2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Malakai
    Kis usability. :)
    Amikor a "válasz erre" overlayt betölti átemelhetné a normál textareaból a szöveget, ami abban van. Nálam legalábbis még gyakori, hogy előbb írok és utána kattintok arra, hogy kinek válaszolok. :)
  • tommygear
    és erre lesz javítás vmikor?
  • Ability
    Hát sok változást nem hoz. Azt kellene megoldaniuk hogy a globális változókhoz ne a window-on keresztül kelljen hozzáférni. Ezért nem lesz Operában WYSIWYG editor, mert a jQuery dollárjeléhez is a window-on keresztül kell hozzáférni, viszont egy plugin esetében ez nem megoldható.
  • Ability
    Szinkronban akarom tartani a fejlesztéseket, Chrome-ról még nem mondtam le, szóval egyelőre kivárok vele.
  • Ability
    Firefoxban vannak anomáliák, amikor a jQuery nem talál meg egy elemet. Ez még nem tudom mitől lehet, de egyszer más sikeresen áthidaltam egy hasonló esetet pusztán azzal hogy más szelektort használtam. Érdekes egyébként hogy ebben az esetben is ugyan olyna osztályú elemet nem talál. Szóval majd ez is javítva lesz hamarosan valahogy. Addig segíthet ha kikapcsolod az overlay textareát.
  • kifli
    nálam is előfordult 1x nem rég :S
  • KranaZoli #731
    Nálam Fox 6.0.2 alatt elég gyakori ez a jelenség, amikor válaszolni akarok egy hsz-re:

Ez mitől lehet?!
    Ofkórz bé vagyok jelentkezve.
  • Penge4
    http://magyaropera.blog.hu/2011/09/08/wahoo_12_00_kiegeszito_fejlesztesek_javitasok_b1060

A WYSIWYG-en nem segít, de talán könnyebb így fejleszteni...
  • N o N a m e
    miért van az az érzésem, hogy holnap (ma) már elérhető lesz? :D
  • Ability
    Kicsit újra lett dolgozva az overlay textarea, most már szerintem egész szexy. :)

• [HUN]FaTaL
  • Ability
    Igen, megcsinálom majd.
  • tommygear
    :(
  • [HUN]FaTaL
    A szmájlik elérhetőek lesznek Opera alatt is? (A WISYIWYG editor nem, azt tudom)
  • Ability
    Csak Chrome alatt egyáltalán nem biztos hogy beszerelhető. :/ Ez a nagy szívfájdalmam. :D
  • Ability
    Nem nagyon akarok ilyet játszani, túl sok szenvedéssel járna. Egyrészt kényelmetlen ki-be csukogatni őket, másrészt egyáltalán nem biztos hogy mindenki arra a kategóriára asszociál amire én. Szóval elég gáz lenne ha szó szerint el lennének dugva és aki keresni nem ott találja ahol várná.
  • precision
    btw, nagyon jóféle ez az editor, nekem bejön, hasznos tényleg!
  • precision
    gondolom ez a lista csak a "szmájlik" gomb megnyomásakor jön elő, így a mondandód második fele így is igaz :)
  • Borg
    Szerintem csukd össze a smiley csoportokat. Aztán majd mindenki kinyitja ami neki kell éppen.
  • Ability
    Ilyen lesz a WYSIWYG editor:

Ilyen pedig a smile lista:

