Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#657 Hát ez qrva jó! Áwszóme! -
#656 Maxthon -
#655 sztem arra nem érdemes az idejét pazarolni :D -
#654 Nincs az az isten... :D Elég nekem ennyi, aki IE-t használ az valószínűleg nem is annyira tudatos hogy bővítményeket telepítsen. Bár az IE9 egész pofás lett, de az előbbi állítás azért még mindig érvényes, még ha nem is tökéletesen. -
#653 Wow! Grat. :D Akkor most jöhet az IE. :D -
#652 Készült új Firefox build. Ez az első stabilnak titulált kiadás, sok hibát javítottam benne. -
#651 Köszönöm! Chrome-hoz hasonló beállítási lehetőségek majd az 1.0-ban lesznek, vagy csak most én nem találom? szerk: ok, megvan! :D
Most találtam egy bugot, ahogy válaszolni akartam: rákattintottam a "válasz erre" szövegre és felugrott egy alert ablak, hogy "Nem vagy bejelentkezve!". Frissítés után, mint látod, ok. :D -
#650 nekem se tetszett, F5-öt nyomogatni meg nem volt kedvem, de majd lesz rá valami gyógyír -
#649 de nekem ez az overlay mező nem tetszik -
#648 addig is #600 -
#647 Nálam is. :S -
#646 chrome alatt hA VAlakinek választ akarok irni, és rákattintok a válasz erre gombra, akkor frissiti a topikot. -
#645 Firefoxos verzióban a lap aljára görgetve nálatok hogyan tölti be a köv oldalt? Nekem egyszer jó, egyszer nem csinál semmit, olykor meg a második oldal helyett betölti a hetediket pl. Teljesen kiszámíthatatlan, nem vágom miért van. Kérdés hogy csak nálam szar-e. :D -
#644 Operában is rosszul tölti be, ez a vicc, egyedül a Chrome szarik rá és betölti a kódban lévő első favicont és kész.
Annyit kellene tenni, hogy a speeddial képet ne faviconként tegyék a kódba hanem ipod-touch képként, többször is jeleztük már a Mi kellene az sgnek topicban, de nem csináltak vele semmit úgyhogy ilyen szar maradt. -
#643 Javítva. Egy csomó más dologgal együtt. Készült új csomagolt verzió, a link azonos. -
#642 zsír! :)
amit Borg ír az nálam is fennáll, de nem zavar, azt a fícsört nem használom
esetleg azt meg tudnád oldani hogy az ff -es favicont ne cserélgesse mindig? a mi kellene az sg-nek topikban azt írják, hogy az operás nagy kedvencek ikon képe kavar be, randomszerűen azt tölti be itt ff -en felül a bookmark toolbarban -
Borg #641 FFBug1: A bal oldali dolgokat nem lehet a jobb oldalra áttenni :) -
#640 Firefox béta ext. El kell mennem, addig nyomogassátok, írjatok szép hosszú hibalistákat. :)
ui.: letöltés után (ha nem ismeri fel a böngésző alapból) húzzátok rá a böngésző ablakára és települni fog. -
#639 Hát délután még nem győztem meg magam arról hogy ebből lesz valami, megint jöttek a problémák. Doksi nulla, le sem írják hogyan lehet képeket, css-t betölteni, hallgatnak róla, mintha nem lenne fontos egy webtechnológiákon alapuló fejlesztésnél. Aztán magamtól szépen rájöttem a dolgokra, githubon már van egy félig-meddig használható verzió a nightly-ban. A legtöbb dolog már megy benne, sínen van a dolog, most már biztos elkészül. Aki vállalkozó szellemű, az addon-sdk-t teltelepítve kipróbálhatja.
Ha minden jól megy, talán még ma este, legkésőbb holnap délután jön egy béta. -
#638 -
#637 YEAH!
