514
-
Pocok44 #354 szerintem te meg egy vaskalapos materialista vagy képzelőerő és olvasottság nélkül. -
teddybear #353 A Szfinx alatt nincs semmi. Az Egyiptomi Régészeti Felügyelőség már régen átnézette a környéket talajradarral.
Zaffir Havvas meg nem hagyja, hogy egyes "alternatív tudósok" buldózerrel essenek pótolhatatlan régiségeknek. Ez a dolga.
Az egyiptológia már eléggé kikutatott témakör, például már akkor tudták a fáraók névsorát, mielőtt még az összes fáraósírt megtalálták volna a Királyok Völgyében. -
Pocok44 #352 annyira nem így kel elképzelni hogy pont így kell elképzelni:), ennek is olvass utána volt olyan hogy kísérleti gyógyszertől 1 hónap alatt rendbe jött végstádiumú tüdőrákos.
pont ez ezeknek a gyógyszereknek a hátulütője a gyógyszergyárak számára túl hatásosak, szerintem ebben a pillanatban azon kísérleteznek hogy lehetne kicsit lebutítani őket hogy jobb legyen mint amit most használunk de azért ne legyen túl jó a profit az profit, mármint nekik. -
csimmasz #351 Pocok44 te egy álmodozó vagy, nem roszindulatból mondom.
Régen egy Rolika nevü tagnak voltak hasonló ötletei az alternativ energiákról,meg mindenféle fantasztikus, létező de nem kutatott technologiákról. -
Pocok44 #350 már akinek van pénze kombányra meg a monsanto fincsi gmo vetőmagjára a többiek meg szépen éhen halnak, pl afrika, vagy indiai parasztok legutóbb, sajna nem működött a gmo vetőmag sebaj vehetsz újat, ja hogy nincs pénzed úú ezt megszívtad.
atommag átalakításnak jelenleg semmilyen haszna pont úgy mint a fúziós erőműveknek csak vannak de termelni nem tudnak, és valahogy gyanúsan lassan megy ezen a téren is a kutatás. -
csimmasz #349 A gyógyszeriparban nem hinném hogy vissza lehet tartani a felfedezéseket, mert akkor a konkurencia egy pillanat altt a piacon van az ő megoldásával es milliókat bukik aki nem elég fürge. -
csimmasz #348 A rákgyógyszert nem úgy kell elképzelni hogy egy bogyó ami mindent gyógyit,ilyen nem lessz soha.
De a rák külömböző fajtáira külömböző kezelés.
Ráadásul ez nem biztos hogy megelőző gyógyszer lesz,hanem amikor jialakulóban van akkor vissza szoritja.
Tehát sosem fogy el a paciens! -
#347 Begun, the flame war has. -
Pocok44 #346 egy szakértő veszett el benned de jó mélyen
és higgs nem higgins az a magnum pi. ben van -
Alfa Of NS #345 "atommag átalakítás megy atomreaktorokban de ez azért nem replikátor mint a star trekben:)"
És? Nem gazdaságos, de konkrétan meg tudjuk csinálni és jelentős ismeret.
"fizikai munkát robottal váltottuk ki már akinek van pénze rá"
Meg kombájnnal, aminek terméke emberek milliárdjai számára olcsón elérhető. -
teddybear #344 Nem csak a higgins-bozont keresik, hanem bármi mást. De ha be tudják bizonyítani, hogy nincs, az is eredmény lesz. Mert be tudták bizonyítani, hogy az elmélete hibás, és ki kell dolgozni egy másikat. Ez a tudományos eljárás, nem pedig papagájként hajtogatni, hogy csak azért is létezik....
Az őssejtkutatás éppen az orvostudomány egyik legújabb iránya, a génterápia meg pláne, semmi köze az alternatív gyógyászathoz.
Ha minden rákost, meg ads-est meg ráadásul minden influenzást meggyógyítanának, akkor még mindig mindig akad elég egyéb betegség. Lesz még szükség gyógyszerre, amit gyárthatnak. Például az aids elleni védőoltást..
