22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Dewri
    Választás... Korábban volt szó a wotban, hogy választható lesz: "legyen arty vagy ne?" Persze ki választana arty-s meccset, nem is csinálták meg... Itt meg berakhatnák, hogy "legyenek hordozók vagy ne?" Egyértelmű lenne a válasz...:)

Szóval jó ötlet lenne, hogy legyen árkád vagy realistic mód. A vérpistikék nem szenvednének reálban, a magukat jobbnak érző emberek meg nem szenvednének az árkáddal. Ilyen szempontból jó a war thunder, ott ezt meglépték. De ez wargaming, ezért kicsi az esély ilyesmire.

• Lokker
    500 mod... már 6-7 mod-al kényelmesen el lehet lenni. Vagy még annyival se.

"Szerintem meg minden cheat, ami az alapjátékon kívül bármilyen előnyhöz juttat. Ja hogy a ruszki fejlesztők szerint nem az."
    Gondolom még te se WoW-oztál, ahol kismillió addon van azon belül is rengeteg pvp-hez.
  • Plata
    Az igaz de T7 destroyer már főleg t8-9 hajókkal kerül össze,ha 4 kilométerre te meg közelítesz valamit az szarrá lő 1 lövéssel.Még azon a pályán ahol lehet kerülgetni szigeteket és jéghegyeket,lehet jókat harcolni 4.5 km-es torpedóval,de nyíltabb pályákon semmi esélye.Hiába van fejlesztve köd meg anyám kínja,simán kiszúrnak.
  • Holmatro
    Nem értem, miért megy a sírás az aimbot/aim assist-ért. Mármint hogy annyira szükség van rá. Tulajdonképpen akkor mi értelme van a játéknak??? Ezzel kompenzálni a bénaságot? Olyan ez, mintha egy sakk játékban a gép mutatná meg hogy melyik bábuval hova lépj... A wot-nak is az az óriási hibája, hogy az alapjátékon felül 500db mod kell hozzá. Vicckategória. Régen a z 5 másodperces tracer mod, amivel pillanat alatt ki lehetett szedni az ellenséges tüzért. Vagy az ellenfél torony irányát, és a töltési idejét mutató mod. Végül is tényleg nem cheat... Szerintem meg minden cheat, ami az alapjátékon kívül bármilyen előnyhöz juttat. Ja hogy a ruszki fejlesztők szerint nem az. Röhögnöm kell ezen, de hát a világ legnagyobb játék-csaló nemzetétől mit is várhat az ember. Nagy számok alapján több a gyenge játékos mint a jó, így a többségnek kell kedvezni, főleg ha a pénzről van szó! Egyszerűbb megoldás lenne a kétféle játékmód: egyik az árkád, a másik a realistic. Az árkádban engedélyezett a moddolás, a realistic-ben nem. Aztán menjen mindenki oda, ahova gondolja magát.
  • Pluskast
    Sőt mondok neked jobbat, ezt a játékban is megnézheted :)
  • Sendrov
    Ez nem a patch-hez kötődik és lehet, hogy nem újdonság de én csak most vettem észre, hogy a worldsofwarships.eu-n, ha bejelentkezek, akkor a nick nevemnél a My Profile alatt részletes statisztikák vannak az eddigi eredményeimről, hajóimról stb.
    Tudom, hogy a WoT-nál ez már régóta így van, de itt mintha korábban nem lett volna.
