Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#537 Az fogalmam sincs miért van. Ext nélkül nem ragad oda? -
Borg #536 Az ottragadó javascript kiirásra is sikerült megoldást találni? -
#535 Szmájlik ablakban ki lehetne venni a beállítások gombot. -
#534 Az is jó, ez a kék hátteres kiemelés nekem nem tetszik. Bár én kedveltem azokat a pöttyöket. :)
Nightlyt nem rakom fel egyelőre, megvárom az oexet :) -
#533 Már most is működik, nightly-ból felrakhatod. Annyi gáz van vele Opera alatt, hogy lassan fut le a script, vagy nem tudom mi van, de villan párat mielőtt beteszi az új listát. Egy pillanatra bevillan az eredeti lista, és csak utána szedi ki az olvasatlan üzeneteket. Ez minden böngésző alatt észrevétlenül műlködik, Opera alatt van csak ilyen villodzás.
Sárga kiemelést visszatehetem, de nem az eredeti formájában, sok baj volt vele, ráadásul szerintem tök felesleges. Annyit megcsinálhatok hogy sárgák legyenek a topikcímek, de a kis pöttyözés cuccot kihagyom. -
#532 "- Kedvencek automatikusan frissülnek a főoldalon 30 másodpercenként. Ez azt jelenti hogy nem kell a főoldal frissítgetni, a háttérben megteszi ezt a script, a főoldal mindig a legfrissebb listát fogja mutatni. Tettem ki egy gombot hogy manuálisan is lehessen frissíteni."
Ez Operában is működni fog?:)
Megcsinálod a régi, narancssárga kiemelést is?:) -
#531 Nightlyban két új fícsőr:
- Navigációs gombok más helyet kaptak, van közte egy kereső ikon is, ami a lap alján található "keresés a témában" megfelelője. Erre azért volt szükség, mert az automatikus lapozás/oldalbetöltés miatt sosem lehetett a lap aljára görgetni.
- Kedvencek automatikusan frissülnek a főoldalon 30 másodpercenként. Ez azt jelenti hogy nem kell a főoldal frissítgetni, a háttérben megteszi ezt a script, a főoldal mindig a legfrissebb listát fogja mutatni. Tettem ki egy gombot hogy manuálisan is lehessen frissíteni.
Tervezett funkció még: lenne egy újabb gomb a kedvenceknél, amivel az összes topikot olvasottá lehetne tenni. -
#530 Van pár ilyen jellegű tervem, pl. azt is meg lehetne csinálni, hogy egyedi sorrendet állíthasson fel mindenki. Lenne mellette egy kis fogóka és egyszerűen áthúzza arra a helyre ahol neki tetszik. Még nem sikerült eldöntenem hogy van-e értelme. :D -
#529 Ötlet:
Meg lehetne valósítani, hogy a kedvencekben külön lehessen kinyitni és becsukni a fórumkategóriákat?
Jelenleg ugye vagy az összes kedvencet látom, vagy csak azokat amikbe jött új üzenet. Én sokszor viszont a kedvencek-menüt használom, hogy belépjek egy olyan topicba, amiben vissza akarok nézni egy régebbi hozzászólást 8és lehet hogy nincs benne új hsz). Sokkal kényelmesebb lenne, ha külön ki tudnám listázni pl a "Tudományos eszmecserében" lévő kedvenceket, és csak azok között kéne kikeresnem az adott topicot, nem kéne végigmennem a kilóméter hosszú kedvenc listámon :) -
Borg #528 Csináltam még egy képet. Mindkét probléma látszik rajta.
-
#527 Az a probléma hogy le se szarják ezt a bugot, pedig rohadt idegesítő. -
Borg #526 #517 kép :)
Na az van ott. És nem is tűnik el amint írtam, szal átfedi a gombot folyamatosan... -
#525 Nem azzal van a baj, hanem a smooth scroll lassú, amikor ilyen elem található az oldalon, akár DIV, akár háttér. De ezen az oldalon kétségtelenül jobban megfigyelhető, hogy mire gondolok.
