Bennünk is megvannak a mágneses érzékelés alapjai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De az az élõlény, amire visszavezetõdik a családfánk, az nagyon-nagyon egyszerû volt.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ez hülyeség. Csak simán egy elég egyszerû élõlény, bár nagyon valószínûnek tartom, hogy a legegyszerûbb, azaz hogy elõbb alakult ki olyan, ami nem tartalmazott semmi sallangot, csak és kizárólag az élethez szükséges dolgokat, minthogy egyszer csak nem él semmi, és kialakul egy olyan, amiben vannak mindenféle felesleges dolgok.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Egy egyszerû, sõt, a létezõ legegyszerûbb élõlény. Pl egy vírus. Az egyszerû élõlényt legelsõ mutációja természetesen bonyolította. De miután az élõlények több (különbözõ) sejtbõl kezdtek el állni, onnantól kezdve, egyrészt a körülményektõl függõen lettek olyan mutációik, amik a te fogalmaid szerint egyszerûsítették az élõlényt, meg olyanok, amelyek bonyolították, lévén, hogy az élõlény túlélni akar, és az összes olyan mutáció bennemarad, amelyik nem rontja a túlélési esélyeit, ebbõl kifolyólag egy egy mutációkor kaphat lényegtelen tulajdonságokat, vagy épp veszthet el õket, másrészt pedig... Másrészt nincs túl sok értelme fejlettségrõl beszélni élõlények esetén. A fejlettebb az egy ipari(? hogy mondják azt, hogy termékekre vonatkozó) kifejezés, jelentése kb az, hogy késõbbi és majdnem minden szempontból jobb.
Innentõl meg jön a köpködés, egymás lehülyézése, meg a kocsmai bunkók egyéb beköpései.
,,Hol hallottad hogy a tudomány szerint a "fejlettebb" élõlényeknek kéne hogy több kromoszómájuk legyen? Arról nem is beszélve hogy a fejlettség az elég szubjektív dolog. Vagy te talán tudsz fotoszintetizálni?"
- Igen, a fejlettség fogalma az is szerintem is egy bizonyos ponton túl egy kicsit szubjektív dolog. És a bonyolultság és az egyszerûség fogalma is.
De szerinted a törzsfa hogy néz ki végsõ soron?... A lomb tetejérõl mész LEFELÉ, idõben vissza, akkor lényegileg szerinted hogy fog kinézni, mi lesz a legalján, egy egyszerû vagy egy bonyolult felépítésû élõlény?
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
dorkzéro mondta 2011. jún. 26. 22:30 -kor
,,Hülye vagy, és okoskodsz. Ennyiben össze lehet foglalni."
-Ez vagy te.
Méghogy fejlõdtség, csak mert jobban tudunk gondolkodni.
tegnap 21:04
Azért annyit el kell ismernünk, hogy tényleg vannak átmeneti fajok pl: te, mint csótány / féreg keverék. Kár, hogy nem fejlõdtél azóta semmit.
Ha esetleg elfelejtetted volna, te köcsög.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nekem általában nem szokásom 1000 hsz.-en keresztül beszélni (azzal nem vádolhattok, ti fõleg nem!!!), most kivételesen éltem ezzel, mert a másik sem akar leállni a pártideológiával.
Az egy tulajdonság csak semmi köze az élõlény "fejlettségéhez" bármit is jelentsen ez.
,,Majd "üvöltözni" fog veled, meg csúnya szavakat fog vagdosni a fejedhez, aztán majd "megunja", és lelép."
-Na gyere, mondd, hogy én kezdtem el minõsítgetni a másikat. Mindig én kezdem el, ugye?
,,A krumplinak történetesen sok ezerszer több kromoszómája van, tekintve, hogy poliploid élõlény, a DNS-e rengeteg példányban van lemásolva. Mondjuk ebbõl az adott élõlény fejlettségére abszolúte nem lehet következtetni: egyrészt a kromoszóma egy sejtosztódáskor létrejövõ ideiglenes egység, aminek száma semmit sem mond az élõlény "fejlettségére" vonatkozóan (ha egyáltalán lehet ilyenrõl beszélni), másrészt az örökítõanyag hossza sem mond semmit annak tartalmára vonatkozóan,”
-Ha a kromoszómák száma végsõ soron nem egy TULAJDONSÁG, akkor micsoda???.. Egy kukutyin?