    Egymás eredményeit is meg lehet nézni.
    Én pl. Sendrov néven vagyok a játékban is. Már ha van időm nagy-nagy ritkán játszani. Persze ez a kevés, heti 4-5 ütközet a statomon is meglátszik. Mire belemelegednék a játékba, már hagyom is ott a gépet, mert a valódi világban más, fontosabb dolgom van. :)
  • Pluskast
    Volt valami kiemelkedő a ma hajnali patchben?
  • kissssss
    annak a fejlesztett torpedónak(6.4km) durván esik a sebzése a hatótáv növekedés mellet, ha jól emlékszem úgy 5000dmg megy kukába
  • Plata
    Jah és az amerikai T7 destroyer alap torpedója csak 4.5 kilóméterre tud elvánszorogni,a fejlesztett 6.4.
    A japáné meg alapból 10 kilóméter.
  • Plata
    Kár hogy a későbbi hajók már nem olyan jók,én is szerettem a Nicholas-t.Sajnos a Mahan már elég gáz.Azzal a 6.4 kilóméteres lőtávval.Meg hogy T9 csatákba kerül.
    Mi ez a frissítés ami ma jött le?Tegnap még nem volt,most meg lejött 175+26 Mb frissítés.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.05.22. 08:55:00
  • Piszkos  Fred
    Első köröm Nicholassal, két rombolót az ütegekkel lezúztam az elején, aztán elindultam az ellenfélnek, hogy segítsek egy cirkálónknak, útközben láttam egy New York-ot, ahogy nekiment egy kis szigetnek és elkezdett tolatni, a sziget takarásában megközelítettem, aztán hirtelen előbukkantam és belerongyoltam vagy 8 torpedót :D
    A negyedik ölésem egy Aoba volt, ami az előbb említett cirkálóval volt elfoglalva, igyekeztem úgy helyezkedni, hogy pont a másik oldalán legyek és folyamatosan soroztam, aztán 3 kilométerről ő is megkapta a torpedóit :D
    Kell mázli ilyen ellenfeleket kifogni :)
  • Caliph
    nálam megy,már régóta használom. korábban jeleztem is hogy van ilyen
  • Dewri
    Ja igen, alapból a torpedókat kell kijelölni a csíkhoz, nem az ágyúkat. Én úgy közlekedek alapból, hogy torpedó üzemmód, az ágyút nem használom, csak ha nagyon nincs más mód, úgyse ér sokat, mert kis kaliber és kevés is.
  • Dewri
    Simán működik. Ha x gombot nyomsz, kijelöl egy hajót. Ügyelni kell, hogy olyat jelölj, ami közel van, mert random jelöli az ellenfeleket. Újabb x gombnyomás vált másik célra. A találathoz közel kell lenni, minél közelebb. Ha a torpedó hatótáv 4,5 km, akkor jó ha 4 km-nél közelebb vagyunk, hogy biztos ne lehessen kikerülni. A fehér sáv csak iránymutatás, arra még külön rá kell vinni a zöld sávot, ami a tényleges torpedóút. Ha a zöld fedi a fehéret, akkor mehet. Nekem simán működött, a 2 rombolóval közelharcban, majd a csatahajó ellen messzebbről is. A csatahajónál olyan közel voltam, hogy az automata védelme elkezdett osztani, az egyik rombolóra másfél km-ről küldtem rá a torpedókat. Itt a tegnapi videóm:

