Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#617 az ff port -nak semmilyen szinten nem néztél még utána? :) -
#616 Az megoldható. Ha sehogy sem jön össze ez a WYSIWYG editor, akkor egy ilyet beleteszek szerintem. -
Borg #615 Régen nálam is a "felejtsétek" el helyzetekből lett egész éjszakás kódolás, és megoldás :)
Ma már nem bírom magam rávenni egy html tagre se, nemhogy php, vagy egyéb... -
#614 és csak sima makró gombokkal, amelyek a kijelölés elé-mögé teszik a jeleket? -
#613 Ráérős napom volt. Csak sajnos elég reménytelen ez a helyzet. Mármint a WYSIWYG editor. -
Borg #612 Érzem én hogy jön a release :)
Mikor azt írod, hogy nincs időd foglalkozni vele, akkor szoktál nekifeküdni és megoldani :D -
#611 Nu, utánajártam pár dolognak. Opera alatt megoldottam hogy a jQuery dollárjelje működjön mint függvényhívás, de mint változó (plugin definícióba) továbbra is rossz, tehát jQuery plugin használatára Opera Ext-ben nincs lehetőség. Megnéztem a CLEditor (WYSIWYG Editor) miért rossz Chromeban. Hát azért, mert biztonsági okokból letiltották a framek window objektumának lekérdezését. Sima oldalscriptként ezzel nincs baj, Ext-ben viszont nem engedélyezik a használatát. Semmilyen esetben sem, nem csak cross-domainnél. Viszont a CLEditornak kell ez az objektum, szóval lehal hibával. Mivel általában iframet kreálnak a WYSIWYG editorok, így valszeg a legtöbbnek is baja lenne ezzel. -
#610 Ebben a topikban találtam a választ, és innen (hivatalos extension guide) idézték be a következőt:
"Sometimes the UserJS doesn't work as an extension, for various reasons. Often it's because an object is accessed directly — location or opera, for example — although this is simple to fix by accessing them from the window object instead (window.location, window.opera, etc.)" -
#609 Nem az Opera a szar, hanem az extension fejlesztői környezet. Amúgy pont itt találtam meg a választ hogy miért hal le undef hibával, pont itt írták hogy a window-val kell használni. Ha találsz egy módot arra hogy ezt megkerüljem, neked adok majd igazat. Addig meg én vagyok a tapasztaltabb. -
#608 Itt nézelődj... Lehet, hogy kiderül, mégse szar az Opera, csak más, mint a többi. -
#607 jquery lazyload plugint opcionálisan be lehetne rakni? (ez csak képekre jó, de ha lenne más alternatíva, ami jó flashre is, az is jó lenne) egy-egy topik jó pár másodpercre megfogja a böngészőt, ahol sok a kép, vagy a videó.
ezzel csak az a gond, hogy az (animált) utolsó üzenetre ugrás ilyenkor nem használható, mivel azzal betöltené az addigi képeket. -
#606 MarkItUp nem WYSIWYG editor, a másik meg jQuery plugin. Én a CLEditort néztem ki, az is egy jQuery plugin, pont azzal problémázott pl. az Opera. Az a baj, hogy Ext környezetben máshogy viselkednek a scriptek. Nem minden objektumhoz lehet hozzáférni, stb. Opera konkrétan olyan, hogy a jQuery dollárjeléhez a window objektumon keresztül lehet hozzáférni, különben elszáll undef errorral. És itt a probléma, hogy jQuery plugin definicióba nem írhatod be hogy "window.$" mert syntax errorral elszáll.