-
Pocok44 #343 de a betegek hamar elfogynának és akkor kb az történne mint samuel colt cégével az amcsi polgárháború után, egyszerűen tönkremenne mert nincs új megrendelés- -
Pocok44 #342 amig az orvos nem írhatja fel addig alternatív és már 20 éve mesterségesen lassítják a kutatást. -
Pocok44 #341 amit nem olyan régészek irányítanak mint pl zahir havas és társai akik már azelőtt megmondják ki találtak hogy kiásták volna illetve nem engednek ásatásokat olyan helyszíneken (szfinx)ahol kéne és már 20 éve könyörögnek neki pl amcsi régészek hogy lécci de nem.
ez csak 1 példa van még pár -
Cef #340 Tudod te mekkora ász lenne az a gyógyszercég ami piacra dobná a rák vagy az aids ellenszerét? Nem csak milliárdokat kaszálna, de még a világ megmentőiként ünnepelnék őket. -
Pocok44 #339 te hazudsz azt hogy 1-1 kutató 1-2 szer egy minigömvillámot elő állított a laborban ami kb 2 sec ig volt stabil, az nem nevezném gőzerő kutatásnak amíg egy hipotetikus részecskére 20milliárdot költenek euroban addig a gombvillámra kb 20.000 ret, de most már kezdesz fárasztani anyukád nem hívott még vacsizni?
az hogy van ibuprofen amit egy amazonia fakérgéből vonnak ki a gyógyszer lobbik még nem nevezném hűhának mivel több 100 gyógyszert ami halálos betegséget gyógyíthatna meg késleltetnek, addig is jó lesz ami van tehát drága és talán meghalsz gyógyszer pl kemo, de kezdünk egy kicsit elsodródni az eredeti témától érzésem szerint. -
Cef #338 Ööö, a géterápia és az őssejtkezelés mióta alternatív gyógymód? Amúgy kutatják őket, az őssejtkezelést már használják is, a genetikában meg elég nagy áttöréseket értek már el, és fognak is. -
Pocok44 #337 kérdés milyen gőzerővel , nem túl naggyal elárulom, jelenleg higgs bosont keresi a többség legalábbis közben lehet hogy zsákutca
alternatív gyógymód pl génterápia, vagy őssejtkezelés olvasgass a témában picit.
szerinted ha 1 hét alaptt minden aisd vagy rákbeteget meglehetne gyógyítani mi történne a gyógyszercégekkel nincs itt érdekütközés?dehogy nincs. -
Cef #336 Gondolom most az alternatív archeológiára reagáltál, igazad van, elhamarkodott voltam, pontosan mit értesz alternatív archeológia alatt? -
teddybear #335 "most ki a szánalmas?:)
megmondtam már az előbb is az a köze hozzá, hogy az egyiptomi régészek és kutatók egyszerűen elutasították az eredményeket és lehülyézték a német kutatókat márpedig ilyen nincs kijelentéssel, annyira voltak tudományosak mint te meg a hozzád hasonló vaskalapos ateisták, lehet hogy vannak szabadabb gondolkodású ateisták de azok nem ezen a forumon vannak az biztos.
ha sziklaszilárd bizonyítékokat így az asztal alá lehet söpörni akkor nem vagyok meglepve hogy az ateistáknak könnyű dolga van, mert sajnos habár nekik sincs bizonyítékuk az ellenkezőjére azért szeretik úgy beállítani mintha lenne."
De ennek semmi köze ahhoz hogy hisznek-e istenben! Ez csak arról szól, hogy két tudóscsoport nem ért egyet valamiben. -
Pocok44 #334 atommag átalakítás megy atomreaktorokban de ez azért nem replikátor mint a star trekben:)
anyagmegmunkálás és ötvözetek nem minden, fizikai munkát robottal váltottuk ki már akinek van pénze rá, a gyárakban, vagy automata vető és aratógépekre, annyira haladunk előre hogy hullanak az emberek mint még soha ez aztán a fejlődés, nem sokat ér a tech hogy ha csak egy szűk elit fér hozzá a többiek meg döglődnek. -
#333 Mi a döntő érved arra vonatkozólag, hogy ezeket a tudomány nem kutatta még eleget?
"alternatív gyógyászat, ami nem a gyógyszerlobbik kezében van"
Nagyon is foglalkoznak vele. A természetgyógyászatot használja a gyógyszerlobbi is, hiszen ezekből állítja elő a hatékonyabb gyógyszereket, ma számos betegség halálos lenne ezek nélkül. A másik oldala a pszichológia, nagyon is tisztában van mindenki azzal, hogy az agyunk milyen hatással lehet a szervezetünk működésére. Ha foglalkozol agykontrollal egyébként, rájössz, hogy a saját képességet messze túlmutat az összes ilyen áltudományos gyógymódoknál (homeopátia, reiki gyógyítás, stb.). Egyébként ezeket is kutatták elég rendesen.
