Nincs mennyország, a filozófia pedig halott!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez nem zárja ki, hogy létezik alapvetõ isteni erkölcs. Én azért tartom fantasztikusnak Jézus szavait (és ez most saját vélemény), mert azt mondja: egyetlen isteni szabály van, hogy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket. Minden más felelõsség az embereké. Találd meg, hogyan tudsz egy-egy élethelyzetben a leginkább szeretettel eljárni. Hogy ebbõl aztán mi valósult meg az egyházakban, az egy másik kérdés természetesen. 😊
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Newton story
Isten szemszögbõl:
Isten fogta és Newton fejére ejtette az almát
Erõ szempontjából:
A gravitációs Erõ miatt esett Newton fejére az alma
Na de komolyabbra fordítva a szót, míg az egyik fél be tudja bizonyítani hogy Isten nélkül is mûködik a világon, nincs semmi olyan amihez Isteni erõ kell, addig a másik fél nem tudja bebizonyítani azt hogy csak is Istennel együtt mûködik a világ, és szükség van rá.
Virtual SimRacing
Köszönöm! Szóval végre eljutottunk oda amit minden tudós TUD elég régóta. Az erkölcs nem istentõl származik. Akkor már csak azt nem értem hogy mire jó ez a természetfeletti tulajdonképpen.
Nem, nem bizonyított, és nem is tekint rá tényként, akibe szorult egy kis intelligencia.
Fel kéne már végre fogni, hogy a tudományos világnézet az nem azt jelenti, hogy minden egyes elméletet, amit valaha valaki tudományos alapokon papírra vetett, azt elfogadjuk igaznak. Kattanjatok már le errõl, kurvaidegesítõ.
Az természetesen keresztyén akart lenni.
Mégis, szerinte a fentiek támasztják alá, hogy se Isten, se mennyország, és még a filozófia is dögrováson van.
Akkor ezt most nem értem: ha Hawking feltételez valamit, az tudomány, ha én feltételezem, hogy Isten létezik, az baromság?
De jó: Akkor én erre azt mondom: a keresztények úgy vélik, hogy a Bibliában leírtak, miszerint Isten összegyûjti a kiválasztott népét, a zsidókat, teljesült, amikor '48-ban megalakult Izrael. Õk azt mondják ez is bizonyság, mert Isten szava és lám teljesült. Vagy menjünk tovább. Ha holnap bekövetkezne az armageddon, utolsó ítélet, etc. akkor mondhatnánk azt, hogy tessék: igaz volt, amit leírtak, csak késõbb került bizonyításra?
Ezt most abszolút csak filozófiai értelemben vetem fel, távol álljon tõlem, hogy a saját nézeteimet kezdjem reklámozni.
JMáte: a kérdés megint nem a hitre, hanem egy emberre vonatkozik. Lényegtelen a beszélgetésünk szempontjából.
Zero #462: Ez valóban benne van. De ne tegyünk úgy, mintha kizárólag EZEK jelenhetnének meg. Önfeláldozás, empátia, szeretet, törõdés, alázat, békesség. Ezek ott vannak a mérleg másik oldalán, ezeket miért nem mondod soha? Ráadásul a hitnek, vagy akár Istennek, ehhez kevés köze van. Ez megint csak az embereken múlik, vagyis ez nem bizonyíték. Te most valamilyen általános emberi gyengeséget támadsz, amivel egyetértek ugyan, de nincs köze ahhoz, amirõl valójában beszélgetünk.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egyébként mint már lentebb írtam, a húrelmélet -mint neve is mutatja- egy elmélet, nem hisznek benne emebrek, hanem csak azon gondolkodnak hogyan lehetne kideríteni hogy jó elõrejelzéseket ad-e a világunk mûködésére. A tudomány nem valami varázslat amit gonost fehérköpenyes emberek csinálnak titkos laborokban, hanem józan gondolkodás. Semmi több.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Már majdnem eléri az ATI vs. Nvidia; Intel vs AMD; Xbox vs. PC és hasonszõrû topikok szintjét.😊
Amúgy megfigyelte már valaki, hogy mennyire jellemzõen magyar sajátosság ugyanazon dolog két ellentétes végén állva acsarkodni egymásra, és megpróbálni meggyõzni a másikat a saját vélt vagy valós igazunkról? Szerintem ez a maga nemében egyedülálló.😊
Az is érdekes, hogy egy ilyen ember tagadja kategorikusan bármiféle felettes hatalom, erõ, stb. létét, aki szintén hipotézisekre alapoz. Nem ellentmondásos ez egy kicsit? (pl. húrelmélet, 11 dimenzió, stb. bla,bla,bla. Bizonyított?)
Ez a feltûnõ tagadása Istennek pedig ugyancsak furcsa az Õ szájából, mert arra sincs bizonyíték, hogy nem létezik, Õ mégis kategorikusan tagadja a létezését. Mire is alapozva?
Nem lehet, hogy inkább egy olyan elkeseredett ember kijelentései ezek, aki nem tudja feldolgozni az egyébként szörnyû, és nagyon sajnálatos betegségét?
Szó sincs hitrõl.
