagyon nehéz célpont.
1 vs 1-ben, viszont nem . Ott esélytelen a csatahajó. Persze, ismét feltéve ha a hordoz látja meg előbb. Mert ha akkor veszem észre, amikor már az ágyúi lőtávolságán belül vagyok, mondjuk 10 km-en belül veszem észre...
hát számoljunk. 30-45 másodperc mire startolnak a repülők, + 10 másodperc a felszállás, szóval jó egy perc mire támadni tudnak, és még oda is kell repülni. Ennyi idő alatt, szerencsés sortüzekkel szét lehet lőni egy hordozót. De ha messziről megtaláltam a csatahajót, akkor nálam minden előny. (és hát csak sikerül megtalálni, azért a Yamato nem tud elbújni egy fűszál mögött)
Azért összegezve, jól ki van egyensúlyozva. Csatahajó magányosan ne menjen, ha hordozók is vannak az ellenfélnél.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.01.17. 11:17:16 -
Plata #1139 Kb mikor lesz béta teszt? -
lammaer #1138 A yamato tudott -volna- tenni ellened bármit is? Hogy mondjuk 1vs1ben esetleg ő nyerjen.... -
DantesHUN #1137 Mindennel. Viszonyításképpen, a Lexington 8 as szintű. A yamato 90. ezer hp felett van. Egy sikeres bomba 1000-1800 körül sebez. Egy torpedóm 9000-et, és egy támadással, 2x6torpredót tudok ledobni. A bomba tüzet csinál,torpedó víz betörést. Pontosan nem tudom mennyit sebeztem, mert egy Amagit is támadtam, a Yamato-t meg másik is lőtték. De a végén csak ketten maradtunk a Yamato val, két támadást indítottam a végén, az egyik alig ért valamit, a második azonnal végzett vele. Körulbelulre, 2-3 támadás, ha mind sikeres, 100% ról eltünteti. Ez támadásonként 2 torpedó és egy bombázó osztag. De ez nem könnyű. Csak akkor jön össze ha egyedül van, rossz helyzetben. Mondjuk 12 telitalálat torpedóból és 2 bomba, az egész biztos elég. -
davidbog #1136 Torpedókkal vagy bombákkal. Mennyi kellett neki? -
davidbog #1135 Jelentősen azért nem csökkenti, de maradjunk annyiban, hogy csökkenteni. Amúgy a 6x4 méteres rés nem nagy, a Gneisenaué is van akkora, mellesleg részben szerkezeti károkat is szenvedett ezért is építették át az orrát teljesen. A Littorio 10x15 métereset kapott na az már nagy.
A Hood végzetes találatára még mindig nincs megcáfolhatatlan bizonyíték. Lehet hogy valóban a AA lövedékek kivető tölteteiről terjedt át a tűz. De lehet hogy nem. Szerintem sokkal valószínűbb, hogy egy 38 cm-es lövedék átütötte a barbettát és egyből a főtüzérség lövedékei robbantak be. A Yamatot pedig még mindig nem érdemes számba venni, mert eleve egy kamikaze útra indult és a legénység nagy része részeg volt. A kárelhárítás valószínűleg nem működött. Ez ugyanolyan, mint amikor a CV hívek az SMS Ostfriesland-al példálóznak.
Ha így nézzük, akkor tényleg csak a németek építettek hagyományos elrendezésű BB-t. Csakhogy az 1. világháborúból megmaradt hajók is részt vettek benne egész szép számban. Sokat modernizáltak is, ne nézzzük már őket semminek.
Az hogy az orosz hajók páncélelrendezése pontosan milyen az mindig vita tárgya lehet. Szerintem inkább hagyományos mintsem a kettő ötvözete. A németekéhez képest a citadella, tornyok, barbetták védelme tényleg úgy fest mintha "all or nothing" szintű lenne. Szerintem csak következetes vastagítás a főtüzérség kalibernövekedése miatt, amit a németek nem léptek meg a saját hajóikon. A németek valahogy úgy érezték elég a 300-320 mm-es öv és a 100+50-es fedélzet. Az 1. vh-s Bayernhoz képest alig erősebb a Bismarck vertikális páncélzata. Egyedül a fedélzeti páncélozáson változtattak jelentősen, mind vastagságban mind elrendezésben. Na meg a torpedóvédelmen, de az független a hagyományos és "all or nothing" elrendezéstől.