"előérzet, telepátia"
Hasonlóan a telekinézishez, ha létezne bármi ilyesmi, információ átadás, akkor az kimutatható lehetne, továbbá használni tudnánk, nem csak így véletlenszerűen "azta, ezt megéreztem".
"időjárási jelenségek pl gömbvillám"
Hazudsz, ma is rengeteg kísérletet végeznek, hogy előállítsák. Nem veti el a tudomány, mert észlelhető jelenség, és nem is igazán lehet másképp megmagyarázni azokat a bizonyos baleseteket. Annak ellenére sem, hogy egyesek kicsit többet próbálnak a jelenségbe belemagyarázni. -
teddybear #332 "alternatív gyógyászat, ami nem a gyógyszerlobbik kezében van"
Mire gondolsz? Az akupunktúra elfogadottá vált, amint bebizonyították a hatását. Gyógynövények? Előbb használták az orvosok, mielőtt a "gyógyszerészmaffia" megszületett volna. Masszázs? Már az ókorban felhasználták.
Homeopátia? Nem jött össze. Eredetileg azért volt hatása, mert békén hagyták a gyanús kotyvalékaikkal a gyógyuló sebet, és a sebet okozó fegyvert kenegették a fecskeszarból és más egzotikus összetevőkből gyártott vackaikkal.
Telepátia?
Mind a CIA, mind pedig az orosz hírszerzők kutatták. Rengeteg pénzt elköltöttek, különösebb eredmény nélkül. Pedig, ha bejön, akkor nagyon jó lett volna a számukra.
"időjárási jelenségek pl gömbvillám amit ma már elfogadottan létező jelenség a kutatók által is de semmit nem tudnak róla gyakorlatilag letudták annyival hogy egy villámfajta
részecskefizika több ága pl virtuális részecskék
szuperszimmetria
gravitációs hullámok"
Mindet kutatják a hivatalos fizikusok. -
Alfa Of NS #331 "a fontosabb kérdésekben egy helyben toporgunk több évtizede"
Ugyan már. Szinte tetszőleges anyagot elő tudunk állítani a nukleáris technológiával. Félúton vagyunk ahhoz, hogy tetszőleges élőlényt is előállítsunk. A fizikai munkát már kiváltottuk, félig a szellemit is. Haladunk ezerrel előre. -
#330 Benjamin Beit-Hallahmi jóval szisz¬tematikusabb kutatása „azt találta, hogy a tudomány, akárcsak az irodalom Nobel-díjjal kitüntetett kiválóságai között a teljes populáci¬ókhoz viszonyítva jelentős mértékű vallástalanság mutatható ki”.52
Larson és Witham 1998-as, a Nature című vezető folyóiratban publikált tanulmánya kimutatta, hogy azon amerikai tudósoknak, akiket kollégáik annyira kiválóaknak tekintettek, hogy a (nagy-bri¬tanniai Royal Societynek megfelelő) National Academy of Sciences tagjává válasszák, mindössze 7 százalékuk hisz egy emberarcú Is¬tenben. -
Pocok44 #329 igen ezeket mondják a hírekben, nemártana utána olvasnod.
én nem hagyatkozom a déli híradóra, vagy a helyi megmondóemberkékre. -
Pocok44 #328 mondtam ilyet?
de sok olyan kutató volt akit pl kirúgtak mikor olyat publikált amit nem kellett volna
pl csak egy a nevét nem tudom egy angol fazon vakcinák fejlesztésével foglalkozik és kirúgták mert azt mondta lehet hogy van 1-2 forgalomban ami nem túl egészséges és erről csinált egy kis dolgozatot, és habár több kollégája elismerte hogy lehet hogy igaza van, indoklás és további kutatás nélkül kirúgták na ha ez megtörténhet akkor akárkivel akárhol hasonló szintúgy, ezért vannak kutatók akik alapból csak azt kutatják ami mások által is elfogadott, hogy ne lógjanak ki a sorból. -
Cef #327 Még mindig nem érted...