• horika
    Csak akkor van fehér csík, ha a torpedót jelölöd ki a 3-as gombbal, és nem csak destroyereknél van ez, hanem olyan cirkálóknál amelyiknek van torpedója és persze a torpedóbombázó repülőknél. Persze minél távolabb a célpont annál kisebb az esély a találatra, mert a csík csak azt az irányt mutatja, ahova akkor kell lőnöd a torpedókat, ha a célpont pontosan ugyanilyen sebességgel és pontosan ugyanilyen irányban halad tovább. Ha már kicsit is letér már nem biztos a találat.
  • kabel15
    Nálam még fehér csík sincs :D
  • DantesHUN
    Hát én nem tudom mit csináltál, de direkt csak a fehér sávba céloztam. Kipróbáltam két csatában, semmit, az ég világon még csak megközelítőleg se találtam el. Nálam ez nem működik.
  • Dewri
    Szerintem is nagyon jó hajó a New York, vele sikerült az első és máig egyetlen 6 killes csatámat összehozni...:)

Közben elkezdtem rombolózni. Nem tudom néztétek e, de abban instant ott van az aim-assist: ha x gombbal kijelöljük az adott célpontot, akkor egy fehér sáv mutatja hol kell elengedni a torpedókat a tuti találathoz! Erre a fehér sávra ráviszed a zöld sávot és ha lőtávban van, illetve nem mozogja ki, akkor garantált a találat!!! Ez beépített aim-assist, kizárólag a rombolókra, lényegében ugyanaz a funkciója, mint a sokat szidott külső programnak! Ha ugyanis csak simán x nélkül támadsz meg egy hajót, akkor a puszta zöld sáv használatával még 3 km-ről is simán mellélősz, esélytelen úgy játszani...

Bizonyíték? A játék kezdetén kipróbáltam a rombolót, de még x gomb nélkül, totál esélytelen volt eltalálni bármit, ezért megállapítottam, hogy fos és nem toltam a rombolókat mostanáig. Aztán megnéztem egy rombolós oktatóvideót, ahol felhívták a figyelmet az x gombra, így most már használtam is. A harmadik körömben a tier3 Wickes amcsi rombolóval 3 kill torpedókkal: 2 romboló és egy csatahajó, 39ezer sebzés... Szóval valóban erősen aim-assist a cucc...

Így már értem miért olyan gyilkológépek a magasabb szintű rombolók. Nem is feltétlenül a játékosok a profik ezek szerint... Ezek után akár nyugodtan lehetne engedélyezni az aim-assist progikat, hogy a rombolók mellett más hajóknak is legyen némi segítsége...
  • DantesHUN

Nézzétek meg a videót. Nem tudom mi a véleményetek, de nekem nagyon más a tapasztalatom. Nem hogy keveset, inkább igen sok sebzést tudok összelőni mondjuk pont a New York-al. A 90k körüli nem egyszer összejön. Jó van hogy sokkal szarabb, de leginkább azért mert lassú és kis lőtáv miatt nem tudok elég célpontra lőni, de az más. Ha tudok lőni, még a random faktor, és idegesítő nem sebez nem nem sebez nem sebez dolog ellenére is, összejönnek a magas számok. Pontatlannak se érzem, úgy különösebben. Az átlag sebzésem is több minegyik US csatahajóval mint japán megfelelőjével, eddig legalábbis.

Ht én nagyon máskép látom na, szerintem valamit nem csinál túl jól a gyerek.

(mondjuk nincs időm most játszani, mert megjelent a Witcher)
  • tutyimutyi2
    igen a wt tényleg jó LENNE ha a modul alapu sebzés-t jól megcsinálták volna csakhogy telivan az a hitbox szarbbnál szarabb hibákkal mint pl a tank sarkát meglövik és robban az egész rekesz avagy a lövedék elöl bemegy a tankba hátul kijön közben mondjuk a töltő meghal és kész a tankod elis pusztult.
  • Caliph
    lehet irányítani a repülőket hogy dobják le a torpedókat. érdemes figyelembe venni hogy csak oldalról vagy jó célpont,szal 3-4 km re ér a repcsi fordulj vele szembe vagy tőle el.
    próbáld ki a carriereket vagy nézz youtube on videokat róla,hogy lásd hogyan működnek,sokat segít az elkerülésben.
    továbbá bbre én majdnem mindig felrakom az aa erősítő képességet,nagyon hasznos.
  • StrikeFor
    korábban nem volt ennyire szopó....,de az utóbbi peccs óta borzasztóan idegesítő...
    de mint ecseteltem nem 6-7 Km ről torpoznak hanem pár száz méterről..........

