Nincs mennyország, a filozófia pedig halott!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
iSS!
iSS!
iSS!
Egy "én humán beállítottságú vagyok, hagyjál a matekkal" beállítottságú bölcsész ne akarjon már modern fizikával kapcsolatban megmondani a frankót!
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
iSS!
Az, hogy még mindig van légköre azt jelenti, hogy kb milliárd évek alatt szökött el. Szal nem kell itt a negatív hullámok árasztása. Ha ugyan nem egy nagyobb katasztrófa alkalmával.
Nincs igazán korrekt elképzelésünk semmire sem. A Vénusznak miért sûrû a légköre, miért forog visszafelé, ráadásul kiba lassan.
Persze ütközött valamivel. Ok de mikor, elötte mi volt, meg ilyenek. Válasz passz.
Elméletek, hitek😊 vannak, konkrétabb tudás meg lófax.
Matematikát meg bármi mögé lehet rakni, az angol tudósok mást se csinálnak!😉
Amúgy miért nem lehet gyorsan csinálni a Mars légkörét?
Egyrészt a talaj felsõ rétege gyakorlatilag összefüggõ permafroszt. A hõmérsékletet kéne emelni, CO2-t pumpálni a légkörbe, minden felolvadna és még több CO2, vízpára jutna a légkörbe, amelyek üvegház gázok, amelyek még jobban emelnék a hõmérsékletet. Megfelelõ körülmények között már növényeket is lehetne telepíteni, amelyek már oxigént termelnének.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az ugye nem érint meglepetésként, hogy jelenlegi tudásunk szerint a semmibõl határozottan nem lehet energiát nyerni?
Próbáld meg lefordítani az "imaginárius tömeg"-et Nexusnak konyhanyelvre, hadd ránduljon görcsbe az agya! 😛
Teszem azt hogy nekem józanul is vannak halucinációim(mint egy lázadó egyéniség, ami ellentmond a helyes útmutatásnak) és a tudatom tudja, hogy ez nem létezik, de az agyam vagy valóságosnak, vagy még esetleg létezõnek is fel tudja fogni és itt van elásva sok emberben a tudat, ami az elsõ ajtó felé mutat, hogy NEM, ilyen nincsen, de én tudom hogy márpedig van és létezik.
Íme a példa:
Ugye írtam még anno, hogy 3 napig hezitáltam csak úgy magamtól, mert bekattantam és ez akkor volt amikor kitört a vulkán egész egyszerûen és nem felejtem el. Meg voltak még más parasztságaim is, mint lerajzolok egy tájat a hegy tetejérõl nézve, jobb oldalon egy szaros fával és bal oldalon egy hullámmal, de középre valamiért lusta voltam lerajzolni a várost. Az elsõ cunami után nézegetem a fotókat a neten és egy ekte ugyan olyan tájkép volt a szóban forgó környékrõl, ugyan azzal a szaros fával, de még az ágai is pont ugyan úgy nõttek, pont arról a szikla szirtrõl, ugyan abból a nézetbõl és életemben nem jártam ott és nem is láttam még fotón, csak a kaotikus az egészben, hogy még a város sem volt ott, mert ugyebár a hullám elvitte és amikor összehasonlítom a fotót a rajzommal, látom hogy elméreteztem a hullámot, ami kb akkora tételû volt mint akkor a cunami. Megtörtént errõl ennyit, a vulkán kitörés másmilyen kaliberû volt, mert azt már a képzetem, mint szellemek okozták egy képzeletbeli szobában. A harmadik példa az meg a kedvencem, amikor filmeket nézek és fekszek az ágyamban és az ablakban elmegy egy hatalmas nagy mamut ember, kimegyek és sehol senki(persze a víz levert rendesen), de a mozgásából ítélve nem volt valami gyors, mert robosztusan nagy volt és mégis eltûnt vagy amikor az egyik képzet fekete árny a zsebébõl odacsúsztatja a cigis dobozt az ágyam alatt a kezemhez, ami alatt még fél doboz cigi se férne át, én meg elveszem és kiveszek a full, gyûretlen dobozból egy szál cigit és el is szívom és ráadásul egész nap azt a cigit szívtam és véletlenül sem a zsebembõl vettem a cigit, mert ott nem találtam és akkor mondták a többiek, hogy nála van és mondták neki, hogy adja már oda nekem. Ez meg teljességgel lehetetlen, ahogy azt odaadta egy nem létezõ valami, de mégis MEGTÖRTÉNT BASSZÁTOK MEG, KURVÁRA REÁLIS VOLT!
