Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#817 Úgyse veszed észre mert a Firefox úgyis az összes memóriát felhasználja:D -
#816 Firefox 6.0.2 alatt továbbra is keggyetlen mód megnöveli a memória használatot. -
#815 Nagyon faszányos !! :D -
#814 engem nem zavar a görgetés. De én azt a radio player nem távolítom el. szinte minden böngészéskor szoktam zenét hallgatni! :) -
#813 Én meg fogom oldani (Steam, Ubuntu topikok), de érthetően csak akkor foglalkozom vele ha végleges lesz a plugin. -
#812 Minél ritkábban kell görgetni, annál kényelmesebb a használat szerintem - Operában ezért szeretem, hogy a címsorba kerül a fülsáv, van még egy címsor, és alul egy keskeny állapotsáv (Chrome alatt még ez sincs) - így a 768 pixelből a lehető legtöbb marad meg olvasásra. Szélesvásznú monitornál pedig a fülsáv (és a Windows tálca) megy oldalra, akkor még jobb eredményt lehet elérni. -
#811 vmit félreértettél, ha nem lenne az a sok felesleges dolog a böngésződben, sokkal több dolgot látnál egy weboldalból, nem kellene kilómétereket görgetni -
#810 semmi köze a firefox fejlesztőinek a personákhoz, bárki csinálhat personát -
#809 Én még nem találkoztam azzal hogy nem látom teljesen a weboldalt a bővítményen kívül...
De oké, eltávolítok egy-két sort. de aztán szokatlan lesz hogy keskeny a personája... -
#808 Böngészés közben a weboldal tartalma vagy a böngésző felülete a fontosabb? -
#807 Haragszom a firefox fejlesztőire mert még mindig NEM lehet a personát úgy állítani hogy a képe teljesen látszódjon "megemelés" nélkül!! -
#806 Szerintem nagyobb előny hogy több fog látszódni a weboldalakból. Nem csak a bővítményről van szó, egyszerűen megnőne a viewport ami mindig előnyös. -
#805 Akkor meg a personám se fog jobb látszani! :D
De mind1... -
#804 ember komolyan minek ez a sok felesleges szenny a böngésződbe?? -
#803 Az új beállítópanel ki for férni neked is, ha eltávolítod azt a sok toolbart felülről. 500 pixelben határoztam meg a magasságát, ez a képmentésed alapján még mindig nem fér ki nálad, de ennél lenetebb nem fogok menni mert rontaná a használhatóságát. Viszont ha eltávolítod a toolbarokat akkor ki fog férni. -
#802 Fejlemények:
- Betűszín és betűméret most már megy együtt a WYSIWYG editorban
- Videó beszúrás gomb pótolva lett
- A beállítópanelnek most már van egy maximális mérete, benne görgethető a tartalom ha nem fér ki.
Ami hiányzik:
- Tabulátor elcsípése, mehet gombra ugrás
- Chrome alatt auto focus -
#801 Ennél elegánsabb megoldás az említett fehérlista. -
Borg #800 Nem lelki segély szolgálat :) Vagy megoldják, vagy használhatatlan a topikjuk... -
#799 Ez az ami sosem fog megtörténni. Senki sem szeret dolgozni a másik miatt idézőjelbe feleslegesen. A másik hogy elég nehéz a kommunikáció a két oldal között, a legtöbb scriptgyártó meg őszintén szólva nem az a nagyon hozzáértő szakember. Inkább csak értenek kicsit valamihez, amit játékszernek tekintenek, élvezetből készítik az ilyen topikokat. -
Borg #798 Naja, éppen ezért mondtam, hogy oldják meg ők. Az közérdek az, hogy ez a plugin jól működjön mindenhol, tehát ahol egyedi topik van, ott találjanak rá egyedi megoldást is. -
#797 Megoldható, tetszik az ötlet. -
#796 Nehéz ezt kezelni, mert mindkét oldal a DOM-ban akar túrkálni, és attól függően hogy melyik script fut le először, a másik oldal szívni fog. Van egy alap struktúra amire építkezünk ilyenkor, és ha ezt megváltoztatja valamilyen külső script akkor borul az egész, valakinek be fog keverni, kérdés hogy kinek. Nekem mondjuk az a személyes véleményem hogy nem kellene ilyen szinten széttweakelni az egész SG-t, nekem nem tetszenek ezek a kicicomázott topikok. És ennek fényében nem is én akarok szívni a hiba javításával, mert nincs rá univerzális megoldás, ilyenkor minden esetet külön kell megvizsgálni és külön-külön kell rájuk írni valamilyen fixáló scriptet. Elég egyértelmű hogy ennyi topikhoz képtelenség egyesével javítást írni, ráadásul a kódbázis hamar elhízna ilyen értelmetlen dolgok miatt. -
#795 Ez már a topiclakók / házigazda dolga.