• Caliph
    igen,az accountok össze lesznek vonva. ha hajót veszel és ott van mellette az access to cbt akkor kapsz hozzáférést.
    hogy melyik hajót érdemes megvenni azt nem tudom,én talán a magasabb szintűt venném mert wotban is minél magasabb szintű a prém annál többet lehet vele keresni.
    persze simán lehet hogy egy kisebb szintű nem hoz annyit de sokkal élvezetesebb vele játszani.
  • sebi89
    hali
    lenne pár kérdésem, melyik hajót érdemesebb megvenni prém shopban Yubari vagy gremyashchiy? és ezekhez rögtön kapok béta hozzáférést? illetve a wows játékfiókja össze lesz vonva wot-al? mint a wowp-nál?
  • DantesHUN
    A repülőgépeket ki kerülheted. Figyeld ha közel jönnek hozzád, olyan 6-7 km-es távolságból kezdj gyors fordulóba. Akkor nem találnak el, ha jól időzítesz . Gyakorlás kérdése. Meg ,hogy másik játékos mennyire ügyes. Meg persze a randomisten
  • ikarus44
    Én nem így látom, ha a WT is egy HP alapú sebzéssel jött volna ki, akkor semmiben sem lenne jobb mint a WOT. Szerintem pont hogy ez benne a jó hogy modul alapú sebzéssel jött ki. Hiszen sokkal jobban illik egy realisztikus alapú játékhoz egy realisztikus alapú sebzés modell is. Legalábbis szerintem elég érdekesen nézne ki, a realisztikus mozgások, élethű grafika (mind tájban mind tankban) meg az egyéb dolgai mellett egy arcade sebzés modell. Arról nem is beszélve hogy akkor jóval több az IQ-ja az életkorával megegyező (12 alatt) játékos jött volna át ide.
    Bár abban egyetértek veled hogy a WG-nek és SerB-nek igencsak fel kellett volna kötni a liberoját, ha egy WOT alappal jött volna ki.
  • Dewri
    Csak már megint elkéstek vele, mert ezzel, hogy nem ők jöttek ki először, sokkal nagyobb munkájuk lesz (felül kell múlni a már meglévőt), illetve ha addigra megszokja a nép ezt a verziót, megint nem sokan fognak váltani egy hp nélküli hajózás kedvéért... A tankossal is itt "bukták be", évekkel a wot után kijöttek egy hp nélküli játékkal. Ha lett volna benne hp, a wot instant becsődölt volna (szerintem), de így sokan csak megnézték és pár kör után mentek vissza a wot "biztonságába" (sajnos azonban elegen maradtak ott is a szobanövényekből...).
  • StrikeFor
    írd már meg akkor a fejlesztőknek,mert kurvára unom már hogy minden nap letakarítja a Battleship-em egy mocskos torpedó raj repcsi akik szinte rád rakják a torpedókat...esélytelen bármiféle manőver 3-4 HIT egyetlen rajtól
  • ikarus44
    Előbb, vagy utóbb biztos lesz... Bár az biztos hogy csodát attól majd tényleg lehet várni.
  • Dagohun74
    Én sem. Arra talán ott lesz a gaijin féle ... ha lesz.
  • DantesHUN
    Valós szimulációt nem várok, sőt nem is akarok,de azért vannak alap dolgok, amik szerintem elvárhatók egy árkád játéknál is.
  • Dagohun74
    De most komolyan egy arcade játéktól várto(un)k kicsit is valós dolgokat? Legyen elég a neve és ahogy kinéz a többi balance-olás. Mint a WoT-ban voltak külömbségek a német pontosabb volt az orosz nagyot sebzett de mostanra ezek összeolvadtak ahogy olvasom. De lehet hogy tévedek. Egyébként mentem pár kört az új patch óta továbbra is vásári céllövölde a játék van 1 pálcás hajó és van több pálcás hajó.
    De néha néha egy egy kört lehet menni vele csak hajók.De ezért fizetni.
  • DantesHUN
    Értem. De ezzel együtt, valahogy mégis ábrázolni kéne az amcsi hajók előnyét. Akkor nagyobb látótávolság, vagy valami. Vagy nem tudom, de valahogy be kéne hogy kerüljön hogy ebben jobbak voltak.