Aztán elkezdtem gondolkozni, hogy ez hogy létezhet, hogy ilyeneket halucinálok, drogok nélkül és rájöttem, habár ez a magyarázat most egy kissé ütõs lesz és akinek nem inge, ne is írjon kommentet rám, mert tudom hogy félig reális!
Szóval én gyerek koromban játszok az erdõben, kitöltöm a dühömet, mert az osztálytársi viszonyok megölik a tudatomat és ideges vagyok. Az egész egy játékban merül ki, egy megismerésen, egy esküvel megfûszerezve az elején, aminek a vége, hogy egy hatalmas templomos kardal rohangálok és kis angyalkákat darabolok és én vagyok a Black Lord warlock vagy dilo, tök mindegy, mert akkoriban én már wowoztam, pedig a game még sehol se volt akkoriban 17 éve kb, de még gép se jóformán mert gta 1 korszak volt. Aztán elfelejtõdött, addig míg nem jöttek az idiot filmek és a tudatom ezt is össze tudná kötni az én realitásommal, mert voltak hasonló gondolataim amik, megalapozták azon filmek létezését(legdurvább horror filmek), mint a dante film, a jelen példához viszonyítva, mert Beus meg ló, habár az nekem nem kellet, nekem azt csak meg kellet védenem, a játékban még anno, de még rengeteg mesebéli és filmbéli alakot fel tudnék sorolni, akiket akkor 9 évesen fel daraboltam, kibeleztem. megvédtem, még jigshaw fiával is beszéltem és akkor hol volt ez a film? SEHOL BASZÁTOK MEG.
Visszatérve a magyarázatra, hogy amit látok filmet azt az agyam felfogja hogy az a gyerekkoromból egy jóvõkép volt, amit akkor én lejátszottam és ki is alakítottam a jövõmet amit én át akarok élni, mint mindent 😄 és ahogy növekszik a tapasztalatom úgy találkozok a saját tudatommal, képzeteimmel csak tök más formában, olyan mintha saját magammal társalognék az interneten keresztül vagy a jelen illúziómból, ami lehet a múltban született, de most látom. Ezt igen leírhatnánk annak, hogy az agyam átver, de azt senki nem fogja elhitetni velem, hogy ugyan azon látomásokban a valóságban, ébren egy cigis dobozt így átcsúsztat valaki, amikor még bottal is ütni vágni kéne hogy átmenjen.
Na most mitõl mûködik mindez? Most jön az hogy az isten a saját képére teremti az embert szöveg, mert régen is behaluztam az embereket, akikkel furcsa beszélgetéseim voltak és lám a beszélgetés lényege ez volt és olyan mondatok nyernek értelemet egy nem létezõ beszélgetésbõl amik most mutatják meg a bölcsességüket.
Mielõtt bárki elkezdene nekem hinni, elõre mondom átkokkal is számoljon, minthogy férgekké változnak a szõrszálaid és a faszod olyan mint a zombik földje és vándorolnak a kukacok a répád felé és ezt érzed és át is éled, nem tudsz ellene tenni semmit, ott voltak, ennyi 😄
Mindegy az hosszú 3 nap volt, lehetne róla mit írni, többet mint egy könyvet az is bizta, úgyhogy most hanyagolom. Akkor fotóztak démon formájú felhõket is XD
A lényeg amit ki akarok hozni az egészbõl, hogy van olyan hogy az agyunk a nem valósat is valósnak regisztrálja, mi mindhiába véltük úgy hogy baromság csak játék, de idõvel az idõ korlátok is teljesülnek, mint egy feltétel és megvalósul, aránylag kisebb késéssel és ezt nem túlzottan tudjuk befolyásolni, max ha én elõre az útjába állok a még meg nem történt jövõnek és útját állom, ha emlékszem rá, de ha eljön a folyamat felkészülési ideje, akkor úgyis beugrik, mert a feltöltésnek be kell következni elven és nem ez az alap, hanem hogy már egyszer megtörtént valamikor és semmit nem tudsz ellene tenni, hogy ilyen dolgokkal foglalkozz, ez a sorsod, hogy tapasztalatokat szerezz, tulajdonképpen, hogy megéld az elõre megírt jövõt, hogy a regisztráció rendszerezettebb legyen, tapasztaltabb és ezáltal egyszerûbb legyen valaminek a használata, mint egy világképnek, valami hitt féle, amivel tudok gondolkodni, meghatározni a dolgok történését