2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • precision
    +1

mindkettő ki van lőve nálam :)
  • tommygear
    aki normális úgyse használja egyik csetet sem :D
  • Ability
    Zsír, megy, htx.

Na hát viszont újabb fejlemények vannak. Főoldalon nem léptethetem ki a felhasználót, mert ott a fenti chat, ha valaki használja, akkor szívás mert lenne egy kis holtidő amikor kilépve vagy. Topikban megint problémás a Facebookos chat miatt, ott is ugyan ez van. Ráadásul van valamilyen szerveroldali kód a Facebookos chat-ben ami miatt kiléptet állandóan. Ha a chat (Facebookos) le van tiltva akkor gond nélkül megy. Még nem tudom mit csináljak vele.
  • [HUN]FaTaL
    Ez már jó :D
  • Gurren
    nem
  • Ability
    Elkúrtam. :D Újra pls erre az új kommentre.
  • FZoleee
    ok:D
  • Ability
    Erre az üzenetre valaki válaszoljon pls. Üzenetközpontot tesztelek.
  • Dzsini
    Opera bővítménytárba befutott az 1.1.2, böngésző újraindításával, bővítmények menüben a frissítés gombbal vagy menü->súgó->frissítés keresésével aktiválható.
  • Rotcsa
    Huuu Dzsani! Isten Király vagy! Nagyon köszi, már régen erre vágyom itt Sg-n :D
  • Ability
    Javítottam azt is, köv kiadással jön.
  • Borg
    Van még egy bug asszem: Jobbra rendezett üdvözlő boxnál ha privát üzenet jön, akkor a nevem után nincs sortörés, hanem egyből hozzáteszi a piros üzenetet. Szal nem új sorba.
  • Ability
    Az még odébb van. Nemrég fejeztem be a válaszok nyomkövetése részét, még vannak benne hibák, kb. csak az alapokat csináltam meg. Aztán szép hosszú idő lesz az összes böngésző alatt minden lehetőséget letesztelni. Bonyolult cuccos, mert az üzenetközponttal párhuzamosan egy csomó más kérelem is fut ami megköveteli hogy belépve legyél, míg az üzenetközponthoz kijelentkezett állapot kell. Szóval most még folyamatban van ezek összehangolása, stb.

Kb egy hét múlva jön. Egyébként rengeteg hibajavítás is lesz ebben a verzióban, a lentebb beírt hibák szinte mindegyikével foglalkoztam, tényleg sokat felszámoltam.
  • Borg
    release?:)
  • Ability
    Nu, a saját üzeneteken nyomkövetés már készen van. :D

• Malakai
    A végével értek egyet főleg, szerintem is amiatt jó eleve, hogy ennek egyébként is úgy van igazán értelme, ami nem feltétlen kötődik kedvencekhez, vagy külön odafigyelést sem igényel.

Ha egy beszélgetést hosszan akarunk követni, arra ott a kedvenc lista, mutatja ha jön új üzenet, meg lehet nézni.

Ez viszont arra jelez, ha nekünk válaszoltak, egy olyan üzenetre, amit tegnap éjjel írtunk enyhén alkoholos állapotban és nem is emlékszünk már rá. :)
  • Ability
    A kedvenceket nem nagyon akarom bevonni a képbe, mert elég sok kedvenc témát szoktak betenni a felhasználók, teljesen erőforráspazaró lenne az összeset átkutatni állandóan. Az SG-t sem akarom agyonterhelni. Vannak technikai hátrányai is, mint pl. hogy a kedvencek folyamatosan frissülnek, elég szenvedős lenne beaplikálni hogy "megjegyezze" az állapotokat. Talán a legjobb variáció amit Malakai írt, hogy az utolsó X üzenetet monitorozza egy limitált ideig. Ez több szempontból is ideális lenne, egyrészt nekem jóval kevesebb meló, mert nem kell külön listákat kezelni, nem kell hozzáadás/törlés opció, magától menne a dolog. És ez nektek is előny, nem kell listákat kezelni, törölgetni, hozzáadni, automatikus lenne az egész, nem kell karbantartani, minden menne magától.

Vélemény erről? Nekem most ez a legszimpatikusabb. Mindenkinek kevesebb baj van vele, teljesen automatikus, nem kell manuálisan kivenni témákat/kommenteket a listáról egy idő után, stb. Az üzenetközpont úgyis csak azért kell majd a felhasználóknak hogy a saját kommentjeikre érkező válaszokat lássák. Abból is elsősorban azokat, amiket valószínűleg egy random topikba írnak be. Például hardver fórumba egy segítségkérés. Nem kell a topikot kedvencek közé tenni, valószínűleg ezek ilyen egyszeri, alkalmi kommentek lennének.
  • Ability
    WYSIWYG Editornál az auto focus és a tab-ra a mehetre ugrás is javítva. Nightlyban fent van, köv kiadással jön pár nap múlva a stabil verzióban.
  • kifli
    nekem olyan ötletem is lenne, hogy ugrás az utolsó üzenet gomb mellé, alá stb, egy ugrás az utolsó saját üzenet gomb.
  • Ability
    Ez is javítva.
  • Ability
    Tetszik az ötlet, majd lehet megcsinálom.
  • Ability
    Javítva nightlyban, köv kiadással érkezik.
  • Dzsini
  • Borg
    Ha copypastezok más weboldalról szöveget, akkor elküldéskor HTML kódokká alakítja...

