Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#577 Alakul....
-
#576 Meg a 0.6.0-ra is.
Az editor előtt nem akarod megcsinálni a narancssárga kategória kiemelést (pöttyök nélkül)? :) -
#575 Eleinte biztos, mert még nem tudom hogy az SG specifikus BB kódok hogyan fognak kinézni vele. :D -
#574 Kiadtam a 0.6.0-ás verziót rengeteg hibajavítással. Érdemes mindenkinek frissítenie, valószínűleg ez az eddigi legstabilabb kiadás ami valaha született. Tényleg jó sok bugot kiírtottam, sok régióta elhúzódó hibával egyetemben. -
#573 Kikapcsolható lesz?:) -
#572 Még egy WYSIWYG editor érkezni fog reményeim szerint. :) -
#571 Én egy olyat tudnék elképzelni, hogy "hangulatuk", jelentésük szerint külön csoportba lennének szedve. Lenne pl. mosolygós, szomorú, haragos, stb csoportok. Könnyen átlátható lenne, logika szerint lenne rendezve, nem pedig össze-vissza. Esetleg hozzátenni egy "user defined" csoportot, ahova drag and droppal behúzhatja a felhasználó a leggyakrabban használt smilekat. -
#570 -
#569 Mekköra 5let: a szmájlikat tegye vissza eredeti sorrendjébe. én máig nem szoktam meg az új sorrendet:D (esetleg ezeket is tetszőlegse sorrendbe lehessen rakni, mint a blokkokat, ergo pl a gyakran használtakat felürle tenném magamnak, stb)
-
Terence007 #568 Dehogynem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ne rejtsd el az üdvözlő blokkot! Igazán nem zavaró, nem foglal sok helyet és épp az előző poszt-ban írta, hogy már csak hibajavítások lesznek majd 1-2 hónap múlva folytatja.. -
#567 ok, én csupán előnyét láttam/látom annak hogy azonnal betölt egy hozzászólás, és nem kell "várni", amíg lenyílik :) -
ba32107 #566 Ha főoldalon elrejtem az üdvözlő blokkot, nincs semmi utalás arra, hogy privát üzenetem jött. Ezt nem lehetne valahogy orvosolni? -
Terence007 #565 Rendben, köszi szépen az eddigieket is! Sokkal használhatóbbá tetted a fórumot. Én már csak egy Donate gombot hiányolok valahonnan.. -
#564 Nincs itt amúgy semmi probléma, és nem olyan vészes a helyzet hogy ellehetetlenítse a munkámat. Egyszerűen csak leírtam a tényállást, nem várok változást, elvagyok így is. :) -
#563 Tény, hogy nem lehet csak úgy felrúgni mindent és újat alkotni, de azért az olyan apró hibákat mint egy tag lezárása, azért arra lennie kellene kapacitásnak. A probléma itt inkább hogy nem is igazán akar ezzel senki sem foglalkozni, hiszen "minden működik", csak éppen nem helyesen. Lehet hogy nincs látható hiba, de a forrás ettől még katasztrofális. Örömmel látom hogy Robaj azért fejlesztget dolgokat, de a mi kellene topikban mindenki tudja hogy kár beírni bármit, mert nem fognak foglalkozni vele. Én ezért nem is jelentek hibákat igazából, annak idején megtettem, ötleteket is mondtam, senkit sem érdekelt. Most már ez egy kicsit változni látszik, de nem fűzök hozzá nagy reményeket.
A másik probléma hogy én is csak a hibák egy bizonyos részébe botlok bele. Nem tehetem meg hogy minden nap kiadok 5 feladatot hogy "ez és ez rossz", mert ki vagyok én hogy ezt megtegyem, másrészt én sem találkozom az összes hibával. Egyszerűbb lenne egy teljesen újat írni mint foltozgatni. Erre meg nincs kapacitás, elhiszem. Viszont a foltozgatás meg értelmetlen, és igazából mindenki magasról tesz arra hogy én személy szerint milyen problémákba ütközöm az Ext fejlesztése közben. St-t nem érdekel semmi, ez eléggé világossá vált számomra, nem ringatom maga olyan hiú ábrándba hogy csak miattam majd javítanak valamit. És ezzel visszaértünk a "minden működik" dologhoz. Minek érdekelné őket az én bajom, ha nincs látható hiba?
