Nincs mennyország, a filozófia pedig halott!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként meg ez csak ma igaz: a régiekre vonatkoztatva az elõttük élõ paradigma volt a klasszikus.
Gaming is believing.
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Gaming is believing.
iSS!
Pörög a fórum!<#eplus2>#eplus2>
iSS!
Húúúhaaa, de ijesztõõõ! 😄DD Amúgy szerintem nem szó szerint értette, csak frázis volt.
"Azért, mert képzetlenek hozzá. Mert munka lenne felfogni, az embereknek meg nincs kedvük tanulni."
Mindjárt kilyukadunk az oktatási reformnál!
"Jelenleg úgy kábé 12 évet vesz igénybe, hogy egy átlagos embernek megtanítsd a _klasszikus_fizika_ egy kis részét."
Melyik klasszikusét? Csak mert a paradigmaelmélet alapján egy csomó volt, jelenleg a relativitás és a kvantummechanika között ingázunk.
Gaming is believing.
"Te jössz egy elvont dologgal, amirõl azt mondod, hogy az emberek nem tudják fölfogni ezt az emelkedett tudományos magasságos ideát.
Miért?"
Azért, mert képzetlenek hozzá. Mert munka lenne felfogni, az embereknek meg nincs kedvük tanulni. Úgy állítod be, mintha ez a tudomány hibája lenne, hogy az emberek telibeszarják az egészet, és nem hajlandóak belefektetni a tanulásba azt a munkamennyiséget, idõt, amit a dolog megértése igényel.
Jelenleg úgy kábé 12 évet vesz igénybe, hogy egy átlagos embernek megtanítsd a _klasszikus_fizika_ egy kis részét. Akinek ezt sikerül elsajátítania, és érdekli a téma a továbbiakban is, akkor még eltölt 5 évet, hogy a modern fizika egy kis részét megtanítsák neki. Az élete további részét meg azzal tölti, hogy a modern fizikát részleteiben tanulmányozza.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Gaming is believing.
iSS!
Gaming is believing.
Nekem az qúrja fel az agyamat Hawking és néhány itteni emberke nyilatkozatával, hogy azt mondjákk, hogy a filozófia halott, egyedül õk, fizikusok az elvont matematikai rendszereikkel, (amelynek nem hajlandók szemléletes képet sem adni, mondván, hogy az csak redukálná a valós jelentést), képesek felfogni az univerzum valóságának legteljesebb megjelenését.
Akár igaz is lehet.
De ez kb olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy a nyúlnak mi a reális reprezentációja? A nyulat leíró matematikai formula, vagy amikor megfogom a két kezemmel és jól megmarkolászom, amit érzek látok szagolok?
szerintem az utóbbi, Hawking szerint aki fél életét jóformán csak elvont ideák között töltötte az elõbbi.
Amúgy nem tudom mennyire néz át más tudományterületekre, de pl a rendszerelmélet bizony elég jól kinõtte magát. Pl Betalanffy is simán beveszi az osztályozásába a transzcendentális rendszereket is, mondhatni kb a platoni ideákat.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
iSS!
Gaming is believing.
iSS!
Szerintem a fizikusoknak is volna mit tanulniuk a filozófusoktól<#hehe>#hehe>
iSS!
Ez azért furcsa, mert akkor ugyanezen az alapon teljesen badarság a semmibõl lett valami, mert nincs olyan, hogy semmi, mellesleg bizonyíthatatlan.
Tehát akkor a legésszerûbb mégiscsak a volt-van-lesz dolog.
Tudjuk, hogy volt, tudjuk, hogy van, tudjuk, hogy lesz.
Bizonyítani is lehet.
iSS!
Ezt azt eredményezi, hogy ha véges, akkor volt kezdete, ha pedig volt kezdete és egy pont volt csak, akkor volt körülötte semmi.
És ha van semmi, akkor mivel nem tudják elõállítani, ezért nem tudják bizonyítani, hogy a semmibõl lesz valami.
De való igaz, hogy fura egy hely ez a Világ és rengeteg minden lehetséges, amit lehetetlennek gondolunk.
iSS!
iSS!
(Illetve, hogy a csivava, azt hiszi, hogy milyen brutális!😉) Ari vagy, de ne harapj, mert orrba baszlak!
Mirõl is beszélünk itten. Tudásról hitrõl, ilyenekrõl. Te jössz egy elvont dologgal, amirõl azt mondod, hogy az emberek nem tudják fölfogni ezt az emelkedett tudományos magasságos ideát.
Miért?
Mert vallásos gecik, akinek a feje tele van mindenféle hókuszpókusszal?
Te is azt mondod, hogy nem. Mert annak is ezt a szemetet oktatják, aki meg materialista, ateista, akármilyen ista.
Szal, hogy van ez? Még sem az látja jól a valóságot (realitás vs hit) aki pusztán materialista, hanem aki materialista, ateista, plusz az IQ-ja 120+-os legalább. De inkább 135.
Nem vagy te egy elitista barom valójában, aki csak úgy tesz, mintha létezne olyan általános elv, ami szerinte a valóság felfogásához visz közelebb, miközben másról sincs szó, mint hogy mélységesen lenéz mindenkit, akinek nem akkora az IQ-ja mint az övé?
Üdv: Egy másik 135+-os.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs