5572
  • tom36
    A leválasztást én úgy szoktam hogy fölötte van a decopler és akkor ritkán van gond vele, oldalról meg ha tényleg nem akar menni akkor van egy tényleg kicsi szárny azt szoktam rárakni és akkor a légelenállás távolitja oldalra el. A késöbbiekben ha tényleg szükség van rá akkor szeparátort szoktam használni de nem vagyok oda érte.

Robokutya: most futottam bele abba amiről írtál elvileg és egy picit próbálkoztam hogy mi is lehet és ahogy észrevettem az üzemanyaggal ellátott hajtómű és tartály között nem működik autómatán az üzemanyag átvitel (LFB KR 1x2 Twin-Boal.. és tartály között) csak manuálisan lehet átszivatyuzni az üzemanyagot.
  • Dimefromhell
    Nem értek veled egyet. A KSP továbbra is egy játék és nem egy NASA oktatóprogram, tehát szórakoztatva mutatja be a fizika alapjait. És a lényeg itt a szórakozáson van. Sok embernek egyszerűen nincs tehetsége megtanulni egy nyelvet akármennyire igyekszik. Őket megfosztanád a KSP élménytől? Szerintem az emberek elhanyagolható százaléka fog a KSP hatására csillagász/rakétakutató lenni, aki pedig mégis annak nem hiszem hogy az angol nyelv lesz a korlát. :)
    Én tudok németül és angolul is. A németről középfokú papírom van de sajnos azt ritkán használom, az angolt pedig a munkám során használom napi szinten szóban és írásban egyaránt. Mire leülök a géphez este egy kis kikapcsolódásra, a francnak van kedve (és agya) 8-10 óra angolozás után a szórakozáshoz is angolozni. Valahogy a TR-t is sokkal jobban át tudtam élni a saját anyanyelvemen. Én ilyen vagyok, de tudok olyanról aki meg a magyarosításoktól viszked és filmet is csak feliratosan néz.
    Szóval itt a választás lehetőségéről van szó.

tom36:
    Nem, nem működik. Ezért tanácsos a gyorsító fokozat tetejéhez rakni a leválasztót, mert aktiváláskor az ellöki magától a gyorsítót és úgy nyílik ki mint egy virág nem okozva semmiben sem kárt. Később a nagyobb rakétáknál ez kevés lesz, ott használunk sepratron rakétát.
  • tom36
    Gyorskérdés: megnéztem az a videót amit Kopasz feltett de ami 24.50 után van trükk hogy több decoplert használ a nagy rakéta rögzítéséhez az működik egyáltalán valakinél is ?
    mer most ránéztem és nálam csak az az 1 illasztési pont fogta csak amire ráraktam a többi csak disz volt.
    Ezért szoktam én minden ilyet a tetejénél vagy aljánál 1 darab rögzítő kábellel vagy mivel megfogatni és máris teljesen stabil.
  • Kopasz442
    24.50-nél van ami téged érdekel, és ha magasságban nem is lesz ott ahol te szeretnéd még azon is lehet javítani, hiszen három irányba lehet még mozgatni a tárgyakat ha fel vannak rakva.
  • Kopasz442
    Igen hivatalos mód, pofásabb hajtóművek üzitartály új MK 1 cockpit stb. a Steamről szedtem le, ott volt a játék leírásában.
  • Kopasz442
    A magyarításról: NVM barátom aki a wikipédia magyar oldalát készíti, sőt az angol nyelvűt is, közölte, nem valószínű lesz még erre is ideje. Ezenkívül, rengeteg kifejezés nincs magyarul, és egy réteg játékról van szó, ami azért készült, hogy a fiatalokat az űrkutatás felé fordítsa. Az űrkutatás pedig nemzetközi szinten angol nyelven( na meg orosz, és most már kínai) folyik! Tehát akit tényleg érdekel, az vegyen fáradságot és legalább annyira tanuljon meg angolul, mint pl én. (Na az se nagy szám, ám passzív nyelv tudás sem egy hátrány) Ha meg olyanok készítik esetleg a magyarítást akik nem űrkutatók, nyelv tanárok, mérnökök, akkor abból minden lesz csak nem használható valami... A magyar weboldalt még senki sem kereste fel ez ügyben.
  • Kopasz442
  • tom36
    Ha jól értem hogy mit csinálsz akkor azt tudom javasolni amit korában irtak, hogy ha kettő zöld illesztési pontot akarsz összerakni akkor mindig azokat vidd egymáshoz és ne rájuk mutass + jótanács mindig úgy csináld hogy mikor illeszted össze akkor az egér hátterében ne legyen semmi mer akkor annak az oldalára akarja feltenni és nem a zöld illesztési pontokat hozza össze. (amikor a zöld pontok összeérnek akkor az egérnek a hangár legyen a háttere, és akkor tuti jó helyre csatlakozik), igy az üzemanyag átvitellel sem lehet gond ha jól illeszkedik.
    Nem tudom hol tartasz most, de az elején kb amig a Minmus-ra nem mész addig minél inkább a szilárd hajtóanyagos rakétákra támaszkodj, és amikor lesznek tényleg nagy teljesitményő hajtómüveid akkor meg azokat ugy kell használni hogy 1vagy több nagy hajtómü és mellé leválasztható tankok üzemagyag csővel megfelelő sorrendben összekötve + indításhoz mindig ajánlott a szilárd hajtómű.
  • Tauri
    Megvetted már a játékot? :)
  • RoboKutya78
    Nincs valami építkezést segítő mód megőrülök mért nem viselkedik ugy ez a cucc mint ha legóznék?
  • RoboKutya78
    Ez is zavaró valamikor érezni hogy a két alkatrész egymásra cuppan pl ha a nagy rakéta egyedül van feldobva a leválasztóra és arra akarok rátenni egy nagyobb tanot ha egyedül van akkor rácuppan de ha már van mellette egy másik akkor kétesélyes. és így sajna előfordul hogy nem megy át az üzemanyag a nagy csőbe a kicsiből.Vagy kell közéjuk tenni valamit?
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.10. 19:15:53
  • Ninju
    Valószínűleg nem a leoldókra teszed őket, hanem a rakéta testre magára. Időnként könnyű belefutni ebbe a hibába. :)
    Az üzemanyagtartállyal kapcsolatban meg ilyenkor próbáld ne a mutatóval eltalálni a zöld pöttyöt, hanem a két zöldet igazítsd egymáshoz. Helyére fog ugrani. :)
  • RoboKutya78
    Az mért van hogy ha a főrakétát körberakom teljes kerületében új rakétákkal és a kioldókkal de amikor leoldom őket akkor igaz leválnak de rátapadnak a középső rakétára?még csak az a kioldóm van aminek nincs eltaró része.Az se nagyon segít ha aláteszek egy acél kockát és arra teszem a kioldókat.
  • RoboKutya78
    persze elforgattam fekvőbe az objektet ha visszadobom állóba akkor okés a dolog.
  • RoboKutya78
    Skacok segítsetek!!
    rühes módon nem akaródzik a kiválasztott tank a másik tankra rápattanni hiába célozgatom a zöld pöttyöt egyszerűen nem ragad rá
    milyen beállítások vannak az objektek letételére? lehet valamit elállítottam? a sokszorozó mellett van az a karika meg négyzet ikon azokkal játszok de nem akarja azt látom hogy megtöbbszörözi az jó azt is látom hogy ha karika akkor körbenyalja akadás nélkül az objektet ha meg szögletes akkor fokonként lehet ötletelni vele de mért járom körbe a zöld gömböt nem akar ráugrani
  • Dimefromhell
    Végülis 84 év alatt hip-hop megjárta
  • Ninju
    Mikrometeoritok nincsenek.
    Igazából ez ugye csak akkor működhet, ha nincs létfenntartás és személyes igények. Az a leszállás az Eeloon sem működne a való életben. Szóval a itt azért ismeri a játék határait és használja is rendesen. :)
  • RoboKutya78
    ehh egy kis üszeméttel bejárta az egész galakszist??
    Még jó hogy kristálytiszta a bolygórendszer és még nincsenek mikrometeorok:)
    Vagy vanna?
  • Ninju
    Hihetetlen mennyi idejük van egyeseknek:

