2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • tommygear
    :PPP
  • Ability
    Valóban, nálam is előjött, hasznos vagy. :D Ezek a jó bugreportok, amik leírják hogy milyen környezeti változók között lehet reprodukálni a hibát.
  • tommygear
    blokkok átrendezésénél van vmi hiba... ha bekapcsolom nagyok lesznek a betűk, ha kikapcsolom megint jó minden
  • Ability
    Az a baj ezekkel a hibákkal, hogy ha nálam nem jön elő, és sehogy sem tudom reprodukálni, akkor utánajárni sem igazán lehet. Mert ha előjönne nálam, akkor felkutatnám a hiba okát. Csak így nincs igazán eszközöm hozzá.
  • tommygear
    hm mégse, megint ilyen lett hirtelen... :(
  • Szabi1991
    nálam is felnagyította, de nem gond, sőt :D
  • tommygear
    törlés újratelepítés megoldotta
  • N o N a m e
    értem! vagyis nem egészen, de annyit le tudtam szűrni, hogy nem Te tehetsz a dologról! :D
  • tommygear
    frissítés után lett ilyen :S
  • Ability
    Jó kérdés, szerintem nincs köze a bővítményhez. Egyrészt mert ezen az aloldalon le sem fut, másrészt semmilyen idevágó dolgot nem írtam át, harmadrészt meg egyáltalán ilyet nem szabadna generálnia. :D
  • tommygear
    hirtelen miért lett nálam ilyen minden topik neve? :D
  • Ability
    Nem, ez szerveroldali rész, abba nem tud belenyúlni az extension. De egyébként ennek köze sincsen a kieghez, ha nem lennének rejtve a topikok sem mutatna semmit, semmilyen esetben sem értesülnél arról hogy hozzászólt-e valaki a topikhoz.
  • Ability
    Firefox alatt vannak érdekességek, egyelőre nem jöttem még rá hogy miért. Ez egy Jetpack bővítmény egyébként, ami elég friss dolog, egy külön API felületet ad, amit átkonvertál később hagyományos XUL-based kiegészítővé. Szóval szerintem itt lehet a probléma, lehetnek benne hibák. Viszont megvan az az áldásos tulajdonsága, hogy futásidő közben képes újratöltődni automatikusan, illetve feltelepítve nem kér restartot.

Olyan érdekes hibák jönnek elő, hogy egy konstans jelen levő elemet nem mindig talál meg a jQuery és egyéb finomságok. Konzolt nézve a jQuery folyamatosan warningokat dobál. Nem tudom mi lehet az oka, nem a bővítmény kódjában van, az biztos. Majd játszadozok vele, frissítem a jQuery-t, megnézem van-e új Addon SDK, stb. Előbb-utóbb kinövi majd ezeket a dolgokat, csak még nem találtam meg hogy mi nem tetszik neki. De elhiheted hogy engem is irritál, hogy olyan hibákat generál, ami nem rajtam múlik. :D
  • KaBuTo666
    Fasza ez a bővítmény.
    Csak egy baj van, hogy ugyebár sg-n van egy a kis bug - ha egy topikban törölnek hozzászólást, akkor azután nem szokta mutatni az új hozzászólás(okat) bal oldalt, így ugyebár bal oldalt a listában se fogja mutatni a topik nevét (legalábbis úgy van nálam beállítva hogy csak azokat a topikokat mutassa amikben új hsz(ek) vannak) ezt a kis bugot valahogy nem tudod kiszűrni a bővítménnyel?
  • N o N a m e
    az szuper lenne! :)

egyébként válaszolásnál megint kiírta, hogy nem vagyok bejelentkezve.
  • tommygear
    megvan köszi
  • Ability
    Bővítményeknél lenyitod a developer módot, van egy ilyen gomb amivel ellenőrizni fogja az összeset. Egyébként nem tudni milyen gyakran ellenőrizi.
  • tommygear
    am a frissítést nem lehet valahogy kényszeríteni? vagy várni kell még észhez tér, h van új verzió?
  • Ability
    Azon gondolkozom hogy mégiscsak beteszem a WYSIWYG editort. Csak annyi a baj vele, hogy valószínűleg csak Safari és Firefox alatt fog menni. Chrome kérdéses, talán meg tudom tweakelni, Opera felejtős. Nekem kb. ez lenne a nagy álmom, hogy ez bekerüljön. Most hogy van Firefox verzió is, garantálva van hogy nem a semmiért készítem el, hanem azért legalább páran tudják használni. Lévén hogy eddig a Firefox verzió generálta a legtöbb letöltést.