Ki dönti el, hogy mi számít egyáltalán TULAJDONSÁGNAK ???? 😄DD És milyen alapon???
Te meg az evolucionisták??? Milyen alapon? Tehát csak az számít VIZSGÁLANDÓ, VIZSGÁL H.A.T.Ó. tulajdonságnak ami beleillik a ti evolucionista prekoncepciótokba?
És ami nem illik bele az elõítéleteitekbe, azzal mi van??? Azt mért is nem szabad vizsgálni sem, sõt még TULAJDONSÁGNAK venni, nevezni sem???!!!! Mert amit mondasz, abból ez jön le...
Ha az általatok elképzelt törzsfa a kmh. alapján végsõ soron nem idõpontokat akar kijelölni, ábrázolni, hogy melyik élõlény mikor jelent meg (a többihez képest (elõbb vagy késõbb) akkor végsõ soron micsodát?
2.
Elõször Kukacos azt mondta, hogy a DNS is E.Z.T. a fentit igazolta, azután két hsz.-szel késõbb meg azt próbáltátok bizonygatni, hogy nem ezt igazolta… Akkor most a DNS végsõ soron mit igazolt szerintetek???? Ezt döntsétek már el…
http://www.youtube.com/watch?v=dHXm3td0yAU
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyok__1939285-letre-lehetne-e-hozni-egy-evoluciot-helyesen-szimulalo-programot-esetleg-letezi
Csak mert ha kiderülne véletlenül, hogy a náciképzõ ebben a témában hazudott, akkor ugye elképzelhetõ, hogy más témákban is hazudtak, meg hogy nem is magyar volt Jézus, és akkor összeomlik a világképe. Úgyhogy ezt mindenféleképpen el akarja kerülni.
Majd "üvöltözni" fog veled, meg csúnya szavakat fog vagdosni a fejedhez, aztán majd "megunja", és lelép.
Majd csak figyelj... Elsõ körben majd én leszek a metéltfarkú, aztán majd megkapod te is.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Kormeghatározás. Mint írtam már egy párszor, az evolúció elméleti részét (nagyon röviden: a mai élõlények primitív egysejtûekbõl fejlõdtek ki) nem lehet bizonyítani, csak a valószínûségét növelni.
Szerinted az elmélet valószínûségét növelni csakis úgy lehet, hogy kikaparsz egy csomó fosszíliát, meghatározod a korát, és eszerint sorrendbe rakod? Ne legyünk már ennyire óvodásak. A tudomány elsõsorban a mai élõlények genetikai, élettani és fejlõdésbiológiai kapcsolatai alapján jutott el az evolúcióval oda, ahol tart. Ahol az, hogy létezik evolúció, már nagyrészt nem elmélet. Az elmélet annyi, hogy így alakult ki minden, ami ma van...
Ma azért érdemes a földben matatni, hogy többet (mindent nem lehet) tudjunk meg a mai élõvilág múltjáról (ehhez kellhet a kormeghatározásod), és nem azért, hogy az evolúciót bizonygassuk, mert az már megtörtént. Ha tetszik, ha nem, ha pattogsz itt a fórumon, ha nem, ha lehülyézel, és verekedni akarsz, ha nem. Sajnos errõl már lekéstél... Részvétem.
Mintha az evolúció még mindig valami eretnek eposz/mítosz/legenda lenne. Pedig nem az. Teljesen, minden szinten beépült a biológia tudományaiba. És nem összeesküvés történt, hanem brilliáns tudósok tudományos eredményeinek köszönhetjük (...messze nem csak biológusoknak...). Mellesleg a gyakorlatban is felhasználják (és felhasználták már évezredek óta, csak nem tudták...) az evolúcióval kapcsolatba hozhazó kutatások eredményeit -> lásd pl.: biotechnológia. De ezzel kapcsolatban is írtam már régebben egy másik posztban, és akkor sem sikerült megérteni...