Egyszerűen bámulatos.
  • RoboKutya78
    azt meg ha jó játékos vagy már a holdról indítod:)
  • Tauri
    Egyet értek, ha megvan a Mun Minmus Orbit akkor már "majdnem" mindent tudsz.
    A következő nagy ugrás majd az lesz ezek után, ha más bolygókra akarsz leszállni
  • RoboKutya78
    Nem is kéne olyan nagy mértékben lefordígatni
    felszerelések leírását
    a felszerellések funkciógombjait már ez is nagy segítség lenne.
  • Karabiner
    Ja a link:
    KSP international project
  • Karabiner
    Rákerestem egy kicsit és létezik egy keret mód ami a KSP fordítását segíti, úgy nézem gondozzák is a projektet.
  • Karabiner
    Nem lehetetlen küldetés. De arra, hogy na majd valaki lefordítja na azt nem érdemes várni. Ahhoz már túl komplikált és főleg, hogy folyamatosan változó, bővülő projekt. Bár akkár létezhet ilyen elvetemült.
    De szerintem a közösségi magyarítás lehetne a legjobb választás. Valaki csak szerkeszt még egy valaki csak fordít (vagy többen), más a sorokat már csak kódba ágyazza. Lehet aztán szépen lektorálni, hogy a szakkifejezések is a helyükön legyenek.
    Kifejezetten jól működhet a dolog. A Silent Hunter 5 fordítását anno így csináltuk és hozzá pár jelentősebb mód honosítását is.
  • Ninju
    Általánosságban az előttem szólókhoz. :)

Amikor én elkezdtem, akkor még nem volt benne más csak sandbox. Nem volt könnyű magát a repülést és a mechanikát megtanulni abban sem. Tény az is, hogy a légkörbeérkezés is könnyebb volt. Ha tudományos módban kezded azt is egyszerre kell tanulni az alapokkal, hogy hogyan tudsz hatékony és egyszerűbb rakétát építeni. Ha megvan az orbit és a randevú ne adj isten egy Kerbin Mün repülés sikeresen, akkor az már marha nagy segítség. Persze ez csak az én véleményem. :)

