Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#858 Szerintem inkább egy formot készíts, ami összeállítja a hozzászólást. -
#857 én hülye :DD na mind1, remélem így is érthető :)
-
#856 Hibajelentés
A válasz erre gombra kattintva az oldal legtetejére ugrik, a szövegbeviteli mezőn nincs rajt a fókusz (nem villog benne a kurzor)
Csak a text-area -ig felugrani, nem a lap legtetejére, a fókusz pedig a szövegdobozban legyen, ne kelljen kattintani, ha válasz hsz -t akarok írni
Válasz gombra kattintás
Legfrissebb FF és legutóbbi ext.
-
#855 Neeeeeee, véletlen a mehet gombra kattintottam, én barom.
Csak meg akartam nézni, bocs Ability! -
#854 Ki is kéne tölteni... :) -
#852 Kaptatok ilyen kis cuki hibajelentő űrlapot. Felül a bannerben találjátok a piros "hibajelentés" gombot, arra katt, ott kitöltitek az űrlapot, utána az beírja ide a topikba formázva nekem. Majd ezt a módszert használjátok ha hibát akartok jelenteni, köszi. -
#851 Hibajelentés
Mi a hibajelenség? Jellemezd a problémádat!
Lap aljára érve a betöltött következő oldalon nincs letiltás gomb.
Mi lenne az elvárható működés, minek kellett volna történnie?
A betöltött lapon is jelenjenek meg a gombok.
Hogyan lehet reprodukálni a hibát? Milyen események között jelentkezik?
Bármelyik topikban a lap aljára görgetve a betöltött következő oldalon.
Milyen böngészőt és melyik bővítményt használod? Verziószámokat is írj!
Safari stable, Ext latest stable. -
Dean Winchester #850 pillanatnyi hiba lehetett mert most meg jó!
pl. fogadás topic ill. ebben a topicban sem működött de most már jó.
-
#849 Ha mondasz hozzá böngészőt (verziószámmal), bővítményt (verziószámmal), és mondjuk topicot is, ahol sikerül reprodukálni, akkor már lehet, hogy tud vele valamit kezdeni a fejlesztő. -
Dean Winchester #848 az mitől van , hogy ha rámegyek a válasz erre gombra akkor azt követően befagy a topic? nem tudok se írni , semmit se csinálni -
#847 És ha egy betűt változtat rajta, akkor...?
És ha valaki más értelmes hozzászólásban használja akkor...?
Alapvetően értelmetlen minden szöveg alapú cenzúra vagy moderáció bármilyen netes felületen. -
#846 Egy vmilyen szöveg tartamú HSZ lelehetne tiltani? nemcsak felhasználóként?
Újra kezdődött az SG.hu háború... Ez szokásos kibaszott barom már megint csinálja!!! Mindig nekem is köszön(és beszél) azóta!
Pl. a "történt veletek már hasonló??" tartalmú HSZ-t lehetne tiltani.... -
polarka #845 nálam is hasonló volt a helyzet
felment 7-800megáig (a szokott 400-ról), amikor már használhatatlan volt
Aztán, h jól kövessem leállítottam néhány egyéb addont és restart. Ekkor a friss 150-200ról folyamatosan apránként felment 400-450ig, amikor meg leállítottam ugyanúgy fokozatosan visszacsökkent a memóriahasználat.
Továbbra is 1-1 script tök ad-hoc módon behal amikor másik sg témát nyitok meg
Régebbi verziókra vmi link? -
polarka #844 nálam minden topiknál először gondolkodik kicsit, majd meghal 1 script, pl. most az alábbit írta:
\Firefox\Profiles\1shpp2av.default\extensions\jid1-YEB8XVqrOsQYow@jetpack\resources\jid1-yeb8xvqrosqyow-at-jetpack-sgforumplus-data\js\jquery.js:17
0.6-ban ez nem volt így -
#843 Ja.. akkor visszakapcsolom aztán majd linkelem a hozzászólást/topikot amiben hibát csinál, mert nem mindegyikben szokta. Stabil verziós Chrome-ot használok. -
#842 Ideiglenesen az. -
#841 Javítom majd, köszi hogy jelezted. -
#840 az nem megoldás -
#839 Automatikus lapozás nélkül nálam jó. -
#838 csak az első oldalon van letiltás gomb
-
ba32107 #837 Azota nem tapasztaltam szerencsere -
#836 #832: ránézek majd.
#833: nálam teljesen jó. Ha tudod reprodukálni a hibát akkor írd már le hogy mit és milyen sorrendben módosítottál.
#834: a WYSIWYG editor kb még ilyen bétatesztben van. Azért adtam ki stabilként, mert senki sem használja a fejlesztői verziót, valahol, valakikkel meg teszteltetni kell, mert én egyedül nem találkozhatom az összes hibával. -
#835 nálam is szintén bugos chrome alatt -
#834 WYSIWYG editort ki kellett kapcsolnom Chrome-ban. Telerakta ilyen zagyvaságokkal ha entert nyomtam, hogy új sorban kezdjem azt amit írni akartam és a linkeket is elcseszte pl. Nod topikban. Ez lehet topik specifikus vagy az addon hibája? Nem fikázás akar lenni, csak visszajelzés. :) -
ba32107 #833 Feltettem a legújabb opera extensiont, és a fórum főoldal átrendezés bugos, összevissza dobálja az ablakokat (amit eltüntettem megjelenik, amit nem az eltűnik). Bocs ha volt már, nem olvastam vissza... -
Borg #832 Bug: Aláírásból is megpróbálja kiemelni a kettőskeresztes számokat hozzászóláslinknek, csak ezek ritkán működnek :) -
#831 Nálam a bővítmény 1.1.1-s Firefoxos verziójában a link beszúrásnál néha html kódba rakja a linket!