Viszont az meg bekerült, és ez jó pont, hogy a lövedékeknek eltérő a sebessége, másképp kell célozni az amerikai csatahajókkal. Igen izgalmas lesz, ha lesz 4-5 nemzet, és mindegyiknél eltérő lesz egy kicsit. Sokan mellé is lőnek emiatt, ahogy figyeltem. ( Én is időnként) Azért nem rosszak most a játékban, a New York-al több sebzés jön össze átlagban mint a Kongo-val. Érdekes.

Hát ja a páncélzat...kurva elkeserítő. Ez rohadt nagy csalódás. Úgy vettem észre, az módosult, hogy már nem sebez ilyen pár százasokat, mint eddig amikor nem robbant fel az AP, hanem kapásból nulla. Meg, a HE-vel lehet maximum sebzéseket sebezni. De ezt meg hülyeségnek tartom, nem igaz már, most a fika gyorstüzelő cirkáló egy perc alatt HE-vel bont le egy tízszer nagyobb hajót, Ha sok modul sérülést, tüzet okozna, az jó lenne, de pár lövéssel leveri az össz hp-t, ez szerintem nem stimmel.

De azért azt is tegyük hozzá, legalább jól néznek ki az amerikai csatahajók. Legalább valami.
  • davidbog
    Tűzvezetésben voltak jók. Ez a külső ballisztikán nem változtat. Simán elképzelhető az, hogy a tűzvezetés ellenére a lövedékek becsapódása teszem azt 400x70 méteres ellipszisben volt, míg más lövegeké mondjuk csak 300x50 m volt. De lehet hogy nem, ilyen jellegű adatokat aztán végképp nem lehet találni már.

A pontosságuk abból adódott, hogy rossz ködülmények közt (köd, pára, erős hullámzás, szürkület, éjszaka) is tudtak mire lőni. Illetve a pontosabb adatok alapján nagy távolságra sokkal hamarabb tudták belőni a célpontot. Volt valami olyan eset, hogy az egyik Iowa-osztályú BB egy vagy két sortűzzel már 29 km-ről villába fogott valami japán DD-t vagy iskola hajót.

Összességében én valahogy nem nagyon láttam a nagy fejlődést ebben a pacthban. Beraktak pár új hajót, egy új pályát, kicsit módosítottak a hangokon (tagadhatatlan WG, a WoT-ban évek óta ez megy). Valami szüttyögés történt páncélzat terén, de rohadt távol áll még az elfogadhatótól is. Ami tényleg jó lett az a kitüntetések és a zászlók.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.05.19. 00:03:41
  • kissssss
    én már annak is örülök ha letudok szedni egy átokverte repülőgépet az omaha cirkálómmal, pedig van rajta AA rendesen.
  • Pluskast
    Ez eddig a rekordom :)

• tomasgo

• StrikeFor
    ha megtalálom a screen shotot mutatom :P
  • kissssss
    na végre sikerült mennem egy szál kört a hírhedt x pályán... hát gyerekek ez így fenomenális mindenki megy amerre lát, a DD közvetlen közelről lövi meg torpedózza a BB-t, az anyahajó rammolja a cirkálót és stb.... az első gondolat ami eszembe jutott hogy most akkor én quakel játszok vagy wows-al.

nem tudom milyen anyagot szívtak ott a wg-nél mert ehhez már elkellet érni egy magas elmeállapotot hogy elkészüljön ez a pálya, mert ennél kiszolgáltatottabb helyzetet el se tudnék képzelni mikor az egyik oldalra lerak 2 anyahajót 2 romboló kíséretében aztán a két oldalt jönnek a BB-k darálni.
  • Lokker
    Sokszor esélytelen kikerülni mert elég közelről indítják, ugye elég mozgékonyak hozzá és legtöbb esetben 1 betalál, onnantól vége a mókának. Főleg akkor jó mikor ketten-hárman védekezünk kétszer annyi hajó ellen mégis a másik oldal hullik el előbb.