Szerintem majd maradok a CLEditornál, Opera alatt meg nem lesz semmi. Chrome-nál csak annyi baja volt, hogy Chrome nem ismeri a contentWindow tulajdonságot, de ezt majd úgyis áthidalom valahogy. Érdekes egyébként, hogy sima oldalscript esetében nincs baja vele, viszont ha Ext-be teszem, akkor rögtön problémázik vele. -
#605 Valamint ebből össze lehet dobni ami kell, ez egy RTE alap. -
#604 Ezt lesd meg -
Dean Winchester #603 köszönöm! -
#602 Sehogy. Nem találtam megfelelő alternatívát, mindegyiknek van valami baja. A TinyMCE, CKEditor és társait nem lehet betenni, többszáz fájlból állnak, nem lehet rávenni őket hogy az Ext mappájából húzzák be ezeket. Ezen kívül lassúak, nem akarom agyonterhelni vele az oldalt. A kisebb alternatíváknál meg mindegyiknél volt valami baj. Egyik ment Safariban, Chromeban elszállt, Opera alá meg be sem lehet tenni, mert a tisztelt fejlesztők jól elkúrták ezt az egész kiegészítősdit. Volt egy alternatíva ami ment volna mindhárom böngészőben, ennek meg a BB kód pluginja nem ment. Ilyen többezer soros OO scriptet meg nem állok neki debugolni, mert annyi időm nincs.
Most lesz egy kis szünet, utána lehet előveszem őket és megkeresem bennük a hibát. -
Dean Winchester #601 ezt a textbox kipofozás hogy áll? milyen fázisban? -
#600 kapcsold be az overlay kommentmezőt, vagy nyomj egy F5-öt, mielőtt rányomnál. -
#599 c alatt ha rámegyek a válasz erre gombra, akkor ujrtolti a topikot :S -
#598 Majd egyszer megcsinálom, csak a főoldal sokban eltér a topikoktól. Máshogy néznek ki a hozzászólások, nem ugyanannyi van kilistázva, nincs oldalszámozás (aljáragörgetéses betöltésnél nem tudom csekkolni hogy hol áll jelenleg, milyen url-t kell betölteni, stb). -
#597 Lehet a böngészővel volt valami, mert nyomtam a válasz erret és nem görgetett a tetejére. Érdekes. :) Na mindegy, most jó.
Egyébként nem akarod includeolni az extet a cikkekhez is? -
#596 Cikkeknél be sem töltődik az ext, szóval bajt sem tud okozni. Nálam megy minden normálisan. -
#595 A cikkeknél, ha nem a fórumban listáztatom a kommenteket, akkor nem működik a kieg csak félig (nem jelenik meg a beállítások sem a jobb felső sarokban), így nem tudok kommentre válaszolni mert nem jön fel az overlay, meg a válaszok lenyitása sem működik.
Másnál? -
#594 Hm, az előbb valószínűleg mellényomhattam, mert működik nekem is. -
Borg #593 Be bizony. -
#592 Nekem mindkét esetben működik. -
#591 Overlay válasz be van kapcsolva? -
Borg #590 Nálam megy. -
#589 Igen az url beszúrás gomb nem megy.
Írd be kézzel :) -
Dean Winchester #588 ha válaszolok valakinek akkor nem tudok url-t linkelni!
másnál is előfordul ez a hibajelenség? -
#587 Sosem volt 100 ember, a Microsoft Magyarországnál nem dolgoznak annyian :D -
#586 Összesen akár 2 is :) St és Robaj :) (közben volt néha 1-1 besegítő, de az átmeneti volt) -
Borg #585 Előtte is 1 ember volt. -
Dean Winchester #584 csak mondtam egy számot és mondom nem a jelenről beszélek :D hanem pl. alapitás óta... -
#583 Milyen száz ember?
1 fejlesztő van már csak. -
Dean Winchester #582 azért durva az is , hogy itt 1 ember 1 óra alatt több mindent tesz az sg fórumáért mint 100 ember több év alatt :O -
Dean Winchester #581 omg épp szkriptet kértem , hogy a felső sorban legyen egy zöld-piros.szürke gombocska meg ez a dölt..stb
áááááh ha kész szólj mert ez brutál jó!!!!
egybként hiba
Egy hozzászólásra válaszolva az oldal nem ugrik fel a felső textarához, ehelyett kiemeli a megválaszolandó kommentet és egy overlay szövegmező jelenik meg alatta.
ha kikapcsolom ezt és válaszolok valaki kommentjére akkor újratöltődik az oldal! -
#580 +1 :) -
ba32107 #579 Nem olvastam el minden postot :D De én el akarom rejteni. Végülis nem akkora probléma, mert minden topikban látom ha kaptam üzenetet. -
#578 óh, hogyaza... valaki portolja át Firefoxra is plz! :)