-
#636 Jó hír a Firefoxos felhasználóknak: a Penge által belinkelt JetPack egész pofásnak és használhatónak néz ki, már neki is láttam portolni az Ext-et Firefoxra. Bizonyos funkciók már működnek is. :) -
Borg #635 Bug: A nekem érkező válaszok bejelölése Borg18754 nevű user hozzászólásait is nekem tulajdonítja :) -
#634 -
#633 Az Ext-ben pedig alapértelmezetten inaktív lesz az opció. A felhasználókra bízom a döntést. -
#632 Én ezzel úgy vagyok, hogy ha már itt lógok SG-n tizenakárhány éve, akkor legalább a reklámokat megjelenítem (és alkalmanként kattintok is rájuk) - van adblockom, de az sg fehérlistás rajta. -
#631 Volt pár szabad percem, csináltam egy reklám eltávolító scriptet. Hasznos lehet azoknak, akik nem használnak, vagy nem akarnak használni AdBlock-ot, mert mondjuk lassít a böngésző sebességén. -
#630 Valóban. Érdekes, mert miután megjelent, sehogy sem akart eltűnni. Inaktiváltam az ext-et és utána is ott maradt. Ami meg még érdekesebb, hogy az extension nem tud belenyúlni ilyen dolgokba, nem tudom miért van ez. Lehet valami Chrome bug, majd utánajárok. -
Borg #629 Most is akkor jelent meg, mikor hozzászóltam. -
Borg #628 Nem. Egyszer megjelenik, és onnantól ott van, akárhova megyek SG fórumon belül. -
#627 Nem úgy volt hogy csak a főoldalon jelenik meg? :D -
Borg #626 Na lol, most előjött :D
Lehet hogy hozzászólástól? -
Borg #625 Nem tudom mitől jön elő, de néha még mindig találkozok vele. -
#624 Borg: Chrome alatt a beragadó location bar még mindig fennáll? Akárhogy próbálkozom, nekem nem jön elő, pedig régen én is láttam amíg Chrome-ot használtam. Most lenne időm debugolni, de nem tudom előcsalni. -
#623 Köszi, ránézek majd. -
#622 Ötlet: ahol házigazda vagyok, azokat máshogy emelje ki a kedvencek közül. Azt a topikot is lehetne külön jelezni, amelyiket én nyitottam. -
#621 "Ez a Firefoxos kiterjesztősdi még jóval a jQuery előtt született, érthető hogy nem erre tervezték."
https://developer.mozilla.org/en/Jetpack -
#620 Mai napomat a Firefox porttal töltöttem, de nem hiszem hogy lesz belőle valami. Olyan problémáim vannak, hogy nem tudok velük mit kezdeni. Alapból jQuery-t használni szinte lehetetlen, a jQuery a ChromeWindow-on belül fut, nem a betöltött oldalt használja referenciaként. Ezt több módon is lehet orvosolni, de mindegyiknek van valami baja, nem minden esetben lehet csak úgy lepasszolni a content.document objektumot neki. Nagy tweakek árán ezt sikerült megoldani. Következő probléma a CSS betöltése. Chrome URL-t kiszúrni cross-origin címszóval. Resourceként definiálva már nem szűrte ki, de nem is töltötte be. A beépített StyleSheet Service olyan hibakóddal szál el amit még a Google sem ismer. Próbáltam az I/O Service-szel kiolvasni a file tartalmát és inline styleként beszúrni, az sem ment.
Biztos velem van a probléma, de csak nyűg az egész. Ez a Firefoxos kiterjesztősdi még jóval a jQuery előtt született, érthető hogy nem erre tervezték. Vannak dolgok viszont amik nagyon tetszenek benne, szóval azért ez jóval kiforrottabb mint a többi böngésző ext környezete, de a hagyományos contentscriptekhez viszonyítva inkább csak bonyolítva van a dolog.
Majd még nézelődök egy kicsit mielőtt teljesen leállnék, félig-meddig működik amúgy az extension. Valamit biztos nagyon benéztem, mert még a hivatalos doksi példakódja sem működik, szóval érdekes az egész, nem létezik hogy nem működik, valamit biztos én rontottam el. -
#619 Őszintén kérdem: neked nincs jobb elfoglaltságod annál hogy tapasztalat nélkül okítasz másokat? Régóta ismerlek már, sok (kultúrált) vitát lenyomtunk, marhára kezdem unni hogy neked mindig akad egy kitérő magyarázatod. A hiba fajtáját sem ismered pontosan, mégis állandóan cáfolni próbálsz. Nem az iframe tartalmához nem férek hozzá, hanem a window objektumhoz. A tartalmát tudom módosítani, de nekem nem az kell. Ez világosan le van írva a doksiban, keresd ki, úgyis nagyon megy neked mostanában. -
#618 "Mivel általában iframet kreálnak a WYSIWYG editorok, így valszeg a legtöbbnek is baja lenne ezzel."
Ahogy a HyperTranslate is, mégis van elvileg Chrome megfelelő...