Egy utolsó gondolat a nyelvi dologhoz. Az tény, hogy rengeteg humoros apróság van elrejtve a leírásokban. Ezek egy része megtalálható a magyar Kerbál Wikin. Mondjuk azt nem tudom mikor frissítették utoljára.
  • Tauri
    Én is utálom a sandboxot, sose játszottam rajta. A Kutató módban kezd , mert nem lesz kezdeti káosz hogy minden item elérhető, de nincs pénz amiből gazdálkodni kellene....
  • RoboKutya78
    utoljára ahol díjaztam volna egy lassított magyar feliratot az a battlefield volt amibe belementem hogy végigtoljam és amint az angol nyelvből kihallatszott egy katonai játékhoz képest kicsit soknak véltem benne a humoros hangzatú párbeszédeket és jól jött volna ha nem csak sejtem a szöveget:)
  • Dimefromhell
    Én úgy-ahogy tudok angolul, de egy hivatalos magyarosítás szerintem is sokat dobna a játékélményen. Elképzelhető hogy nőne a magyar játékostábor. Én valahogy jobban élvezem a game-ket az anyanyelvemen. (jó nyilván van amit nem érdemes fordítani, pl Hearthstone - a Szent Bajnok, vagy az Arany megye Inasa elég furán hangzanak... bocs elkalandoztam)
    Szóval a KSP tele van humorral. Az alkatrészleírásokból, küldetésleírásokból meg mindenhonnan árad a "ragasztó szalag szag" Szerintem ettől az élménytől elesnek az angolul nem tudók.
    Én látom létjogosultságát egy magyar fordításnak.
  • RoboKutya78
    a sandboxot azé nem akartam először erőltetni mert ott ugye minden építmény bent van és gondoltam lépcsőzetesen jobb kideríteni melyik cucc mire való.
    de lehet azt is meglesem majd sőt biztos.
  • Ninju
    Az elején érdemes a mechanikát sandbox módban megtanulni. Nézz meg egy videót, építsd meg ugyanazt a hajót és érd el azt amit a készítő. Egy orbitnál ez tök egyszerűen megtehető. Ha ez megy szerintem utána próbálkozz a karrier móddal.
  • Tauri
    Én nekem is napok kellettek mire fel tudtam venni egy orbit pályát a Kerbin körül, ami olyan lett ahogy épp sikerült :)
    Most meg már oda megyek úgy ahogy akarom....te is így leszel ezzel :)
    Igazából ami furi, hogy a Mun és Minmusról annyi XP-t össze lehet szedni ami majdnem a teljes kutató ághoz elég....
  • RoboKutya78
    jó lenne ha tudnám rendesen hogy egyes alkatrészek mire valóak meg más hasznos tudnivalókat igaz a videókból kiderül de sok kísérletet meg kerbalt megmentenék ha... ha haa..:)
    igaz még nem toltam bele még egy napnyi játékidőt de kísérletezek
    a felső légkörbe a űr határáig eljutottam csak vissza nem mer nem volt tolóerőm:)
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.08. 18:19:14
  • Ninju
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tényleg nem akarok idegennyelv troll lenni, de kb. 30 szót kell megtanulni a játékhoz. Ezeknek a többsége magyarul is nagyon hasonlít az angol verzióra (inklináció pl.)
  • RoboKutya78
    Most tesztelgetem de úgy fest hogy a notimon alacsony graffal működik és az a lentebb említett egérfagyi is mintha eltűnt volna.
    Ha lesz rá keretem és az eu is ilyen mértékben száguld lefele becsekkolok egy példányt mindenképp.Viszont ami nagyon hiányzik ehhez a játékhoz az egy magyarítás.De ha többször végignézem kopasz videóit talán megértem a lényegét.
    Jelenleg addig eljutottam hogy szegény kerbemet már jó párszor elküldtem de nem jutott vissza:)
    Ebben a játékban legalább van kitűzött célelérés nem úgy mint az említett játékban.
    Lehet jobban jártam volna ha ezt vettem volna meg mint az említett gamest pedig pár napot törtem a kobakot rajta.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.08. 16:23:24
  • Fantasy18
    ez pontosan micsoda kopasz? ez a "nagydobás" ? ez valami hivatalos mod? vagy mi?
  • Tauri
    Ez micsoda?
  • Tauri
    Az egy rétegjáték mint ahogyan a KSP is. Én különösen örülök annak ha igen csak túlbonyolítják a játékot. Nekem a KSP sem nehéz, sőt csak szórakoztat...

A Space Enginernél rengeteget játszottam szervereken, sőt fél évet saját szerverem is volt. Jelenlegi játék rendszerben csak úgy tud működni a multi ha le van jelszavazva, és meghívásos alapon jutnak be az emberek. Ezen kívül szükséges egy napi többszöri szintű backup, ami a KSP esetében ugye nincs meg.
    Space Engineersben az a szabály, hogy a földön nincs PVP, és azonnali bannal jár. Az aszteroida övön kívül van a PVP és pont.
    De nem ezért nem lehet vele játszani, hanem az iszonyatos optimalizálatlanság miatt, ami a KSP ben kezd végre eltűnni :D

HA találtál virágverziós KSP-t és fut, javaslom vedd meg egy akció keretében. Én 5 EUR ért vettem anno.
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2016.10.08. 08:49:04
  • RoboKutya78
    Én még közösségi szerverre sajna nem jutottam fel a gépem nem bírta még az asztali se de 2 3 emberkével elkezdtük a dolgot priviben ugy még értelmes a dolog vagy kisebb forumos csoporttal próbáltun épígetni de még nagyon nem koserek ezek a szerverek sajna.
    Engineerben meg igencsak ugy kell szervert építeni hogy utánnanéz az ember annak hogy milyen ötletek vannak a másik által épített dolgok megvédésére.Nagyon tulboyolítják azt a játékot.Kicsit be kell vallanom csalódtam benne.
  • Kopasz442
    Sajnálatosan a space engineer, illetve a hasonszörű sok más társai (hiszen mind multi is) sajnálatosan kifog merülni abban, hogy hülye gyerekek egymást írtsák ki, lerombolják amit más épített, stb... mint a nyilt szerverünkön. És még az ember azt meri mondani magáról hogy civilizált... bah, mikor minden eszközzel csak a másik kiírtása a cél.