elõre és ezzel a példával élve így a jövõkép, mint az agyban egy emberi típusú arcfelismerõ rendszer, így elérve azt, hogy egy még reálisabb gondolatmenetem legyen, ami élõ és nem halott, ezenálltal nem állítható róla, hogy nem reális, mert majdnem 2 évtizede mozgásban van, amihez tudományosan hozzászólnék, hogy egy akármilyen molekula nem képes ilyen hosszú életre egy emberi agyban, hacsak meg nem újítom, azt valahogyan a tudat alatti gondolkodásommal amirõl már nem is tudok, szóval hiába használjuk agyunk 20% át, mégis mûködik a többi is és tudjuk befolyásolni az emlékeink fejlõdését, még ha nem is figyelünk oda minden tényezõre, hanem csak teszem azt egyetlen tényezõt befolyásolok valamilyen kritériummal, ami pl egy akkor megtapasztalt élmény képe ami oda tartozik, így mozgásban lehet és a múltam is szerezhet tapasztalatokat a jövõben, úgy hogy azt a világképet megõrzöm 2 évtizedig és utána amikor teljesülnek egy befolyásoló tényezõ(k) kritériumai amik ezt befolyásolják vagy helyére teszik, mert bezizzent vagy akármi 😄 akkor eljutok odáig, hogy a halucináció, az agy szüleménye, pontosan ugyan annyira mint a hit.
Szóval a hit nem halucináció, de kurva sok köze van hozzá, mint agyi mûködéshez, az ugyan abba a csoportba sorolható, mint egy emberi kontaktus, emberi tapasztalatcsere, információszerzés, mert ha egy emberrel megvitatok valami és tanulok belõle valami érdekeset, az alapján, bizonyos helyzetekben másképpen dönthetek és az isteni hit is ilyen, akár isten nélkül, de hit az van, mint egy megmentõ, egy barát, de ez az egyén világképétõl és felfogásától függ, mert ha én istent egy pusztító állatnak képzelek el, akkor ezek a halucinációk nem léteztek volna sosem.
A Biblia az egy irányelvet fektet le, az irányelv létezik a könyv nélkül is, mint a jelen életünk tapasztalatai formája. Lehet a dimenziók csak más gondolati síkok, mint amiket én leírok, lehet olyan is ami a tanult szakmának van fent tartva, minthogy elképzeljem hogyan írányítsak egy játékkal egy egész társadalmat vagy egy bolygó mûködését.
De még nem beszéltünk a szerkezetrõl, lehet sokféle vagy csak kettõ, habár ez hibás feltevés, mert egy szerkezethez 3 összetevõ szükséges, ami a másodikat, mint a nemet meghazuttolja és kikapcsol semleges állapotba, ami közel áll az igenhez, de a folyamat újbóli indításával a jó vagy a gonosz gyõz, ugyebár! 😄
Lehetnek bonylultabb szerkezetek is, mint amikor a matematikai fügvényekben keresem a megoldást és ez már egy inteligensebb forma, mivel már nem döntésekbõl szülöm meg a választ, hanem egy sokkal reálisabb válasszal tudok elõállni a témára, a kérdésekre nehezebb XD
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Erre mikor osztogatnak majd Nobel-díjakat?
iSS!
iSS!
iSS!
iSS!
Ha te a fizikát tévébemondók és reklámok alapján akarod megtanulni, akkor ott már komoly gondok vannak, és nem a világnézeteddel.
Hányszor mondjam még el, hogy ha az elbaszott, laikusoknak szóló magyarázatokból indulsz ki, akkor nincs más esély, csak az, hogy hülyeségekre juss?
Igen? (mert hogy se bizonyítékotok rá, se megmondani nem tudjátok, hogy az mi, tehát csakis hihettek benne)
Nos ha igen, akkor ez miért is "jobb", mint hinni "Istenben"?
Hinni a fõpapoknak és a többi vallási vezetõnek miben más, mint hinni a tévébemondónak meg a reklámoknak?
iSS!
Szal lehet hogy tolószékben ül, de néha úgy tûnik gombázik rendesen!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hawking: Az idõ rövid története
Hawking: A világegyetem dióhéjban
Ha ezeket a könyveket legalább 1x felületesen nem olvasta valaki, akkor felesleges Hawkingot leszólni. Elõször meg kell ismerni egy dolgot, lehetõleg részletesen, majd utána lehet kritizálni. Szerintem....
