5572
  • [NST]Cifu
    Yupp, az ion hajtómű a jelen állapotában kb. használhatattlan.
  • Lyobag
    sok mindentől függ. ideális pálya esetén Low Kerbin Orbot-ról Low Duna Orbit-ra kb 1700-1800 dv kell. kevésbé ideális esetén kétszer-háromszor annyi.

kéne egy mod az ion hajtóművekhez, ami akkor is működteti a gyorsítást, amikor másik küldetéssel törődök. igazi űrjáró szörnyeteget lehetne építeni, ami egy küldetésből bejárhatná az összes bolygót :D
  • _Kondor_
    Az apróbb változásokról találok valahol changelog-ot, patch notes-ot?
    A minap is volt valami kisebb frissítés, de infót nem találtam róla, annyit vettem észre, hogy a pálya nevezetes pontjai mellett megjelent egy kis ikon, amivel "oda lehet warpolni". Vagy ez korábban is volt?
  • Fenrir
    Én is használtam régen, de nincs még frisstíve az aero modellre, ezért más dv-vel számol.
  • Dimefromhell
    Van erre egy tök jó androidos alkalmazás. Én ezt szoktam használni.
  • Fenrir
    Akkor most mennyi dv kell ehhez? 10000? Telepítsek oda előre egy ellátóhajót csak azért , hogy üzemanyagot tölthessek ott?
    Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.03. 22:30:45
  • Daffit
    Arra elég, hogy eljuss oda és leszállj és ha ügyes vagy marad kb 1000m/s amivel talán még fel tudsz szállni és Duna körüli alacsony pályára állj. A legideálisabb esetben is az odajutáshoz kell kb 6000m/s.
  • Fenrir
    8600 deltav elég lesz ahhoz, hogy leszálljak a Duna-ra és utána visszajöjjek a Kerbin-re?

• Fenrir
    Mondtam, hogy nem jövök vissza Kerbin mellé csak ha muszáj. Begyűjtöm az adatot, a laboratóriummal feldolgozom (így akár 10 százalékkal is jobb lesz) majd elküldöm antennán. Ez a leggyorsabb és legkényelmesebb.
  • Ninju
    De akkor miért viszed magaddal a labot?
    Felesleges, mert 0 pontos eva adatokkal is meg lehet tölteni. Ez mondjuk lehet bug is, de én akkor pakolok bele valamit ha visszatértem Kerbin köré. Úgy is le kell vinnem a felszinre az adatokat, akkor meg inkább spórolok az oda-vissza úton.
  • Fenrir
    1. Én ilyennel nem foglalkozom, de vagy SSTO vagy Hopper lenne erre idális.

2. Ha már egyszer begyűjtöttél science-t valahonnan, akkor onnan nem tudsz mégegyszer már (esetleg nagyságrendekkel kevesebbet), viszont a contracthoz neked fizikálisan nem kell begyűjtened pontot, szóval akár 0-val is megcsinálhatod. Around space -hez csak SOI kell, orbit nem.

Amiket linkeltél ahhoz nagyon jó ingame modok vannak:

Science összefoglaló ablak ami szűrhető és elemek kereshetők benne.

Nagyon hasznos mod, szól ha olyan biome felett vagyunk ahol még el nem végeztt science-ek vannak, erősen konfigolható.

Transfer Window Planner
    Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.02. 22:35:06
  • Dimefromhell
    Sziasztok! Két kérdés:
    1. Azt a küldetést, amikor a légkör különböző pontjairól kell hőmérséklet adatokat gyűjteni ti hogy oldanátok meg? Egy jó SSTO- kellene, mert 12-13e méteren elfogy az intakeair. Akárhogy variálok kevés a felhajtó erő. Amit építek SSTO pedig felzabálja az üzemanyagot, így többfordulós lenne a móka, de az rengeteg idő. :S Arra is gondoltam, hogy ez a küldetés a régi atmospherahoz volt.
    2. A Munraszállós küldetést csinálom éppen, de a Mun körül hiába gyűjtök science-t nem fogadja el. Az gond lehet, hogy egy korábbi küldetésben szereztem onnan science-t? Azt írja Around a kerbin. A magasság is számít ilyenkor, vagy csak h orbiton legyek?

De ne csak kérdezzek, linkeket is kaptok:
    Sandbox holdraszállásom Apollo stílusban. A holdról direktben randevúztam a parancsnoki hajóval, ami nem volt egyszerű, végén már csak monprop maradt.
    Találtam egy jó Science Checker-t. A save file-t a zónába húzva megnézi, h milyen silencek vannak meg/hiányoznak és egy táblázatban összesíti.
    Az Indítási ablak tervező is nagyon hasznos tud lenni.
  • Fenrir
    Nincs, ez csak orbitok között fog mozogni, a tervem, hogy bejárok vele mindent amit csak lehet :)
  • Ninju
    Világos. :)
    Leszállóegység nincs hozzá?

Egyébként rohadt jól néz ki! :)
  • Fenrir
    Mert csak akkor szándékozom visszatérni Kerbin-re, ha váltani szeretnék legénységet. Dokkoló van rajta, az üzemanyagutántöltés meg van oldva bárhol.
  • Diopapa
    Köszi!
  • Ninju
    Miért viszel labort egészen a Dunához?

Diopapa: Radiális decouplerekkel és üzemanyag vezetékekkel.
  • Fenrir
    Megépült a Dorah Phoenix SpaceLab:

-50 tonnás tudományos hajó
    -435 tonnás össztömeg
    -5 elszánt kerbal
    -8 rosszul elhelyezett napelem ami nem tölt rendesen mert egymás árnyékolják
    -kevés akkumulátor (1500 nem elég ha működik a laboratórium)

A Mark II-es ugyanilyen lesz, minimális változásokkal.