-
#830 Azt próbáltam. Csak úgy emlékezetből... Feltettem és a cca. 300MB-os Fox-ból lett cirka 400MB (vagy talán fölötte is) aztán megnyitottam még pár tab-ot és 500-600MB-okat produkált. (soha nem volt ennyi memória használatom Fox alatt - nem jellemző Rám a 20-25 tabfüles böngészés). Letiltottam az addon-t és utána már megint a 3xxMB-os Fox maradt.
Én elhiszem, hogy ez az addon-al jár, csak ez egymaga megdobja annyival amennyi a 20db addon-om mellette. -
#829 1.1-es verziót érdemes lenne kipróbálnod. Lentebb írták hogy az nem eszik sok memót. -
#828 Már nincs fent az addon, nem szeretnék nagy butaságot mondani, de szinte duplázta a memória használatot ha engedélyezve volt (ill. feleződött ha tiltva) Ügyes jószág, de ami fícsörök vannak benne megoldom kieg nélkül is. Ill. lehet majd patkolsz még rajta vmit. :) -
#827 Ebben hol volt böngésző vs böngésző? Jeleztem, hogy az üres FF is leakel így szerintem hulladék.
Egyébként szerintem a jetpack leakel a háttérben, mivel a bővítmény semmilyen más böngészőben nem okoz szivárgást. -
#826 Persze, de ettől még oda lehet figyelni arra, ha megvan, hogy mitől leakel egy böngésző. És arra céloztam, hogy valami változás történt, ahol korábban FF erősen bent hagyott valamit a memóriában.
Az, hogy milyen/mennyi változás történt nem tudhatom, nem vizslattam a forrást. :)
@fatal: Böngésző vs böngésző szájkarate szerintem tök fölösleges ide. -
#825 Az üres FF is leakel szóval olymindegy, hulladék az. -
#824 amúgy nálam firefox alatt is van az a jelenség (ami asszem a chrome -osoknál is megvan?), hogy a válasz erre gombra nyomva felugrik az oldal legtetejére, le kell scrollozni a textarea -hoz, és a fókusz sincs rajta, bele kell kattintani
-
#823 ja meg ugye ott van a többi kiegészítő is amit használok, azok is megdobják a memória igényt
-
#822 nálam most 300 megát eszik a firefox, megnyitott SG és Youtube tab- al, a youtube -oson megy egy 720p -s videó
szerintem az sg -s kiegészítő nélkül se lenne sokkal kevesebb... de hát azért van 4 giga ramom, hogy legyen miből ennie a programoknak... manapság már "fillérekért" lehet venni ramot
-
#821 Nem mondom hogy nem létezik a jelenség, én csak azt mondom hogy ha van, akkor az Firefox probléma. Te is értesz JS-hez, tudod hogy ez nem úgy megy. Lehet ügyeskedni hogy kevesebb memót egyen, de a memória szabályozás kikerül a képből, nem lehet a nyelv adottságai miatt olyan hibát ejteni ami memory leak-et eredményez. Egyébként meg külön érdekes hogy a 0.6-os többet leakelt, mert semmilyen olyan változást nem eszközöltem a 1.0-ás verziókban aminek erre kellett volna vezetnie. -
#820 0.6-osok mondjuk erősen szivárogtak Firefox alatt, 1GB+ memória töbletett okozott 1 óra elteltével kb. -
#819 Szerintem ez az ára annak hogy használhasd. A bővítmény gyakorlatilag webes technológiákból áll, nem sok dolgot lehet benne optimalizálni. Persze JS-ben is vannak számításigényes, memóriaigényes műveletek, ezek egy részét el lehet kerülni okoságokkal, de ez nem egy olyan komplex valami, ahol memory leak-es hibákat lehet ejteni. Egyszerűen csak ennyit fogyaszt, nem igazán lehet rajta sokat segíteni.
Viszont mivel Chrome alatt meghúzza magát, nálam legutóbb ilyen 20-30 MB memót evett, így én a Firefoxot okolom ez ügyben. Amúgy is egy memóriazabáló szörnyetek (mint minden Mozilla program), simán lehet hogy valamilyen backend műveletben van a memory leak. Szóval csak annyit mondok, hogy magában a bővítményben nincs hiba, de elképzelhető hogy a "futatott környezetben", magában a Firefoxban lehet. Egyébként a fogyaszott memóriának is csak akkor kellene magasnak lennie, amíg lefut a script. Miután végzett a módosításokkal, mindennek vissza kellene állnie normál helyzetbe. Nem ismerem hogy Firefox alatt mit produkál, de Chrome-ban mértem párszor, ott így viselkedett. -
#818 Nálam nem. Viszont ez a bővítmény csúnyán megdobja a memória felhasználást.