😊
Ezt is nézhetjük úgy, mint egy hit, mert elhiszed, hogy úgy van, mert a számok bizonyítást adtak róla.
Akkor most van 2 lehetõség: vagy a számok kreálták a világot a semmibõl (még mindig érdekes ez a semmi, mert senki nem tudja mi az), vagy az emberek csináltak mindent (ami szintén elég érdekes).
Anno az emberek elhitték, hogy a Föld lapos.
Aztán kiderült, hogy mégse.
Mikor átlépjük majd a fénysebességet, kiderül majd, hogy Einstein elmélete se igaz, hiába mondták azt akkor a számok, valaki utána arra is tud írni majd egyenletet, hogy mégis lehetséges.
@Jmáté:
Akkor ha mindenhol volt, nem is volt soha semmi.
Így nincs értelme kutatni a dolgot, mert egyértelmû minden.
Nem keletkezett soha, hanem volt-van-lesz, igaz?
A Mars terraformálásával kapcsolatban meg két dolgot felejtesz el:
1. nem lehet gyorsan csinálni
2. a légkör dúsítása közben is szökik el folyamatosan
Felejts el mindent, amit a világról tudsz. Az õsrobbanás pillanatában nem létezett tér és idõ. Így nem is értelmezhetõ a "hol?" kérdés. Nem robbanás valójában, hanem a tér létrejötte.
De ez a tökéletes példa arra, hogy a sántító, köznapi szóhasználatra lefordított analógiákból egész egyszerûen nem lehet megérteni a dolgot. Kell hozzá a matematika.
Virtual SimRacing
Virtual SimRacing
Szerinted mennyi idõ alatt fújná el a Nap a Mars légkörét ha pár száz év alatt csinálnánk neki? 10 000 év, 100 000 év, 1 000 000?
Szerintem nagyjából beláthatatlan ahhoz képest, amennyi ideig esetleg tartana a létrehozása!
És a filozófusok 99.99%-a nem elég képzett ahhoz, hogy közvetlenül az elméletekbõl induljon ki, innentõl kezdve meg nem sok értelme van az egésznek.
"Nem marad más feladat a filozófia számára, mint a nyelvek elemzése."
Tehát most Te mint filozófus, meg az itt lévõ tudáspalánták közt én leszek a legbutább.
Nekem alapjába véve az õsrobbanásnál már nem stimmel a dolog...
Volt a nagy sûrûségû pont ugye, ami felrobbant.
Volt-volt, de hol volt?
A semmi közepén?
Mi az a semmi?
Hogy került oda egy pont?
Ki/mire rakta oda?
Csak véletlen lett, amikor semmi nem volt?
Mivel ezekre a kérdésekre még sehol nem találtam meggyõzõ választ, ezért gondolom úgy, hogy létezik Isten (hívjuk akárhogyan is), aki odatette azt a pontot, hogy útjára induljon az egész és a hitben az legjobb, hogy ott nem kell magyarázkodni, mert vagy hisz az ember, vagy nem.
Gaming is believing.
Vagy ha õ foglalkozik vele, akkor az nem filozófia?
Hanem mi kinyilatkoztatás?"
Egyetértünk. Ez nem az õ asztala, kinyilatkoztatni meg ugyebár Isten szokott a Bibliában. 😉
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Vagy ha õ foglalkozik vele, akkor az nem filozófia?
Hanem mi kinyilatkoztatás?
Einsteinnek, aki amúgy a kvantummechanika létrehozásáért is legalább olyan sokat tett le, mint a makroméretek fizikájáért a Rel. elm-el, volt egy mondása: Isten nem kockázik.
Ezzel kifejezte abbéli HITÉT😊, hogy a kvantummechanika statisztikai jellege mögött egy konkrét mechanizmus van.
Amúgy pl lehetséges a dolgok leírása un káoszelmélet módszereivel. Csak az meg még dúrvább matematikai és számtek apparátust követel, mint a mostani.
Az idõjárásnak pl van statisztikai jellegû modellje, meg van egy végtelenül egzakt káoszelmélet. Mindkettõ jó eredményeket adhat egy határon belül. Sajnos a káoszelméletes hiába egzakt alapvetõen, ha egyrészt iszonyú számtek hátteret követel, másrészt érzékeny a kezdeti feltételekre. A valósághoz képesti kis eltérések exponenciálisan növekednek.