• Diopapa
    Kérdés.. :) Hogyan tudom a legegyszerűbben megoldani, hogy lecsatoljam az űrben a hajtóműveket amik nem kellenek? Sárga tartályok maradnának.
  • Fenrir
    Köszi, ez lett volna csak a kérdésem, a lander kialakítása miatt nem nagyon fértem volna hozzá a Duna-n sehol sem az ernyőkhöz.
  • Szabolcs92
    Vissza lehet csomagolni engineer-rel, de ha jól emlékszem, legalább level 1-esnek kell lennie. Viszont nem kell a Dunán visszacsomagolni, ráérsz bárhol a visszaúton (akár már a Kerbin körül is) szóval nem kerül plusz súlyba.
  • Ninju
    Igen. Régen mindenki tudta, azt most nem tudom, hogy korlátozták e engineer-re.
  • Fenrir
    Azt tudja valaki, hogy fékezőernyőt újra lehet-e csomagolni az űrben?

Le szeretnék szállni Duna-ra, de ott csak ernyőkkel akarok leérni, majd miután visszajöttem orbit-ra akkor ha lehet újracsomagolom, hogy majd Kerbin-en újra használhassam. Nem szeretnék extra tömeget aggatni a lander-re azért, hogy a kerbalom fel tudjon menni minden egyes ernyőkupolához.
  • Fenrir
    Megliana Kerman élvezi az első lépéseket a Kerbinen kívül :)

Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2015.06.01. 22:26:41
  • Fenrir
    Köszönöm a tippeket!
  • RaKmaTakaTa
    Tracking Station-ban át lehet nevezni bármit (szinte bármit), és Orbit Map-en is egy csomó mindent, ha a jobb oldalról nyíló info ablakon a nevére kattintasz. Zászlót történetesen a Tracking Station-ból lehet.
  • [NST]Cifu
    A save fájl editálható szövegszerkesztővel, persze valami komolyabb céleszköz, például notepad++ ajánlott.
  • Fenrir
    Brian is megérkezett a Mun-ra az új ruhájában és új skybox-szal :)

Esetleg azt tudja valaki, hogy már leszúrt zászlót hogyan lehet átnevezni úgy, hogy ne kelljen oda mennem? Fájlt kell szerkeszteni vagy modot kell használni az mindegy, sajnos sikerült két Mission #6-ot csináltam, egyet Minmus-ra egyet meg a Mun-ra.
  • Fenrir
    Ha viszel magaddal tudóst akkor ki tudod venni a begyűjtött adatokat és reset-álni tudod a műszereket, így nem kell bespájzolni ilyen sokat.
  • pingex
    Egy sima leszállóegységes rakétával mentem,a törzs 3 lépcsős, oldalt pedig 4-es szimmetriában nagy folyékony gyorsítók asparagus elrendezésben.A raktérbe helyeztem 1 Science Jr-t,és 6-os szimmetriában Mystery Goo-t,barométert,és hőmérőt.Úgy terveztem, hogy csak az utolsó hajtóműhöz kell leszállóláb,de mivel maradt elég üzemanyag,és nem akartam eldobni a félig teli tartályt inkább kiügyeskedtem a landolást egy sík terepen.Először olyan helyen landoltam,ahol jetpack-el 3 helyről is hoztam felszíni mintát,és EVA jelentést.Utána az északi pólushoz mentem,ahol két egymáshoz közel lévő biomon landoltam.Ezután már csak egy tó maradt,és onnan mentem is vissza,üzemanyag maradt bőven.Minden tudományos adatot eltároltam és így hazavittem.
  • Ninju
    Akkor sajna passz. Esetleg nem ütközik valamelyik másik moddal vagy nem hiányzik valami másik a rendes működéshez?
  • Dimefromhell
    Szia! És azt milyen géppel csináltad? Rover? SSTO. A science pontokat visszakülditek, vagy elraktározzátok?
  • mcclanen
    Igen fell tetem
  • Fenrir
    Obdos Kerman-t és a pod-ját megmentettem a Minmus orbitról, ilyet sem csináltam még soha :)

• Ninju
    20.-án volt egy update azt feltetted?
  • mcclanen
    http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/55985-1-0-x-Space-Shuttle-Engines-%28May-18%29/page86 egyszerüen nem tudom rá teni a ürsiklomra az alkatrészt
  • pingex
    Kevés volt a tech a Duna hajó építéséhez,így elmentem egy 170000-es hajóval,felsöpörtem a Minimus összes biomját,hazajöttem és tádám 2100+ science, meg a legénységből mindenki a 2.szintre lépett.
    Amit kapásból kifejlesztettem elvitt fél milla pénzt.
  • Ninju
    Melyik mod? Mit csinál? Letöltötted az új verziót az 1.0.2-höz?
  • mcclanen
    Sziasztok tudtok segiteni lenne egy mod amit jó lenne hogy müködjön aszt nem tudjátok hogy mit kellene átt írni hogy meg fellelöen müködjön mert most pl nem tudom rá helyezni egy másik modult a régire az még 0.90-re irodot és ugye most 1.2nél járunk hogy mit lehet velle kezdeni ellöre is köszi a választ
  • Fenrir
    Én 29 modnál tartok :D

TAC-ot próbálgattam, de az elején még baromira megnehezíti a játékot, szerintem nem érdemes foglalkozni vele addig amíg egy Mun vagy Minmus küldetés is viszonylag nehéz. Nyílván karrier módra gondolok.