Azt fontos megjegyeznem hogy a smile lista nem pont ilyen lesz, sok probléma van még vele. Egyrészt összébb akarom húzni, túl sok helyet foglal. Másrészt az egyes smilek besorolása sem a legjobb, szerintem a kategóriák is át lesznek dolgozva. Annyit akartam elérni ezzel a csoportosítással, hogy valamilyen szemlélet szerint sorrendbe legyenek szedve. Sokkal könnyebb megtalálni egy smile-t ha csoportokat alakítok ki, és mindenkibe beleég hogy milyen típusú smilet merre talál. Ömlesztés és totál káosz helyett csak egy apróbb, kevés tagból álló csoporton kell átfutni kereséskor.
  • Ability
    A Firefox és Safari portokban kész a WYSIWYG editor. Chrome még mindig kérdéses. Az iframe window objektumához nincs jogosultsága a contentscriptnek hozzáférnie, ugyanakkor sok feladatra szükség lenne erre, például kijelölésnél a range-et ezzel állapítja meg. Még utána kell járnom hogy máshogy le lehet-e kérdezni ezeket az értékeket, mert a documentumhoz magához hozzáférek.
  • tommygear
    nekem ez csak akkor jön elő ha éppen egy topikban vagyok és jön az értesítés, hogy "x új üzenet érkezett", rákattintok erre a szövegre betöltődnek az új üzenetek és ha ezután válasz errézek akkor csinálja :S
  • Ability
    Na lehet megint semmi nem lesz a WYSIWYG editorból. Firefox alatt menne, csak van egy apró probléma. Ha a page-mod modult használom, akkor nem lehet kontrollálni a betöltődést, minden iframe-be beteszi magát. A window és document objektumokat örökli a szülőtől, lehetetlen ellenőrizni és kiszűrni hogy iframe-be ne tegye be magát. Tehát ez azt jelenti hogy az editorban megjelennek a beállító és navigációs ikonok, ami nyilván nem jó. A másik lehetőség hogy a "tab" modult használom, viszont ekkor nincs jogosultsága hozzáférni a scriptnek az iframe window objektumához, ami kell az editornak. Szóval ez az utóbbi lehetőség ugyan azt eredményezi ami Chrome-nál van. Írtam stackoverflow.com-ra, hátha valaki okosabb mint én, de nagyon úgy néz ki hogy a korlátozások miatt ezt nem igazán lehet megcsinálni.
  • wollnerd #714
    jah.
    Az asztalin csak 3.6-ot vok halandó (jelenleg) futtatni, laptopomon a 6-os fut...
  • [HUN]FaTaL
    Idézet a szövegdoboz feletti részből:

" Firefox port kompatibilitása 4.0-tól 8.*-ig terjed. Régebbi (3.*) verziók nem lesznek támogatva."
  • wollnerd #712
    Oké, majd szólj ha már kompatibilis lesz.
  • [HUN]FaTaL
    Igen, pontosan erre gondoltam. :) Ráadásul ha jól tudom az összes billentyűparancs beállítható Opera alatt (már a böngésző parancsaira gondolok).
  • Dzsini
    Én laptopon többször böngészek csak billentyűzetről (az Opera ilyen szempontból nagyon hálás, főleg az egygombos billentyűparancsokkal - pl. '1' és '2' lapoz a fülek között), ilyen esetben nagyon kényelmes lehet egy ctrl+b-vel félkövéret csinálni (textareán belül működik csak), de abszolút nem létszükséglet.
  • Ability
    Megoldható, bár én annyira nem látom értelmét. Körülményes az egész, a legtöbb funkciógomb és billentyűhöz most is hozzá vannak rendelve a böngésző parancsai, nem igazán ad szabadságot a beállítások terén. Meg szerintem egyszerűbb egy gombra kattintani, Dzsini ötletét jobban preferálom, bár a kettő nem zárja ki egymást.
  • [HUN]FaTaL
    Köszi.

Más: Esetleg olyanra van lehetőség a szerkesztő helyett, Opera alatt (akár a többi böngészőhöz is, nekem mindegy), hogy billentyűparancsokat rendelhessünk a félkövér, dőlt stb. szöveghez? Chromeos PH kiegben volt ilyen funkció, nekem tetszett.
  • tommygear
    köszönjük
  • Ability
    Kint van az új verzió. Mindegyik böngészőhöz készült új csomag. A lenti kettő hibát javítja.
  • Ability
    Igen, tervbe van véve. De egyébként még azt sem zártam ki teljesen hogy írok egy saját WYSIWYG editort, ami működne mindenhol. Ezekkel a külső fejlesztésekkel az a baj hogy egy ismeretlen kódban kezdetben nehéz kiigazodni.
  • Ability
    Ez gyakorlatilag Javascript, ami szabványos, minden böngészőben ugyan az van, mindegyikben ugyan úgy működik. De egyébként igen, hasznos ha beírtok ilyeneket, nem lehet mindig igazam, és akkor már inkább legyen több infó mint semmi. :)
  • Dzsini
    Más: ha már a csudakommentszerkesztő felejtős Operán, legalább egy kijelölésre működő bold, italics, stb. gombsort hasonló funkcionalitással kaphatunk? :) Anno volt róla szó, hogy az talán megoldható.
  • Dzsini
    Sose lehet azt tudni, azért nem teljesen azonos az összes extension :)
    és hiába volt egy nagy felbuzdulás pár éve, hogy szabványosítani kellene egy mindenek felett álló extension API-t (kb. mint egy HTML ajánlást), nem lett abból se semmi
  • tommygear
  • Ability
    Ez is az én saram, utánajárok, utána adok ki hibajavító változatot. Előző már javítva lett, köszi érte.

Dzsini: minden böngésző érintve van. :)
  • Dzsini
    Opera alatt is
  • tommygear
    ez viszont nem tudom, hogy hiba-e, de elég érdekesen jelennek meg a felhasználói adatlapok :D