Senkit sem akarok leszólni, mindenki a saját érdeke szerint cselekszik, ezzel nincs is bajom. Továbbá Robajról sem tudok egy rossz szót sem szólni, mert amennyire ismerem az SG és Médiacenter működését, mindenki le van terhelve. Gondolok itt olyanra, hogy a Médiacenter alkalmazottai írják a cikkeket az SG-re. Nem nevezném ideális körülménynek, ezért nem is szólok semmit hogy ki milyen hibát hol ejtett. Lehet velem is előfordulna hasonló helyzetben. -
#562 Emlékszem, mikor a Prohardverék újraírták a teljes RiOS-t, és az első magyar (normális méretű) valid fórumot összehozták. Jelenleg az SG kódját egy ember tartja karban (Robaj, St ahogy írta már nem foglalkozik vele / látja át), tőle sajnos nem lehet elvárni, hogy egy tízmilliós fórumot újrakódoljon a funkcionalitás megtartásával amellett, hogy a mediacentert is pátyolgatják :( sajnos szerintem marad a turkálás még egy ideig, ha van hozzá türelmed (amit nagyon köszönünk, ez a plugin kicsit hasznosabb, mint az elmúlt pár év fejlesztései SG oldalról). -
#561 Előreláthatólag holnap lesz egy újabb stabil kiadás, semmi új fícsőrt nem fog hozni, színtiszta hibajavításokkal lesz tele. Nagyon-nagyon sok hibát javítottam, érdemes lesz majd letölteni. Van köztük új, van közte nagyon régi is, most igyekszem a régi beígért dolgokat pótolni, az összes ismert hibát javítani. Az után következő stabil kiadásban egy WYSIWYG editort szeretnék látni. Ez még szintén a héten várható. Utána szerintem lesz 1-2 hónap szünet, hibákat javítok majd, de sok meló érkezett be, szóval azzal leszek elfoglalva. -
#560 Lehet hogy javult, de még mindig nagyon durva dolgokkal találkozom. És annyira nem poén hogy nekem kell más sz*rjában túrkálnom, más hibáit javítgatnom. Nem lenne ezzel baj, ha normális állapotban lenne. De nem így van sajnos. -
#559 Nu, mindig is nagy vágyam volt hogy beaplikáljak az extbe egy WYSIWYG kommentírós editort. TinyMCE nem igaázn volt alternatíva, túl nagy, túl lomha, túl sokat tölt, megfogja a böngészőt, stb. Ráadásul be sem lehet tenni csak úgy. Most találtam egy lehetséges alternatívát, talán ez is megvalósul végre.
Ha járnak ide webfejlesztésben jártas emberek, akkor mondhatnátok még pár alternatívát erre. -
#558 Már sokkal jobb állapotban van, mint a régi (most sgforum.hu -n működő) engine, ahol az Opera (meg volt, hogy másik böngészők is, ahol a Quirks mode nem annyira hibatűrő) máig aláhúzogatja a hozzászólásokat, ha ráállsz az egérrel :)
...ezt jelenti, ha tizenakárhány éve csak foltozgatva van egy rendszer, és nincs nulláról újraírva. -
#557 Megtaláltam végre hogy miért csak pár hsz-t tölt be a topik amikor felül az új érkezett üzenetekre kattintotok. Hát érdekes menet volt, nem ártana ha az SG rendbetenné a forráskódját, az ilyen A tagbe ágyazott fél oldal és társait igazán kijavíthatnák. -
#556 Kiszedtem az animált válaszlenyitás opciót, úgy gondoltam hogy ez annyira alap dolog, hogy miért ne legyen alapértelmezett. Hiba sem lehet benne, nem hiszem hogy bárkinek is problémát okozna. A pirosvonalas-betöltős-válaszeltűnős bugra még nem jöttem rá egyelőre. Képfeltöltés a nightly branchban már javítva van. -
#555 Köszi:) -
#554 Opera alatt a fenti x új üzenet érkezett linkre kattintva még mindig eltűnnek a régi hszek. -
Borg #553 Grafikailag még egy kicsit béna az a gombhármas a kedvencek mellett, de aalavvetően jól működik most minden :)
Esetleg még lehetne egy opció, hogy a navigációs gombok jobb vagy bal oldalon legyenek, sőt akár alul vagy felül is. Nemtom mér, nekem jobban kézre esne jobb felül. -
#552 Chromeon most már nem lehet beállítani az animált válaszlenyitás hiányát, és még mindig csak 2-4 hsz-t tölt be időnként (pirosvonallal), amikor be sincs a pirosvonalas üzenethez ugrás állítva :)
ja és még mindig van az hogy válaszoláskor az odaugró mező elmegy, amikor a képfeltöltésre nyomok, ezt majd meg lehet oldani? :) -
#551 tudom -
#550 Én a böngészőn belüli társításra gondoltam. :) -
#549 Jogos, én nem szeretem a megnyitós társításokat :) -
#548 Elég rákattintani, és megnyitás, csak az Opera Browserhez kell társítani. :) És akkor nem kell húzkodni semmit. -
#547 Opera alatt a frissítéshez nem kell uninstall - simán csak rá kell húzni a böngészőre az újat. -
#546 Javítva. Webstore-ba feltéve, a többiből készült új csomag. -
#545 Gondolom párnaponta ellenőrzi. Nincs leírva sehol sel hogy milyen gyakorisággal, de frissülni fog magától előbb-utóbb. Vagy amit írtak, developer módban rányomsz hogy ellenőrizze. -
#544 ez a keresés gomb nagy ötlet volt:) -
#543 Csak akkor frissül, mikor eszébe jut. :D
De frissítedheted kézzel is, bemész a bővítményekhez, lenyitod a fejlesztői módot és frissítések keresése. :) -
#542 Ez a "hamarosan magától frissül" mit jelent? Csak mert nekem nem frissült még mindig :) (Win7, Chrome) -
#541 A kedvencek frissítése után eltűnik a kategóriakiemelés. -
#540 Nagyon jó! :)
Csak így tovább. :) -
#539 Kiadtam a 0.5.0 verziót, benne a #531-as komment 3 leírát fícsőrjével. Chrome Webstoreból telepített verzió hamarosan magától frissül, a többiek uinstall-letölt-újratelepít utat járják meg. -
Borg #538 Nem, ext nélkül semmi gond. De amint bekapcsolom, stabilan ottvan ez a javascript blabla.