"... und dann.. und dann.. fängt das Ganze schon wieder von vorne an." (egy általános iskolában tanult gyerekdalból idéztem... :))
Nem tudom, miért örülsz annak, ha valami nem működik (...már ha nem működik). Te talán nem ember vagy? X)
Nem szeretnél apró részleteket tudni abból, hogy a mára már bizonyított evolúciós mechanizmusokkal miként, mikor, milyen élőlények jelentek meg, tűntek el stb? Ennyire korlátolt azért nem lehetsz. :) (Nem tudom, észrevetted-e, hogy a "mikor" itt csak az egyik kérdés, és az is lehet relatív.)
"Valószínűsíthető". Az is csak valószínűsíthető, hogy ha felemelsz valamit, és elegeded, leesik. Csak annyira valószínű, hogy szinte biztosan az fog történni, nem pedig más.
Persze ez itt nem biztos, hogy párhuzam, sőt biztos nem... X) Csak gondoltam, megosztom veled a szó tudományos jelentését...
Természetesen a konkrét témához (öbölátúszás...izé... akarom mondani kormeghatározás X)) a már többször is leírtak alapján most sem fogok, és nem is szándékozom érdemben hozzászólni. :)