Számomra a H-osztály hajói valami egészen megmagyarázhatatlan jelenségek, ilyen + 5-10000 tonnával hozták ki kb ugyanazt a harcértékű hajót amit a többiek. Kíváncsi leszek itt mit tudnak majd. -
DantesHUN #1134 Na sikerült elsüllyeszteni egy Yamato-t. A Lexington hordozóval. Nem azért mondom ,hogy hú de nagy király voltam, csak azért említem meg, mert az egyedüli rész, ami úgy-ahogy nagyjából működik, a hordozók. Tudom, ezt már mondtam, de eléggé idegesítő, hogy a többi játékelem, legalábbis szerintem , teljesen rosszul működik, és attól tartok így is marad. -
Kotomicuki #1133 "A torpedó találatnál nem csak az "all or nothing" hajóknál fontos az, hogy hol találja el, hanem a hagyományos páncélelrendezésnél is."
Ez így igaz, de a másodlagos károk, a robbanás hatásainak kiterjedését jelentősen tudja csökkenteni a hagyományos páncélelrendezés.
"Nézd csak meg a Gneisenau 1940-ben kapott sérülését. Igaz, hogy a HMS Clyde-tól kapta, aminek 340 kg-os töltete volt, de az orr mind a két oldalfala átszakadt hiába volt ott egy kis páncélzat."
Igen, ott kb. 2-10 méter széles a hajó: még szép, hogy átszakad, de ha ezt pl. a KG V-osztályú egység szenvedi el, akkor esélyes, hogy nincs orra - azért, a pozdorja, mint válaszfal, meg az acéllemez között van némi különbség...! A képeken az is látszik, hogy szerkezetileg nem deformálódott a német hajó orra, az úszóképességét megőrizte...
(Mellékesen: a PoW-ba csapódó 190 Kg-os - nem 340 Kg-os! - torpedó 6x4 méteres rést szakított...)
"Ha a Tirpitz lőszerraktára nem robbant be, akkor mégis mitől repült a C torony 25 méter magasra? Megilyedt a bombától?"
Itt nem azon volt a hangsúly, hogy berobbant-e - persze, hogy berobbant - , hanem azon, hogy a Hood légvédelmi ágyúinak lőszerraktárában történt robbanás láncreakciót indított el és darabokra tépte a hajót (a Yamato is hasonlóan végezte), míg a Tirpitz esetében a főtüzérség lőszeraktában robbanó, 5,4 tonnás (én tévedtem, nem 10 tonnás) bomba - 2,313 tonna Torpex töltettel - detonációja sem volt elég ahhoz, hogy a közvetlenül mellette lévő, "D" torony lőszerraktára berobbanjon - a robbanás erejére meg kellő bizonyíték, hogy az 1052 tonnás lövegtorony 25 méter magasra ugrott.
Csupán ennyi a különbség a két páncélelrendezés hatékonyságában, a "másodlagos" károk megelőzésében...
"Már többször is írtad azt az ostobaságot, hogy csak a németek használták a hagyomásnyos elrendezést. "
Merthogy a második VH volt a téma és addigra már csak a németek tartottak ki a hagyományos elrendezés mellett - a flottának átadott, nagyobb hadihajók esetében. Amúgy, ha egy újabb építésű hadihajó találkozik egy 20-30 éves konstrukcióval, akkor a réginek már édes-mindegy, hogy milyen felépítésű a páncélzata, mert rajta már semmi sem segíthet(ett)...
A szovjetek a - soha meg nem épített - csatahajóikon keverték a két rendszert a 30-50-es években: feltűnően megerősített citadellát kaptak a "hagyományos" páncélelrendezésű hajóterveik. Egyébként, a szovjet-orosz flotta nagyobb és befejezett egységeinek a sora még az első világháborúval véget ér... -
DantesHUN #1132 Óh, én szoktam. A kérdőívüket is folyton kitöltöm , csak abban nem vagyok biztos, hogy vajon érdekli-e őket? Ki tudja? No ,meg a lent említett esetben nem tudom bug-e, vagy direkt ilyen.