Mint itt.
  • kifli
    Hibajelentés

Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
    Utolsó üzenetre ugrás gomb, nem működik

Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
    Miután magától az utolsó hsz-hez ugrik a bövítménnyel, és felgörgetek a lap tetejére, mikor rányomok az utolső üzenetre ugrás gombra, akkor működik.

Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
    Megnyomod a gombot

Milyen releváns beállítási lehetőségek mellett jelentkezik a hiba?
    nemtudom

Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
    firefox 6.02 talán, és 1.1.2
  • Lyukasbogrács
    Nekem érkező üzenetekre lehetne olyat, hogy a kis kommentjelzőre kattintva a következő nekem érkezett üzenetre ugrana + vissza link.

Topikokba pedig lehetne olyan, hogy ugrás a következő olvasatlan topikra. Beállításokban pl. megadni, hogy a kedvencek listában a következő olvasatlan, vagy a legtöbb olvasatlan hozzászólással rendelkező topikot, vagy véletlenszerűen. Vagy egy kis "helyi menüben" megjelentíteni az olvasatlan hozzászólásokkal rendelkező kedvencek listát. Így könnyebb lenne a topikok között navigálni.
  • Borg
    Szerintem egyszerűen annyi is elég lenne, hogy a kedvenc témákat figyelje, és ha saját hsz-re érkezik válasz, akkor más színnel emelje ki a kedvencek közül. Vagy valahogy jelölje, mindegy.
    Külön követésre nincs igazán szükség szerintem.
  • Malakai
    Vagy a másodiknak egy olyan variációja, hogy a saját aktivitás után autómatikusan egy ideig követi ott az oda érkező válaszokat.
    Tehát nem kell témát se jelölgetni, hozzászólás után bizonyos ideig (1 nap pl, vagy hasonló) autómatice jelzi ami oda jön válasz.
  • [HUN]FaTaL
    Harmadik.

Az első jól jön a flameknél (:DDD) a második meg egyébként.
  • precision
    hát most így hirtelen nekem sem jut eszembe, hogy miért lenne jó egy db kommentet követni... max elég ritka esetben
    nekem is jobban tetszik a téma követés

(a válasz erre dolog még mindig nem jó nálam... vagy az nem is került javításra a mostani verzióban?)
  • Ability
    Igazából nekem előnyesebb lenne ha választanátok a kettő közül. A különbség kb. annyi hogy kell-e lehetőség arra, hogy nem csak saját kommenteket lehet követni? Én a témakövetést preferálom első sorban. De ha az előbbi funkcióra is igény van, akkor beaplikálom azt is.
  • precision
    szerintem a 3. :)
  • Ability
    Nu, lesz üzenetközpont. Kérdés hogy milyen legyen. Egyik lehetőség hogy a letiltás gomb mellé kapnátok egy "követés" gombot is, amivel a kiválasztott kommentek egy követési listára kerülnek. Ezekre a kommentekre érkező bármilyen válasz listázva lenne később. Tehát újra: első lehetőség hogy kiválasztott kommenteket tudtok követni. Ez bármilyen komment lehet, tehát nem csak saját.

Második lehetőség hogy egy témát tudtok követni, értelemszerűen ebben az esetben a saját üzenetekre érkező válasz lesz monitorozva. Ez talán kicsit szűkebb lehetőségeket biztosít, viszont kényelmes tud lenni hogy nem kell egyesével követni minden egyes újabb kommentet. És ez elég nagy előny, ha kialakul egy hosszabb eszmecsere, akkor nem hátrány hogy automatikusan "felveszi a listára" az újabb üzeneteket is.

Harmadik lehetőség hogy a kettőt együtt. :D
  • Ability
    Hát ez elég kezdetleges, teljesen felesleges lenne beregisztrálni. A bővítményt nem az Apple-höz töltheted fel, hanem egy külső tárhelyet kell megadni, az automatikus frissítés is külső tárhelyről történik. Igazából teljesen mindegy hogy githubra töltöm fel vagy az Ext Gallery-be.
  • Ability
    Amikor legutóbb néztem elég kiforratlan cucc volt, gyakorlatilag felsoroltak egymás alá kb. 20-30 kiemelt bővítményt, a többinek helye sem volt. Majd megnézem újra, hátha azóta változott valami. Csak nekem anno úgy tűnt hogy ide nem nagyon lehet berkerülni csak valami nagyon populáris cuccal.
  • Dzsini
    Nem nézted be, csak (még) nem ismerted a Opera bővítményes részlegének a szokásait :)

Safari bővítménytárba nem jut majd be? Ott is van valami developer program, amin keresztül lehet...
  • Ability
    Hm, ezt benéztem, köszi, javítottam. :)
  • Dzsini
    Egy apróság: felül az Operás linket a verziószám előtt vágd el ( https://addons.opera.com/en/addons/extensions/details/sg-forum-plus/ ), úgy mindig a legújabb verzióra fog ugrani.
  • Ability
    Kint van az 1.1.2-es verzió. Hibajavításokat tartalmaz, plusz videó beszúrása gomb a WYSIWYG editorhoz. Chrome és Operásoknak frissülni fog magától. Firefox és Safari júzerek töltsék le újra. Firefox Ext Gallery-be is be lett küldve a bővítmény. Ha egyszer elfogadják végre akkor az is frissülni fog magától majd.
  • Narxis
    Add ki. :D