Nincs mennyország, a filozófia pedig halott!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
iSS!
iSS!
A filozófia az alaptalan légvárépítés tudománya.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
És nem hiszek neked. Miért is kellene?
iSS!
dgfsdgfksdbfnofniigjwevjisemvldfvkldfnmvklmsdklvmkédflgmkdfln klbf lndflvndfklvndfklvndfklvn nvkdrnvklervn lvnlkdrnv
Mert ha nincs semmi, akkor marad ugye a volt-van-lesz elmélet, ami paradoxon.
Ha pedig van semmi, akkor nem lehet bizonyítani, hogy a semmibõl lesz valami.
Szerintem meg nem. Nem magyaráz meg semmit. Okokról nem mond semmit. Pontosabban ugyanannyira kompetens az okokat illetõen, mint a vallások.
iSS!
Az idõ rövid töreténetét pedig olvastam képzeld el.
Vallási, filozófiai kérdésekben semmivel nem tud többet, mint a sarki fûszeres.
iSS!
Lásd utóbbi SG cikk.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Itt most nem a fizikájáról vitázunk (bár egy csomó dolog "hipotézis" és "elmélet"...), hanem filozófiáról és vallásról, amibe beleártotta magát a tudósunk!
iSS!
Oké. Tehát szerinted azokat a differenciálegyenlet-rendszereket kellene gyerekeknek tanítani, amit te felnõtt fejjel képtelen vagy felfogni, sõt, annyira idegen számodra, hogy meg sem próbálod?
Tényleg? Ez kéne? Felkúrsz agyilag az ostobaságoddal.
Általános és középiskolában mi az isten faszának kéne olyan dolgok részletes magyarázatával terhelni a gyerekeket, ami a felnõtt emberek kb 0.01%-át érinti?
De most komolyan, faszom, emlékezz már vissza, hogy milyen volt a középiskolád! Az osztályodból hány ember volt, aki Newton törvényeit képtelen volt felfogni? Ezeknek akarnál te olyan dolgot részleteiben megtanítani, amire aztán TÉNYLEG soha a büdös életben nem lesz szükségük, és jó eséllyel képtelenek rá, hogy felfogják?
"Hawking és Penrose: A tér és az idõ természete
Hawking: Az idõ rövid története
Hawking: A világegyetem dióhéjban"
Ha elolvastad õket úgy, hogy meg is értetted a leírtakat és még mindig nem kaptál választ a kérdéseidre vagy hibát látsz Hawking gondolatmenetében, akkor kritizálhatod az elméletét 😊
Ugye a Világegyetem folyamatosan tágul, tehát térben elhelyezhetõ és behatárolható.
Akkor valószínûleg a semmi körülötte lesz.
Onnan idehozni a semmit, hogy bizonyítsák a dolgot nehéz feladat, elõállítani szintén.
Akkor mondhatnád, ha megpróbálnálak meggyõzni, hogy te is beszélj hozzá!
iSS!
Ha nincs idõ, akkor miért van energia?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
iSS!
Még nem olvastam el a szócikket, de úgy tûnik legalább az elmélet létezik.
Mi az, ami tudat és akarat nélkül teremti önmagát? Ha nincs se tudata se akarata, akkor MIÉRT vátoztatott az eredeti (téren, idõn kívül létezõ) állapotán?
MIÉRT?
iSS!
iSS!
Ezért lehet vele bizonyítani mindent ami létezik.
Másrészrõl, ha energia létezett, akkor ezek szerint soha nem volt semmi, ergo nincs is olyan, hogy semmi?
Tehát akkor mégis a volt-van-lesz a helytálló és felesleges bármilyen kutatás a Világ keletkezése és mûködése irányában.
Középiskoláig kb ezt nyomatják az agyakba.
Vagy legalább is a középiskolai tanarak kb eddig jutnak el. Ez itt a hittérítés kérem, nem az evangelizásció!😄
Amúgy meg az utóbbi 50 évben azért rendesen átalakult az Õsrobbanás modell, csoda, hogy maradt a neve ugyan az.
Szal melyik modellrõl is beszélgetünk éppen?
Attól, amit 30 éve gondoltak, amit 10, vagy aminek a csírái most vannak kialakulóban és még több irányzat létezik egymás mellett.
Mondd kérlek te melyik õsrobbanás modellben hiszel?
Persze mindenki más meg szépen eldöntheti, hogy kitõl mit fogad el!
iSS!
Felõlem írogathat hülyeségeket, de minek? Meg akarja magyarázni a világot, de ha attól a pillanattól kezdve, hogy kézbe veszi a tollat, BIZTOSAN lehet tudni, hogy a magyarázata helytelen, akkor minek az egész?
Ja, tudom, hogy ne hamburgert kelljen sütnie...
iSS!