• Dimefromhell
    Szia bzsoli!
    A Rovereket a szimmetria miatt tanácsos a Spaceplane hangárban megépíteni. Az alapja egy okto2, aköré építek mindent, az alkatrészek elhelyezésekor sokat használom az offset meg a rotate gombokat (bal fent). Arra kell figyelni hogy ne lógjon bele a konténerbe, mert akkor szétesik az egész. A konténer a legvégén kerül a rover köré, belső felén felül rögzítetem egy tr-2v decoupler-el, így ha azt oldom, akkor a rover lepottyan és ki tudok gördülni vele. Érdemes sokat kísérletezni, nekem kb 1,5 óra volt ezt így összehozni h működjön. (előtte nem csináltam ilyet) KÉP

Szia Palinko!
    A játék 1.0-val sokat változott leginkább az aerodinamika így nehéz felszállni a Kerbinről. Ami nekem nagy segítség, hogy használom a Mechjebet. Célszerű kelet felé dönteni a rakétát (jobbra) mert így a Kerbin forgási sebessége is hozzáadódik a sebességhez. (nyílván ha poláris pályát akarsz akkor nem arra döntesz. Emelkedéskor finoman döntöm a rakétát és figyelem az apoapsist (legmagasabb pont) Ha ez elérte a 75-80e m-t akkor leállítom a hajtóműveket és teljesen bedöntöm a rakétát, majd megvárom amíg elérem az apoapsist. Figyelem a mechjebet, ha már kb 15mp van az apoapsisig akkor elindítom a rakétákat teljes tolóerővel és ügyelek rá hogy az apoapsis mindig előttem legyen. Ha csökken az idő (közeledek az apoapsishoz), akkor megemelem az orrát ha nő (távolodik) akkor bedöntöm vízszintesen, és ha még mindig nő, akkor csökkentem a tolóerőt. Ez türelemjáték. Ha a periapsis is elérte a 70e m vagy afeletti távolságot akkor leállítom a motorokat elértük az orbitális pályát. Remélem érthető volt a leírás.
    A megfelelő tolóerő számításhoz érdemes kalkulátort használni, illetve rengeteg tutorial van fent youtube-on.
    Kopasz videója is sokat segíthet.

A kilövő állást és az összes épületet is tudod fejleszteni ha az épületekre jobb klikkelsz, majd ott az upgrade gombra nyomsz. Mindegyik fejlesztés kemény pénzbe kerül.