Ki kell, hogy ábrándítsalak, nincsenek olyan, hogy evolúciósok. Biológusok vannak... és én pont nem azon a területen tevékenykedem, ahol használnak abszolút kormeghatározást. Bár tanultuk az egyetemen szervetlen kémiából is és antropológiából is, de szerintem jobban jársz, ha inkább beírod a gúgliba. Vagy ha beéred annyival is, elolvasod, és megpróbálod megérteni azt, amit lejjebb a kommentek között írtak néhányan. Én ahhoz nem értek annyira, amennyire szeretnék (még)...
#512 remark: Igen, ez a legújabb szófordulat. Most találtam ki. Remélem tetszik.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
@
Ez a legújabb szófordulat? <#nemtudom>#nemtudom>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Balumann mondta:
,,Miért olyan nehéz megérteni azt, hogy az evolúcióban nincs olyan, hogy MINDEN ESETBEN vagy az egyszerûbbtõl haladunk a komplexebb felé, vagy fordítva.”
-Na EZ már valóban fejlõdés, hogy ezt elismerted. Most tényleg komolyan gratulálok! Nekem nem nehéz ezt megérteni, de azért mentem ezen végig mert úgy látom, hogy sokaknak viszont igen.
Tehát akkor erre a kérdésre illene felelni, hogy szerintetek az általatok elképzelt törzsfának a LEGALJÁN akkor most mégis mi van, egy egyszerû vagy egy hihetetlenül összetett élõlény?
,,Ez nyilván nem alkalmas kor meghatározására, mert a mutációk nem kiszámíthatóak, nem lehet tudni, hogy milyen kanyaros úton jutott el, mi "fejlõdött vissza", stb."
-Ha a kormeghatározás alapján nem (sem) igaz a törzsfa, akkor a DNS alapján hogyan igazolhatnák azt vele...
Egyik prekoncepciótokat akarjátok igazolni egy ugyanolyan tökéletesen alaptalan, kiforgatott, elferdített másik elõfeltételezéssel...
Akkor az általatok elképzelt törzsfának a LEGELEJÉN most mégis mi a bánat van, egy egyszerû vagy egy hiperkomplex szervezet, szerintetek???? Most akkor döntsétek már el..
Mert õ mondta, hogy E.Z.T. igazolták A MÁSIK MÓDSZERREL IS.
Késõre jár. Ha esetleg én értettem volna félre, akkor elnézést. De ha félreértettem volna, akkor hogy értetted?
Hazudjál is még szépeket, hol írtam én ilyet, hogy az egyszerûbbõl megyünk a bonyolultabb felé? Idézd légyszives ezt a hozzászólást.
-Genetikai és anatómiai hasonlóságok (ez nem csak ember és ember között mûködik, hanem nagyobb távlatokban is, DNS-ek összehasonlításával megsaccolható, hogy kik állnak közelebbi rokonságban egymáshoz). Ez nyilván nem alkalmas kor meghatározására, mert a mutációk nem kiszámíthatóak, nem lehet tudni, hogy milyen kanyaros úton jutott el, mi "fejlõdött vissza", stb.
-Paleontológia (a megtalált fossziliák, átmenetet képviselõ fajok, ezeknél lehet alkalmazni a különbözõ kormeghatározási módszereket, amivel kapunk egy körülbelüli képet, hogy mikor éltek azok).
A kormeghatározást meg mindenki tudja, hogy nem lehet vele másodpercre pontosan megmondani többmillió évre visszamenõleg, hogy mikori a lelet (nincs is értelme, mert azok a fajok sem 2-3 napig éltek, hanem akár millió évekig is). Pontosan lehet tudni, hogy mennyire pontatlan, és az szerint is alkalmazzuk.
Ha probléméd van velem, megbeszélhetünk egy személyes találkozót is és a szemembe is mondhatod, ha mered.
Balumann itt szédített múltkor is reggeltõl-estig ,,a mindig az egyszerûbbõl megyünk a bonyolultabb felé -mesével.
Elolvastad a rad.bomlásról a cikket? Basztál válaszolni, amikor neked szegeztem a kérdést, hogy elhiszed-e a kormeghatározást. Elhiszed te is bizony, te zseni.
A kommentjeid minõsíthetetlenek mind mondanivaló, mind stílus szempontjából. Komolyan. Jószándékból írom, nem fikázásból. Én befejezném a helyedben. 😊