Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ilyen hajókat nem csípem.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ez egy (ha jól látom) három fokozatú jármű. Vagyis TSTO. :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
galéria
A küldetés végén, leszállás után sajnos megtámadott valamilyen Kraken, és nem volt kedvem újra próbálkozni, ezért hiányzik néhány darab a szárnyakból.
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.03.12. 23:13:02
A delta szárnyvégeket hátranyilazottra cseréltem, ezzel a CoL is kicsit hátrébb került. Meredeken emelkedem 15 km-ig, onnan laposan, hogy a jetek tartályából majdnem az egész üzemanyag elfogyjon (hagyva egy kicsit, ha kellene némi tolóerő hazatéréskor), ezzel sebességet gyűjtve. Ezután rakéták begyújtva és szépen pályára áll a gép. A probléma orvosolva!
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos szomorú nap is ez egyben az űrügynökségem történetében. Elvesztettem egy berepülőpilótát. A tiszteletére Mitgerjet lett a gép neve. (Nincs lehetőség revert flight-ra)
Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.03.10. 19:52:43
Egyébként nem atom van rajta, az LV-909 nem az atomos cucc. Azzal el sem bírna emelkedni a talajról.
MOAR BOOSTERS!!!44
Ha nem segít,
MOAR STRUTS!!!4
A második amúgy lehet legit tipp, a szárnyak tudnak hülyén viselkedni..
Modok:
Kethane (a karbonite is fent van, de nem scannel, nem tudom mi a baj)
KAS
SCANsat
StationScience
TacLifeSupport
HL LandersProbes
Probléma:
Na igen, elfelejtettem írni, hogy a 2 turbojet egyszerre alszik ki, nem várom meg míg ténylegesen elfogy a levegő, tudom, hogy nem egyszerre történne a leállás. Mint írtam, minden tengely mentén képes elfordulni. A sebesség 450-500 m/s környékén van, mikor ez történik, 20 km feletti magasságban. Mindegy, hogy a jetek vagy a rakéták mennek, bekövetkezik. Elméletben ha lekapcsolom a jeteket és nem indítom a rakétákat, akkor siklanom kellene, míg elérem az apoapszist, aztán siklani, de már süllyedésben. Ehelyett irányíthatatlanná válik. Alacsonyan stabil a levegőben. A tömegközéppont nem nagyon mászik el, mivel a jetek a legkisebb tankról üzemelnek, az is úgy, hogy oxidálószer nélkül van megtervezve. Kiürült tartályoknál is a tömegközéppontot jelző golyón (sárga) belül van a felhajtóerő támadási pontját (kék) jelző gömb.
Űrsiklós megoldást építettem már, az aránylag stabilan pályára került, bár egyfolytába zongorázni kellett a billentyűzeten, játszva a tolóerővel és a hajtómű sugárirányával (egy csukló segítségével). Ez a kis madárka pedig nem akar az ürbe menni.
A megoldás, hogy még a flameout előtt gyorsbillentyűvel leállítod a turbojeteket és lezárod a beömlőket.
Flameout miatt a két turbojet megpörgeti a gépet, mert nem egyszerre állnak le. A másik, hogy ahogy fogy az üzemanyag, szépen eltolódik hátra a súlypont, és a támadási pont nagyon előre kerül, ami egy totál irányíthatatlan gépet eredményez.
Nem kis mérnöki teljesítmény a cucc, nekem nagyon bejön :)
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy 100%-ban újra használható járművet szeretnék készíteni (nincs leváló rész). A repülőgép hangárban kezdtem neki a tervezésnek, de valamiért nem akar sikerülni a pályára állás.
A gép: mk1 pilótafülke, közepes méretű stabilizátor, Z-1k akksi (1000-es, azaz közepes), TVR-200 bi-coupler (kettes elosztó), FL-T800 tank (a kis átmérőjűből a leghosszabb) ebből kettő, LV-909 hajtómű (50 max thrust) ebből is kettő. Ez a teste. Erre kétoldalt van felszerelve 2db FL-T100 tank (a kis átmérőjűből a legrövidebb). Ezeken 2 turbojet van. A kis tankokban nincs oxidálószer, hogy feleslegesen ne cipeljem, a turbojeteknek nem kell. Aztán jönnek a szárnyak, futómű, stb...
A gép tömegközéppontja, teli tartályokkal egybeesik a felhajtóerő támadási pontjával, üres tartályoknál nincs nagy változás ebben.
A probléma:
20 és 30 km között elvesztem az uralmat a gép felett. Amire irányba hozom, addigra elhagyom az apoapszist és az üzemanyag nagy része arra megy el, hogy újra előttem legyen, a pályára álláshoz már nem elég. 40°-nál nem emelkedem meredekebben. Addig üzemelnek a turbojetek, míg van levegőjük, ezután a rakéták indulnak. Próbáltam a rakéták hamarabbi indításával, de a probléma így is jelentkezik.
Nem tudok rájönni, mi okozhatja a problémát. Valami ötlet?
Nem mindig ugyanúgy jelentkezik, hol jobbra, hol balra tér ki és az orra is lebukik olykor, csavarodik... azaz minden tengely mentén instabillá válik.
A gép feladata, hogy kaját és vizet szállítson egy 150 km-en keringő állomásra. Azért lenne fontos, hogy minimalizálhassam a költségeket. Üzemanyagot nem a Kerbinről viszek, olcsóbb, ha a Mun-on kethane-t termelek ki és azt viszem oda.
Előre is köszönöm a segítséget!

vagy az elődje :D

Utoljára szerkesztette: Lyobag, 2015.03.05. 08:12:01
Mielőtt kiadják az 1.0 release-t! :)
Utoljára szerkesztette: SötétBarom, 2015.03.04. 16:59:50
Szeretnék rovert építeni, de fogalmam sincs, hogy hogyan tudnám azt megoldani, hogy össze is tudjam szedni ha tovább szeretnék lépni.
A halál csupán a kezdet...
ez nagyon tetszik, ötletes! egy csuklós Ikarust nem akar csinálni valaki? :D
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2015.03.03. 01:16:41
A tovább modulok csatlakoztatása ezek után következik :)
de mehetsz a Dunára és az Ike-ra is. utánuk a Jool rendszer a legjobb választás
Btw, ez a lander kifejezetten tetszik:
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.02.21. 21:51:46
amire kíváncsi vagyok, az az Orion űrhajó.
Meg a Dawn és a New Horizons szonda :D idén érkeznek meg a Cereshez és a Plutóhoz :P
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
azt gondoltam hogy a viszonylag alacsony ár miatt közbe ujra be kell rá fizetni (nem használok steam-et (azt se tudom hogy kezdjek neki de meg tudom oldani majd))
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Sokat olvasom a fórumot, jelenleg USI féle modok vannak fent de kicsit már unom. Lyobag -tól kérdezném, hogy mit mit raktál fel pontosan az ADIOS Tech Tree modból, mert nagyon sok mindent fel kell (lehet?) rakni.
főleg hogyha használható multi is lesz benne
legalábbis nem tudom hogy megy, de nem szeretnék frissítésenként kiadni rá, ha úgy megy
Nem annyira tetszik, hogy még a node editor sem elérhető a karrier elején.. Gondoltam felpöffentek egy science szondát a munra, hát érzésre elég nehéz eltalálni. :s
Utoljára szerkesztette: Szabolcs92, 2015.02.16. 20:51:56
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.