Itt annyira nem akad, de a normál (fix pozíciós elem nélküli) állapottól azért érezhetően lassabb. -
#524 "Nincs olvasatlan topik"
Szerintem szebb lenne a topik szó helyett a téma, valamint, ha a betűtípus egyezne a témalistával. De ez csak esztétika. :) -
#523 Milyen bug? Nálam semmi gond vele, ott van a bal sarokban és kész. -
#522 ui.: viszont a legújabb nightly verzióban megcsináltam a tabindexet, szóval a tab-enter kombó most már majd menni fog. -
#521 Ráadásul Opera alatt nem is interaktív a beállítópanel. A többi böngészőben olyan hogy ha rejted a chat-et pl, akkor rögtön kikapja a helyről, frissítés nélkül. Majd ha visszakapcsolod, akkor ismét frissítés nélkül visszavonja. Na most Operában van egy olyan bug ami ezt lehetetlenné tette, szóval mindig frissíteni kell. :D Amúgy nekem látszólag semmi baja a position:fixed-del. -
#520 A régi verzióban jobban tetszett, hogy volt saját Preferences oldal, ahol ki lehetett kapcsolni a böngészőablak sarkában lévő fix gombokat.... hogy verjem az Opera fejlesztőibe a ~3 éves position:fixed bug miatt. -
#519 Pontosan miért van rossz helyen? Valamit írtál hogy valami más is van ott, de nem igazán értettem. -
Borg #518 Jó, második pont felejthető, még mindig bal alul vannak (nemjó helyen!), csak fórum főoldalon hiába kerestem őket.. :D -
Borg #517 Minden faszának tűnik, 2 dolgot leszámítva:
Ez a javascript blabla mindig "odafagy" bal alulra.. szal nem tűnik el onnan a főoldalon maradva.
Illetve nincs top, meg főoldal button most seholse. Vagy csak én nem találo megint :) -
#516 Már megy az Operás link is. :) -
#515 Jött ki új verzió, sok hibajavítással, főként a blokkok átrendezésével kapcsolatban. Mindhárom böngészőhöz készült új csomag. A Chrome Webstore telepítések maguktól frissülnek. Az Operás link egyelőre valamiért access denied-dal elszál, meglátjuk később mi lesz vele, valami gáz van a GitHubnál. -
#514 nagyon jó lett az új verzió:) -
#513 Értem, köszi! :) -
#512 Nem igazán van erre jó módszer, szerveroldalon kellene ellenőrizni, abba meg nem tud belenyúlni az ext. -
#511 #382? -
#510 Már is javítva a nightlyban. -
Borg #509 Amúgy a jobb oldali oszlopot nem lehetne ugyanolyan függőleges pontvonallal leválasztani, mint a balt? -
Borg #508 Btw, valami kis grafikai glitch is van. A kedvenceket jobbra pakoltam, és úgy tűnik, mintha ez a terület több pixelre lenne a középső tartalomtól, mint ami eredetileg is jobb oldalt volt, és a kedvencek alá került.
Szóval na. Pl a szülinaposok listája furán közel van a középső dolgokhoz. (bár úgyis kikapcsolom majd, ha működni fog a masterben :) -
Borg #507 Nem gond, hogy nincs ott, sőt, jobb így :)
Csak nem tudtam pontosan, hogy mikor és mitől tűnt el. -
#506 A chatet a listám is tiltja. :)
Tedd be whitelistbe:
@@*sg.hu/forumchat_engine.php* -
#505 Bug: Ha x új hsz van (jelen pillanatban 7 volt) és lapozok akkor a következő oldalon mutat annyi új hsz-t és oda is görget. -
#504 Chat nekem jól megy minden verzió alatt, lehet tényleg valamilyen más tartalomszűrő a ludas. A kedvencek toggle gomb színét javítottam, csakúgy mint az elrejtés bugot is. Ha úgy gondolod, a nightly verzióban megtalálod, ott már jó, stabilnak is stabil. -
ba32107 #503 Látom bekerült az ötletem :) Köszi! -
#502 Köszi, hasznos amit írsz, párat már javítottam is. A napokban majd várható még egy javítócsomag, abban benne lesznek ezek a dolgok is. -
Borg #501 Illetve a bal alulra rakott fórum főoldal link gomb se jó ott, mert ütközik a chrome link tooltipjével, ami ott jelenik meg.
Szerintem ezek jobbak lennének újra jobb felül, a beállító gomb mellett. -
Borg #500 És tényleg, megvannak az új gombok :)
Nem jó a főoldal átrendezgetés... ha kikapcsolom a jobboldali dolgokat, akkor egy frissítés után újra ott vannak.
Illetve a főoldali chat nekem el van tűnve, akármit kapcsolok a pluginban. (bár ez lehet hogy adblock gond?)
Illetve ha jobbra teszem a kedvencek listát (ami kurvajó), a fejléce kéklesz, de kibontó nyíl még sárga. Ez csak esztétikai gond mondjuk :) -
#499 Majd lehet csinálok rá opciót. -
#498 Frissült megint az összes verzió, véletlen bennemaradt egy hiba.