Egy ötlet Abilitynek:
Esetleg megoldható egy "fehérlista" szerű dolog, ahova topic id-ket felsorolva be lehet állítani, hogy hol ne aktiválódjanak a kiegészítő problémás dolgai (a vizuális változtatások)? Ez futás elején egy plusz kivételkezelés, ahogy elképzelem nem lassítaná jelentős mértékben a dolgokat, és a káposzta is jól lakik, meg a kecske is megmarad. -
Borg #794 Akkor max írni kéne ezekbe a topikokba, hogy oldják meg a kompatibilitást. Ez a plugin úgyis gyorsan terjed, amióta a legtöbb böngészőhöz van. -
#793 #764 - ha két irányból turkálnak ugyanabban a kódban, abból nehezen sül ki valami jó :) -
Borg #792
Ez a topik csak nálam bugos az új plugin óta?
A szövegmezőben nem látom mit írok, illetve a hsz-aláírás elválasztó vonal se látszik.
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1177692042 -
#791 Igen, tervbe van véve, írtam is lentebb, csak egyelőre addig nem akarom kicserélni, amíg nem került fel a legújabb verzió. Amikor még beküldtem akkor messze nem volt 1.0-ás verzió, nemhogy a mostani 1.1-es. Szóval pár nap múlva gondolom jóváhagyják az új verziót is, utána kicserélem a linket.
A Firefox verziónál is ugyan ez a terv, de az még az Operánál is lassabban halad. -
#790 Én már átváltottam arra, várom a felugrót :)
A fejlécben ahogy a Chrome-nál is, ezt is ki lehetne cserélni. -
#789 Jaja, most vettem észre hogy van erre egy select doboz. Eddig elkerülte a figyelmemet. Minden esetre a legújabb verziót is beküldtem, kb 3-4 nap míg ellenőrzik, utána az Opera buildok már innen fognak üzemelni. -
#788 én erre gondoltam - van köztük hasonlóan csak magyarul létező, a sorozatfigyelő -
#787 Több baj is van a magyar nyelvvel. Egyrészt kikötötték hogy angol nyelven kell feltölteni, mert hogy ők ellenőrzik és azt kell csinálnia amit a leírásban megadok. Ugyanakkor a bővítményben lehet több nyelvet definiálni, viszont az ellenőrző parser kiakad tőle, szóval ki kellett vennem a config.xml-ből a magyar nyelvet. Továbbá nem lehet szabályozni hogy milyen országokban jelenjen meg a bővítmény, minden globális, szóval nem lenne szép dolog ha magyarul lenne minden.
Szerk.: beküldtem az új verziót és most látom hogy lehet nyelvet kiválasztani. Átírtam magyarra mindent, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. :D -
#786 chrome és nálam még mindig nem jó, csak simán felugrik az oldal tetejére és nem a szövegdobozra, nekem kell külön belekattintani -
#785 ...ráadásul videóbeszúrás már lassan egy éve (vagy még régebben) van alapból is a gombok között. -
Pupuci #784 Kössz, elkerülte a figyelmemet :( -
#783 http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1308399664&no=758 -
Pupuci #782 Nekem eltűnt a vidó beszúrás, pedig eddig volt cssből kifolyólag :(
-
#781 egy apróság, hogy a magyar nyelvet érdemes lenne hozzá betenni, mert ott még nem jelenik meg -
#780 na mit találtam ma reggel a bővítmények között? :) -
#779 Nálam az van Firefox alatt (6.0.2), hogy sajnos nagyon megdobja a Fox memória foglalását. Ha aktív akkor pl. több mint 100MB-al több memóriát eszik a Fox, ha kikapcsolom a bővítményt, akkor jócskán visszaesik a memória, amit a Fox lefoglal.
Nem tudom, hogy ez leak miatt van-é, vagy alapból ilyen, de ez így nem okés. -
#778 nekem egyből a szövegdobozra ugrik.
vagy mire gondolsz? :D
ja és milyen böngészőt használsz?