Mind a vallás, mind az ateizmus irracionális
← ElőzőOldal 11 / 11
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
..hisznek a természet erõiben...
miért, ki nem hisz a természet erõiben ?..nap mint nap látványosan megmutatkozik, földrengés, árvizek, hurrikánok...még szép hogy ebben mindenki hisz, ez nem csak az ateisták sajátossága, inkább az a baj, hogy a vallásos ember még mindig valami szakállas bácsihoz/kövér bácsi/ stb-hez köti ezek eredetét
miért, ki nem hisz a természet erõiben ?..nap mint nap látványosan megmutatkozik, földrengés, árvizek, hurrikánok...még szép hogy ebben mindenki hisz, ez nem csak az ateisták sajátossága, inkább az a baj, hogy a vallásos ember még mindig valami szakállas bácsihoz/kövér bácsi/ stb-hez köti ezek eredetét
hát ettõl nem lettem okosabb...
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Én ezt nem írtam volna le... szerintem saját magadat égeted 😊
De hát kinek a pap kinek a papné ugye 😊
De hát kinek a pap kinek a papné ugye 😊
Azaz ószövetség, olvasd el az új szövetséget is 😉
Szerintem is egy csomó tényezõ kimaradt ebbõl a vizsgálatból, nézõpontból. Elõször is, hogy a vallások nem önmagukban létezõ hitet jelentenek, hanem egyházak kapcsolódnak hozzájuk. Az egyház viselt dolgai miatt is kialakulhat egy látszólagos elutasítás.
Aztán gyakorlatilag itt vizsgálják, hogy miben nem hisznek az un. ateistek. De az is érdekes, hogy mellette miben hisznek?
Hisznek a természet erõiben, mint legfõbb és áthághatatlan hatalomban, és hisznek ennek a hatalomnak a közvetítõiben, tudósokban, tanárokban.
Az átlagember, aki nem tudós, nem tudhatja, hogy a tudomány valóban érvényes világnézetet jelent, mert nem mélyedt el benne, így az õ álláspontja értelemszerûen hiten alapul, mégha ezt õ is meg a tudósok is tagadják!
Aztán a tudomány szerteágazó volta miatt sem lehet azt mondani, hogy a tudomány, a tudományos világnézet gyakorlatilag a vallásos világnézet ellentéte lenne, hiszen külön külön a tudósok is a világnak csak egy kis szeletét ismerik.
Aztán gyakorlatilag itt vizsgálják, hogy miben nem hisznek az un. ateistek. De az is érdekes, hogy mellette miben hisznek?
Hisznek a természet erõiben, mint legfõbb és áthághatatlan hatalomban, és hisznek ennek a hatalomnak a közvetítõiben, tudósokban, tanárokban.
Az átlagember, aki nem tudós, nem tudhatja, hogy a tudomány valóban érvényes világnézetet jelent, mert nem mélyedt el benne, így az õ álláspontja értelemszerûen hiten alapul, mégha ezt õ is meg a tudósok is tagadják!
Aztán a tudomány szerteágazó volta miatt sem lehet azt mondani, hogy a tudomány, a tudományos világnézet gyakorlatilag a vallásos világnézet ellentéte lenne, hiszen külön külön a tudósok is a világnak csak egy kis szeletét ismerik.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Attól függ. Mivel tagadod a vallásokat, legalábbis vallástalan vagy. Ha a természetfelettit is, úgy ebben a tekintetben nihilista is. Szóval kellemesen el lehet errõl vitatkozni.
Iq hoz nem köthetõ, de aki mélyen vallásos az egy csõlátású, korlátolt ember ha tetszik ha nem.
Amúgy mi számít ateistának? Engem pl megkereszteltek (sajnos), de tagadom és elutasítom a saját ill. az összes vallást. Statisztikailag én keresztény vagyok, de nem sok ember van aki jobban támadja nálam az egyházat, na akkor ez hogy is van?
Amúgy mi számít ateistának? Engem pl megkereszteltek (sajnos), de tagadom és elutasítom a saját ill. az összes vallást. Statisztikailag én keresztény vagyok, de nem sok ember van aki jobban támadja nálam az egyházat, na akkor ez hogy is van?
Egyetértek azzal, hogy a vallásosságnak és az intelligenciaszintnek semmi köze egymáshoz. Ismerek olyan embert, aki rettentõ okos, szinte minden komoly tudományos téren tájékozott (kvantum-fizika, csillagászat, stb.), mégis mélyen vallásos. És nem egy ilyen ember van. Szóval szerintem pont az a buta, aki azt állítja, hogy a vallásosak buták.
Mellesleg én magam agnosztikus vagyok. A tudomány jelenlegi állása szerint sem zárható ki egy felsõbbrendû akármi létezése, pont ellenkezõleg... Bár szerintem ha létezik is Isten, akkor sem a Bibliai az, aki egy bizonyos népcsoportot részesít elõnyben egy kis jelentéktelen sárgolyón. Ez csak annak a népcsoportnak a kitalációja. De más, magasabb formában szerintem létezhet valami. Kitudja.
Mellesleg én magam agnosztikus vagyok. A tudomány jelenlegi állása szerint sem zárható ki egy felsõbbrendû akármi létezése, pont ellenkezõleg... Bár szerintem ha létezik is Isten, akkor sem a Bibliai az, aki egy bizonyos népcsoportot részesít elõnyben egy kis jelentéktelen sárgolyón. Ez csak annak a népcsoportnak a kitalációja. De más, magasabb formában szerintem létezhet valami. Kitudja.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Adler, a mákdaráló érdekel, árukapcsolás nélkül! :-DDDD
http://vakond.hu/
"Miért vannak hívõk és miért vannak ateisták, teszi fel a kérdést Dr. Jonathan Lanman, az Oxford Egyetem antropológusa."
Mi van, megfenyegette az egyetem rektora, hogy kirúgja ha nem publikál idõnként és gyorsan össze kellett dobnia valamit?
Mi van, megfenyegette az egyetem rektora, hogy kirúgja ha nem publikál idõnként és gyorsan össze kellett dobnia valamit?
Sam Harris egy borzasztoan okos ember. Mindenkinek csak ajanlani tudom a munkassagat. Youtubeon tobb eloadasa is elerheto.
Ahogy én a negyedik emeletrõl látom,minden a pénzrõl és a hatalomról szól.Ez a baaajjjjj....
?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!
Van egy olyan érzésem, hogy a pasi nem nagyon érti a vallásosság, az alternatív hitek, az egyházi szervezetek elutasítása, az ateizmus és a nihilizmus közötti különbségeket.
← ElőzőOldal 11 / 11