Lényeg hogy ha ezt meglépem, akkor sok dolgot át kell alakítani a textarea környékén. Ebbe beletartoznak a smile-k is, egy ilyen editorba nem lehet a hagyományos úton beszúrni dolgokat. Ha ránéztek a "hajrá a cset" topikra, akkor valami hasonlót fogtok látni.
  • N o N a m e

a szmájlikat nem tudnád valahogy beleszerkeszteni ide a textareába? úgy hogy ne külön ablakban nyíljanak meg, hanem itt új hozzászólásnál azonnal látszódjanak.
  • tommygear
    óó remek
  • [HUN]FaTaL
  • Ability
    Hírek:

- Megszületett az 1.0-ás verzió. Hibajavítások és egy új feature van benne: reklámblokkolás.
    - A nightly beolvasztásra került a masterbe, mindegyik böngészőhöz készült új csomag.
    - A Chrome webstoreból telepített változat automatikusan frissül.
    - A Firefox verzió kompatibilitása 4.0-tól 8.*-ig terjed. Régebbi (3.*) verziók nem lesznek támogatva.
    - A Firefox és Opera verzió be lett küldve az Extension Gallery-be, hamarosan érkeznek az automatikusan frissülő verziók.

#674: Mert újabb build volt mint a Chrome-os. De az új verzióba már bekerült.
  • tommygear
    chrome alatt hogyhogy nincs reklám blokkolás? :(
  • Ability
    Majd megnézem hogy kompatibilis-e vele. Ha igen, akkor csinálok egy új build-ot.
  • Ability
    Bal alsó sarokban jelenik meg, régen volt jobb oldalon, beállításokban még nem írtam át. A bugreportot egyébként köszi, tudom is mi a baja, még ma javítani fogom.
  • N o N a m e
    a beállításokban "jobb alsó sarokban"-t ír :D
  • Malakai
    Az animált gördülést is lehetne finomítani, ha a júzer közben maga elkezd görgetni, akkor csúnyán ugrál, érdemes lehet olyankor megállítani az animációt és esetleg inkább a navigációs gombokhoz betenni az új üzenetre ugrást (lehet ott van, bug miatt ugye most nem látni :).
  • KaBuTo666
    fasza ez a kieg.
    fasza.
  • KranaZoli #668
    Miért, annak a jobb alsó sarokban kellene lennie?! :)
    Felőlem lehet bal oldalt is, gyorsabban eléri az ember, csak azt nem tudom, hogy ez a van új üzenet nem látszik, különben igen, ez bug, vagy ilyen. (?!)
  • Malakai
    Elöbb volt róla szó, ha olyan topikba mész, ahol új üzeneted van, akkor nem látszik, és azért is beírom, mert hozzáteszem nem csak az nem, a válasz overlay se megy olyankor pl.
  • N o N a m e
    FF: bugosak a jobb alsó sarokban megjelenő a navigációs gombok. Néhány topikban nem látszik, és nálam bal oldalt is vannak :D
  • KranaZoli #665
    Jah, meg most vettem észre:

Firefox topic-ban link-eltél egy 0.6.1-es verziót, de a kiegészítő listában 0.6.0-nak mutatja Magát.
  • KranaZoli #664
    Ühümmm! Értem! És ez hiba, vagy így kell működnie?!
  • Malakai
    Amikor új üzenet van a témában.
  • KranaZoli #662
    Az mi?!
  • Malakai
    Ha a newmsg=1 bent van, akkor nem jelenik meg.
  • KranaZoli #660
    Hi!

Fox 7 beta 4-nél néha megjelennek bal oldalt a navigáló gombok, néha nem. :(
  • wollnerd #659
    Tudsz olyat ami kompatibilis legyen a firefox 3.6-tal?
  • Borg

De mostmár csak azért is maradjok a chromenál :)