Nem zárom ki, hogy nem találhatnak majd valamit, de eddig még nem találtak, és jelenleg semmi sem indokolja még csak a felvetését sem. És amíg nem találnak nem is kapcsolhatják be különböző elméletekbe.
telepátia szinte leálltak a kutatások vagy olyanok végzik akik célja a lejáratás: Gondolom mivel a kutatások nem vezettek kézzelfogható eredményre.
alternatív archeológia pl egyiptomban de máshol is: félőrültek összeesküvéselméletekkel
-
csimmasz #326 Persze megértelek,engem is izgatnak ezek a dolgok,de általában kiderül hogy alaptalanok
-
csimmasz #325 Szerintem minden tudós szeretne a területén áttörést elérni,ezért én nem hiszem hogy alapból kizárnának hipotéziseket amiknek lehet alapja.
Arra azért ne kérjük őket hogy olyan kutatásra költsék a pénzünket hogy valami részeg fazon azt állitja hogy az ufók megerőszakolták.
-
Pocok44 #324 nem csak homeopátiára gondoltam
hol kutatják?
pár lelkes amatőr az édeskevés habár tiszteletre méltó ha mindent beleadnak. -
csimmasz #323 A többiről foggalmam sincsen
-
csimmasz #322 Nem vagyok naprakész ezért ez csak sajátvélemény!
Alternativ gyógyászatban sok a szemfényvesztés,amelyik valóban működik azt szerintem kutatják.
Bár ez a homeopatiás baromság nem ér egy fabatkát sem,próbáltam sokszor,ráadásul közel gyógyszer árban adják.
Paranormálist kutatják,már amelyik mutat valami mérhetőt
-
Pocok44 #321 egy nárcisztikus ember nagy képernyős véleménye
ha eddig nem találtunk semmit nem is fogunk igaz hogy még csak most kezdtük el a komoly kutatásokat kevesebb mint 100éve,
ha kizárjuk a lehetőséget nem is fogunk. -
droidka #320 Teddybear mondta:
"Az is lehet, hogy a múmiában valaki kokaint csempészett régebben."
-Ez mekkora ötlet! Aki megszorult anyagilag, elmehet muzeológusnak. :)
-
Pocok44 #319 alternatív gyógyászat, ami nem a gyógyszerlobbik kezében van
paranormális jelenségek de nem amatőrök által
előérzet(precog)
telepátia szinte leálltak a kutatások vagy olyanok végzik akik célja a lejáratás
alternatív archeológia pl egyiptomban de máshol is
időjárási jelenségek pl gömbvillám amit ma már elfogadottan létező jelenség a kutatók által is de semmit nem tudnak róla gyakorlatilag letudták annyival hogy egy villámfajta
részecskefizika több ága pl virtuális részecskék
szperszimmetria
gravitációs hullámok
csak ami hirtelen eszembe jutottak, ezeke vagy egyáltalán nem kutatják avgy szánalmasan kis erőbedobással holott az egy esetleges eredmény több tudományágban is áttörést hozhatna.
-
Cef #318 Még mindig nem érted a lényeget, pedig Alfa is kitűnően leírta a 302-es hozzászólásban. A tudósok nem zárják ki isten létezését, de tudományosan nem bizonyítható a létezése és még semmit nem találtak ami legalább közvetetten bizonyítaná, így nem vizsgálhatják és nem is vehetik figyelembe. Röviden: lehet hogy isten létezik, de nincs rá szükség. -
csimmasz #317 Ez honnan?
Nem valami urban legend?
-
Pocok44 #316 most ki a szánalmas?:)
megmondtam már az előbb is az a köze hozzá, hogy az egyiptomi régészek és kutatók egyszerűen elutasították az eredményeket és lehülyézték a német kutatókat márpedig ilyen nincs kijelentéssel, annyira voltak tudományosak mint te meg a hozzád hasonló vaskalapos ateisták, lehet hogy vannak szabadabb gondolkodású ateisták de azok nem ezen a forumon vannak az biztos.
ha sziklaszilárd bizonyítékokat így az asztal alá lehet söpörni akkor nem vagyok meglepve hogy az ateistáknak könnyű dolga van, mert sajnos habár nekik sincs bizonyítékuk az ellenkezőjére azért szeretik úgy beállítani mintha lenne. -
csimmasz #315 El nem hinnéd mekkora baromságokra tudnak emberek időt és pénzt költeni.
Én szinte biztos vagyok abban, hogy amit érdemes azt kutatják,mégha amatőrök is.
A külömböző szörnyektől a szekllemeken át mindent.
Mi az ami szerinted nincs kutatva?