Ugyanakkor nem értem, miért jelentene problémát, hogy az emberek templomot emelnek hódolatuk tárgyának? Ha az ember hisz valamiben, fél valamitõl, hálás valaminek, vagy csak szüksége van egy helyre, ahol csöndben lehet magában és erre a "templom" kifejezéssel illetett hely számára a legmegfelelõbb (a közösségi élményrõl nem is szólva) mi azzal a baj? És most ne keverjük ide az erõszakoskodókat. Valaki templomba jár, valaki kocsmába, más könytárba, más peep showba. Amíg erõszakkal nem akar mást is odarángatni, tegye, amit jónak lát. Sarkítottam.
Egyébként meg felõlem mindenki abban hisz amiben akar. Lehet nyugodtan megalapozatlan tudományos feltevésekben is. Probléma csak akkor van amikor valaki templomot emel egy láthatatlan izének és beszélni kezd hozzá.
2.) nem csak azt tudom, amit látok. Pl nem látom, hogy meg fogok egyszer halni, azonban semmit sem tudok annyira a világon, mint hogy ez be fog következni. És miért pont a közvetlen tapasztalást tekinted tudásnak? Az érzékek is becsaphatóak, ez a definíció a tudásra elég gyenge, pl egy illuzionistáról is tudom, hogy nem varázsló, pedig az érzékek alapján pont az ellenkezõjét kellene "tudnom". Hibás.
Hát bocs, azzal én nem sokat tudok kezdeni.
<#hehe>#hehe>
Virtual SimRacing
Zero: A tudomány nem hihet. A tudomány egy elvont fogalom. Emberek vetnek fel dolgokat. Valaki elhiszi, valaki nem. Ha én azt mondom, kitaláltam egy elméletet, amivel meghosszabbíthatom az emberek életét 300 évvel, csak még nincs meg a hozzátartozó technológia, akkor amíg ki nem derül, hogy meg lehet-e valósítani az elméletemet, feltevés marad. Ugyanakkor, ha valaki elfgoadja, hogy ez igaz lehet, az hisz benne. Kicsit bugyuta analógia, de a lényeg sztem benne van.
A dolog ott kezdõdik, amit FtranX írt a #416-ban. Valójában tehát a szubjektum, amit énnek nevezzünk (bármi is legyen ez) és a fizikai valóság között van az agyunk, ami a valóságból csinál egy modellt. A valóság modellje a most.
Minden ami ezen túl van idõben vagy térben nem a közvetlenül "érzékelt" körben az csak egy még elvontabb koncepció. Kinézek az ablakon látom a házakat, de mi van a ház mögött? Nem tudom, van rá koncepcióm, de nem tudom. Ugyan úgy a saját múltbeli jövõbeli életemre is igaz ez, ami most van. Minnél messzebb megyünk annál inkább szétoszlik a valóság szövedéke.
Az, hogy pl nagyléptékben, amiket vizsgál a tudomány milyen a világ ezért egyfajta hit, hiszen közvetlen bizonyítékom nincs róla. Azt mondják, hogy a nap felszíne mondjuk 6000 fokos. Na ez most mennyire forró?
Az ember közvetlenül az érzékelõ sejtjeivel, vagy a testén bekövetlezõ roncsolás miatt max pár száz fokot tud érzékelni. Tehet a 6000 fok ez csak egy szám egy koncepció a forróságról. Persze logikusan tudjuk, hogy ez már nagyon meleg lehet. De ugye nem csak monoton növekvõ függvények vannak, vagy ezek szerint mûködõ jelenségek. Pl vannak ciklikusak is. Na mindegy.
A lényeg tehát az, ha nem vagy mindentudó, nem vagy isten aki a világon bárhol lehet egyidõben és bármikor, akkor nem tudod közvetlenül megtapasztalnia valóságot. ergo minden messze levõ dolog csak koncepció. Logikus, és irracionális dolgok halmaza, amelyet a hit tart össze.
Önszuggesztió, pontosabban.
Egyáltalán mi Isten? mit neveztek Istennek?
Én Isten helyett jobban szeretem azt használni inkább, hogy egy központi erõ ami mozgatja a világegyetemet. De se jobbá, szebbé nem teszi azt, valamint nem hallgatja meg az imáinkat, nem segít rajtunk.
Az hogy sokat imádkozunk valamiért, és teljesül az nem más mint agykontroll.
Olyan formában nem létezik isten ahogy a vallások beállítják!
Nem tudjuk mi "Isten", de szerintem mára már azt tudjuk mi nem lehet az!
Virtual SimRacing
Max Plank (nem szó szerint)
Akkor válaszolj légyszi te is a #389-re. Vannak olyan "hitek" amiért az embert diliházba zárják, és senki nem tilitaskozik ellene. Vannak olyanok amiket meg leszólni is tilos, mert az az õ hite, és tiszteletben kell tartani. Akkor ez most hogy van?
A feltételezés nem hit. A fõ különbség az, hogy ha feltételezel valamit, akkor abban benne van a tévedés lehetõsége. Ha hiszel valamit, akkor a tévedés lehetõségét kizárod. A feltételezés egy határozatlan állítás, a hit nagyon is határozott.